HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#911 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:05

Jaj!! Mi lesz velem??? Fagyizik a kártyám. Játék közben egyszer csak megfagy a drága! 3dmarkban is, vagy végigfut, vagy nem. Eddig nem csinálta mi lehet a baj??? Húzni sose húztam. Viszont eléggé melegszik. Arra gyanakodtam, hogy szarakszik a hűtés, de viszavettem a gyári órajeleket és akkor is kifagy. Sulinetes a drága és Mistral garos...  :(  :( Mire kicseréltetem addigra megőszülök. :(

#912 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:15

Idézet: spacer - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 22:05

Jaj!! Mi lesz velem??? Fagyizik a kártyám. Játék közben egyszer csak megfagy a drága! 3dmarkban is, vagy végigfut, vagy nem. Eddig nem csinálta mi lehet a baj??? Húzni sose húztam. Viszont eléggé melegszik. Arra gyanakodtam, hogy szarakszik a hűtés, de viszavettem a gyári órajeleket és akkor is kifagy. Sulinetes a drága és Mistral garos...  :(  :( Mire kicseréltetem addigra megőszülök. :(

bios-ban agp fastwrites-t OFF-ra.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#913 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:37

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:15

bios-ban agp fastwrites-t OFF-ra.

ok megpróbálom. Habár nem nyúlkáltam mostanában hozzá...
Egyébként is mire is jó ez???

Szerkesztette: spacer 2005. 01. 29. 21:51 -kor

#914 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 10:48

no hát próbálkoztam de nem értem. Újraraktam a wint, egész éjjel be volt loopolva  a 3dmark és nem fagyott ki. nosza megörültem. De amint felraktam minden progit megint csinálja. Hol kifagy, hol nem.  mi lehet a baj???? :( Vkinek vmi ötlet?

#915 Felhasználó inaktív   Shadee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 21:24

Üdv Mindenki!
Pár napja vettem egy HIS 9600XT-t 128Mb 500(!)/600 kártyát(Brutto 32800HUF).
AMD1700+ - 256Mb DDR266 - NF7 v2.0 -!- 3DMark2001SE/2003:12000/3600 pont (minden alapon ment)
Még nem húztam a drágát, nem volt rá szükség :)
Ja igen ezen van overdrive,500+26Mhz-et eredményez(jelzi a GPU hőmérsékletét is)

Ezek után csak ajánlani tudom! :respect:
Ma még teszek fel teszteket ha nem alszom be.(no meg ha érdekel valakit :cool: )

#916 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 22:04

Idézet: spacer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 10:48

no hát próbálkoztam de nem értem. Újraraktam a wint, egész éjjel be volt loopolva  a 3dmark és nem fagyott ki. nosza megörültem. De amint felraktam minden progit megint csinálja. Hol kifagy, hol nem.  mi lehet a baj???? :( Vkinek vmi ötlet?

Ha addig nem fagy, amíg nem teszel fel minden progit, akkor vmelyik progi lesz a hunyó. Próbálgasd, minden progi után teszt, amelyiknél fagy az a bűnös :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#917 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:32

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 22:04

Ha addig nem fagy, amíg nem teszel fel minden progit, akkor vmelyik progi lesz a hunyó. Próbálgasd, minden progi után teszt, amelyiknél fagy az a bűnös :)

Hát besírok!!!
Újraraktam mindent. Semmi nem volt fenn csak 3dmark, ati driver, + az Intel chipset. És úgy is kifagy!!
Tegnap visszavittem, egész nap "tesztelték" :confused:  természetesen náluk nem jött elő a hiba. Mondom jó. Hazahoztam flatout bekapcs, és félóra játék után kifagy. Memória teszt, + Prime 95 két-két órát futott, nem fagy ki semmi. Berakok egy Geforce MX440-et nem fagy ki.
És ami a lényeg: Ha 800*600-ban futtatom a 3dmarkot akkor egész éjjel beloopolva megy. Ha viszont 1024*768-on megy akkor a második, vagy harmadik körben kifagy. A memóriák sütnek mint állat. Mit tegyek??? HA hozzányúlok a hűtéshez elveszik a gari, ami nem is igazi gari mert nem csinálnak semmit... :(

Mindig megfogadom, hogy abban a tetü MISTRALBAN nem veszek semmit, de mindhiába...  :(

#918 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:53

Más konfigban próbáltad?
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#919 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:59

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:53

Más konfigban próbáltad?

HOlnap beviszem egy haveromnak még ő kipróbálja. De mondom Geforce4 mx-el nem fagy a konfigom... Persze a legjobb az lenne ha Ati kártyával tudnám kipróbálni...

#920 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:27

Ha annyira sütnek a memóriák, próbáld meg kicsit visszavenni a memória frekvenciát, mondjuk egy 50MHz-cel (mármint valós és nem az effektív MHz-ekre gondolok). Akkor nézd, fagy-e?

Egyébként valami csíptetés félével sem tudsz rátenni bordát a kártyára - ha még az a típusú nyák, amin 2 oldalt vannak a memóriák, akkor borda tájuk és valamivel két oldalról összefogatni, hogy ne essen le a borda (mondjuk ha olyan rugója lenne egy ruhacsipesznek, itthon láttam ilyet, a rugó egy olyan háromszög alakot ad, aminek az egyik csúcsa nyitott. Egy próba erejéig talán....)

#921 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:36

Idézet: Dark - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:27

Ha annyira sütnek a memóriák, próbáld meg kicsit visszavenni a memória frekvenciát, mondjuk egy 50MHz-cel (mármint valós és nem az effektív MHz-ekre gondolok). Akkor nézd, fagy-e?

Egyébként valami csíptetés félével sem tudsz rátenni bordát a kártyára - ha még az a típusú nyák, amin 2 oldalt vannak a memóriák, akkor borda tájuk és valamivel két oldalról összefogatni, hogy ne essen le a borda (mondjuk ha olyan rugója lenne egy ruhacsipesznek, itthon láttam ilyet, a rugó egy olyan háromszög alakot ad, aminek az egyik csúcsa nyitott. Egy próba erejéig talán....)

Ez egy Gexcube XTG kártya. Alapból vannak a memókon is hűtések.  A memókat visszavettem már az ATI toollal de akkor is fagyott. Ezért nem értem mert ellentmomdás van. Ha visszaveszem a sebességet akkor nem szabadna fagyni. Viszont a 800*600-nál sincs akkora számítási igény.

#922 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:43

Ó, a memória bordákról nem tudtam. Hát ha a hőtermelés csökkentése, a hűtés fokozása nem segít, akkor azt tudnám mondani, hogy esetleg valamilyen alkatrész fáradása, öregedése csinálja: pl. az alaplapon, vagy a tápnál.
Tényleg meg kellene hajtani egy másik lapban, én azt csinálnám. Esetleg az alaplap drivereinek különböző verzióit cserélgetni (ha van ilyen és lehetőség rá).

#923 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:04

Idézet: Dark - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 14:43

Ó, a memória bordákról nem tudtam. Hát ha a hőtermelés csökkentése, a hűtés fokozása nem segít, akkor azt tudnám mondani, hogy esetleg valamilyen alkatrész fáradása, öregedése csinálja: pl. az alaplapon, vagy a tápnál.
Tényleg meg kellene hajtani egy másik lapban, én azt csinálnám. Esetleg az alaplap drivereinek különböző verzióit cserélgetni (ha van ilyen és lehetőség rá).

Hát próbálkozom. Holnap viszem egy haveromnak a kártyát ott kipróbáljuk. De ami a lényeg!!

Az már kiderült, hogy 1024*768-ban  8X-os agp-nél fagy viszont 4X-esnél nem. 800*600-ban viszont se így se úgy. Megpróbáltam egy bios frissítést is a kártyán, de ez volt a legfrissebb bios. Vkinek vmi ötlet???

Még kipróbálom régebbi ati driverrel aztán azt hiszem mindent megpróbáltam.
Egyébként honnan lehet eredeti ATI biost leszedni????

#924 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 19:25

Sziasztok!
Épp ma tértem haza egy fresh HIS Excalibur Radeon 9600XT (128) karival, és kapom ki a régi ASUS Geforce3 ti200-ast, már rongyolnék hosszabb kábelért, hogy nézzem este tv-n a pompom meséket - erre mit látok? Villan egy feketét a moncsi.. villan még egyet.. sötétség.. felvillan ...  :confused: villan windows alatt, villan BIOS setup képernyőn.. Karcsi kikap - karcsi nem forró...
Mi a szösz lehet? Anyalap epox 8kha+ 266-os, 4x agp.. a villogás között felrakta (látszólag) az új hardvert, de se restart, se kártya ki-kártya vissza nem segített.. csavart is kilazítottam, nehogy feszüljön ... de nem ér semmit.. a www.júzerz.hu trafikban vettem, igaz, ott nem próbáltam ki .. :)
Ha valakinek lenne ötlete, tapasztala - szívesen veszem ...  :respect:

PS: mégiscsak jó lenne, ha értenék a hardverhez (legalább  :up: )
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#925 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 19:49

Idézet: PorMacs - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 19:25

Sziasztok!
Épp ma tértem haza egy fresh HIS Excalibur Radeon 9600XT (128) karival, és kapom ki a régi ASUS Geforce3 ti200-ast, már rongyolnék hosszabb kábelért, hogy nézzem este tv-n a pompom meséket - erre mit látok? Villan egy feketét a moncsi.. villan még egyet.. sötétség.. felvillan ...  :confused: villan windows alatt, villan BIOS setup képernyőn.. Karcsi kikap - karcsi nem forró...
Mi a szösz lehet? Anyalap epox 8kha+ 266-os, 4x agp.. a villogás között felrakta (látszólag) az új hardvert, de se restart, se kártya ki-kártya vissza nem segített.. csavart is kilazítottam, nehogy feszüljön ... de nem ér semmit.. a www.júzerz.hu trafikban vettem, igaz, ott nem próbáltam ki .. :)
Ha valakinek lenne ötlete, tapasztala - szívesen veszem ...  :respect:

PS: mégiscsak jó lenne, ha értenék a hardverhez (legalább  :up: )

ha egyértelmű a hiba, akkor vidd vissza 24 órán belül, és cserélniük kell... ill. tápod milyen van? hátha az nem bírja el... bár annak kicsi a valószínűsége, hogy a kép már elmegy, de e gép még nem resetel...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#926 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 19:58

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 18:49

ha egyértelmű a hiba, akkor vidd vissza 24 órán belül, és cserélniük kell... ill. tápod milyen van? hátha az nem bírja el...

Köszi a gyors választ.. a táp egy eccerű 300W-os, nem gondolom, hogy nem bírná.. a visszavitel is megfordult a fejemben, de tartok tőle, hogy tán nem a kari a hibás ...  az volt furi, hogy egyre hosszabb lett a setétség - szó szerint vakon ment a shutdown ... (mindjárt leverem az asszonyon a bosszúságom  :D )
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#927 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 20:22

ha codegen, jenci vagy hasonló tápod van akkor vidd vissza hogy nézzék már meg (persze ha megteheted,) ha ott megy, akkor vegyél egy tápot is azzal az úttal. :Đ
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#928 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 20:24

Idézet: spacer - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:05

Milyen alaplap? Ha KT600-as, akkor...  :rolleyes:
Ha egyéb, akkor érdemes kipróbálni Omega Driverrel, valamint a Fast Write kikapcsolásával...  :up:
Nálam az Omega Driver+alaplap csere (KT600-ról nForce2-re) oldotta meg a gondot...  :cool:

#929 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 21:11

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 19:22

ha codegen, jenci vagy hasonló tápod van akkor vidd vissza hogy nézzék már meg (persze ha megteheted,) ha ott megy, akkor vegyél egy tápot is azzal az úttal. :Đ

Nah, próbálkozom .. az ötlet kapcsán letéptem vinyókról, dvd íróról tápot, hogy úgy megy-e, de a helyzet rosszabb, alig villant fel a kép, utána már csak feketeség maradt.. (BIOS ablaknál megálltam)... kapcsolnám ki a gépet, DE vmi baromi halk ciccenést hallok ..egymásután (olyan, mint egy horrorregény,nem??).. belefekszem a gépbe, ott csönd van .. hajlok a moncsira, hát az cicceg.. a led zöld, nem ment le borostyánba, és ciccog.. vagy nyiszog ütemesen, kis szünetekkel,.. mint mikor módot vélt... :eek:

Egyelőre nem veszek tápot, de lehet, hogy monitort kellene vennem? De akkor nem menne a régi kártyával sem .... vagyis izé ...  :confused:

#930 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 22:35

Idézet: PorMacs - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 21:11

Nah, próbálkozom .. az ötlet kapcsán letéptem vinyókról, dvd íróról tápot, hogy úgy megy-e, de a helyzet rosszabb, alig villant fel a kép, utána már csak feketeség maradt.. (BIOS ablaknál megálltam)... kapcsolnám ki a gépet, DE vmi baromi halk ciccenést hallok ..egymásután (olyan, mint egy horrorregény,nem??).. belefekszem a gépbe, ott csönd van .. hajlok a moncsira, hát az cicceg.. a led zöld, nem ment le borostyánba, és ciccog.. vagy nyiszog ütemesen, kis szünetekkel,.. mint mikor módot vélt... :eek:

Egyelőre nem veszek tápot, de lehet, hogy monitort kellene vennem? De akkor nem menne a régi kártyával sem .... vagyis izé ...  :confused:

próbáld ki a DVI-re dugva adapterrel... ha ott jó, akkor kártya vissza... nemtom milyen géped van, de ha nem márkás 300-as, akkor tuti kevés az is...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.