BIOS indítása RAM nélkül - lehetséges?
Elküldve: 2002. 07. 27. 12:53
Egyáltalán elidul a hűtőventillátor, ha nincs RAM a gépben?
Elküldve: 2002. 07. 27. 13:01

csipogást fogsz hallani, ami azt jelzi, hogy nincs ram a gépben.
a venti el fog indulni.
Elküldve: 2002. 07. 27. 13:38
idézet:
Ezt írta joe39:
![]()
csipogást fogsz hallani, ami azt jelzi, hogy nincs ram a gépben.
a venti el fog indulni.[/quote]
Valóban csipog, de a venti nem indul el... Kikapcsoláskor moccan egy kicsit. Viszont ha belököm (befújom), akkor megy, de nagyon lassan és halkan. Az a baj, hogy még nem láttam-hallottam működni, nem tudom, milyennek kéne lennie. (ez egy Spire Whisperrock II) Viszont a borda melegszik egy kicsit.
:jajjremélemnemleszbaja:
Elküldve: 2002. 07. 27. 14:43
idézet:
Ezt írta Zoch:
Valóban csipog, de a venti nem indul el... Kikapcsoláskor moccan egy kicsit. Viszont ha belököm (befújom), akkor megy, de nagyon lassan és halkan. Az a baj, hogy még nem láttam-hallottam működni, nem tudom, milyennek kéne lennie. (ez egy Spire Whisperrock II) Viszont a borda melegszik egy kicsit.
:jajjremélemnemleszbaja:[/quote]
Pedig a ventihez semmi köze a ramnak, annak jól kéne mennie...
Elküldve: 2002. 07. 27. 14:55
idézet:
Ezt írta AMD rula:
Pedig a ventihez semmi köze a ramnak, annak jól kéne mennie...[/quote]
Hát ez az...
Bár nincs az alaplapban semmi, se IDE eszköz, még kábel se, VGA-kártya se, semmi. Csak a proci, meg a venti.
Egyébként közelebbről: MSI KT3 Ultra + XP1800 + Spire Whisperrock II + DTK 300W táp.
Elküldve: 2002. 07. 27. 14:57
Elküldve: 2002. 07. 27. 15:01
Elég gáz az is, hogy eddig próbáltam párszor... Szét ne égjen nekem. :confused:
Elküldve: 2002. 07. 27. 15:20
idézet:
Ezt írta Zoch:
És merjek úgy kísérletezgetni, hogy a proci benne van?
Elég gáz az is, hogy eddig próbáltam párszor... Szét ne égjen nekem. :confused:[/quote]
Az a gáz, hogy VGA és RAM nélkül kisérletezgetsz, ha meg tönkrvágod a gépet, akkor meg csak nézhetsz. Így biztos nem derül ki, hogy szarul raktad-e rá a hűtőt a procira. Hagyad békén, szerezz bele RAMot meg VGA-t akkor próbálgasd.
Elküldve: 2002. 07. 27. 15:38
idézet:
Ezt írta !Yvorl!:
Nézd meg hogy nem kontaktos-e a venti csatlakozója... Annak mindenképpen mennie kell... Amúgy RAM nélkül nem fogod tudni elindítani a BIOS-ig se a gépet, akármit is csinálsz...[/quote]
Tévedés, ha tesz bele ramot, akkor menni fog![]()
Elküldve: 2002. 07. 27. 15:40
idézet:
Ezt írta Casoli:
Az a gáz, hogy VGA és RAM nélkül kisérletezgetsz, ha meg tönkrvágod a gépet, akkor meg csak nézhetsz. Így biztos nem derül ki, hogy szarul raktad-e rá a hűtőt a procira. Hagyad békén, szerezz bele RAMot meg VGA-t akkor próbálgasd.[/quote]
Ott az igazság. Hagyom.
Csak ilyenkor, hétvégén kicsit több időm van... De majd minden kiderül nemsokára.
Elküldve: 2002. 07. 27. 16:09
idézet:
Ezt írta Zoch:
Ott az igazság. Hagyom.
Csak ilyenkor, hétvégén kicsit több időm van... De majd minden kiderül nemsokára.[/quote]
Peace![]()
Elküldve: 2002. 07. 27. 20:54
Elküldve: 2002. 07. 27. 21:03
Nemrég volt egy példa arra, hogy valaki véletlen nem jó helyre dugta a ventit... szerintem nézd meg te is. Hátha. Sosem lehet tudni...

Üdv:
LightBringer

Elküldve: 2002. 07. 28. 12:25
Egyébként sztem nem fog elégni a procid, mert még egy 1800as XP sem melegszik annyira, hogy ha van rajta hűtőborda, néhány másodperc alatt elfüstöljön. Anélkül viszont tényleg pillanatok alatt behal. Asszem 90fok/mp-t melegszik "pucéran".

Elküldve: 2002. 07. 28. 13:08
Rám
Emberek!
Egerben
Zoknit
Ellopni
Rettenetes!
Elküldve: 2002. 07. 28. 17:11
----atyuska----
Elküldve: 2002. 07. 28. 22:33
idézet:
Ezt írta caratyuska:
és bizony annak már rögtön indítás után kell mennie elég rendesen[/quote]
Na igen, de ha nincs benne memória?
Egyébként ha jól tudom, nem hőmérséklet-figyelős.
Elküldve: 2002. 07. 29. 04:51
Tudomásom szerint a tápnak (mint az összes kapcsoló üzemű tápnak) terhelés kell, hogy elinduljon... pl:hdd vagy fdd, vagy CD.

Elküldve: 2002. 07. 29. 07:15
idézet:
Ezt írta fair2:
Hi!
Tudomásom szerint a tápnak (mint az összes kapcsoló üzemű tápnak) terhelés kell, hogy elinduljon... pl:hdd vagy fdd, vagy CD.[/quote]
Igen. Elmeletileg az alaplapnak onmagaban elegnek kene lennie terhelesnek. Ha meg csipog, akkor tutira muxik. Szerintem nem jo a venti. Ha velem ilyet tenne, akkor en kiszednem a procit es csakis ugy kiserleteznek a ventimmel. Raadasul csak a ventit feldughatna Zoch kollega abban a gepben egy szabad csatira, amirol netezik, azt hali. Az, hogy befujasra indul, olyasmi, mint amikor keves feszt kap.