HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem kapcsol be a monitor! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem kapcsol be a monitor! Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Mykee_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 16. 07:24

Hali!
Olyan gondom van, hogy ha kikapcsolom a gépet, otthagyom, mondjuk este, aztán reggel bekapcsolom a gépet, a monitor nem kapcsol be, villog, mint suspend. A Win2k már majdnem betöltődött, akkor kapcsolja be.
Ha egyből újraindítom, vagy kikapcsolom, majd egyből be, akkor műxik. Be kell melegednie? Vagy a Bios-t állítottam be rosszul? Esetleg a monitor driver?
Ja: Sony 110EST monitorom van, NVidia Riva TNT2 Ultra kártya from Diamond.

#2 Guest_Benoke_*

Elküldve: 2001. 10. 16. 07:35

Helló!
Nekem is volt ilyen problémám, de a tul nagy freki miatt. A Samsung 550b munitorom nem örült, a 120 Hz -nek Kép)
800x600 Bann. Lejeb vettem 85Hz -re és láss csodát megy.

------------------
Benoke

#3 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 16. 09:23

Lejjebb vettem én is, mert anno 85Hz-en ment 1024*768-ban, aztán nekinyomtam a 75Hz-et és monitornak is ezt állítottam be (Standard VGA 1024*768 @ 75Hz). Mégse... Kép

idézet:
Eredetileg Benoke írta:
Helló!
Nekem is volt ilyen problémám, de a tul nagy freki miatt. A Samsung 550b munitorom nem örült, a 120 Hz -nek Kép)
800x600 Bann. Lejeb vettem 85Hz -re és láss csodát megy.

[/quote]

#4 Guest_Flash_*

Elküldve: 2001. 10. 16. 11:56

Szerintem semmi köze a frissítéshez, mert azt vagy bírja, vagy nem, viszont lehet, hogy bizonyos üzemmódokat "nem szeret" a monitor, pl. az elektronika öregedése miatt.
Nekem Belineám van, hasonló gondokkal: néha bootolás közben, amikor a 98 a dos módból grafikusba vált, a monitor képe összeugrik, és kikapcsol stand-by -ba. Ebből csak úgy tudom bekapcsolni, ha kikapcsolom és újra bekapcsolom a monitort (el kell venni az áramot).
Az oka mindenki szerint más:a kapcsolóüzemű táp valamilyen hibája, a vezérlő elektronka hibája, vizszintes, vagy függőleges eltérítőrendszer hibája, de mivel nem minden alkalommal produkálja a monitor (van úgy, hogy hetekig nem) szervíz sem tud vele mit kezdeni (meg közben a gari is lejárt Kép ).

Úgyhogy lehet, hogy együtt kell élj vele, hogy ilyen. Amíg működik, nincs baj.

Flash

Ui.:Bár most, hogy belegondolok, láttam már olyan alaplapot, ami rohadt lassan inicializálta a vga kártyát, de az is max 10-15 sec késleltetés volt.

#5 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 16. 13:23

Hát.. a BIOS mindenfajta VGA Off és WGA OFF Mode, stb. funkcióit végigjátszottam, semmi. Régen csutkára ment, mostmeg egyre később ugrik be a kép. Addig csak villog, mint suspend. Ja, ha Bios-nál kikapcsolom, akkor nem villog, csak sárgán világít (ON-ban zölden), de másnap reggelre megint villog. Lehúztam a gép tápjáról, kön kapja az áramot, de uaz.
Valaki monitoros? Vagy egy jó szervíz?

idézet:
Eredetileg Flash írta:
Szerintem semmi köze a frissítéshez, mert azt vagy bírja, vagy nem, viszont lehet, hogy bizonyos üzemmódokat "nem szeret" a monitor, pl. az elektronika öregedése miatt.
Nekem Belineám van, hasonló gondokkal: néha bootolás közben, amikor a 98 a dos módból grafikusba vált, a monitor képe összeugrik, és kikapcsol stand-by -ba. Ebből csak úgy tudom bekapcsolni, ha kikapcsolom és újra bekapcsolom a monitort (el kell venni az áramot).
Az oka mindenki szerint más:a kapcsolóüzemű táp valamilyen hibája, a vezérlő elektronka hibája, vizszintes, vagy függőleges eltérítőrendszer hibája, de mivel nem minden alkalommal produkálja a monitor (van úgy, hogy hetekig nem) szervíz sem tud vele mit kezdeni (meg közben a gari is lejárt Kép ).

Úgyhogy lehet, hogy együtt kell élj vele, hogy ilyen. Amíg működik, nincs baj.

Flash

Ui.:Bár most, hogy belegondolok, láttam már olyan alaplapot, ami rohadt lassan inicializálta a vga kártyát, de az is max 10-15 sec késleltetés volt.
[/quote]

#6 Guest_mocsi_*

Elküldve: 2001. 10. 16. 13:34

NEkem volt itt a cegnel van ket-harom Engineering sample PIV-es alaplap, na ezek csinaltak igy. Kaptunk egy BIOS frissitest, es lam rendbejott 3-bol 2. Kép

Nezz korul, hatha neked is hasznal a BIOS frissites.

#7 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 17. 07:09

Sajna a Bios-ból már nem adnak ki újat és már több, mint egy éve ezzel a verzióval nyomom, és csak romlik. Olyan, mintha a monitor nem venne tudomást arról, hogy jön a jel. Vagy a TNT2 nem adja le időben?

idézet:
Eredetileg mocsi írta:
NEkem volt itt a cegnel van ket-harom Engineering sample PIV-es alaplap, na ezek csinaltak igy. Kaptunk egy BIOS frissitest, es lam rendbejott 3-bol 2. Kép

Nezz korul, hatha neked is hasznal a BIOS frissites.
[/quote]

#8 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 18. 11:35

Na, ma már rózsásabb volt a helyzet: a Win2k logonnál jött csak fel a kép... Kép
Egy jó monitorszervíz?

idézet:
Eredetileg Mykee írta:
Sajna a Bios-ból már nem adnak ki újat és már több, mint egy éve ezzel a verzióval nyomom, és csak romlik. Olyan, mintha a monitor nem venne tudomást arról, hogy jön a jel. Vagy a TNT2 nem adja le időben?

[/quote]

#9 Guest_Signal_*

Elküldve: 2001. 10. 18. 21:40

Hogy a hiba a PC-ben van-e vagy a monitorban, az egyszerűen behatárolható, csak bekapcsolva kell hagyni a gépet és a monitort kell áramtalanítani hosszabb időre, majd bekapcsoláskor figyelni. De az eddigiek alapján a monitort kell javíttatni, úgytűnik.

Az ilyen hibáknál szokott úgy lenni, hogy tovább romlik a helyzet és egyszer végleg tönkremegy. Ilyenkor már nagyobb lehet a kár, nagyobb lehet a számla, ezért gyanús jelenség esetén egy műszerésznek kell eldönteni, hogy szabad-e így tovább használni, károsodhat-e jobban vagy mindegy mert önmagában ártalmatlan a jelenség, csak bosszantó (ilyen is van) és ha idővel tovább romlik, az csak hasznos, mert jobban megfogható a hiba.

#10 Guest_Csirke_*

Elküldve: 2001. 10. 18. 22:07

Érdekesség képpen megpróbálhatnád másik videókártyával! (Nem TNT2-essel, hanem pl. 3dfx, matrox stb.)

------------------
Védd a fákat! Egyél hódot!

#11 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 18. 22:39

Na most pár adalék:
Van a Sony-n egy teszt, az rendben volt.
A tüskék a helyükön vannak.
S3 kártyával viszonylag elindult.
Érdekesség: ha XPből kapcsolom ki a gépet, a kijelzője folyamatosan sárgán ég. Ha Win2k-ból kapcsolom ki, akkor meg sárgán villog. Uaz a Detonator van mindkettőn (21.83 WHQL). Na ebből a villogós állapotból nem akaródzik felállni hosszú idő után.

idézet:
Eredetileg Csirke írta:
Érdekesség képpen megpróbálhatnád másik videókártyával! (Nem TNT2-essel, hanem pl. 3dfx, matrox stb.)

[/quote]

#12 Guest_Waveson_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:37

Szerintem nem a monitor hibája, hanem az alaplapé! iskolában is van pár pocsék gép, mármint *ntel-esek, de ráadásul még az alaplap is *ntel integrált videókártya és alaplapos..fújj...undorító Kép *ntel proci+*ntel alaplap+*ntel videókártya...nos azt csinájja hogy NT van a gépeken (hát igen *ntel -hez nem árt NT mert olyan instabilok hogy hihetetlen...) és csak fél perc után kapcsol be a gép...*ntel *ntel ... Kép PRÓBÁLD KI NORMÁLIS GÉPPEL!

#13 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:43

Waveson bekattant

#14 Guest_Baroo_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 20:43

Hé Mykee!
Vidd már át a haverodhoz a monitorod!
Rögtön ki fog derülni, hogy nem jó.

#15 Guest_Douglas_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 20:45

idézet:
Eredetileg Abel írta:
Waveson bekattant[/quote]

Na de meddig tart meg? Kép

#16 Guest_Waveson_*

Elküldve: 2001. 10. 22. 19:54

najó nem hülyülök nekem is van p3-as gépem, méghozzá 800-as és QRVÁRA meg vagyok vele elégedve Kép Atomstabil, nagyon gyors, szép és jó..és halk hűtés is elég rá, keveset fogyaszt, sse-k...jó húzhatóság....szóval tényleg nagyon jó...de emberek...nekem nagyon betett hogy már nagyon régóta várom a p4-et is kidobnak egy ilyen (elnézést) SZART!!!!! Northwoodot mindenesetre várom Kép Amúgy szerintem mind a 2 procc nagyon jó, csak az amd olcsóbb és gyorsabb (csak nem szeretem hogy hangos a hűtése, és tényleg én is fosok attól hogy "lesarkazódik", erre mondják hogy "akkor ne vegyem le róla a bordát"..persze...csakhogy félévente min.le kell mert kinyírja a por a rohadt életbe...(ha nem is nyírja ki fagyogatni fog...)

#17 Guest_Mykee_*

Elküldve: 2001. 10. 24. 16:03

Na beadtam szervízbe, mert a másik gépen már bebootolt a WinME és kép sehol... csak kis idő múlva. Szóval beadtam. Aztán kiderül mi volt a baja...

idézet:
Eredetileg Baroo írta:
Hé Mykee!
Vidd már át a haverodhoz a monitorod!
Rögtön ki fog derülni, hogy nem jó.

[/quote]

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó