idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Gondolod, akarják?!![]()
Eme terjedelmes topic ellenére még mindig nem tudom, le merjem-e cserélni a 19"-os monitoromat TFT-re. Nem vagyok nagy "gémer" de azért egy kis multi D2-zés, vagy Wolfenstein & Enemy Territory belefér a pakliba. Amellett a szemem is marha kényes, az alacsony refresht vagy FPS-t például rögtön kiszúrom a CRT-s gépeknél (is), enyhe hányinger formájában.
Annyi hely viszont nincs a lakásban (az asztalomon pláne) hogy megtartsak egy CRT-t játszani, egy TFT meg dolgozni.
Anno tesztelgettem egy 17" CTX PV720-ast, ami papiron 35/45 msec-es volt (nem fall/rise, hanem attól függöen, hol néztem az adatait... korrekt tájékoztatás rulz) A színek, kontraszt rendben volt. D2, Dungeon Siege, Cossaks szintén normálisan játszható volt, ellenben a RtCW 1280*1024-ben (natív felbontás) kicsit már szaggatott, és nem a videokártya miatt!
Jáccik valaki UT20003-at, CS-t, Enemy Territory-t gyors, 16-25 msec-es TFT-ken?! Roppant módon értékelném a tapasztalataikat!
THX![/quote]
Az általad felsoroltak közül sima Unrealt, meg CSt játszok papiron 20ms-os TFTn (ACER AL707), és az a tapasztalat, hogy minimális utánhuzás vehető észre, ami engem mongyuk CSben pl. kicsit zavar, hirtelen fordulásoknál, ellenben (érdekes módon) a szerintem gyorsabb játékmenetü UTben nem jelent gondot, nemtudom, miért.![]()
Van viszont egy dolog, ami CSben eléggé idegesit, ez pedig az, hogy nem lehet beállitani a játékban 1280x1024es felbontást, csak 1280x960at, amivel viszont a moncsi nem tud mit kezdeni. Igy kénytelen vagyok 1024x768ban nyomulni, pedig CS elég régi játék már ahhoz, hogy simán menjen egy ma nem tul erösnek számitó videokárolyon is 1280x1024ben...
[ 2003. június 13.: Nagypapa szerkesztette a hozzászólást ]
TFT vs. CRT ...avagy miért TFT?
Elküldve: 2003. 06. 13. 12:17
Elküldve: 2003. 06. 13. 13:42
(remélem a konzolos megoldás majd tud segíteni)
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:32
idézet:
Ezt írta Boba:
konzolból is meglehet adni a width meg height adatokat... így most kapásból nemtudom de nézz be a gameware Cs+HL topicba, ott sztem tudnak neked választ adni.
(remélem a konzolos megoldás majd tud segíteni)[/quote]
Kösz, végigolvastam azt a topicot, nem volt benne ilyen, de majd most megkérdezem, hátha valaki vágja...
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:51
Nekem tökéletes az LCD, nem fáj utána a szemem, a képfrissítést nem látni (mert ugyebár másként rakja ki a képet mint a CRT), kis helyet foglal és nincsenek geometriai hibái. Szóval engem meggyőzött.
Egyetlen hibája hogy a Railroad Coasterben
Azonban a játék élvezetén ez nem ront semmit.
Elküldve: 2003. 06. 13. 18:40
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Gondolod, akarják?!![]()
Eme terjedelmes topic ellenére még mindig nem tudom, le merjem-e cserélni a 19"-os monitoromat TFT-re. Nem vagyok nagy "gémer" de azért egy kis multi D2-zés, vagy Wolfenstein & Enemy Territory belefér a pakliba. Amellett a szemem is marha kényes, az alacsony refresht vagy FPS-t például rögtön kiszúrom a CRT-s gépeknél (is), enyhe hányinger formájában.
Annyi hely viszont nincs a lakásban (az asztalomon pláne) hogy megtartsak egy CRT-t játszani, egy TFT meg dolgozni.
Anno tesztelgettem egy 17" CTX PV720-ast, ami papiron 35/45 msec-es volt (nem fall/rise, hanem attól függöen, hol néztem az adatait... korrekt tájékoztatás rulz) A színek, kontraszt rendben volt. D2, Dungeon Siege, Cossaks szintén normálisan játszható volt, ellenben a RtCW 1280*1024-ben (natív felbontás) kicsit már szaggatott, és nem a videokártya miatt!
Jáccik valaki UT20003-at, CS-t, Enemy Territory-t gyors, 16-25 msec-es TFT-ken?! Roppant módon értékelném a tapasztalataikat!
THX![/quote]
Szerintem már sokszor leírtuk, de a 16 ms-os TFT-k (LG 1710b. Acer AL732. stb) tökéletesen alkalmasak Hard Core játékosoknak is.
Amikkel ém játszom:
Q3, UT2003, Live for speed, mohaa multi, Raven Shiled, F1 2002, GTR 2002, stb..
Az összes játék abszolút tökéletesen megy utánhúzásnak nyoma sincs. Q3 pl fix 125 FPS-el is tökéletes.
Elküldve: 2003. 06. 13. 18:43
Amúgy én tudom, milyen egy régebbi 50 ms-os TFT, mert a melóhelyemen olyan van (15-ös LG), ami office-ra tökéletes, de játék, film már azért problémás lenne. De a mai csúcs 17-es TFT-kel már nincs semmi probléma.
[ 2003. június 13.: Gianni27 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 13. 22:55
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
[/quote]
Én sem nagyon játszom, és igen sok helyet foglalt a monitorom, éppen ezért le is cseréltem a Viewsonic P95f-et egy LG1710B-re
Engem az a minimális húzás tulajdonképpen nem is zavar, ennyit elnézek neki, kárpótol bőven a többi előnye. DVI-t használva egyszerűen zúz a képe, és végre fél méterrel beljebb tudtam tolni az asztalomat egészen a falig.
Szerintem gondold meg!
Bye,
zef
Elküldve: 2003. 06. 15. 12:30
idézet:
Ezt írta Signal:
Remélem nem képzeled, hogy némi könnyed poénkodás téged igazol? Nagyon is észrevehető a különbség, főleg kánikulai napokon, hogy egy szobát egy CRT fűt, vagy egy LCD.
Hiába írtad le a katódsugárcső működését, azzal pont a témához nem sokat tettél, mert kimaradt, hogy az elektrongyorsításra fordított energia csak egy kisebb része az összfogyasztásnak, ráadásul még annak is nagyobb része hővé alakul.
Ennél több energia szükséges az eltérítéshez, ami az eltérítőtekercseken valamint az eltérítő áramkörök alkatrészein disszipálódik. További energiaveszteség keletkezik a raszterkorrektor alkatrészein, tápegységben és egyéb alkatrészeken, de nem is ez a lényeg. Talán inkább csak azért írom mindezt, nehogy nekem is meg akard magyarázni a működését, mert még véletlenül elsírom itt magam két tévé javítása közben...
A CRT monitor és a tévé felfogható egy igen rossz hatásfokú világítótestként, ahol a bevitt energia nagyrészt hővé alakul. Elég megfigyelni, milyen meleg a monitor teteje, majd elképzelni, hogy ha kidobálnám belőle az alkatrészeket és elhelyeznék benne egy 100 Wattos izzólámpát (vagy legyen 75-ös), az is nagyjából ekkora hőtermelést idézne elő.
Apropó, megkímélhetnél attól, hogy a már prezentált paraszt stílusodban vágsz vissza, bár másrészt nem érdekes, mert láttam én már annyi barmot a neten, hogy fel se veszem...[/quote]
Az a könnyed poénkodás, ahogy te írtad, azt mutatja be ,hogy milyen nevetséges pozitív jellemzőket soroltatok fel eddig a TFT monitorkkal kapcsoaltban.
Amúgy meg nem kell engem igazolni, nincs rá szükségem...
Maradjunk annyiban, hogy ki fogom számolni, hogy mennyi energia megy el az elektrongyorsítára, és akkor majd visszatérünk rá.(Úgy néz ki neked van igazad) Egy picit megfogott az izzólámpás kisérleted, de mondjuk egy izzót nem szoktak beburkolni, úgy, mint egy monitort, és csak egy kisebb felületet hagynak a szellőzésre, hanem álltalában szabadon van az izónak a búra fel. Egyébként meg, ha bebúrkolják az izzót, ami éppen itt van mellettem, akkor annak a burkolatát nem igazán tudom megfogni, míg a monitor tetejét a szellőzőjukaknál elég könnyedén. Amúgy a te kedvedért megmértem a monitor szellőzőrácsainál kijövő hőmérsékletet, és az izó közvetlen közelében(izzótól mért 3cm) mért hőmérsékletet. Hát az izzónál az szoba alaphőmérsékletéhez képest 20C-szal lett több, míg a monitor nyilásainál mérve csak 7C-szal. Arról nem beszélve ,hogy 20-nál több változást nem tudtam mérni mert csak 50C-ig mér a szobai hmérőm... Viszont látványosan haladt 50-nen túl is.
Egyébként, ha szerinted annyira fűti a szobát a CRT, akkor mond meg nekem, hogy a kiszobám átlaghőmérsékletén, a monitortól egy méterre mérve, miért csak 1C-kot dob!
A parszt stílusról meg annyit csak, hogy az első, teljesen normális megszólalásom után jöttek a szebbnél szebb nyegle megjegyzések... tehát ne csodálkozzál, ha hasonlóan írok vissza.
Elküldve: 2004. 12. 14. 15:53
Nem részletezem, de a legcélszerűbb a 17”-os szegmensben szétnézni, és igénybe venni az állam által adott 50% (max. 60.000 Ft) visszatérítést. (SuliNet Expressz)
Korrekt, tényeken (tapasztalatokon) és teszteken (méréseken) alapuló TÉNY adatokat várok, hogy melyik a legjobb MINŐSÉG / ÁR arányú 17”-os TFT a SuliNet Expressz kínálatában.
Lássuk a listát:
[a] 17" AG NEOVO F-417 - 88 990 Ft
(17" TFT Aktív Matrix képernyő, 1280x1024-as felbontás, analóg bemenet, ultra slim)
[b] 17" LG 1730S - 97 990 Ft
(17" TFT, 1280x1024@75Hz, OSD, TCO'99, 550:1)
[c] 17" Prestigio P179 Silver - 78 500 Ft
(17" LCD, Max 1280x1024 felbontás, analóg bemenet)
[d] 17" Proview HD772 - 122 500 Ft
(17", 1280x1024@75Hz, 450:1, 16ms, TCO'99)
[e] 17" Samsung 172X - 131 990 Ft
(17" TFT Monitor, max 1280x1024 felbontás, 500:1 kontrasztarány)
[f] 17" Samsung 710N - 106 990 Ft
(17" TFT Monitor, max 1280x1024 felbontás, 600:1 kontrasztarány)
(az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t)
Mindenkit kérek, hogy valóban csak KORREKT TÉNYEKET közöljön, és azokat valóban csak ERRE A LISTÁRA szűkítse. (Tudom, hogy vannak jobbak is - pl. digitális bemenetűek - de azokra nincs 'akciós' ár.)
A magam - és mások - nevében előre is köszönöm!
Elküldve: 2004. 12. 15. 07:30
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 15:53
Az általad felsorolt "megjelenítők" közül bármelyiket megtalálhatod a tft-s topikokban. Ha jól emléxem az LG 1710 B annak idején nagy népszerűségnek örvendett, a 1730 s gondolom valami "javított" verzió lehet :confused: Személyszerint ha TFT vásárlására fanyalodnék, én az AG Neovót választanám, MERT AZ SZÉP FEKETE. Képminőségben kb ugyanolyan ..... mint a többi. No flame, de mnt megrögzött CRT usernek fájtak a szidalmaid. Legyen pro és kontra
Szerkesztette: tus 2004. 12. 15. 07:31 -kor
tus
Elküldve: 2004. 12. 15. 15:14
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 15:53
Gratulálok!
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2004. 12. 15. 16:59
Idézet: tus - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 6:30
Az általad felsorolt "megjelenítők" közül bármelyiket megtalálhatod a tft-s topikokban. Ha jól emléxem az LG 1710 B annak idején nagy népszerűségnek örvendett, a 1730 s gondolom valami "javított" verzió lehet :confused: Személyszerint ha TFT vásárlására fanyalodnék, én az AG Neovót választanám, MERT AZ SZÉP FEKETE. Képminőségben kb ugyanolyan ..... mint a többi. No flame, de mnt megrögzött CRT usernek fájtak a szidalmaid. Legyen pro és kontra
Örülök az ellenvéleménynek. Így legalább „előbújik belőlem a többi érv is”
A véleményforrásom alapjai a képzettségeim tükrében (hogy miért merek ’hangosan’ gondolkodni.
IT mérnök (számítástechnikai érdeklődés 1986-ban, a magyar Commodore korszakban)
R-TV műszerész (elektronikai érdeklődésem kezdete az alapoknál kb. 1976-tól (3 éves voltam
Ezoterika (ezen belül 1993 óta egy ágának ’művelője’, jelenleg készülődés egy 3A mesteri fokra
A végkövetkeztetésed analogikus szempontból tökéletes. Azt nem bántom. Sőt… Végül is egy tégla is ráeshet a fejedre, és meghalsz. Nem megyek bele most annyira az ezoterikai világába, mert az Interneten több helyen oldalakat írtam már, de most nem akarok ebben a témában „tanulva tanítani”
Kauzális szempontból (maradva az átlag európai emberek által élt világban) viszont megdönthetetlen érveket soroltam fel, sajnos látnod kell, hogy az, hogy elektronokat –jellemzően- 25.000 Voltos feszültséget indukáló tekercsekkel arra kényszerítünk, hogy egy katód sugárcső ’katód’ felületéről ’mozgásba’ hozzuk, az még a mai legmodernebb CRT-knél sem úgy történik, ahogyan azt a tervező mérnökök elméletileg ’megjósolták’. Mert leesznek elektronok, amik nem fognak megállni a foszforos (emittáló) rétegen, és ezért VAN (és mindig is lesz) KISUGÁRZÁS. (még ha tagadhatatlan is az, hogy egyre kevesebb. Lsd. ISO-ban MRP1,2 TCO 95…. 03)
Egy kicsit az ezotéria iránt érdeklődőknek. (tényleg csak kicsit
Egy kis személyes tapasztalat az akadémikus orvoslás aspektusából: kb. 1 óra után, hogy egy CRT monitor előtt ülök, angóra nyúl pirosak a szemeim és nekem a szemeim (lelkem tükrei) fontosak. Azt szerterem, ha nem piros szemű nyuszi vagyok, hanem kék szemű ember.
(Mondjuk én anno a Commodore gépemmel egy Videoton TV-t használtam napi akár 8 órás időtartamokra, és hiába volt az több méterre, mégis kinyírta a szemeimet.
Elküldve: 2004. 12. 15. 18:59
Idézet: agabe - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 12:48
Másik : Acer AL1715ms-től mi a vélemény ? ára . 83.900 brutto forint.
MadWhite, nagyon szép és jó, hogy ezoterista vagy és nagyon hozzáértő, de azért állítottál egypár dolgot a CRT-vel kapcsolatban, ami messze túlzás. Egyszerűen érzékenyek a szemeid. Maradjunk ennyiben, vagy támaszd valamivel alá, amiket írtál...
Szerkesztette: Omega 2005. 01. 03. 16:59 -kor
Elküldve: 2004. 12. 15. 20:46
Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:59
Alátámasztásul idézve amit már írtam:
"Arra alkalmas eszközökkel (rtg. Fénykép, ’aura’ fotó készítő berendezés) ... akár kikapcsolt (!!!) állapotban is, arra a megdöbbentő eredményre juthatunk, hogy ez a készülék egy olyan energia koncentrátor, ami – hogy érthető legyek – nem egy szövetbarát energiamezőt hoz létre a lakásban, és benned is, ha előtte ülsz."
Ne didd el nekem! Lehet, hogy csak viccelek...
Kérlek fejtsd ki, hogy miben állítottam MESSZE (?) túlzás dolgokat. Előre is köszönöm
(Hogy provokatív voltam, az biztos. De ha csak finomkodok, soha nem kapjátok fel a vizet, és soha nem lenne EZ kitárgyalva. Azt hiszem EZ a dolog eléggé közös érdek, vagy tévednék...
Ja, mielőtt bárki feltételezésekbe bocsátkozna: NEM vagyok egy LCD konzorcium beépített embere, csak egy "sima" LEENDŐ LCD felhasználó, aki most már egyre inkább figyelembe veszi a teste jelzéseit.
Apropó jelzések! Nem hinném, hogy én lennék az egyetlen olyan érzékeny ember, aki miután CRT monitor előtt ül, "bevérzik" a szeme.
De azért ...
Elküldve: 2004. 12. 16. 08:17
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:59
Igazán nem akarlak megsérteni, de a műszaki végzettségek tapasztalatom szerint nem minősítenek egy embert. Nem kétlem, hogy jó vagy benne, hisz nem ismerlek. Az ezoterikushoz viszonzt külön gratulálok. Esteleg Reiki, vagy RAi????
Igazad van, a CRT "károsabb" mint a TFT, ezt senki sem vitatja. (vannak olyan TFT moncsik, amiknek a kávában van a táp, ezek pl sugároznak tozse)
Arról beszélek, hogy NEM ANNYIRA GÁZ, MINT HANGOZTATJÁK. Ilyen alapon tv-t sem szabad nézni. Igaz, azt messzebről nézzük, de izmosabb is a berendezés
Egy jó CRT 50 K, egy "jó" TFT 100. És akkor az egymáshoz viszonyított minőségükröl még nem beszéltünk. Szubjektív véleményem, hogy kanyarban nincs a TFT. De ezt mindenki döntse el maga.
Ha az aura fénykép és ezekhez hasonlókról van szó, akkor ejtsünk szót a mobilokról, és a ülő/fekvőhelyhez közeli konnektorokról is. Hidd el nekem, - bár biztos jobban vágod ezeket a dolgokat - nem a CRT a legveszélyesebb "civilizált" világunkban
tus
Elküldve: 2004. 12. 16. 15:44
Idézet: tus - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 7:17
Igazad van, a CRT "károsabb" mint a TFT, ezt senki sem vitatja. (vannak olyan TFT moncsik, amiknek a kávában van a táp, ezek pl sugároznak tozse)
Arról beszélek, hogy NEM ANNYIRA GÁZ, MINT HANGOZTATJÁK. Ilyen alapon tv-t sem szabad nézni. Igaz, azt messzebről nézzük, de izmosabb is a berendezés
Egy jó CRT 50 K, egy "jó" TFT 100. És akkor az egymáshoz viszonyított minőségükröl még nem beszéltünk. Szubjektív véleményem, hogy kanyarban nincs a TFT. De ezt mindenki döntse el maga.
Ha az aura fénykép és ezekhez hasonlókról van szó, akkor ejtsünk szót a mobilokról, és a ülő/fekvőhelyhez közeli konnektorokról is. Hidd el nekem, - bár biztos jobban vágod ezeket a dolgokat - nem a CRT a legveszélyesebb "civilizált" világunkban
Nem szeretnék hivalkodni, CSAK azért írtam le pár dolgot, amiben jártasabb vagyok, nehogy amatőrnek tűnjek. Kérésedre: USUI REIKI-t művelek, és nagyon köszönöm, hogy rákérdeztél!
Igazad van, a TV, a mikorohullámú sütő, a mobil telefon, a CRT monitor, sőt az állandó tartózkodási helyhez közel lévő elektromos vezetékek is termelnek elektro szmogot, de tapasztalatom szerint nem mindegy, hogy melyik mennyit. (Az a meglátásom, hogy a mikorhullámú sütő és a CRT különösen nagyot.)
Végső soron mindenki döntse el maga. Én azt mondom, végezzen mindenki kis empirikus kutatást: ebben a kíséerletben ÖNMAGAD vagy a mérőműszer (bevérző szem, fájó fej, általános rosszullét, stb.) a kísérlet tárgyai pedig a fentebb említett "mindennapi" eszközök. Tény, hogy minden műszer más érzékenységgel fog működni (én 60 perc után, de te lehet, hogy csak 8 óra után "produkálod" az eredényt) de ha odafigyelsz a mérésre, azonos következtetésekre juthatsz.
Egy tardicionális kínai lakos, egy Feng Shuizott lakásban pl. úgy él, hogy a hálószobában SEMMILYEN elektromosság nincs. Még világítás sem! (Ők már 5000 éve végezne ilyen kis "empirikus kutatásokat" mi még itt Magyarországon csak pár éve, és sajnos azt veszem észre, hogy sokan még csak nem is helyesen. :confused: (Azért az mindenképpen örvendetes, hogy a legutóbbi FREI műsorban az egyik "Év embere" címet egy olyan nő kapta, aki tradicionális kínai gyógyítást tanít és végez. Szóval van még remény...)
Elküldve: 2004. 12. 16. 16:07
Szerkesztette: GAI 2004. 12. 16. 16:07 -kor
Elküldve: 2004. 12. 17. 05:02
Idézet: GAI - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:07
"Házi mozi"-zni lehet hogy elég jó a 4:3-as képarány, de IT felhasználásra?
Vagy mellékelnek hozzá egy lupét, hogy a betűket azzal olvasd majd pl. egy szövegszerkesztésnél?
Elküldve: 2004. 12. 17. 05:16
Idézet: GAI - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:32
Ez így igaz.
Viszont gyors jelváltotásnál a pixel nem biztos hogy képes szinkronban követni a jelet, avagy népiesen szólva "utánhúz".
Ez pedig nem egy jó featute.
Szerintem.
Szerintem is. /Gumi csirke/
Szerintetek?
Elküldve: 2004. 12. 17. 07:11
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:44
Nekem csak eggyes fokozatom van
tus

Súgó
A téma zárva.