HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a halál van a gépemmel ??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a halál van a gépemmel ??? Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Lugi_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 31. 23:17

Hali !

Adva van egy konfig : Abit KT7E+Duron 850+Radeon LE. Az első érdekes dolog, hogy a via4in1 nem megy fel. Egyik verzió sem. Ezek után el lehet képzelni a gép teljesitményét. A tesóm duron 750+GF2mx-e veri az én gépemet mindenben. Ez a kisebbik baj, mert ok, legyen valamiért az övé gyorsabb. DE, pl. az UT játszhatatlan, és sajnos nem csak ez. Mit fenét lehetne tenni ? Ez még egy új gép, AMD fan is vagyok, de ez a szitu nagyon elszomorit. Nem vicc, de a cel300-on MAJDNEM úgyanigy menttek a játékok...

Üdv !

#2 Guest_JT_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 08:37

Pontosan mit jelent az, hogy nem megy fel ?
Próbáltad már egyesével is telepiteni a csomagban lévőket ?

#3 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 15:25

Fel sem kinál ilyesmit. Rögtön az install elején egz inf file hiányával magyarázza a leállást és ennyi.

#4 Guest_Tommanus_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 16:10

idézet:
Eredetileg Lugi írta:
Fel sem kinál ilyesmit. Rögtön az install elején egz inf file hiányával magyarázza a leállást és ennyi.[/quote]

Milyen OP rendszer van fennt és estleg, ha másképp, akkor hogyan telepítetted fel???
Ha véletlenül nem tudod, akkor a 4in1-t a videdriver előtt kell telepíteni...

#5 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 16:34

idézet:
Eredetileg Tommanus írta:

Milyen OP rendszer van fennt és estleg, ha másképp, akkor hogyan telepítetted fel???
Ha véletlenül nem tudod, akkor a 4in1-t a videdriver előtt kell telepíteni...

[/quote]

WinXP van fenn. Ez alapból felteszi a videodrivert, tehát még mielött én feltehetném a via4in1-t. Akkor szedjem le a vga drivert és utána via, és azután vga ?

Üdv !

#6 Guest_Tommanus_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 16:37

idézet:
Eredetileg Lugi írta:

WinXP van fenn. Ez alapból felteszi a videodrivert, tehát még mielött én feltehetném a via4in1-t. Akkor szedjem le a vga drivert és utána via, és azután vga ?

Üdv !
[/quote]

Látod ez jó kérdés, nekem is ez van fennt, viszont már nem emlékszem, hogyan csináltam... Ami biztos XP-nél már nem mind1 melyik 4in1-t rakod fel, próbáld meg a legújabbat, asszem 4.35-ös...
Ja és szerintem az XP-s videodriver legyen fennt, mármint, amelyiket alapból felrakja és próbáld úgy...

[Ezt a hozzászólást Tommanus szerkesztette (2001. November 01.).]

#7 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 19:17

Már töltöm a via 4in1 4.35-öt. DE. Azt nem értem, hogy, ha a 3DMark 2001 2800 körül ad, ami ugyebár D3D-s, akkor a szintén D3D-s UT miért megy olyan siralmasan ?

Üdv !

#8 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 19:56

Feltettem a 4in1-t. Semmi változás... Kép Kép

#9 Guest_JT_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 21:15

Ha XP, akkor más gond lesz ott. Ugyanis abban alapból benne vannak a VIA driverek, én speciel nem is raktam fel semmit hozzá.
Egyesével az Inf, Agp, Ide, Irq drivereket külön le tudod szedni a Via oldaláról.

Szerintem valami IRQ gond lehet. Próbáld ki az UT-t hang nélkül, ugy is szaggat e.

#10 Guest_Creeping Death_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 23:29

Nemlehet, hogy az érdekesnek mondható LE kever itt??
Lehet, hogy pl. az UT-et ez a példány baromira nem bírja......
Kipróbáltad már más vga-val?

#11 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 00:23

idézet:
Eredetileg Creeping Death írta:
Kipróbáltad már más vga-val?[/quote]

Erre a holnapi nap folyamán sor kerül. De érdekesebb dolog az, hogy mig a 3DMark
2001 2808 pontot ad (ez átlagosnak tekinthető), addig a 2000 mindössze 304x-t(ez már biza átlagon aluli Kép )
Ugyanez a helyzet a játékoknál is: mint mondtam, az UT az szar, de Max Payne 1024-ben, 32 biten, minden fullon, jól megy. NFS5 el se indul, és még sorolhatnám. De már kezdem unni... Azért még várom az ötleteket, mert ez igy nem állapot. Kép

Üdv !

#12 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 02:00

Lugi, az XP sajat Radeon driverevel probalod, vagy az ATi driverekkel?

nagyon nem mindegy... /tapasztalat/

#13 Guest_Krinyo_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 02:06

Minek az XP-t rogton 4in1-el meghulyiteni? Tokeletesen mukodik a benne levo driverekkel is. Ez mar nem Win98 amit pecccselni kell...

Bye: Krinyo

#14 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 02:26

Nakéremszépen! A helyzet az, hogy elöször az xp saját drivereivel próbáltam (mivel rögtön, xp installnál belövi magának). Ezzel a driverrel nem megy az opengl (fogalmam sincs miért). Na mondom, leszedek egy xp-s radeon drivert. Ati honlapra fel, ajánlott xp driver le. (ugyanaz, mint ami a hwsw letöltés alatt van). Install indit. HIBA: a telepités sikertelen. Próbálja meg standart vga-ra tenni, és utána futtatni az installt. Na de hogy tegyem be a standard vga-t ???? Ha uninstallálom a drivert, rögtön beugrik az add new hw, hogy talált egy radeon/7200-t. Ha a device managernél eltávolitom, ugyanez a helyzet. Mondom, akkor kézzel kiválasztom a listáról a standardot. Hoppá ! Csakhogy azon a listán csak ATI tech cuccok közül lehet választani.
Most ott tartok, hogy semmilyen driver (se xp, se win2k) nem megy fel, a feljebb ismer hiba miatt (tegye fel a standard...). Most mi a rákot csináljak ?

Üdv !

#15 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 02:28

Nakéremszépen! A helyzet az, hogy elöször az xp saját drivereivel próbáltam (mivel rögtön, xp installnál belövi magának). Ezzel a driverrel nem megy az opengl (fogalmam sincs miért). Na mondom, leszedek egy xp-s radeon drivert. Ati honlapra fel, ajánlott xp driver le. (ugyanaz, mint ami a hwsw letöltés alatt van). Install indit. HIBA: a telepités sikertelen. Próbálja meg standart vga-ra tenni, és utána futtatni az installt. Na de hogy tegyem be a standard vga-t ???? Ha uninstallálom a drivert, rögtön beugrik az add new hw, hogy talált egy radeon/7200-t. Ha a device managernél eltávolitom, ugyanez a helyzet. Mondom, akkor kézzel kiválasztom a listáról a standardot. Hoppá ! Csakhogy azon a listán csak ATI tech cuccok közül lehet választani.
Most ott tartok, hogy semmilyen driver (se xp, se win2k) nem megy fel, a feljebb ismer hiba miatt (tegye fel a standard...). Most mi a rákot csináljak ?

Üdv !

#16 Guest_rodli_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 10:46

Amikor felajánlja esetleg nyomhatnál egy cancel-t akkor elvileg csak a standard VGA megy fel.

#17 Guest_Tommanus_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 16:14

Nekem minden flottúl megy, az XP viddriverére lazán rá kell installálni a 3276-os drivert, ez setupos...
Mellesleg az XP saját driverével lefagy a rendszer már a 3dtext screensavernél...

#18 Guest_SzaSza_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 16:23

Nekem Ati Radeon VIVO-m van, most tettem fel próbaképpen az XP-t, mértem vele, majd a legújabb XP-s Ati drivert, azzal is mértem. A beépített driverrel több pontot kaptam. Akkor meg mi a fenét csináltak az újban? Mert minősigi javulást nem látni, csak lassabb lett.

#19 Guest_Gianni27_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 16:48

Microfos+VIA+ATI -a nagy drivertudósoktól mégis mit vársz? A csoda az lenne, ha egyből működne..

#20 Guest_Lugi_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 19:10

Az a gond, ha cancellezem a drivertelepitest, akkor rogton kezdi ujra, hogy, uj hw-t talalt. Valahogy eljutottam oda, hogy nem teszi fel a drivert. Most jobb-klikk properties/settings-nel egyaltalan nincs semmi driver (standard VGA sem, egyszeruen ures az a resz), viszont az altalam letoltott XP-s radeon driver telepitese ismet megall ugyanazzal. (aszondja, probaljam meg standard VGA-ra tenni elobb, es utana telepitsem). Viszont, ha egyszer eljutok oda, hogy el listabol kivalaszthassam a vga-t, akkor is csak ATI cuccok kozul lehet valasztani, akarmit is csinalok... Asszem ebbol format c: lesz...

Udv !

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó