HWSW Informatikai Kerekasztal: video digizies mivel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

video digizies mivel?

#21 Guest_WiZARD_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 20. 23:18

nem kell nekem kalkulárot. próbálgattam bitrátát, és ami nekem megfelelő minőség volt azzal 10-15 perc fér egy cdre....

asztali dvd lejátszóra gondoltam.

de így inkább marad kazin

------------------
WiZARD
wizard@uze.net
[url="http://"http://www.internews.hu"]Internews[/url]
[url="http://"http://www.mobilhirek.hu"]Mobilhirek[/url]

#22 Guest_Stella_*

Elküldve: 2001. 11. 21. 12:19

Én is hasonló cipőben járok, csak nekem a probléma annyi, hogy kamerát is most akarok venni Kép Az lenne a kérdésem, hogy azok a digitális kamerák amik DV in-t tudnak mennyibe kerülnek körübelül (Sony, Samsung, etc) Vagy olcsóbban megúszom egy analóg kamerával + egy digi kártya (van most egy DC10-esem, de már cserélni kéne talán) Ja és még annyi, hogy láttam egy Samsung videókamerát 170ezerért "PC Interface"-el, az vajon mi lehet? Előre is köszi, ha valaki fel tud világosítani, sajnos az áruházi eladók nem állnak a helyzet magaslatán...

#23 Guest_eszpe_*

Elküldve: 2001. 11. 21. 15:01

Stella!
Vehetsz olyan DV-t is, ami nem tud "alapban" DV-IN-t, de tuningszettel (20-30E HUF) aktiválni lehet rajta. (Sokszor az Analóg-IN-t is, de ez gyártótól és típustól függ!!). Sokszor olcsóbb így, mintha eleve egy DV-IN-es típust vennél.
Küldtem mailt.

eszpe

#24 Guest_Stella_*

Elküldve: 2001. 11. 21. 17:38

Kösz szépen eszpe! Kicsit beleásom magamat a témába, nem fog ártani...

#25 Guest_Bijesz_*

Elküldve: 2001. 11. 21. 21:57

Stella mielött én vettem kamerát én is
körülnéztem, és szomorú, hogy digital8-as
kamerák iszonyu drágák a hi8-hoz képest
ráadásul nincs is akkora választék, (legalábbis egy fél éve nem volt)

Szerintem ha venni akarsz el kell menni kicsit nyugatabra, pl németországban szinte csak digital8-as kamerák vannak, hi8-as szinte egyáltalán nem volt, és annyiba kerül mint nálunk egy hi8-as.

Gyakorlatilag én olyan kamerát kerestem ami 200-ba belefér és lcd-s. Hát ilyen csak hi8-as volt bár mostmár talán digitálisban is van ilyen. Ha digizni akarsz mindeképpen szerintem digital8-ast vegyélm mert anlaoggal
csak kinlódás az egész.

Amugy meg kifelejtettem, hogy az egyik legföbb érv a digizés melett, hogy ha kazettán van a cucc akkor romlik a minősége
cd-n viszont nem.

Üdv:
Bijesz

#26 Guest_WiZARD_*

Elküldve: 2001. 11. 21. 23:51

imho ha digitális (miniDV, D8) akkor kazettán se romlik.

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#27 Guest_balage27_*

Elküldve: 2001. 11. 22. 17:20

Sziasztok!

Érdekelődve olvastam végig a fórumot. Még nem foglalkoztam "video digivel" de érdekel a téma. És időközben rájöttem, hogy az otthoni videókártyámon (Asus V3400) mindeféle kimenet van(4db). Igaz még nem használtam semmire ezeket. De itt az ideje.

Szóval az szeretném pl. az esküvőmet dvd-re vagy cd-re átírni. De igazából még nem foglalkoztam ezzel. Egy kis segítség jó lenne, hogy mivel lenne érdemes kezdenem.(szoftverek, módszerek stb.)
konfig: 750mhz proc
256 Ram
Asus v3400 kártya

Segítséget előre is köszönöm

Balage27

#28 Guest_Mumia_*

Elküldve: 2001. 11. 22. 18:36

idézet:
Eredetileg balage27 írta:
Sziasztok!

Érdekelődve olvastam végig a fórumot. Még nem foglalkoztam "video digivel" de érdekel a téma. És időközben rájöttem, hogy az otthoni videókártyámon (Asus V3400) mindeféle kimenet van(4db). Igaz még nem használtam semmire ezeket. De itt az ideje.

Szóval az szeretném pl. az esküvőmet dvd-re vagy cd-re átírni. De igazából még nem foglalkoztam ezzel. Egy kis segítség jó lenne, hogy mivel lenne érdemes kezdenem.(szoftverek, módszerek stb.)
konfig: 750mhz proc
256 Ram
Asus v3400 kártya

Segítséget előre is köszönöm

Balage27
[/quote]

Virtualdub legújabb, és Divx401 vagy 3.22. Ha olyat akarsz amit asztali lejátszó is visz akkor ez természetesen nem jó. De szerintem a többi túl gyenge minőséget produkál ugyanekkora helyfoglalással. Az meg szerintem hülyeség hogy divx-el egy cd-re 1,5-2 óra legalábbis abból nem lesz túl jó minőség. Szerintem 60-70 perc mehet egy cd-re hogy még elfogadható legyen a minőség.

#29 Guest_Bijesz_*

Elküldve: 2001. 11. 22. 22:54

idézet:
Eredetileg WiZARD írta:
imho ha digitális (miniDV, D8) akkor kazettán se romlik.

[/quote]

Szerintem romlik, bár lehet, hogy ez romlás nem olyan mint mondjuk a VHS rendszernél: elmosódás meg ilyesmi, de mivel mágnesszalagra rögziti a felvett cuccot az nem marad meg örökre változatlanul, pláne ha többször van használva. Amúgy az adatok rögzítése nem tudom, hogy történik, de ezen
az elven e Hi8-asé sem romlana mert az is félig meddig digitális rendszer.

Amúgy megvan a kártya, betettem kipróbálni, de win98 megadta magát, ugyhogy kicsit késöbb próbálom ki, ugyis csak holnap veszek vinyót. Ha érdekel valakit majd leirom mi sül ki belöle.

Üdv:
Bijesz

#30 Guest_WiZARD_*

Elküldve: 2001. 11. 22. 23:13

idézet:
Eredetileg Bijesz írta:

Szerintem romlik, bár lehet, hogy ez romlás nem olyan mint mondjuk a VHS rendszernél: elmosódás meg ilyesmi, de mivel mágnesszalagra rögziti a felvett cuccot az nem marad meg örökre változatlanul, pláne ha többször van használva. Amúgy az adatok rögzítése nem tudom, hogy történik, de ezen
az elven e Hi8-asé sem romlana mert az is félig meddig digitális rendszer.
Üdv:
Bijesz
[/quote]

hát picit biztos romlik, bár nemtudom.
mágnesszalagos megoldást sok helyen használnak backupra, ahol azért fontos az adatbiztonság Kép tudom az "picit" más, de picit hasonlít is erre Kép

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#31 Felhasználó inaktív   Apicius 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 01. 20:14

Most készülök egy ADVC-100, EASY DV párost venni a gépemhez, hogy jó minőségben bedigitalizáljam a családi videokat (VHS, Video8, majd MiniDV). Viszont most hallottam a cég AceDVio kártyájáról. Vajon ez a kártya kiválthaná az ADVC-EASY kombót?
"- Mi a kedvenc színed? - A kék. NEM! A PIROS! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...."

#32 Felhasználó inaktív   Apicius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:07

Senki??? :confused:

#33 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 07:54

Helló!
Én tökhülye azért nem vagyok, de a digitalizálásról fogalmam sincs. Viszont szeretném csinálni, ezért is kérném segítségeteket.

A proci 1,4-es, 256 Ram, Leadtek GeForce4 Ti 4200-as videokártya.
Azt lenne jól tudni, hogy így lehet-e digizni. Meg egy nagy kérdésem, hogy mi aza FireWare kártya. Ez egy külön digitalizáló kártya, vagy csak egy eszköz, amit a meglévő videokártyához kell csatlakoztatni?
Meg azért én jobb minőségbe szeretném nyomni a cuccot (annak nem látom sok értelmét, hogy gépen nézzem a VHS-t). A hely nem számítana, de nem akarnék nagyon beruházni :)

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#34 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 09. 09:49

Idézet: donee - Dátum: 2004. április 9, péntek - 8:59

Helló!
Én tökhülye azért nem vagyok, de a digitalizálásról fogalmam sincs. Viszont szeretném csinálni, ezért is kérném segítségeteket.

A proci 1,4-es, 256 Ram, Leadtek GeForce4 Ti 4200-as videokártya.
Azt lenne jól tudni, hogy így lehet-e digizni. Meg egy nagy kérdésem, hogy mi aza FireWare kártya. Ez egy külön digitalizáló kártya, vagy csak egy eszköz, amit a meglévő videokártyához kell csatlakoztatni?
Meg azért én jobb minőségbe szeretném nyomni a cuccot (annak nem látom sok értelmét, hogy gépen nézzem a VHS-t). A hely nem számítana, de nem akarnék nagyon beruházni :)

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Szia!

A FireWire segítségével csak digitális videoanyagot tudsz a számítógpedre vinni, az analog videoanyagot digitalizálnod kell. Ehhez vagy digitalizáló kártyát, vagy video bementettel rendelkező videokártyád kell vásárolnod. Minnél 'erősebb' géped van, annál hamarabb és annál jobb minőségű digitális videoanyagot tudsz létrehozni.

A digitalizáló kártyához vagy VIVO-s videokártyához jár egy olyan szoftver, amivel a műveletet végre tudod hajtani, illetve a digitális anyagot meg tudod vágni (pl. Video Studio 7).

Az igényeidet, mind minőség, mind pedig mennyiség szempontjából, a rendelkezésedre álló hardvereidhez kell igazítanod (pl. a HDD mérete fontos lehet).

Üdv :respect:

#35 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 09. 09:51

Idézet: Apicius - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 21:19

Most készülök egy ADVC-100, EASY DV párost venni a gépemhez, hogy jó minőségben bedigitalizáljam a családi videokat (VHS, Video8, majd MiniDV). Viszont most hallottam a cég AceDVio kártyájáról. Vajon ez a kártya kiválthaná az ADVC-EASY kombót?

Igen, ez az eszköz leegyszerűsíti a dolgodat.

Üdv :respect:

#36 Felhasználó inaktív   Apicius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 10:12

Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 9, péntek - 8:56

Közben én is utánajártam a dolgoknak és a Canopus Let's EDIT RT+ csomagja lesz a befutó. (Ez vagy ehhez hasonló kártya + hozzávaló real-time videószerkesztő program). Ha majd leteszteltem, írok.

#37 Felhasználó inaktív   Apicius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 14:50

Nos megvettem a Let's EDIT RT+ csomagot és tényleg egy AceDVio kártya van benne. Annyira, hogy a felhasználói kézikönyv is AceDVio-ként hivatkozik rá.

#38 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 00:08

Sziasztok!

Régi VHS-ek bedigizéséhez keresek egy olcsó megoldást. Nem szeretném a rendszerbe integrálni, tehát fontos, hogy _külső_ legyen, USB és FireWire jöhet szóba, ezek adottak a gépen. Nem fontos, hogy hiperszupercsilivili legyen, inkább olcsó low-end hobby termék (nem filmekhez kellene). Ha tud 640x480-at sztereo hanggal, bármilyen formátumban az elég is lenne.
Tudtok ilyenről?
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 00:35

ADS USB Express, vagy hasonlók... Depo-n van ilyesmi.

Nekem meg olyan kártya kéne majd, ami analóg és DV is (kősőbbiekhez). Van ilyen?
Árban ne legyen túl sok, mondjuk max 60e?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#40 Felhasználó inaktív   galbali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 21:20

Idézet: Apicius - Dátum: 2004. ápr. 9., péntek - 14:50

Nos megvettem a Let's EDIT RT+ csomagot és tényleg egy AceDVio kártya van benne. Annyira, hogy a felhasználói kézikönyv is AceDVio-ként hivatkozik rá.

Hello!
Én is hasonlókon filózok.
Lehetne pár kérdésem?
Mi az az EASY DV?
milyen csatlakozói vannak az acedvio-nak?
és milyen vágó szoftvert használsz?

A segítségedet nagyon köszi: Bali

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó