HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:02

Idézet: fine2006 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 12:07

Mégegyszer kérem a segítségeteket!

A programban nem tudok segíteni. Ha pécsi vagy, akkor a nyomógombsor megigazításában talán.
Első közelítésben javaslom, h a videokártya vezérlőprogramjával húzd le a fényerőt.

#1102 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:17

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 13:02

A programban nem tudok segíteni. Ha pécsi vagy, akkor a nyomógombsor megigazításában talán.
Első közelítésben javaslom, h a videokártya vezérlőprogramjával húzd le a fényerőt.

Köszi!

Sajnos nem pécsi vagyok, hanem jóval távolabb lakom, így sajna nem jöhet szóba a személyes segítség. Marad a net, és böngészem tovább. Torrentre eddig nem mentem, mivel bizonytalannak érzem azokat a lapokat, melyet a google ajánl. Nincs szükségem valami ártalmasat összeszedni.
Mindenesetre köszönöm a segítséged.
A beállításokat (fényerő, gamma,...) a vidikártyán keresztül használtam eddig is, mivel más megoldást eddig nem találtam.
Mindenképpen vadászok a perfectsuite plus programra! Mivel a demo alapján okos kis proginak néz ki. Ha megtalálom, közzé teszem. Viewsonic tft a porgit illetően előnyben.

Szerinted a magic tune (samsung) progijával felesleges kisérletezni, mivel samsunghoz készült?
Tudsz ajánlani olyan progit, mivel az osd -t szoftveresen tudom állítani. A vidikártyán kívül?

Szerkesztette: fine2006 2009. 02. 26. 13:19 -kor

#1103 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:21

Szeretném mindenki segítségét kérni.

Félre téve a viewsonic perfectsuite programját, tudtok ajánlani olyan kalibráló progit, ami bármilyen tft-re jó? Egy linknek nagyon örülnék.

Köszönöm

#1104 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 16:37

Idézet: fine2006 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 15:21

Szeretném mindenki segítségét kérni.

Amit a fórumra beraksz, az általános segítségkérés külön megerősítés nélkül is.
Előfordul, h két más gyártójú készüléknek annyira hasonló a bele, h egymás programaji tudják vezérelni.
Kárt nagy eséllyel nem tudsz csinálni a próbálkozással, nyerni viszont nyerhetsz.

#1105 Felhasználó inaktív   Wendelke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 09:22

Halihó!

2 hónapja vagyok a tulajdonosa egy Benq FP202W LCD monitornak. Nekem olyan problémám van, hogy 1-2 óra használat után a képernyő felső részén (szerencsére nem annyira zavaró helyen) 1 pixel először halvány zölden világít, majd további használat után erősebben világít. Ha kikapcsolom a monitort, vagy a képernyővédő kikapcsolja ( huzamosabb időre), akkor eltűnik a pixel hiba, majd újra kezdődik az egész.

A Dead Pixel Locator nevezetű kis programmal vizsgálgatva, először tökéletes a monitor, majd a zöld alpixel ( amennyiben jól tudom) halványan, majd további használat után erősebben világít. Gondolom ezt a monitor melegedése okozza.

Ezzel lehet valamit csinálni? Előre is köszönöm!

#1106 Felhasználó inaktív   holo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 14:02

sziasztok,
most vettem egy LG 2600hp monitort és a következőt figyeltem meg:
némely programoknál a betűk környékén színesedést látok, pl szürke alapon fekete betűnél zöldes a betűk környéke. Nem tudja valaki véletlenül mi az oka ennek?

Előre is köszi a segítséget.

#1107 Felhasználó inaktív   Gazember 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:50

Hali!
Szeretnék egy régi CRT és egy TFT monitort együtt használni. Mindkettőnek VGA csatlakozója van, a videókártyámon 2 DVI csatlakozó van. Mind2re raktam egy átalakítót, de csak a TFT monitoron van kép...
Ha csak a CRT-t dugom be akkor se megy... Kipróbáltam egy laptopon a monitorokat, mind2 hibátlanul működött... Átalakítókat is külön-külön kipróbáltam és azok is biztosan jók. Segítségeteket előre is köszönöm! (:

#1108 Felhasználó inaktív   dalamar2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 15:36

Hello!

Az alábbi problémával kérnék segítséget:
Monitoromon (nem TFT, hanem a  régebbi "vastag" fajta) 1-2 év után, működés közben egyik percről a másikra elmosódott, elcsúszott, szétfolyik minden karakter, kép stb.. minden. Ha szerencsém van, pár perc  múlva visszaáll (persze nem sokáig, mert utána újra szét)
Csökkentett módban is ugyanez a hiba. Vmikor bebootol normál módban, vmikor nem.
Mi lehet a gond?

Segítségeteket előre is köszönöm.

#1109 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 21:30

A gép esetleges nem bebootolásához nincs köze az életlenségnek.
A monitor (képcső) fókuszfeszültsége instabil valami miatt.

#1110 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 21:37

lehet videokártya hiba is pl egy kondi melegedik...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1111 Felhasználó inaktív   VM454 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 13:22

sziasztok, Ebben a problémában tud valaki segítséggel szolgálni?

Iiyama CRT monitor képe néhány perc alatt elkezd lefelé csúszni, ahogy melegszik. Pihentetés után bekapcsoláskor jó. Mintegy két centit csúszik el lefelé. Most, hogy le van szedve a burkolat és nyitva van mellette egy ablak, kevésbe csúszik el a kép is. (iiyama Vision Master pro 454, vagy másnéven HM903DTA, apertúrarácsos változat, kb. 6 éves. a jelenség lassan kezdődött, pár napig csak néhány mm-es elcsúszással)

#1112 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:30

Idézet: Gazember - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:50

Hali!
Szeretnék egy régi CRT és egy TFT monitort együtt használni. Mindkettőnek VGA csatlakozója van, a videókártyámon 2 DVI csatlakozó van. Mind2re raktam egy átalakítót, de csak a TFT monitoron van kép...
Ha csak a CRT-t dugom be akkor se megy... Kipróbáltam egy laptopon a monitorokat, mind2 hibátlanul működött... Átalakítókat is külön-külön kipróbáltam és azok is biztosan jók. Segítségeteket előre is köszönöm! (:

Szia!

Gondolom, kipróbáltad, hogy a videókártya beállításánál (ati, geforce..) a megjeleníthető eszközök fülnél, (legalábbis ati kártya esetén be lehet állítani), hogy hol jelenjen meg a kép.

Valószínű, hogy nem a beállításokkal lesz a gond.

Sajna lehet, hogy kompatibilitási problémák állnak fennt. Mindenesetre, remélem más fórumokon is próbálkozol,  a megoldás reményében.
Sok sikert. Szia

Szerkesztette: fine2006 2009. 03. 17. 13:39 -kor

#1113 Felhasználó inaktív   Gazember 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 15:48

Idézet: fine2006 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 13:30

Szia!

Gondolom, kipróbáltad, hogy a videókártya beállításánál (ati, geforce..) a megjeleníthető eszközök fülnél, (legalábbis ati kártya esetén be lehet állítani), hogy hol jelenjen meg a kép.

Valószínű, hogy nem a beállításokkal lesz a gond.

Sajna lehet, hogy kompatibilitási problémák állnak fennt. Mindenesetre, remélem más fórumokon is próbálkozol,  a megoldás reményében.
Sok sikert. Szia

Még annyit, hogy a kártyának elvileg 2 darab pci-e tápkábel kellene(remélem nem mondtam hülyeséget). Több szabad kábel már nincs a tápomon...
KÉP
Lehet, hogy ezért nem jelenik meg a kép a 2. monitoron?

#1114 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 09:47

Sziasztok !

A jelenség a következő: A monitor képe ledermed kb 1-2 másodpercre, majd egy pillanatra elsötétül, aztán újra jó a kép. Érdekes módon ez a hiba javarészt netezés közben jelenik meg, azon belűl is olyan oldalakon ahol sok Flash reklám vagy alkalmazás van. A monitor egy Asus VW195U, két géppel használom. A hiba viszont csak az egyik gépnél jelentkezik. Az egyik gépnél egy 6600GT-vel, a másiknál egy 8800GTS-el van kapcsolatban. A leírt probléma a 6600GT-nél jelentkezik. Előre is köszi a segítséget.

#1115 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 11:35

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 9:47

A jelenség a következő: A monitor képe ledermed kb 1-2 másodpercre, majd egy pillanatra elsötétül, aztán újra jó a kép.

Ez nem monitorhiba. Az egyik gép lassabb, váni kell, ameddig meggyártja a képet, amit ki kell raknia a monitorra.

#1116 Felhasználó inaktív   VM454 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 13:12

Idézet: VM454 - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 13:22

sziasztok, Ebben a problémában tud valaki segítséggel szolgálni?

Iiyama CRT monitor képe néhány perc alatt elkezd lefelé csúszni, ahogy melegszik. Pihentetés után bekapcsoláskor jó. Mintegy két centit csúszik el lefelé. Most, hogy le van szedve a burkolat és nyitva van mellette egy ablak, kevésbe csúszik el a kép is. (iiyama Vision Master pro 454, vagy másnéven HM903DTA, apertúrarácsos változat, kb. 6 éves. a jelenség lassan kezdődött, pár napig csak néhány mm-es elcsúszással)

Ja és még valami: ahogy kúszik lefelé a kép, trapéz formája is lesz, alul kiszélesedik, felül összeszűkül.
Valami ötlet? Nem szertném úgy elvinni szervízbe, hogy nem lesz alkatrész, aztán várni kell hetekig. A nőci nem akarja kapcsolni a telefonban a szervizeseket, mondván, hogy "javítanak".

#1117 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 14:29

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 11:35

Ez nem monitorhiba. Az egyik gép lassabb, váni kell, ameddig meggyártja a képet, amit ki kell raknia a monitorra.

Köszönöm a választ. Ez ellen tudok tenni valamit ?

#1118 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 14:54

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 14:29

Köszönöm a választ. Ez ellen tudok tenni valamit ?

Optimalizálni a gépen futó rendszert és a futó programokat.
Esetleg erősebb gépre váltani.

#1119 Felhasználó inaktív   Tamoo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 23. 12:52

Hali!
Adott egy FSC L22W-3 (22" wide) monitorom
Tegnap költözködés volt, szépen átpakoltam a gépet, azóta nem bírom életre kelteni a monitort.
Hiba üzenet a következő:
Frequency out of range:
65KHz / 60Hz
Please change the display mode:
1680 x 1050 with 60Hz

Csak ezt írja ki, bootoláskor sincs kép, amikor betölt a win, akkor vagy fekete a kép vagy össze vissza csíkozott.
Ha rádugom a 17-es CRT-t simán bejön, raktam már újra kártya driver-t is, meg másik kábellel is, de semmi. Ha másik gépre dugom, akkor is ugyan ezt produkálja. Nem lett elállítgatva semmi.
Valakinek valami ötlet? Nekem már nincs  :(

#1120 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 20:21

Idézet: Tamoo - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 13:52

Hali!
Adott egy FSC L22W-3 (22" wide) monitorom
Tegnap költözködés volt, szépen átpakoltam a gépet, azóta nem bírom életre kelteni a monitort.
Hiba üzenet a következő:
Frequency out of range:
65KHz / 60Hz
Please change the display mode:
1680 x 1050 with 60Hz

Csak ezt írja ki, bootoláskor sincs kép, amikor betölt a win, akkor vagy fekete a kép vagy össze vissza csíkozott.
Ha rádugom a 17-es CRT-t simán bejön, raktam már újra kártya driver-t is, meg másik kábellel is, de semmi. Ha másik gépre dugom, akkor is ugyan ezt produkálja. Nem lett elállítgatva semmi.
Valakinek valami ötlet? Nekem már nincs  :(

A túl magas képfrissítési frekvencia miatt problémázik. Ezt kellene valahogy visszaállítani 60Hz-re vagy a felbontást csökkenteni.

Szerkesztette: cs0nt1ka 2009. 03. 23. 20:21 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.