Monitor hibák
Elküldve: 2009. 12. 14. 23:24
A monitorom produkáll egy olyan hibát, hogy ha fehér háttér van valahol,
"Internet böngésző, képnézegető, sajátgép" akkor elsötétül a kép és a power led villog. Ha a kikapcsoló gombjával kikapcsolom és vissza, akkor visszatér a kép.
Lehet ez valamilyen túltöltődés eredménye? Ha igen, akkor hol keressem a hibát?
Elküldve: 2009. 12. 15. 11:52
A monitor tökéletesen üzemel, a bevilágítással vannak gondok.
A monitort úgy raktam össze egy másik Fujitsu (Scaleoview S17-1) monitor paneljével, mert össze volt törve, a ccfl csövek, minden maradt a régi, csak az lcd panelt cseréltem ki, nos a gondom az, hogy főleg felül és alul, de mindkét oldalon is lehet látni a háttérvilágítást, felül fehéres, alul lilás, oldalt pedig sárgás színben, de szerencsére ezt csakis fekete képnél látni ami nagyon zavaró, a kérdés az, hogy ezen lehet valahogy, valamivel segíteni?

Arra is gondoltam, hogy összeszerelésnél a műanyag és fém keretet túl szorosan raktam rá, de lehet az ellenkezője is.
Szerkesztette: Trebron09 2009. 12. 15. 12:03 -kor
Elküldve: 2009. 12. 25. 16:33
Jó időzítéssel kezd elhalálozni a monitorom...bekapcsoláskor nezen kapcsol a háttérvilágítás, vagyis halvány is egy kicsit remeg is a fényerő, olyan mint egy rossz neoncső...

Ha bemelegszik akkor megjavul... és külön öröm, hogy van hozzá 3év gari is...12.18.-án járt le

Kukás?

esetleg nem kell valakinek egy rossz samu 215tw? :Đ
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54
Elküldve: 2010. 01. 21. 16:58
Van egy BENQ G2020HDA monitorom eredetileg 1600x900-as 60Hz felbontást tudta aztán egy napon már csak 1440x900-ra 60Hz csökkent és a kép is vibrál pedig úgy tudom a TFT-k nem vibrálhatnának.
A drivert már próbáltam cserélni a videokártyához a kapott cd-st és a legújabbat a netről de semmi.
Elvittem a szervízbe de azt mondták hogy nincs semmi baja. "Próbáljam a drivert"

Van ötletetek? :confused:
Core2 Duo E8500,
HD 4850 Golden Sample,
2GB Corsair 800 Mhz
Elküldve: 2010. 01. 21. 17:07
Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 16:33
Tipikus kondenzátorszáradási hiba a transzverterben.
Vidd el egy olyan helyre, ahol egy alkatrész egy 100 Ft alatti kondenzátor és nem egy tízenezer forintos tápegység.
/vannak ilyenek ebben a fórumrendszerben is/
Elküldve: 2010. 01. 27. 01:03
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 17:07
...
'estét!
szétszedtem...

a tápegységében van is 5db púpos kondi, a "transzverter" lenne az a 3-3 tekercs + a körítés? (1-1 hibás kondival) (ui.: most olvastam a panel szitázását az a "cucc" adja a 2x750V-ot, tehát annak tűnik)

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
egy sima kondicserét én is megcsinálok, a forrasztás nem nagy ügy

Szerkesztette: El Kebir 2010. 01. 27. 01:17 -kor
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Elküldve: 2010. 01. 27. 04:55
Idézet: El Kebir - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 1:03
Akkor a diagnózis megvan.
Jó minőségű, kis belső ellenállású típusra cseréld őket.
Szeretném, ha az eredményről beszámolnál.
Elküldve: 2010. 01. 27. 12:07
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 4:55
ezer köszönet érte!
Most reggel találtam egy indexes fórumot, ahol ugyanerről a hibáról van szó egy 214T-vel...ugyanazzal az 5 kondival tönkremenve, 3 évesen... jó a samsungnál az élettartam tervezés... :Đ
...ott ajánl Didyman helyettesítő típust, 820uF/25V (2db) és 330uF/25V (3db) kellene bele, de akkor ezek szerint nem gond, ha kicsivel nagyobb kapacitásúra cserélem, csak 25V-os 105°C-os alacsony ESR legyen.
F. Schiller
Elküldve: 2010. 01. 27. 22:06
Egy LG Flatron 915FT Plus típusú monitorom van.
Néhány napja, ha bemelegszik, a kép balra vízszintesen, fokozatosan elmozog. Menüből vissza tudom mozgatni.
Ha rácsapok a monitorra, a kép visszamozog jobbra.
Valószínűleg, ez kontakt hiba lehet.
Ha ez így van, szeretném megkeresni a hibás alkatrészt és kicserélni, vagy újra forrasztani.
Kérdésem, hol keressem a hibát, melyik panelen, annak kb. melyik részén.
Előre is köszönöm.
Elküldve: 2010. 01. 31. 14:56
Üdv!
Misi
Elküldve: 2010. 01. 31. 15:32
Idézet: locseimisi - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 14:56
Üdv!
Misi
kondi, forrasz, fénycső.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 01. 31. 18:05
Idézet: locseimisi - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 14:56
Tápegységcsuklásos, védelmilekapcsolgatásos hibának néz ki.
Első közelítésben (ha nincs ESR mérőd) egy 7 éves készüléknél érdemes vakon kicserélni a tápban levő összes kondenzátort.
Ha a hiba továbbra is megvan, akkor áganként áramfelvételt nézni (vagy adatok alapján, vagy áramugrást nézni amikor épp kikapcsol).
Elküldve: 2010. 02. 01. 22:04
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 18:05
Első közelítésben (ha nincs ESR mérőd) egy 7 éves készüléknél érdemes vakon kicserélni a tápban levő összes kondenzátort.
Ha a hiba továbbra is megvan, akkor áganként áramfelvételt nézni (vagy adatok alapján, vagy áramugrást nézni amikor épp kikapcsol).
Sziasztok, a problémám, hogy egy benq fp937+ 19''-os LCD monitorom rosszalkodik. A hiba, hogy véletlenszerűen tudom csak bekapcsolni. Hiába kapcsolom be a tft-t a monitorvisszajelző led nem világít. (se sárga, se zöld led nem világít) Ha a monitort kihúzom, később visszadugom vagy bejön a kép vagy nem. Többször nyomkodva a tft menü gombjait, néha sikerül bekapcsolnom.
Jó ideig, hiába próbálkoztam, nem tudtam bekapcsolni a monitort. (Teljes áramtalanítás után történt ez.) Szétszedtem, de semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Kontakt hibára gondolok. Szerintetek mi okozza ezt a hibát? Köze lehet a tápegységnek ehhez? Vagy a menü gombjai rakoncátlankodnak. Jelenleg, mivel nem áramtalanítom, annak ellenére, hogy a tft gombjaira nem reagál, tökéletesen ad képet. De ha teljesen áramtalanítom, ismét csak sok próbálkozás után érem el, hogy rendesen működjön. Kérem segítségeteket.
Köszönöm előre is.
Elküldve: 2010. 02. 01. 22:19
Idézet: fine2006 - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 22:04
Jó ideig, hiába próbálkoztam, nem tudtam bekapcsolni a monitort. (Teljes áramtalanítás után történt ez.) Szétszedtem, de semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Kontakt hibára gondolok. Szerintetek mi okozza ezt a hibát? Köze lehet a tápegységnek ehhez? Vagy a menü gombjai rakoncátlankodnak. Jelenleg, mivel nem áramtalanítom, annak ellenére, hogy a tft gombjaira nem reagál, tökéletesen ad képet. De ha teljesen áramtalanítom, ismét csak sok próbálkozás után érem el, hogy rendesen működjön. Kérem segítségeteket.
Köszönöm előre is.
Köszi Gyula! A kondikat már kicseréltem de nincs változás délután meg elvittemegyik szakértő ismerősömhöz és a gondjaira bíztam. Mindenjót!
Elküldve: 2010. 02. 01. 22:46
Idézet: fine2006 - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 22:04
Köszönöm előre is.
HE-n írtam róla.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 02. 02. 20:38
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 4:55
Jó minőségű, kis belső ellenállású típusra cseréld őket.
Szeretném, ha az eredményről beszámolnál.
Megvolt a kondicsere, szépen megy a monitor, csak két dolog aggaszt...két rögzitőcsavarnak nem találtam már furatot, pedig nagyon kerestem... :Đ
A 820-as helyett 1000uF-os (S0510 WXA) Rubycon-t, a 330-as helyett 470uF-os (732c2(M))Jamicon-t tudtam venni...fogalmam sincs, hogy milyenek csak beforrasztottam!

Ha nem kis belső ellenálsúak, mint amit ajánlottál, akkor az milyen időtávban okozhat gondot?
F. Schiller
Elküldve: 2010. 02. 03. 01:38
Idézet: El Kebir - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 20:38
Örülök a sikernek.
Nem tudom, nagyon alkalmazás és kondiminőségfüggő.
Elküldve: 2010. 02. 11. 16:55
Valami ötlet a hibára és javíthatóságra? 19" Dell LCD és kb 5 éves. :confused:
Szerkesztette: RaidX 2010. 02. 11. 16:56 -kor
Elküldve: 2010. 02. 11. 18:02
Elküldve: 2010. 02. 11. 18:58
Idézet: locseimisi - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 18:02
Legfeljebb ránézek, bár ez öregedő kondinak tűnik, olyannak, ami nem pupul.