HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 20. 23:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 20. 22:31

Hali!

Természetesen a 280.26-os van fent.
Jut eszembe, DVI kábelen egy LCD tévé is szerepel, ha netalán HDD-ről néznék filmet, vagy ágyból játszanék...:)
Klónozás megy, elsődleges az Asus.
Ha itt valami ötlet van még, azt szívesen várom, arra is gondoltam, hogy esetleg itt kell valamit beállítani. Bár eddig nem kellett a régi gépnél.
Ja, és még egy fontos infó: az Nvidia Control Panelen az egyéni felbontás opció nem elérhető! Eddig az is elérhető volt pedig a régi gépen.
Szétvet az ideg...Nézek egy kis Jack Bauer-t...

Nem lehet az, hogy a két eltérő felbontású megjelenítő eszköz (LCD tv és Asus monitor) clone módba állítása miatt nem elérhető az "egyéni felbontás"?

Vagy valami gerjedés/zavar visszaköhög a TV felől? :think:

NV driver uninstall, gép kikapcs, TV lecsatlakoztatás, driver install, monitor beállítás, beállítások mentése, biztos ami ziher reboot, gép kikapcs, majd tv csatlakoztatás, felismertetés, stb.?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1422 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 21. 18:55

Sziasztok!

Vért izzadok. Utálom az Nvidiát. És a geometriát! :)
Szóval: mindent kipróbáltam: kábelcsere, driver uninstall, moncsival reinstall, Felbontások ide-oda.
SEMMI!
Egyetlen módon megy a monitor és az LCD tévé: monitoron a felbontás 1280x960, és ez klónozva. Más semmi!
Mindig is 1440x900-at használtam, amely még mindig nem szerepel a gyári támogatott felbontásokban. GTX 550 Gigabyte 1GB DDR5
Chieftec 500W táp van, korlátozott a lehetőségem, de az biztos, hogy a GTX550 116W-ot eszik, terhelés mellett felkúszhat 200-ra, proci terheletlenül 10-15 Watt, terhelve 65.
2 memóriamodul van, meg 5 Sata eszköz, de ezek közül egyszerre max. 2 ha megy, de akkor is csak másolás, letöltés közben játék.
Amúgy játékok vígan mennek, végre max felbontáson, jó nem a Crysis 2, de a többség már igen.
3Dmark 06 15 ezer pont körül, a 3DMark Vantage 13 ezer pont körül, és nem fagyott a gép, nem indult újra egyszer sem!!!
De elég röhejes, ha egy VGA kártyához monitort is kell venni, ez már szánalmas még akkor is, ha 4 éves a mostani Asus VW193D moncsim.
Ha ezek után valakinek van ötlete, akkor szívesen várom, de én holnap reggel a boltban kezdem a napomat, hónom alatt a karival, szép harc lesz, már előre sejtem, de nem tudok mit tenni, ez nekem visszalépés a kőkorszak felé...
Mert filmet is szeretek nézni, vagy fényképeket, vagy éppen a fotelban ülve NFS-t nyomni.
Azért köszönöm az eddigi válaszokat!
Üdv:
Stefano

#1423 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 21. 20:28

Helló, szerintem beégett, vagy földeletlen konnektor.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1424 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 21. 21:28

Helló, szerintem beégett, vagy földeletlen konnektor.

Hali!
Semmi nem égett be, minden kábel jó, sőt a VGA-TV kipróbálva DVI és VGA kábellel is, tehát minden oké.
GTX 550 szépen muzsikál, semmi baja.
Node!
Kipróbáltam az érdekesség kedvéért a barátom moncsiját is, hátha nálam van a baj.
De nem! Az övé 16:9-es, mint a tévém.
Az én moncsim 16:10-es. Mondjuk a 4 éves konfigomnak nem volt baja ezzel, de hát úgy néz ki, hogy lassan eltűnnek a 16:10-es képernyők, és a sokkal népszerűbb 16:9 marad meg.
Szóval másik monitor, azonos konfigon nem nyekereg!
Most az én VGA-TV duóm nem passzol, maradok átmenetileg az 1280x960 felbontáson, aztán majd veszek egy komolyabb moncsit.
Ez van. Mindent megtettem, amit lehetett.
Pórul jártam.

Üdv:
Stefano

#1425 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 22. 22:16

Hali!
Semmi nem égett be, minden kábel jó, sőt a VGA-TV kipróbálva DVI és VGA kábellel is, tehát minden oké.
GTX 550 szépen muzsikál, semmi baja.
Node!
Kipróbáltam az érdekesség kedvéért a barátom moncsiját is, hátha nálam van a baj.
De nem! Az övé 16:9-es, mint a tévém.
Az én moncsim 16:10-es. Mondjuk a 4 éves konfigomnak nem volt baja ezzel, de hát úgy néz ki, hogy lassan eltűnnek a 16:10-es képernyők, és a sokkal népszerűbb 16:9 marad meg.
Szóval másik monitor, azonos konfigon nem nyekereg!
Most az én VGA-TV duóm nem passzol, maradok átmenetileg az 1280x960 felbontáson, aztán majd veszek egy komolyabb moncsit.
Ez van. Mindent megtettem, amit lehetett.
Pórul jártam.

Üdv:
Stefano

Jól bekavartak neked az eltérő felbontású megjelenítők, meg a legújabb NV driver. Valószínű, hogy egy Eyefinity-t tudó ATI kártyával semmi gond nem lett volna. Vagy szimplán egy monitoros üzemmóddal sem.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1426 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 22. 23:15

Jól bekavartak neked az eltérő felbontású megjelenítők, meg a legújabb NV driver. Valószínű, hogy egy Eyefinity-t tudó ATI kártyával semmi gond nem lett volna. Vagy szimplán egy monitoros üzemmóddal sem.

Totál igazad van. Csalódtam az Nvidiában, még akkor is, ha brutál jó kártya, legalábbis ezen az áron. Hasonló ATI, vagy inkább jobb, tehát 256 bites drágább lett volna nekem, ami azt eredményezte volna, hogy valahol spórolnom kellett volna, de nem volt miből! Így maradt az Nvidia. Amúgy CSAK monitorként tökéletes, de még a TV kábelének sem szabad bedugva lenni! Nem elég a letiltás. Viszont kezdem megszokni így a szitut, legalább minden full képen megy a tévén is, nincs akadozás, röccenés. És aztán jöhet karira egy jópofa 16:9-es monitor. Barátom kijelzője nagyon barátságos volt, szépen ment minden, bár csak 4 játékot próbáltam ki rajta, de nem vibrált...stb.
Amiből az következik, hogy azért az Nvidia bekaphatja, bár lehet hogy csak a Samsung tévét nem bírja, ki tudja, azért egy másik LCD tévét nem cipelek haza...:):) Úgyhogy ez a teszt kimarad...
Mindegy, érdekes egy hétvége volt, hamarosan jelentkezem, hogy mit tud amúgy a masina.
Köszönök minden tanácsot, bár inkább az Nvidia supportjának kéne szólni, amit azért én megteszek még a héten, kíváncsi vagyok, mit reagálnak.
Üdv:
Stefano

#1427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 23. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 23. 00:18

Így maradt az Nvidia. Amúgy CSAK monitorként tökéletes, de még a TV kábelének sem szabad bedugva lenni! Nem elég a letiltás. Viszont kezdem megszokni így a szitut, legalább minden full képen megy a tévén is, nincs akadozás, röccenés.

Júzer error, nekem 4 kimenetes kártyáim is vannak a legkülönfélébb kivitelekben, semmi baj nincs vele, amit beállítok, az megy.
Make love not Wor.

#1428 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 23. 01:46

Júzer error, nekem 4 kimenetes kártyáim is vannak a legkülönfélébb kivitelekben, semmi baj nincs vele, amit beállítok, az megy.

Az egy mondatos remekműved helyett megoldást mond.
Mert így nincs értelme.
Csak hogy nem vagyok hülye:

1. GTX 550 driver szinten NEM támogatja az 1440x900-at. A kártya kézikönyve szerint sem. Hiába állít bárki bármit. Olvasom, a kezemben van. (alapból irtják ki a 16:10-es dolgokat...)
2. D-Sub, és majd DVI-HDMI kábellel kipróbálva, eredmény ugyanaz.
3. Csak monitor bedugva, akkor minden tökéletes.
4. Ketten együtt az asztali alapértelmezett felbontást nem bírják, remeg a kép, vibrál egy idő után.
5. A házzal nincs semmi probléma, fogyasztás, hőmérsékletek rendben. (eddig is rendben volt minden, sőt, minden alkatrész csak jobb lett)
6. Chieftec 500W CTG80P adja a szuflát, A80-as sorozat. (amúgy tápkábel is kicserélve...)
7. Egy 16:9-es Fujitsu monitor kéznél akadt lan-party okán, érdekes, azon minden rendben ment, nem volt semmi hiba. (1600x900)
8. Az Asus VW193D-nek NINCS semmilyen külön drivere, utánajártam, sokan nyavajognak is emiatt külföldi fórumokon!!!
9. Az egyetlen felbontás, amin egyszerre tökéletes a minőség, és nincs akadozás, remegés...stb, az egy olyan, ami alapból sem a monitornak, sem a tévének a sajátja: 1280x960
10. Win7 tisztán települt egy Sata3-as HDD-re, minden szűz volt, de a GTX550-et nem ismerte fel alapból, csak külön nvidia driverrel. (a korábbi 8800GS-t igen)
11. 3 driverrel kipróbálva.
12. X bolt szervize megerősítette, hogy simán előfordul a két eltérő felbontású megjelenítővel hasonló eset, bár ritka, főleg az én esetem érdekes, a monitor több, mint 4 éves, a tévé meg új.
13. Ja, és a kiterjesztett móddal sem ment a dolog.

Szóval, szerintem minden megtehető dolgot kipróbáltam, másik monitort szereztem, utánaolvastam, teszteltem, ha ezek után error vagyok, akkor oké, de akkor meg mondj EGY megoldást.
Kíváncsian várom.
Üdv:
Stefano

#1429 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 01:18

Sziasztok!

Egy Dell 2007 WFP - ről van szó, januárban járt le a 3 éves garancia, eddig semmi baja nem volt. Eddig...

Ma egy hetes szabadság (és áramtalanítás) után bekapcsoltam, ment kb 3 órát, majd egyszercsak szó nélkül elment a kép. Gyorsan kipróbáltam a másik géppel, meg a másik bemenettel, de ugyanaz, szóval biztosan ezzel a monitorral van a gond (a második monitorom jó, és a PC ad képet)

Tehát a háttérvilágítás "alapjáraton" megy, olyan mint amikor egy olyan bemenetre kapcsolok, amin nincs aktív jel, viszont nemhogy a PC képe, de még a monitor saját képernyő-üzenetei sem jelennek meg (pl. amikor bemenetet választok, akkor ki kellene írnia, milyen bemenetre van éppen kapcsolva, illetve ha nem dugok be kábelt, akkor pedig ezt)

Van ötletetek? Illetve tudtok megbízható szervízt?

Köszönöm!

#1430 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: d n . r - Dátum: 2011. 08. 27. 02:18

Sziasztok!

Egy Dell 2007 WFP - ről van szó, januárban járt le a 3 éves garancia, eddig semmi baja nem volt. Eddig...

Ma egy hetes szabadság (és áramtalanítás) után bekapcsoltam, ment kb 3 órát, majd egyszercsak szó nélkül elment a kép. Gyorsan kipróbáltam a másik géppel, meg a másik bemenettel, de ugyanaz, szóval biztosan ezzel a monitorral van a gond (a második monitorom jó, és a PC ad képet)

Tehát a háttérvilágítás "alapjáraton" megy, olyan mint amikor egy olyan bemenetre kapcsolok, amin nincs aktív jel, viszont nemhogy a PC képe, de még a monitor saját képernyő-üzenetei sem jelennek meg (pl. amikor bemenetet választok, akkor ki kellene írnia, milyen bemenetre van éppen kapcsolva, illetve ha nem dugok be kábelt, akkor pedig ezt)

Van ötletetek? Illetve tudtok megbízható szervízt?

Köszönöm!

Menü, bemenetinfó sem jelenik meg? Szerintem tudom javítani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1431 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 21:53

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 08. 27. 10:33

Menü, bemenetinfó sem jelenik meg? Szerintem tudom javítani.

Írtam privát üzenetet!

#1432 Felhasználó inaktív   albatross 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 22:23

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Csütörtökön a gépemnek semmi baja nem volt, pénteken egy fél óra után kikapcsolt. Újraindítottam majd egy fél óra múlva megint. Eleinte vírusra gyanakodtam mert kaptam egy két fura üzenetet a windows-ban meg a start menü is mindig befagyott. Majd próbáltam volna futtatni egy-két vírusirtót csökkentett módban, DE a monitorom kikapcsolt. Átvált a zöld led sárgára de közben látom, hogy a gép ugyanúgy dolgozik. Azóta ha beindítom vagy szinte azonnal, vagy 5-10 percenként kikapcsol. A windows-t se tudom újrainstallálni, sőt még a bios-ba is képes a monitor a kikapcsolásra. Ma kipróbáltam egy másik monitort a gépemen, de sajna ugyanez a helyzet.

Tippek?

Előre is kösz.

#1433 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: albatross - Dátum: 2011. 09. 10. 22:23

Csütörtökön a gépemnek semmi baja nem volt, pénteken egy fél óra után kikapcsolt.

Legnagyobb eséllyel kondenzátor öregedéses gond a tápegységben, alaplapon (ezek javítható hibák).
És jó esélyű még a videokártya hibája is.
Első tesztnek jó, ha minden perifériát lehúzol, így csökkented a gép fogyasztását. Utána jöhetnek a próbadarabok.

#1434 Felhasználó inaktív   albatross 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 11. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 10. 23:15

Legnagyobb eséllyel kondenzátor öregedéses gond a tápegységben, alaplapon (ezek javítható hibák).
És jó esélyű még a videokártya hibája is.
Első tesztnek jó, ha minden perifériát lehúzol, így csökkented a gép fogyasztását. Utána jöhetnek a próbadarabok.

Köszönöm a választ!

Sajna kiderült, hogy a videókártya ventillátor ment gajra.Most átdugtam az alaplapira így megy(bár tuti, hogy valami vírust is bekaptam mert döglődik a windows, winlogon problémákat írogat, de ezt majd kifejtem egy másik fórumban ha nem sikerül megoldanom)!

Még egyszer köszönöm a segítséget.

#1435 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 11. 12:20

Ha csak a ventillátor, az még istenes. Még az is lehet, h egy átzsírzással javítható.

Szerkesztette: Gyula2222 2011. 09. 11. 12:20 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   albatross 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 11. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 11. 12:20

Ha csak a ventillátor, az még istenes. Még az is lehet, h egy átzsírzással javítható.

Átzsírzás????
Mármint, hogy kenjem be valamivel?
De mivel?

#1437 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 02:08

Üzenet megtekintéseIdézet: albatross - Dátum: 2011. 09. 11. 13:30

Átzsírzás????

Nem tudom, milyen a csapágyazása. A ventillátor tengelyét (a seegergyűrű levétele után) ki kell húzni.
Ha szennyeződés van a csapágyban, akkor ki kell tisztítani. Kenőanyagnak használható a sima csapágyzsír, megfelelő sűrűségű szilikonzsír (a hűtőborda paszta nem jó). És használtam még jó eredménnyel WD 40-et (valamibe kifújva egy keveset és egy gyufaszállal fölvéve és a csapágyba engedve belőle).
Persze, ez csak akkor műxik, ha megszorulás miatt nem indul.

#1438 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 06:36

Azt írta, hogy alaplapra átdugva megy. Bár ettől még lehet szorulás, de inkább elhasalt a ventit hajtó tranzisztor (a szorulástól akár).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1439 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 09. 12. 06:36

Azt írta, hogy alaplapra átdugva megy. Bár ettől még lehet szorulás, de inkább elhasalt a ventit hajtó tranzisztor (a szorulástól akár).

Én az átdugást az alaplapi videokártyára való átdugásként értelmeztem.
Természetesen, nem csupán mechanikai hibája lehet a ventillátornak.
Az a tapasztalatom, h elég jól bírják a lefogott állapotot. Úgy vélem, az elektronikájuk fix impulzusokkal gerjeszti a szegmenseket. Ha jól gondolom, akkor max melegedési gondja lehet egy ilyen ventillátornak, ha valami lefogja a rotorját.
Olyannal találkoztam, h csapágyhevüléstől megolvadt a műanyag (és az elektronikája nem halt meg).

#1440 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 12. 12:08

Szét kell szedni az egészet és lecsavarozni a bordáról vagy lepattintani a pöcökröl.Lehet szerezni bele másikat 4-5 centist is akár.Persze először nemárt tisztázni hogy képet ad e egyáltalán akár a műanyag burkolatát ha van lebontva és rákókányolva ideiglenesen egy 8 centis házhűtő..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »