PLZ help me!!!
THX
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2004. 02. 18. 08:57
Elküldve: 2004. 02. 18. 09:17
idézet:
Ezt írta bigsee:
Na szóval! Van egy Belinea 103040 monitorom. Az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) csinál olyat, mintha a vízszintes beállítással (H-PHASE) szórakoznék, ide-oda állítgatnám a képet. Nem mobiltelefon interferencia, attól hullámzik, de ettől majdnem kifolyik a szemem. Ma azt csinálta, hogy balra bekúszott a káva alá olyan 0,5 centi a képből, visszaállítottam, utána meg "helyre jött", azaz jobbra tért ki a középpontból. Hülye vagyok a képcsövekhez (mint sokmindenhez hehehe), de ez nem olyan, mintha a vízszintes eltérítő tekercs akarna meghalni? Az nagyon jó lenne, tavaly szept.-ben járt le a gari, most akkor inkább monitort kéne néznem, vagy javítható, vagy mi van ilyenkor???
PLZ help me!!!
THX[/quote]
Az eltérítőtekercsek hibáit felejtsük már el végre, könyörgöm! Eddigi praxisom alatt összesen két esetben volt tekercshiba - több százból! Azok is mérőfüsttel indítottak...
Ez is mindenképpen elektronika-hiba: ha a fázis változása hirtelen történik, akkor megpróbálkozhatsz egy átforrasztással - a topik elején találsz ehhez tippeket. Ha fokozatos, akkor irány a szervíz.
Elküldve: 2004. 02. 18. 09:36
idézet:
Ezt írta Rive:
Az eltérítőtekercsek hibáit felejtsük már el végre, könyörgöm! Eddigi praxisom alatt összesen két esetben volt tekercshiba - több százból! Azok is mérőfüsttel indítottak...
Ez is mindenképpen elektronika-hiba: ha a fázis változása hirtelen történik, akkor megpróbálkozhatsz egy átforrasztással - a topik elején találsz ehhez tippeket. Ha fokozatos, akkor irány a szervíz.[/quote]
OK, átnyomom a topicot, lesz időm. De addig, mijazhogy hirtelen történik? Olyan sebességgel csinálja, mintha én szórakoznék vele, jobbra-balra, nem gyorsan, kb. egyszer (oda-vissza) egy mp. alatt. Nem állandóan csinálja, ritka - egyenlőre (<-- ettől félek).
Köszi a tippet, egyébként!![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:19
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:27
idézet:
Ezt írta Warlock:
Rive, erre: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000727&p=4#000179"]https://www.hwsw.hu/...0727&p=4#000179[/url] van valami ötleted?[/quote]
Kondi-hiba: szervízbe vele, mielőtt végképp bedöglik.
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:33
idézet:
Ezt írta bigsee:
OK, átnyomom a topicot, lesz időm. De addig, mijazhogy hirtelen történik? Olyan sebességgel csinálja, mintha én szórakoznék vele, jobbra-balra, nem gyorsan, kb. egyszer (oda-vissza) egy mp. alatt. Nem állandóan csinálja, ritka - egyenlőre (<-- ettől félek).
Köszi a tippet, egyébként![/quote]
Valószínűleg forrasztáshiba. Roszul írtam, hogy a topik elején keresgess. Inkább [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=004448&p="]ezt[/url] olvasd át.
(Összekevertem a két topikot)
[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:31
Elküldve: 2004. 02. 18. 11:57
idézet:
Ezt írta bigsee:
Ja, még valami! Nem lehet összefüggés a hiba és az új (2003.08.) vidkari között, hogy a Sapphire R9600PRO-val - végre - 100 Hz-en használtam a monitort? Pontosabban 99,7 Hz a saját mérése szerint? No meg, hogy egy kicsit kergettem a vidkarit (core400->500 mem300->333)???[/quote]
A tuning tuti nem számít: ha pedig a monitor elvileg bírja a nagyobb képfrissítési frekvenciát, de gyakorlatilag nem, akkor mindenképpen hibás.
Mondjuk, azt nem ártana ellenőrizni, hogy kisebb frekvenciával mit csinál![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 13:20
Elküldve: 2004. 02. 19. 11:43
Elküldve: 2004. 02. 19. 11:50
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Nemrég írtam, hogy elromlott a MAG DX715T monitorom, amit el is vittem megcsináltatni a fórumon írt MobilTech Bt.hez.
5000Ft volt a javítás, cseréltek benne vmilyen IC-t és processzor panelt. A hibajelenség meg is szűnt, viszont most beüzemelve vettem észre, hogy sokkal sötétebb a kép, mint eddig volt.
Contrast/brightness maxra rakva sem ad fehéret, hanem vmilyen szürkés/barnás fehéret ad. A színhőmérséklet beállításoknál 9300K van beállítva. R 96, G 96, B 91
Szerintetek mi okozhatja???[/quote]
Két ok lehet. Az egyik, hogy az 1V-os színjel helyett 0.7V-os beállításon van a kártyád/monitorod.
A másik, hogy a szervízben elfelejtették hozzáállítani a monitort az új processzor-modulhoz.
Nézz utána az elsőnek,és ha semmire se jutsz, próbálj meg a szervízben érdeklődni.
Elküldve: 2004. 02. 19. 12:09
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Ezt hogyan tudom ellenőrízni?[/quote]
A monitor beállításainál és a gépeden a VGA tulajdonságainál.
Elküldve: 2004. 02. 19. 12:14
Elküldve: 2004. 02. 19. 14:03
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
:confused: Nem találok ilyen opciót.![]()
A monitor menüjében nincs ilyen opció, és a Windows monitor beállításainál sem találom. Le tudnád írni, hogy a WinXpben hol találok ilyet?
A PowerStrip is fent van, de egyelőre nem találom ott sem.[/quote]
Leginkább a monitor saját menüjében szokott lenni. Azt nézd át mégegyszer, pontról pontra.
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:42
idézet:
Ezt írta Rive:
Kondi-hiba: szervízbe vele, mielőtt végképp bedöglik.[/quote]
Köszi, akkor sürgősen célba veszem a PSC-t.![]()
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:46
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:51
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
:confused: Nem találok ilyen opciót.![]()
A monitor menüjében nincs ilyen opció, és a Windows monitor beállításainál sem találom. Le tudnád írni, hogy a WinXpben hol találok ilyet?
A PowerStrip is fent van, de egyelőre nem találom ott sem.
[ 2004. február 19.: BoGyesz szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha azt látod, hogy a fehér nem egyenletesen fehér, hanem jól léááthatóan elhúz benne egy szín, akkor nincs belőve az új alkatrészekhez az elektronika és akkor visszaviszed a szervízbe és a fejükre teszed. BTW, ezen a moncsin van színegyensúly? Színenként tudsz állítani Gain és Treshold értékeket? EZek is el lehetnek erősen moccanva.
Elküldve: 2005. 02. 14. 12:12
Elküldve: 2005. 02. 14. 12:22
Idézet: Csybe - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:12