HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 07:39

Hi, megint én. :D

Az elképzelhető, hogy a monitorba ilyen önjavító funkciók vannak beépítve? (Pl. hibás részegységek helyettesítése "tartalék áramkör"-rel? :Đ) Ugyanis kb. egy nap teljes áramtalanítás után tegnap négy órán keresztül ment homályosodás nélkül. (Utána kikapcsoltam a gépet és lefeküdtem aludni).

#642 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 13:47

Sziasztok,

Lenne egy kerdesem, hatha tudjatok a valaszt:

Adott egy PC konfig a kovetkezo lenyegi elemekkel ->
- Belinea 10 60 55 19" Flat CRT;
- ATi Radeon 9600XT

Az tortentik, hogy bootolaskor a monitor kepe szetcsuszik (jobbra es balra is), olyannyira, hogy nem latszodnak a szeleken irott szovegreszek (vagy olyan is tud tortenni, hogy osszeugrik).
A legerdekessebb, hogy amint bebootol a win (login screen), mar nyoma sincs a problemanak es utana sem!
A jelenseg teljesen veletlenszeruen jon elo illetve nem jon elo.
Tehat inkabb csak esztetikai hianyossag, mint komolyn problema (?), de azert idegesito es gondoltam megkerezlek benneteket, hatha mar talalkoztataok a problemaval. Ja, es a TV out reszen nincs csatlakoztatva kulso egyeg, TV).

Koszi elore is!
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#643 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 08:48

Üdv!

Ha bedugom a 220-ba akkor kattog, és villog a bekapcsoló gombja (VGA kábel sincs bedugva ... nem merem  :D ) ... amugy nem csinal semmit ... ötlet? előéletérős semmit se tudok ... Valaki találkozott hasonlóval?

:think:
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#644 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 18:40

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:38

...Bevallom, ezt a mondatot nem értem. :think:

Meg azt se, hogy milyen összefüggés van a szikrázás és a homályosodás között. Nekem inkább az elektronsugarat fókuszáló cuccos hibájának tűnik...

Az elektronsugár fókuszálására szolgáló fókuszfeszültség nagyságát befolyásolja (terheli) egy esetleges szikrázás, ezért (is) homályosodhat el a kép.

#645 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 18:50

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 14:47

....Az tortentik, hogy bootolaskor a monitor kepe szetcsuszik (jobbra es balra is), olyannyira, hogy nem latszodnak a szeleken irott szovegreszek (vagy olyan is tud tortenni, hogy osszeugrik).
A legerdekessebb, hogy amint bebootol a win (login screen), mar nyoma sincs a problemanak es utana sem!
A jelenseg teljesen veletlenszeruen jon elo illetve nem jon elo.
Tehat inkabb csak esztetikai hianyossag, mint komolyn problema ...

A számítógép bootolása során akár többször is átvált a felbontás és a képfrissítés, míg eljutunk a Windowsban beállított értékhez. (Pl: bekapcsolom a gépet 60 Hz, utána BIOS 70 Hz, utána még a Windows boot közben is váltogathat.)

A monitor egyes alkatrészeinek elhasználódása előidézhet olyan hibát, hogy a monitor bizonyos felbontáson és frekvencián hibásan működik. Eleinte csak néha, majd gyakrabban, majd végül esetleg már Windowsban sem fog rendesen működni (ez többféle szóbajöhető probléma miatt nem mondható biztosra).

Fórumon keresztül, illetve szoftveresen nem javítható, szakember szükséges.

Szerkesztette: Signal 2006. 11. 01. 19:21 -kor

#646 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 19:00

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 9:48

Üdv!

Ha bedugom a 220-ba akkor kattog, és villog a bekapcsoló gombja (VGA kábel sincs bedugva ... nem merem  :D ) ... amugy nem csinal semmit ... ötlet? előéletérős semmit se tudok ... Valaki találkozott hasonlóval?

:think:

Nyugodtan bedughatod, nagyobb baj már nem lesz, egyébként kattogás sokféle van, típus sem közömbös. Legfeljebb annyiból közömbös, hogy fórumon keresztül úgyse javítható, bele kell nézni.

Villogni pedig például a Belinea is villog, persze nem a kapcsolója, hanem a zöld LED. De ez nála teljesen normális (standby).

#647 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 22:51

Sziasztok!

Következő problémám adódott:Adott egy Acer AL1914 TFT. 1280*1024-es felbontásban van úgy hogy eltünik alul a tálca és hiába autokonfigolom megjelenik pillanatra, majd ismét lecsúszik teljessen. Nem lehet látni. A jobb oldalt meg behuzza és fekete csík marad az oldalán. Átállítom 1024*768-ba és ott meg semmi gond nincsen. Egyébként azt vette észre, hogy a betűk amik a moncsin jelennek meg néhol kicsit vastagabb néhol normális, olyan mintha nem lenne éles a kép. Mi lehet a probléma?
Videokaresz 7600GT( Inno)
Előre is köszönöm.
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#648 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 14:32

Idézet: Krapu - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 23:51

Sziasztok!

Következő problémám adódott:Adott egy Acer AL1914 TFT. 1280*1024-es felbontásban van úgy hogy eltünik alul a tálca és hiába autokonfigolom megjelenik pillanatra, majd ismét lecsúszik teljessen...

Használat során romlott el, vagy eddig még soha nem is volt jó ebben az összeállításban?

Ha van mód, másik géppel is célszerű lenne kipróbálni, ugyanis mivel ez nem DVI, a monitor A/D visszakonvertálást végez, ez a művelet viszont érzékeny bizonyos zavarokra is, ami mondjuk az egyik számítógépnél van, a másiknál nincs. Bár megjegyzem, noha én tapasztaltam már zavaró jelenségeket (pl. ATX tápegységből adódóan, mint primer oldali elégtelen pufferkapacitás), de az nem járt ilyen durva hatással, vagyis lehet itt más gond is.

Szerkesztette: Signal 2006. 11. 03. 14:36 -kor

#649 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 15:08

Fejlemények. :D

Kezdek hinni az öngyógyításban vagy a kicsi manókban, ugyanis a monitornak azóta semmi baja. Na most azt hiszitek örülök... hát nem. Ugyanis időközben "hirtelen felindulásból" vettem egy lapost (amúgy is akartam, de csak pár hónap múlva), ami szinte semmilyen szempontból nem veszi fel a versenyt a régi CRT-mel. Majd egyszer elpanaszolom bánatomat a TFT-s topikban, ha már magamhoz tértem a sokktól. :Đ

#650 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 16:25

Idézet: Signal - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 13:32

Használat során romlott el, vagy eddig még soha nem is volt jó ebben az összeállításban?

Ha van mód, másik géppel is célszerű lenne kipróbálni, ugyanis mivel ez nem DVI, a monitor A/D visszakonvertálást végez, ez a művelet viszont érzékeny bizonyos zavarokra is, ami mondjuk az egyik számítógépnél van, a másiknál nincs. Bár megjegyzem, noha én tapasztaltam már zavaró jelenségeket (pl. ATX tápegységből adódóan, mint primer oldali elégtelen pufferkapacitás), de az nem járt ilyen durva hatással, vagyis lehet itt más gond is.

Eddig másik alaplap volt más memó és más videokari. Lehet, hogy ez lenne a ludas??? Mit tudok csinálni. CRT monitoron is kéne , hogy produkálja ezt a jelenséget?

#651 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 14:25

Idézet: Krapu - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 17:25

Eddig másik alaplap volt más memó és más videokari. Lehet, hogy ez lenne a ludas??? Mit tudok csinálni. CRT monitoron is kéne , hogy produkálja ezt a jelenséget?

Ki kell próbálni, mert elméletben sokmindent el tudnék képzelni.

CRT-nél eleve kimarad az analóg jel digitalizálása művelet, illetve a kép pozícionálása is másképp működik, tehát akár meg is szűnhetne a probléma. De megint más a helyzet, ha esetleg a videokártyával önmagában van valami gond.

Az én esetemben például elég volt berakni a számítógépbe egy nagyobb áramfelvételű videokártyát, máris problémák jelentkeztek (VGA csatlakozós TFT, ferdén futó, enyhe bordázottság a képen).

Végül arra jutottam, hogy nem bírja a tápegység, azon belül is a primer oldali pufferkondikat kellett nagyobb kapacitásúra cserélnem. Más esetében persze komplett tápcsere, de nehogy feleslegesen költségbe verd magad, mert sok más gond is lehet. Nálad eleve a hibajelenség is más, ezért inkább vegyük úgy, hogy ez csak egy példa volt arra, hogy ilyen is van.

#652 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:25

Idézet: Signal - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 13:25

Ki kell próbálni, mert elméletben sokmindent el tudnék képzelni.

CRT-nél eleve kimarad az analóg jel digitalizálása művelet, illetve a kép pozícionálása is másképp működik, tehát akár meg is szűnhetne a probléma. De megint más a helyzet, ha esetleg a videokártyával önmagában van valami gond.

Az én esetemben például elég volt berakni a számítógépbe egy nagyobb áramfelvételű videokártyát, máris problémák jelentkeztek (VGA csatlakozós TFT, ferdén futó, enyhe bordázottság a képen).

Végül arra jutottam, hogy nem bírja a tápegység, azon belül is a primer oldali pufferkondikat kellett nagyobb kapacitásúra cserélnem. Más esetében persze komplett tápcsere, de nehogy feleslegesen költségbe verd magad, mert sok más gond is lehet. Nálad eleve a hibajelenség is más, ezért inkább vegyük úgy, hogy ez csak egy példa volt arra, hogy ilyen is van.

Az előző videokártyán (x800pro) nem dvi csatlakozáson ment, hanem csak átalakítón mivel a monitorom nem dvi-is. A mostani kártyám 7600GT de ezen csak dvi-is csatlakozás van ezért kell az átalakító. Talán megpóbálok egy új rendszert rakni de kétlem, hogy megoldja a problémámat. Talán videokártya driver. A tápom enermax 420-as. Nem hinném, hogy atáp lehet a ludas.

#653 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:53

Idézet: Signal - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 19:50

A számítógép bootolása során akár többször is átvált a felbontás és a képfrissítés, míg eljutunk a Windowsban beállított értékhez. (Pl: bekapcsolom a gépet 60 Hz, utána BIOS 70 Hz, utána még a Windows boot közben is váltogathat.)

A monitor egyes alkatrészeinek elhasználódása előidézhet olyan hibát, hogy a monitor bizonyos felbontáson és frekvencián hibásan működik. Eleinte csak néha, majd gyakrabban, majd végül esetleg már Windowsban sem fog rendesen működni (ez többféle szóbajöhető probléma miatt nem mondható biztosra).

Fórumon keresztül, illetve szoftveresen nem javítható, szakember szükséges.

Szia,

Koszonom szepen valaszod!
Udv,
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#654 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 16:01

Üdv!
Pár hónapja kezdett a monitorom "erővonalasodni" + az erővonalak vibrálnak, termésezetesen a fontosabb felbontásokban és frekvenciákon sokkal szembetűnőbb a jelenség.A moncsi egy Samsung SyncMaster 957Df. Első körben a Moire-t kezdtem babrálni a menüben de az csak az erővonalak virbrálását szüntette meg. Majd a Focus menüpont babrálásával telejsen meg lehet szüntetni az erővonalakat de akkor meg úgy el kell csavarni az élességet, hogy nézhetetlen a kép számomra :DTP, Grafika stb... Megpróbáljak szerelőt keríteni vagy nézzek másik után?

Szerkesztette: Savage 2006. 11. 06. 16:02 -kor

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#655 Felhasználó inaktív   d_ervin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 06. 17:10

Sziasztok! Van egy kis gond a monitotrommal. Egy kis ideje a kép mindkét oldalán függőleges átlátszó csíkok jelentek meg melyek nagyon zavaróak fekete háttérnél. A gépen már próbáltam egy-két dolgot: tápcsere, videókártya csere, windows telepítés, powerstrip uninstall. Arra gondoltam hogy esetleg a jelkábel lenne rossz. Azt meg ki lehet cserélni. Másik monitornál nem jelentkezett a hiba, bár csak kb 5 percet használtam vele. Szerintetek mi lehet a hiba?

#656 Felhasználó inaktív   d_ervin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 17:27

halii valakkii???

#657 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 01:21

Idézet: d_ervin - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 17:27

halii valakkii???

mozgasd meg a kábeleket, főleg ha van megtörés benne...
aztán majd meglátjuk...

#658 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:02

Sziasztok!

Nekem van egy LG F700p monitorom, ami most sajnos nem működik. Hiba jelenség a következő: nincs semmi kép a monitoron, és a LED 2* sárgán villogon röviden, egyszer pedig zölden hosszan. Tudja esetleg valamelyikötök, hogy mi lehet a hiba?

Videokártya csere már volt, és ha a notebookra dugtam rá, akkor is ez volt a jelenség.
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#659 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:14

Idézet: Krapu - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 22:51

Sziasztok!

Következő problémám adódott:Adott egy Acer AL1914 TFT. 1280*1024-es felbontásban van úgy hogy eltünik alul a tálca és hiába autokonfigolom megjelenik pillanatra, majd ismét lecsúszik teljessen. Nem lehet látni. A jobb oldalt meg behuzza és fekete csík marad az oldalán. Átállítom 1024*768-ba és ott meg semmi gond nincsen. Egyébként azt vette észre, hogy a betűk amik a moncsin jelennek meg néhol kicsit vastagabb néhol normális, olyan mintha nem lenne éles a kép. Mi lehet a probléma?
Videokaresz 7600GT( Inno)
Előre is köszönöm.

Amikor 19" TFT-t akart venni faterom, akkor 2 ilyet vittunk vissza a boltba ezzel a hibaval. Harmadszorra mar Viewsonic lett, az muxik is jol. Ettol fuggetlenul nincs bajom az Acerrel en 2 db 17"-est haasznalok dualban es teljesen jol mennek. Csak az a 1914-es egy elcseszett szeria.

#660 Felhasználó inaktív   rabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:42

Sziasztok!

Bocs ha már volt ilyen kérdés.

Van egy Samsung 550b CRT monitorom. Már egy ideje használat közben pár másodpercre teljesen elfeketedett a képe. Tegnap óta viszont egyáltalán nem mutat semmit.

Bekapcs után nagyfesz része elindul, azt hallani, aztán 1-2 kattanás (gondolom vmi relé). Semmi kép, a saját menüje sem. Mi lehet ez? Érdemes vele foglalkozni?

Köszi előre is!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.