HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Jamesch 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 30. 02:25

Hello
Furcsán meghibásodott az LG1730S TFT monitorom és érdeklődnék hogy volt e másnak is ilyen és/vagy van e rá megoldás?
Szóval kb 2-3 hete kezdte el hogy ha ki volt kapcsolva egy ideig, akkor ha bekapcsoltam egy pillanatra felvillant a kép és utána feketeség, de a LED szerint nem ment stand-by-ba.
Ha párszor ki be huzogattam a vga kábelt és ki be kapcsoltam akkor egyszercsak mindig megmaradt a kép(volt hogy második bekapcsra volt hogy 10. re). Ekkor még azt meg lehetett figyelni, hogy az az értesítő amit kiír ha táp alatt van de nincs vga bedugva az viszont mindig megmaradt hosszan rendesen.
Ma kapcsolom be egy géprestart után és már az a kép is csak felvillan, félóráig huzogattam kapcsolgattam , de nem segít semmi.
SZóval mi lehet ez?
előre is kösz

#882 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 30. 11:36

Idézet: Jamesch - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 1:25

Hello
Furcsán meghibásodott az LG1730S TFT monitorom és érdeklődnék hogy volt e másnak is ilyen és/vagy van e rá megoldás?
Szóval kb 2-3 hete kezdte el hogy ha ki volt kapcsolva egy ideig, akkor ha bekapcsoltam egy pillanatra felvillant a kép és utána feketeség, de a LED szerint nem ment stand-by-ba.
Ha párszor ki be huzogattam a vga kábelt és ki be kapcsoltam akkor egyszercsak mindig megmaradt a kép(volt hogy második bekapcsra volt hogy 10. re). Ekkor még azt meg lehetett figyelni, hogy az az értesítő amit kiír ha táp alatt van de nincs vga bedugva az viszont mindig megmaradt hosszan rendesen.
Ma kapcsolom be egy géprestart után és már az a kép is csak felvillan, félóráig huzogattam kapcsolgattam , de nem segít semmi.
SZóval mi lehet ez?
előre is kösz

Csinalsz egy kontrasztos kepet, mondjuk feher negyzet a kozepen fekete alapon.
Aztan eljatszod a kibekapcsolosat, hogy nincs kep, de nem standby.
Aztan egy eros fenyu lampaval kicsit ferden ravilagitasz. Latsz-e valamit a negyzetbol?

Ha igen, akkor a hattervilagitasod ment el, viszonylag konnyen javithato.
Ha nem latsz, akkor vagy kontakthiba, vagy valami a chipen belul.
Alopecia perniciosa

#883 Felhasználó inaktív   Jamesch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 12:01

Vmi ilyesmit próbálgattam, nem láttam semmit
Monnyuk még garis asszem, csak idegesítő hogy lehalt

#884 Felhasználó inaktív   Jamesch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 20:07

MOst meg megin muxik, gondoltam bedugom és elsőre rendesen megmaradt a kép.

#885 Felhasználó inaktív   atis69 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 03. 01:24

Sziasztok, a problémám, hogy egy Philips 190S 19''-os LCD monitorom roszalkodik. A hiba, hogy véletlenszerűen tudom csak bekapcsolni. Hiába bekapcsolom a gépet a monitorvisszajelző led nem világít. A monitort kihúzom, később visszadugom vagy bejön a kép vagy nem. Nem tudom, hogy köze van-e de azóta csinálja, mióta kihúztam a tápból estére, mivel eddig mindíg készenlétben volt. Előfordul, hogy használat közben eltünik a kép, de van amikor a power gombbal be tudom kapcsolni, van amikor nem. Semmi rendszert nem találtam a hibában. A lekapcsolást értsd úgy hogy mintha kihúztam volna a tápból a visszejelző led sogyan sem világít. Nem tudom beolyásolja e a mögötte lévő subwofer és a mellette lévő két hangszóró.
Volt, hogy kikapcsoltam a gépet, egy idő után a monitoron megjelent a NO SIGNAL. Nem tudtam kikapcsolni sem, csak ha kihúztam a hálózatból és visszadugtam akkor váltott készenléti módba.

Előre is kösz a segítséget...

#886 Felhasználó inaktív   n000rbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:54

Sziasztok!

Két napja vettem egy LG L194WT TFT-t és az a gondom, h néha a legfelső pixelsorban néhány egymás melletti pixel befeketedik. Érdekes módon amikor kicserélem a háttérképet, akkor újra minden oké, vagy ha egyszerűen ráhúzok egy ablakot, az is eltakarja...szóval nem értem mi ez. Ha pixelhiba lenne, akkor mindig látszania kellene, vagy nem?
A monitort 1440x900@75Hz-en használom, DVI csatival van a 9600xt-mhez kötve. A driver 7.4-es Catalyst.

Valami ötlet? Próbáljak meg egy Omega drivert?

Köszi a segítséget!!!

#887 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 10:23

Sziasztok !

Van egy 5 éves Belinea monitorom, ami újabban érdekes dolgot művel. A képernyő egyszer csak elkezd fokozatosan sötétedni és 5-6 másodpercen belűl teljesen fekete lesz a kép. Ezt naponta 2-3 alkalommal játsza el. Ilyenkor ha kikapcsolom a monitort egy 5 percre és a gépből is kihúzom a kábelt, majd visszakapcsolom akkor megint működik. A monitort felváltva használom két géppel és mindkét géppel jelentkezik a probléma.

Mi lehet a baj ?

#888 Felhasználó inaktív   Atus20 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 12. 12:14

Sziasztok!Nekem az a problémám lenne,hogy mikor bekapcsolom a gépet csikos a monitor!És ez már a második monitorom és ezzel is ugyanazt csinálja!ez a csikozás kb ugy néz ki,hogy bekapcsolom tölt az p de közbe ilyen kék csikos!és miután eltünik a Windows Xp felirat a monitor kikapcsol és nem tölt be az azstalhoz!ezt több reseteléssel tudom csak megoldani, de nagyon idegesítő!:s és nem tudok rájönni mi lehet a baj!Kérlek segitsetek!Előre is köszike! Amugy egy Lg Flatron 795ft plus monitorom van!de biztos vagyok benne hogy nem a monitor a hibás mert már mint mondtam ez a 2.dik monotorom és ugyanez:S

#889 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 22:29

Idézet: Atus20 - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 13:14

Sziasztok!Nekem az a problémám lenne,hogy mikor bekapcsolom a gépet csikos a monitor!És ez már a második monitorom és ezzel is ugyanazt csinálja!ez a csikozás kb ugy néz ki,hogy bekapcsolom tölt az p de közbe ilyen kék csikos!és miután eltünik a Windows Xp felirat a monitor kikapcsol és nem tölt be az azstalhoz!ezt több reseteléssel tudom csak megoldani, de nagyon idegesítő!:s és nem tudok rájönni mi lehet a baj!Kérlek segitsetek!Előre is köszike! Amugy egy Lg Flatron 795ft plus monitorom van!de biztos vagyok benne hogy nem a monitor a hibás mert már mint mondtam ez a 2.dik monotorom és ugyanez:S

Esetleg megpróbálhatnád másik videokártyával.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#890 Felhasználó inaktív   mrbatu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:13

Hi!

Van egy Xerox XA7-17i monitorom, amit még sulinetben vettem. A monitor egy jó hónapja elkezdett közepes hangerővel, magas frekvencián sípolni. Ez még 'annyira' nem volt zavaró. Egy hete viszont bekapcsoláskor némi sercegő aláfestéssel 2-3 másodpercig zenél, a kép kissé ráng, villog kettőt, majd megszűnik a háttérvilágítás. (Kb. ugyanez történik a 'no signal' felirattal, mikor lecsatlakoztatom a monitort a gépről.)

Két kérdésem lenne (ami persze 3):

1.) Mi lehet a probléma? Mire számítsak a javítási költségeket illetőleg?
2.) Ha a sulinet legvégén vettem (Aucha*ban), lehetséges-e hogy még van rá garancia?

A válaszokat előre is köszi.

#891 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 21:49

Igy elso hallasra valami kondihibara gyanakodnek. Fontos, hogy elkulonitsuk a kepalkoto resz hibajat a hattervilagitas hibajatol. A monitoron - ha elmegy standbyba - altalaban megvaltozik a LED szine (pl. sargara). Gondolom, itt errol nincs szo. Akkor valszeg a hattervili egyseg a hibas.
Csere vagy javitas, szerintem max 10e, a szerviz pofatlansagatol fuggoen.
Alopecia perniciosa

#892 Felhasználó inaktív   dnash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 16:52

Sziasztok!

Lenne egy hibám és reménykedem, hogy jó helyre írok vele.
Van egy Toshiba Satellite Pro L100-133 laptopom és a következő hibákkal áll elő néha:

A kisabbik gond az az, hogy villan egyet a kijelzője de semmi más nem történik, a kép nem megy el.
A második probléma az az, hogy egyszerűen elmegy a kép, vagy fekete, vagy fehér lesz a teljes képernyő, de a háttérvilágítás működik.

Ezek a hibák csak akkor fordulnak elő, ha aksiról üzemel, hálózati ellátásról való működéskor nincs vele probléma - legalábbis olyankor nem vettem észre. A lapi nem sérült.

Ha tudtok valamit mondani ezzel kapcsolatban, akkor előre is köszi, amúgy meg valószínűleg elviszem majd szervízbe, ha nincs semmi megoldás rá házilag.

D.
"Do you trust what I trust?
Me, Myself and I..."

#893 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 23:18

Idézet: dnash - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 15:52

Sziasztok!

Lenne egy hibám és reménykedem, hogy jó helyre írok vele.
Van egy Toshiba Satellite Pro L100-133 laptopom és a következő hibákkal áll elő néha:

A kisabbik gond az az, hogy villan egyet a kijelzője de semmi más nem történik, a kép nem megy el.
A második probléma az az, hogy egyszerűen elmegy a kép, vagy fekete, vagy fehér lesz a teljes képernyő, de a háttérvilágítás működik.

Ezek a hibák csak akkor fordulnak elő, ha aksiról üzemel, hálózati ellátásról való működéskor nincs vele probléma - legalábbis olyankor nem vettem észre. A lapi nem sérült.

Ha tudtok valamit mondani ezzel kapcsolatban, akkor előre is köszi, amúgy meg valószínűleg elviszem majd szervízbe, ha nincs semmi megoldás rá házilag.

D.

Azert kicsit reszletesebben lehetett volna, pl. visszajon-e a kep barmire is, stb. Mennyire tudod a hibat reprodukalni.

Fontos elkuloniteni a szoftverhibat a hardverhibatol.
BIOS-bol kiloni minden energy spare/green funkciot. Halozati csati ki. Bebootolni akkurol, BIOS-ba bemenni vagy regi DOS-t (pl. 5.0) bootolni LEMEZROL/CD-rol.
Ha ilyenkor is villog/elmegy, akkor hardverhiba, valszeg a kabel szakadhatott meg es idonkent nem erintkezik vagy a csati kontaktos valahol. Forszirozhato a kepernyo hajtogatasaval.

Ha ilyenkor sohasem csinalja, akkor korulneznek a rendszer energiaellatasi semai/profiljai korul.
Alopecia perniciosa

#894 Felhasználó inaktív   dnash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 10:37

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 0:18

Azert kicsit reszletesebben lehetett volna, pl. visszajon-e a kep barmire is, stb. Mennyire tudod a hibat reprodukalni.

Fontos elkuloniteni a szoftverhibat a hardverhibatol.
BIOS-bol kiloni minden energy spare/green funkciot. Halozati csati ki. Bebootolni akkurol, BIOS-ba bemenni vagy regi DOS-t (pl. 5.0) bootolni LEMEZROL/CD-rol.
Ha ilyenkor is villog/elmegy, akkor hardverhiba, valszeg a kabel szakadhatott meg es idonkent nem erintkezik vagy a csati kontaktos valahol. Forszirozhato a kepernyo hajtogatasaval.

Ha ilyenkor sohasem csinalja, akkor korulneznek a rendszer energiaellatasi semai/profiljai korul.

Köszi, egy rendszervisszaállítás megoldotta a problémát. Azt még mindíg nem tudom, hogy mitől volt, de most nem csinál semmi rendelleneset azóta.
"Do you trust what I trust?
Me, Myself and I..."

#895 Felhasználó inaktív   Tiborough 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 24. 02:59

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy egy program meg tudja-e bolygatni egy monitor lelkivilágát, és ha igen hogyan lehet visszaállítani, mint pl. az alaplapon a bios resettel?
Van egy Xerox lcd-m. A videókártya GeForce8500GT. Ennek a dvi kimenetére rádugtam egy Samsung tft-t, fel is telepítettem a drivert plusz ami volt hozzá MagicTune. A monitort lehúztam visszadugtam a xeroxot, és működött is kikapcsolásig. Másnap kapcsolnám be, és a monitor, de még a gép se kapcsol. Kihúztam, ekkor a gép már bekapcsolt, és a TV-n bejött a kép. Itt betudtam kapcsolni a többképernyős üzemmódot, de csak a D-SUB kimeteten, a dvi-n semmi. Újraindításkor D-SUB-on nincs kép amíg a windows bejelentkező képernyőjéig el nem jut. Próbáltam másik videokártyát, egy radeon-t. Ennek az analog kimenetén rendesen működik, tehát bekapcsolástól, viszont dvi-n ezzel sem kapcsol. A samsunggal már nem tudom kipróbálni mert nincs nálam.
Szóval lehet hogy a magictune vágta tönkre a xerox dvi bemenetét?
Előre is köszönöm a válaszokat!

#896 Felhasználó inaktív   vgt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 12:13

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt erről szó, ha igen bocs, de az egész témát nem tudom elolvasni.
A mellékelt képen (ami nem a legjobb, mert a vakut elfelejtettem kilőni...) azt hiszem látszik, mi a
problémám: vízszintes csíkok a monitor képén jobbról kiindulva.
Ez a jelenség véletlenszerűen, géptől és videókártyától függetlenül jelentkezik .
Érdekes, hogy csak 2D-ben, 3D-ben sohasem tapasztalok ilyet.
Megköszönném, ha valaki segítene némi használható infóval.

Üdv. vgt

Csatolt fájl:

vgt
A500, A1200, A2000, meg van pumpa is és néhány 3Dfx ill. GRAVIS kártya  :)

#897 Felhasználó inaktív   mrbatu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 25. 14:23

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 21:49

Igy elso hallasra valami kondihibara gyanakodnek. Fontos, hogy elkulonitsuk a kepalkoto resz hibajat a hattervilagitas hibajatol. A monitoron - ha elmegy standbyba - altalaban megvaltozik a LED szine (pl. sargara). Gondolom, itt errol nincs szo. Akkor valszeg a hattervili egyseg a hibas.
Csere vagy javitas, szerintem max 10e, a szerviz pofatlansagatol fuggoen.

A monitort még 2005. 10. elején vettem SuliNetben. 2006. 03. elején garanciálisan kicserélték, mert volt vele egy kis gond. Lehetséges, hogy erre még van garancia? (A SuliNet termékekre 3 év van?)

#898 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 04. 20:37

Idézet: mrbatu - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 14:23

A monitort még 2005. 10. elején vettem SuliNetben. 2006. 03. elején garanciálisan kicserélték, mert volt vele egy kis gond. Lehetséges, hogy erre még van garancia? (A SuliNet termékekre 3 év van?)

Igen. Ha van róla papír, amin a cserélt termék szerepel a 3 év gari kíséretében, sima ügy lesz. Ha papír nincsen rendben, akkor egy ötösért megjavítom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#899 Felhasználó inaktív   mrbatu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 04. 21:02

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 20:37

Igen. Ha van róla papír, amin a cserélt termék szerepel a 3 év gari kíséretében, sima ügy lesz. Ha papír nincsen rendben, akkor egy ötösért megjavítom.

Megtaláltam a papírokat, visszavették garanciába. Elvileg mára kész is van.

#900 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 19:12

Sziasztok! A monitoromon kb 2-3 hete vettem észre, hogy a betűk szellemképesek. Jobban megvizsgáltam a monitort és kiderült, hogy nagy homogén színű felületen vízszintes csíkok is rohangálnak felfelé, minél nagyobb a felbontás, annál több és annál jobban látszanak. Az előbbi jelenségek leginkább fehér háttérben, fekete betűkkel láthatóak, akkor viszont elég zavaró. Játék közben vagy videónézéskor észre sem venni. Légyszi írjatok, mi lehet a baja, mert nekem lövésem sincs:( Vagy VGA baj is lehet?

monitorom: Samsung 795MB
VGA: Geforce 7600GS AGP

Írjatok valamit! Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47