HWSW Informatikai Kerekasztal: Kódolt TV adások dekódolása szofvteres úton - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kódolt TV adások dekódolása szofvteres úton Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   richee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 11. 12:13

Hi Mindenkinek!

Lehet, hogy hülyeség amit kérdezni akarok, de egy próbát megér. Tudtok olyan progiról, esetleg kártyáról, amellyel kódolt TV adásokat lehet dekódolni (Pl. HBO :D )? Nálunk kábelTV van és a HBO-t egy közbeiktatott zavaróval kódolják le...

Előre is köszi!

:confused:
"we are apt of borg - rpm is futile - you will be dpkg'ed"

#2 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 11. 12:25

Szerintem nem lehet, mivel mostanában a dekóder sorozatszámát is belekalkulálják a zavarásba. Így lehetséges, hogy dekódereket tudnak letiltani. Én azthiszem így működik.

De azért aki tényleg ért hozzá kijavíthat. Kíváncsi lennék tényleg létezik-e "MŰKÖDŐ" prg, mert én csak működésképtelennel találkoztam :). TV Tunerem van, a proci csak úgy nyáladzik a dekódolásra :D.

#3 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 11. 14:59

Arról nem beszélve, hogy periodikusan váltakozik a kódolási algoritmus.

#4 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 11. 18:26

Programot nem tudok, de nálunk a kódolás csak annyi, mint volt. Azaz a képvivő és a hangvivő közé beiktatnak egy "bazinagy" jelet, aminek hatására a "összezavarodik" a kép és a hang.
A megoldás az az 5 alkatrészes kis kapcsolás, amely a Rádiótechnika '92/9. számában jelent meg. Ez egy úgynevezett "lyukszűrő", amelynek elég kicsi a sávszélessége, hogy csak a zavarjelet "vegye ki" (nyomja el), de a kép- és hangjelet nem. Többit a cikkben.
Programról sajna nem tudok (igaz nem is kerestem, mert ott a szűrő kb 500 pénzből :) ).
Viszont annyit még, hogy azt ugyan nem tudom, hogy a hivatalos dekóderek letilthatóak-e "távolból", de tudok olyan helyről (legalábbis régebben ott igy volt), hogy a dekóderek számozva voltak és egy-két havonta megjelentek a kábelesek és cserélgették a dekódereket. Ez pedig azt jelenti, hogy csak a zavaró jelet "tolták arrébb". Azaz mondjuk 223,25 Mhz-en jön a kép, és tőle 5,5 Mhz-re jön a hang (228,75). A zavarójelet meg be lehet tenni mondjuk 0,5 Mhz-enként, vagyis például 224,75, 225,25, 225,75, 226,25, stb. Mindegyikhez frekvenciához van egy behangolt szűrő, igy attól függően, hogy hol van helyileg a zavarjel, az adott frekvenciára hangolt szűrőt teszik be.
Na ennyi az általam ismert elve.
Azt nem tudom, hogy használnak-e valahol más kódolást, én még csak ezzel találkoztam.
Hogy ez programmal kiszűrhető-e?
Jó kérdés. Szerintem, mivel analóg jelként van ott, nem. Bár tévedhetek.

[ 2002. július 11.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#5 Felhasználó inaktív   richee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:06

Szerintem nálunk a kép és a hang sáv közé teszik be a zavaró jelet. Régen még volt HBO-nk, és mikor lemondtuk kijöttek a kábelesek és benyomtak egy kis kütyüt a külső kábel csatlakozásához.
Az előttem szóló írta, hogy analóg jel jön a kábelen. Sajna, nem vagyok otthon a témában, de nem lehet valahogy digitálissá alakítani és úgy kiszűrni a zavaró jelet? :confused:
Ha hülyeséget írtam volna akkor bocsi! :(

#6 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:10

Ha van HBO-d de nem tudod nezni akkor nem csillagpontos a halozatod,de a kodolas szerintem szolgaltato fuggo.
Ha a kodolas digitalis akkor meglehet csinalni a dekodolast,vannak ra progik,+TV vevo kartya kell hozza meg egy belteri,mert en muholdas megoldasokat lattam anno.

De yogibear leirasa igaz lehet, hangolhato lyukszurot kell csinalni!

#7 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:11

idézet:
Ezt írta yogibear:
Programot nem tudok, de nálunk a kódolás csak annyi, mint volt. Azaz a képvivő és a hangvivő közé beiktatnak egy "bazinagy" jelet, aminek hatására a "összezavarodik" a kép és a hang.
A megoldás az az 5 alkatrészes kis kapcsolás, amely a Rádiótechnika '92/9. számában jelent meg. Ez egy úgynevezett "lyukszűrő", amelynek elég kicsi a sávszélessége, hogy csak a zavarjelet "vegye ki" (nyomja el), de a kép- és hangjelet nem. Többit a cikkben.
Programról sajna nem tudok (igaz nem is kerestem, mert ott a szűrő kb 500 pénzből :) ).
Viszont annyit még, hogy azt ugyan nem tudom, hogy a hivatalos dekóderek letilthatóak-e "távolból", de tudok olyan helyről (legalábbis régebben ott igy volt), hogy a dekóderek számozva voltak és egy-két havonta megjelentek a kábelesek és cserélgették a dekódereket. Ez pedig azt jelenti, hogy csak a zavaró jelet "tolták arrébb". Azaz mondjuk 223,25 Mhz-en jön a kép, és tőle 5,5 Mhz-re jön a hang (228,75). A zavarójelet meg be lehet tenni mondjuk 0,5 Mhz-enként, vagyis például 224,75, 225,25, 225,75, 226,25, stb. Mindegyikhez frekvenciához van egy behangolt szűrő, igy attól függően, hogy hol van helyileg a zavarjel, az adott frekvenciára hangolt szűrőt teszik be.
Na ennyi az általam ismert elve.
Azt nem tudom, hogy használnak-e valahol más kódolást, én még csak ezzel találkoztam.
Hogy ez programmal kiszűrhető-e?
Jó kérdés. Szerintem, mivel analóg jelként van ott, nem. Bár tévedhetek.

[ 2002. július 11.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szia!

Ezt a kódolást már legalább 3 éve nem használják.

#8 Felhasználó inaktív   richee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 07:13

idézet:
Ezt írta Casoli:

De azért aki tényleg ért hozzá kijavíthat. Kíváncsi lennék tényleg létezik-e "MŰKÖDŐ" prg, mert én csak működésképtelennel találkoztam :). TV Tunerem van, a proci csak úgy nyáladzik a dekódolásra :D.[/QB][/quote]

Pontosan mik voltak azok a nem működő progik?

#9 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 10:58

idézet:
Ezt írta richee:

Pontosan mik voltak azok a nem működő progik?
[/quote]

Nemtudom, de milliónyi beállítása volt. Egyszer megkeresem, valamelyik CDre kiírtam. Akkor jó poén volt, de siker soha nem volt meg :) Vagy zavarosabb lett a kép, vagy bugos volt a progi (vagy Én :D).

#10 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 14:06

idézet:
Ezt írta Lala9:

Szia!

Ezt a kódolást már legalább 3 éve nem használják.
[/quote]
Szia.
Folytatnám a mondatodat, ha lehet. :)
....nálatok.
Olvasd el mégegyszer a hozzászólásom első mondatát:
"...de nálunk a kódolás csak annyi, mint volt"
Nem véletlenül irtam. Elég dekódert raktam össze az ismerősöknek. :D
First read, second read, third write. :)
No és itt is csillagpontos van, különben nem lenne kábeles netem.
No és ezt is irtam:
"Azt nem tudom, hogy használnak-e valahol más kódolást, én még csak ezzel találkoztam."
Vagyis bizti, hogy van más módszer is, mint ez a "gagyi", de nálunk szerencsére még ez van :D :D.
Remélem marad is.

Hali.

#11 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 12. 14:14

Ezt már nem válaszként irom.
Szóval olyan valóban létezik, hogy a csillagpontos hálózatoknál a "komolyabb" szolgáltatók abba az ágba, ahol nincs előfizetve a HBO, betesznek egy "kütyüt", szvsz ez is egy lyukszűrő, csak ez kissé "szélesebb", hogy a képvivőt is és a hangvivőt is kikapja, igy a lakásba már el se jut a zavart jel sem, tehát annyi a trükközésnek.
Hali.

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 13. 14:32

idézet:
Ezt írta yogibear:

Szóval olyan valóban létezik, hogy a csillagpontos hálózatoknál a "komolyabb" szolgáltatók abba az ágba, ahol nincs előfizetve a HBO, betesznek egy "kütyüt", szvsz ez is egy lyukszűrő, .
Hali.
[/quote]

Egy fazon meg ilyet akart nekem eladni, mondván HBO dekóder.

#13 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 13. 17:18

idézet:
Ezt írta Mumia:

Egy fazon meg ilyet akart nekem eladni, mondván HBO dekóder.
[/quote]
Miert, vegulis kiszuri a zavaro jelet nem? ;)

Nehany egyszerubb kodolasu adast pedig szepen dekodol a HVCPlus nevezetu kis progi.

richee:
Volt mar 2-3 ezzel foglalkozo tema, keress ra...

#14 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 13. 19:01

Én ugy tudom, hogy a UPC-nél inverz jelet + eltolást használnak az extra csatornáknál /HBO-nál passz/. Erre többen használták sikerrel dekodoló progiként a Ronny's cablecrypt dekóder-t, ami viszont nem megy Win2000/XP alatt. Sőt tudomásom szerint egyik cablecrypt sem. Ha Win98/ME-d van, akkor próbálkozz vele.
[url="http://"http://homepages.pathfinder.gr/cablecrypt/"]INNEN[/url]le tudod tölteni.

#15 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 13. 22:36

És olyan program esetleg nincs kéznél, amivel az AM-mikor adásokat lehet dekódolni? :D
Engem ez érdekelne főleg....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#16 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 14. 20:51

Sajnos a dolog még műholdról sem megoldott mert a szovjet barátaink még ne törték fel a Crypt*w*rks algoritmust. Ui, ezzel van kódólva a UP* az Asztrán.
:( :(

#17 Felhasználó inaktív   Ender Wiggin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 07. 14. 21:04

Nálunk pl. a upc (XIII) amikor beköttettem a netet akkor az összes csatit ingyen adta, mivel nem tudták megcsinálni a szűrést. Aztán idén januárban átrakták az összes csatornát az UHF sávba és az 55 ingyen csatiból maradt 3 ami nem fért bele az u sávba, mivel a szemetek leszürték a teljes U sávot. A három csati nagyon király ( a kinai CCTV, a hívőcsatorna meg valami gusztustalan német.... ;) :D ;) hurrá!!)
Ha erre tud valaki megoldást, vagy a upc-nél dolgozik és kiherélné nekem a szürőmet akkor irjon!
Előre is kösz!
A holtak szószólója!

#18 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 14. 21:08

Canton 4.2 es IC s aramkorrel lehet dekodolni, keress ra a google ben! Meg nem volt idom kiserletezgetni vele. Ezt az infot egy masik forumban talaltam

#19 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 15. 01:30

Én nemtom, de nálunk a következő dolgok vannak, illetve történtek.

A lakást kb 2 hónapja vettem, UPC kábelTV van és az előző tulaj csak az alapcsomagra fizetett elő. Előfizetett a HBO-ra is, de a házban valaki mondta neki, hogy mondja vissza a HBO előfizetést, mert minden lakásban bejön. 4 héttel ezelött elment az adás, aztán rá kb 2 percre elment a net is. 5 perc mulva visszajött az adás és a net is, majd este azt tapasztaltam, hogy kb 10 csatornával több lett. 2 héttel ezelőtt pedig már az összes, a UPC által "sugárzott" csatorna bejött és ez azóta is így van. Ezen dolgok elött a kódólt csatornák helyén csak valami thumbnail jött be, ahol pici képekben lehetett látni, hogy mi van a csatornákon.

#20 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 15. 02:35

idézet:
Ezt írta Lenny:
És olyan program esetleg nincs kéznél, amivel az AM-mikor adásokat lehet dekódolni? :D
Engem ez érdekelne főleg....
[/quote]

Azt nem tudom, de hardware-sen is iszonyúan nehéz, mert valami baromi drága lenne az elkészítése. Ezzel foglalkozó AM-es ismerősöm mondta.
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó