HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   bacsi2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 21:44

Hello!

Van egy ACER TravelMate 2492WLMi laptopom, benne egy integrált Intel 950 videókártyával.
Az s-video output-ot összekötöttem a TV-vel egy s-video->scart kábellel.
A TV-n megjelent a képernyőm tartalma, de hibásan. Alig lehet kivenni belőle valamit, de pl. a világosabb részek látszanak rendesen. Színek közül csak vörös jelenik meg. + Emellett "csikos" a képernyő. Nem nagyon mertem kísérletezni, nehogy elszálljon valami, ezért kérnék segítséget. Mit kéne beállítanom a képen látszódó panelen?

Kép

Illetve ezen kívül mit szúrhattam el? Lehet, hogy már az összekötést sem így kellett volna csinálnom?

#2282 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:34

Idézet: bacsi2 - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 20:44

Hello!

Van egy ACER TravelMate 2492WLMi laptopom, benne egy integrált Intel 950 videókártyával.
Az s-video output-ot összekötöttem a TV-vel egy s-video->scart kábellel.
A TV-n megjelent a képernyőm tartalma, de hibásan. Alig lehet kivenni belőle valamit, de pl. a világosabb részek látszanak rendesen. Színek közül csak vörös jelenik meg. + Emellett "csikos" a képernyő. Nem nagyon mertem kísérletezni, nehogy elszálljon valami, ezért kérnék segítséget. Mit kéne beállítanom a képen látszódó panelen?

Illetve ezen kívül mit szúrhattam el? Lehet, hogy már az összekötést sem így kellett volna csinálnom?

PAL/B.

#2283 Felhasználó inaktív   bacsi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:54

Átállítottam, de sajnos így sem jó. : /

Egyéb ötlet, mi lehet rossz?

Csatolok egy képet, hogy a tévén milyen kép jelenik meg:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2284 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:39

Szerintem nem jó a kábel. Nem jól osztja ki a jeleket az átalakító, vagy valami ilyesmi a hiba.

Vagy egyszerűen a TV-d nem tudja a SCART-on befogadni az Y-C (S-Video) jelet.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 10. 11:44 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:16

szeretném rgb-n keresztül összekötni a pc-t a tv-vel (crt).
egy másik topicban azt mondták hogy jobb lesz mintha simán svideoval csinálnám.

a problem;

adott a tv amit kinéztem (Samsung WS-32Z429P)
ami ezeket tudja: Komponens (Y/Pb/Pr), Scart, HDMI

a vga karim (7900GS) meg 2x dvi 1x svideo.

hogy csináljam hogy a legjobb képet kapjam a tv-n
(egyáltalán milyen bemenetű tv-t keressek ami a legjobb képet fogja adni)?

Szerkesztette: Matykó 2007. 10. 10. 13:18 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:10

ok. közben rájöttem hogy hdmi-t lehet összekötni a dvi-al.

az összekapcsolás akkor megoldódott.

tudnátok esetleg mondani olyan tv típusokat amiknek van hdmi bemenete azon
a 2 samsungon kívül amit kinéztem?

#2287 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:38

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:10

ok. közben rájöttem hogy hdmi-t lehet összekötni a dvi-al.

az összekapcsolás akkor megoldódott.

tudnátok esetleg mondani olyan tv típusokat amiknek van hdmi bemenete azon
a 2 samsungon kívül amit kinéztem?

Mindegyiknek kell legyen HDMI bemenete. :)

Legalábbis ami legalább HD Ready, annak tuti.

#2288 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:54

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:16

szeretném rgb-n keresztül összekötni a pc-t a tv-vel (crt).
egy másik topicban azt mondták hogy jobb lesz mintha simán svideoval csinálnám.

a problem;

adott a tv amit kinéztem (Samsung WS-32Z429P)
ami ezeket tudja: Komponens (Y/Pb/Pr), Scart, HDMI

a vga karim (7900GS) meg 2x dvi 1x svideo.

hogy csináljam hogy a legjobb képet kapjam a tv-n
(egyáltalán milyen bemenetű tv-t keressek ami a legjobb képet fogja adni)?

RGB az a SCART. :)

De a HDMI a legjobb mindenképp...

#2289 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 15:00

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:38

Mindegyiknek kell legyen HDMI bemenete. :)

Legalábbis ami legalább HD Ready, annak tuti.

ez ok, de itt crt tv-ről van szó (gondolom efölött átsiklottál)
de lehet h tévedek :)

szal akkor hd ready CRT-t keresek

Szerkesztette: Matykó 2007. 10. 10. 15:13 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 16:34

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 16:00

ez ok, de itt crt tv-ről van szó (gondolom efölött átsiklottál)
de lehet h tévedek :)

szal akkor hd ready CRT-t keresek

Nos arra meg az S-Video is elég, keress olyat ami fogad S-Video jelet (pl SCART-on keresztül, vagy külön csatin).
Sima CRT tévé felbontására elég ezis bőven.

Az újabb TV-k egyébként szinte mind tudják legalább 1 SCART csatlakozón fogadni az RGB, S-Video jeleket akár automatikus akár menüből állítható opcióként.

Sőt a komolyabban tudnak komponenst is fogadni, de ez azért már nem jellemző és nem is szükséges igazán. :)

Vagy persze marad ez a két HDMI-s, ami a legjobb. ;)

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 10. 16:36 -kor

#2291 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:39

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépem: Asus K8V Se Deluxe alaplap, AMD 2800+ prco 64 bit, 2×512 MB RAM, 160 GB vinyó és volt benne egy Asus Ati Redeon 9600 XT videokártyám. Sajnos a kártya meghalt.
A régi káryta össze volt kötve a tv-vel S-videó kábellel. (Bal-jobb oldalon 2-2 tű egymás alatt, alul pedig egy kis fekete táglalap.)
Új kártyát kellett beszereni, mely Asus Redeon X1650Pro 256 MB 8× AGP lett.
Sajna ennek a kártyának az S-videó kimenete más. (Bal-közép-jobb oldlaon 2-3-2 tű van és alul a fekete téglalap laposabb és hosszabb mint az előző kártyánál volt.)

A régi kábelt bele tudtam dugni ebbe a foglalatba is, és működik, bár talán nem olyan jó a kép, mint a régi kárytánál volt.

Ahol tudtam utána néztem, internet, szakbolt stb., de nem tudtak felvilágosítás adni.

Kérdésem: mi a teendő ilyenkor?
Lehet ezt így használni vagy valahol lehetne venni ilyen 2 eltérő S-videójú csatlakozóval ellátott 5 m hosszú kábelt?

u.i. Az új kártyához van egy fordító kábel, mely 7 tű + fekete téglallap (nyújtott) - sárga dugó a vége. Lehet erről vissza lehetne fordulni a számomra szükséges 4 tű + fekete téglalap (tömörebb) felé?

Kérem aki tud az segítsen, mert az előző kérdésemre se kaptam választ.
Kérésre képet küldök e-mailra.
Segítségét előre is köszönöm, aki válaszol.

felhasz

#2292 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:04

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 9:39

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépem: Asus K8V Se Deluxe alaplap, AMD 2800+ prco 64 bit, 2×512 MB RAM, 160 GB vinyó és volt benne egy Asus Ati Redeon 9600 XT videokártyám. Sajnos a kártya meghalt.
A régi káryta össze volt kötve a tv-vel S-videó kábellel. (Bal-jobb oldalon 2-2 tű egymás alatt, alul pedig egy kis fekete táglalap.)
Új kártyát kellett beszereni, mely Asus Redeon X1650Pro 256 MB 8× AGP lett.
Sajna ennek a kártyának az S-videó kimenete más. (Bal-közép-jobb oldlaon 2-3-2 tű van és alul a fekete téglalap laposabb és hosszabb mint az előző kártyánál volt.)

A régi kábelt bele tudtam dugni ebbe a foglalatba is, és működik, bár talán nem olyan jó a kép, mint a régi kárytánál volt.

Ahol tudtam utána néztem, internet, szakbolt stb., de nem tudtak felvilágosítás adni.

Kérdésem: mi a teendő ilyenkor?
Lehet ezt így használni vagy valahol lehetne venni ilyen 2 eltérő S-videójú csatlakozóval ellátott 5 m hosszú kábelt?

u.i. Az új kártyához van egy fordító kábel, mely 7 tű + fekete téglallap (nyújtott) - sárga dugó a vége. Lehet erről vissza lehetne fordulni a számomra szükséges 4 tű + fekete téglalap (tömörebb) felé?

Kérem aki tud az segítsen, mert az előző kérdésemre se kaptam választ.
Kérésre képet küldök e-mailra.
Segítségét előre is köszönöm, aki válaszol.

felhasz

Nincs semmi gond, használhatod így.
Azért van csatlakozóban több érintkező (ha jól emlékszem mini DIN 7 a neve amugy), mert a kompozit jelet is ki tudja adni a kártya így az S-Videó melett.
Ha S-Videó kábelt dugsz bele akkor csak S-Videó jelet használod, a másik "sárga végű" kábel pedig a plussz érintkezőket (kompozit) vezeti ki neked.
Nyugodtan használd ahogy van most.

A képminőség ettől nem rosszabb, maximum a kábel minősége vagy a kártya miatt tapasztalhatod ezt.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 10:08 -kor

#2293 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:58

Kedves ThomasS31,

Köszönöm a gyors választ.
A teljesség kedvéért:
A 7 tűs kábel végén a sárga dugóból (ha ez használnám) tehát ki lehetne nyerni a tv számára vissza felé:
4 tű S-videó +
1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?)

Vagy mit lehetne a sárga dugóba tenni?
Egyik végén rca papa a másik végén meg 2 db rca papa a videóba (mert a tv meg a videóval van összekötve) vagy
egyik végén rca papa a másik végén meg 1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?) ez persze a tv-be menne.

Segítségedet előre is kösznöm!

felhasz

Szerkesztette: felhasz 2007. 10. 12. 10:59 -kor

#2294 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 11:06

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:58

Kedves ThomasS31,

Köszönöm a gyors választ.
A teljesség kedvéért:
A 7 tűs kábel végén a sárga dugóból (ha ez használnám) tehát ki lehetne nyerni a tv számára vissza felé:
4 tű S-videó +
1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?)

Vagy mit lehetne a sárga dugóba tenni?
Egyik végén rca papa a másik végén meg 2 db rca papa a videóba (mert a tv meg a videóval van összekötve) vagy
egyik végén rca papa a másik végén meg 1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?) ez persze a tv-be menne.

Segítségedet előre is kösznöm!

felhasz

Nem. Az a kompozit videó kimenet. Onnan RCA/kompozit kábellel tudod a TV kompozit (vagy SCART) bemenetére csatlakoztatni a gépet. Mindkét végén 1db RCA papa kábellel, vagy SCART végűvel.

Hang jel itt nincs sehol. Azt a hangkártyából nyerted eddig is nem? :)

#2295 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 12:12

Köszi a segítséget.
Sajna nem igazán konyítok ehhez a témához.
Igen a hangot a hangkárytáról vittem el, bocsika.

felhasz

#2296 Felhasználó inaktív   Squarepusher 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 06:36

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni TV-out problémával kapcsolatban. Nekem egy MSI 7600GS (AGP) videókarim van. kb 3 hónappal ezelőttig semmi bajom sem volt a TV megjelenítéssel, de akkor úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Vistát. Felpakoltam és persze Vistás nVidia drivert is töltöttem le, asszem 152.xx jelzésűt. Ettől a ponttól kezdve sehogyan sem volt hajlandó felismerni a tévémet. A TV egyébként egy kitűnő minőségű, de hagyományos, nagy méretű Samsung gyártmányú készülék, S-video/Composite átalakítóval összekötve. Azt gondolván, hogy a Vistával van gond, visszaraktam az XP-t és persze a legújabb 163.xx drivert és a probléma megmaradt. Kaptam egy tippet, miszerint ha TV felismerés közben rövidre zárom a composite két érintkezőjét, akkor látja a TV-t. Kipróbáltam és tényleg, de érthető okokból ezt a módszert csak egyszer próbáltam. Ezután visszaraktam egy 9x.xx sorozatú drivert, és semmi probléma nem volt. TV-out működött, és látta is a TV-t. Ezzel a driverrel viszont egyes játékok vagy nemfutnak egyálltalán, vagy halál lassan, tehát ez sem megoldás. Mit tehetek még, hogy az új driverekkel is legyen TV képem?
Kicsit bő lére eresztettem és ezért bocsánatot kérek.  :rolleyes:

#2297 Felhasználó inaktív   uvbull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:01

Hát látom itt is arcra mennek már a dolgok, egyesek várhatnak segítségre másoknak meg kinyalják a seggüket amint valami bajuk lesz no mindegy. ajánlom azoknak akik szintén nem tudják mit tegyenek ha a tv-n fekete fehét jel jön ki és sehogy se tud szint kifacsarni belüle :)

szóval vga-n s-video out tv-n meg scart bemenet kell mert különben nem müködik rendesen. bemész media markt vagy bármi olyan shopba ahol kábelek vannak és vesztek egy hama dirket pc-tv kábelt ezzel összekötitek a gépet a tv-vel és fel kell ismermie egyből a tv-t. majd jelet küldesz rá. ezután ha fekete fehér a kép akkor van a sract csatlokzásánál egy kapcsoló csak kapcsold át és máris szines lesz.

szóval HAMA direkt pc-tv kábelt vegyetek az lesz a nyerő a szines képekhez.

#2298 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 17:35

Idézet: uvbull - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 11:01

Hát látom itt is arcra mennek már a dolgok, egyesek várhatnak segítségre másoknak meg kinyalják a seggüket amint valami bajuk lesz no mindegy. ajánlom azoknak akik szintén nem tudják mit tegyenek ha a tv-n fekete fehét jel jön ki és sehogy se tud szint kifacsarni belüle :)

szóval vga-n s-video out tv-n meg scart bemenet kell mert különben nem müködik rendesen. bemész media markt vagy bármi olyan shopba ahol kábelek vannak és vesztek egy hama dirket pc-tv kábelt ezzel összekötitek a gépet a tv-vel és fel kell ismermie egyből a tv-t. majd jelet küldesz rá. ezután ha fekete fehér a kép akkor van a sract csatlokzásánál egy kapcsoló csak kapcsold át és máris szines lesz.

szóval HAMA direkt pc-tv kábelt vegyetek az lesz a nyerő a szines képekhez.

Üdv!

Na erről a kábelről még nem is hallottam! Ez valami combo?!  :D  Gondolom a "PC"-s fele egy x db tűs miniDIN (= S-Video) csatlakozó a "TV-s" vége pegig egy Scart csatlakozó. De vajon a Scart csatlakozón mi az a kapcsoló?! Mert, ha tényleg PC->TV kábelnek készült, akkor az S-Video (Y-C) és a kompozit (YUV) mód válthat! Ha ez így van, akkor  :up:  neki! Eddig az átlag usernek maradt a szokásos  szenvedés: TV-out miniDIN -> kompozit -> Scart.

Üdv: Klown

P.s.: Azért remélem ezt az "arc" dolgot nem gondolod komolyan!  :rolleyes:  Ha valaki nem kap választ, annak általában oka van. Vagy azért, mert nem tudjuk a választ, vagy már 1000× le lett írva, netán 1-2 oldalt vissza kellene olvasni! Pl. a legtöbbször a fekete-fehér képre panaszkodtok. Na most erre nem lehet mit mondani! Ha eddig működött (de mondjuk Vistára váltás után nem), akkor egyértelmű, hogy driver para! Erre mit mondjak?! Keress hozzá működő drivert! Ha nem működött előte, akkor a színrendszer PAL-B-re állítását és a kábel tényleges _kompozittá_ való átalakítását tudom csak tanácsolni. De ettől még lehet driver para! Kipróbálni úgy lehet, ha boot alatt van kép és az színes, akkor szvsz egyértelmű a hiba oka!
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2299 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:13

:offtopic: Szerintem ezek a problémák millióegyszer tényleg le lettek már írva és, ha másnem kis utánajárással vagy olvasással és gondolkodással meg lehet oldani.

De úgylátszik Magyarországon tényleg egyre nagyobb baj van az olvasással, szövegértlemezéssel. :rolleyes:

Aki meg néha próbál segíteni az nem tudom miért arcoskodna...

#2300 Felhasználó inaktív   dannu 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 14. 14:50

heló mindenkinak aki tu segíteni írjon vagy msn en térgyajuk mag aza szitu hogy öszö kötötörm a tv meg a gépet és fekete fehér vetem 5 m s-videó kábelt az + nem megy bele a gép be mitt tegyek nvidia geforce 6200 SE TURBO a brogam 8. seriás  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :think:  :think:
akitus segíteni írjon msn címeme semic2.hu előre si köszi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.