HWSW Informatikai Kerekasztal: Egér akadozik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egér akadozik Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 02. 22:19

Valamikor egy évvel ezelőtt történt, hogy az egérmutató elakadt, aztán mintha önálló életre kelt volna, ide-oda kattingatott magától. Akkor vettem egy másik egeret, azóta nem csinálta tegnapig. Tegnap ugyanis vettem egy rádiós egeret, és ezzel újra elkezdett rángatózni. Azért is ide írtam, mert úgy gondolom az alaplap lehet a ludas (Matsonic 8127C+). Mit gondoltok?

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 02. 22:48

Nekem ilyen utoljára akkor volt amikor még volt az a kis kapcsoló az egéren :) Ms vs ibm mód ha jól emlékszem. Na most ha MS-dos volt fennt és ibm-re volt állítva az egér akkor produkálta ezt :D

Bocs a hülyeségért, csak a nosztalgia.

#3 Felhasználó inaktív   fger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 02. 23:33

Nekem akkor csinálja, amikor készenléti állapotból térek vissza. Nem ez lehet nálad is?
Vagy már bekapcsoláskor akadozik?

#4 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 02. 23:43

nálam a4tech, mazzagos, ha közvetlenül mellette van a 6210, és hívnak, vagy hálót keres, akkor ugyanezt műveli :)

rakd odébb a mobilost :)
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#5 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 06:14

Már bekapcsolástól így működik (működik???), mobiltelefon nincs a közelben. Mindhárom egér a4tech volt, a legelsőt odaadtam egy haveromnak, nála azóta is szuperál, most visszatettem az előzőt, ezzel semmi baj.
Tehát minden indok nélkül csinálja, teljesen szimfónikusan, nincs benne rendszer, már figyeltem a feszültségeket, processzor használatot, de amikor megáll vagy akadozik, nem történik semmi különös (tehát nem változik a proc. felhasználás, fesz.-ek rendben, merevlemez nem olvas stb.)
Szóval ki kellene próbálni egy másik alaplappal azt hiszem.

#6 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 08. 03. 06:26

idézet:
Ezt írta matilaci:
Valamikor egy évvel ezelőtt történt, hogy az egérmutató elakadt, aztán mintha önálló életre kelt volna, ide-oda kattingatott magától. Akkor vettem egy másik egeret, azóta nem csinálta tegnapig. Tegnap ugyanis vettem egy rádiós egeret, és ezzel újra elkezdett rángatózni. Azért is ide írtam, mert úgy gondolom az alaplap lehet a ludas (Matsonic 8127C+). Mit gondoltok?[/quote]

Nézd meg az adó és a vevő elhelyezését, próbálkozz meg a pakolgatásával. Valami visszaverődés (=interferencia) is lehet.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#7 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 06:33

Volt egy "drótos" egerem is, azzal is ugyanezt csinálta, eddig csak egy egeret bírt ki, azt használom most is.

#8 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 06:55

idézet:
Ezt írta matilaci:
Volt egy "drótos" egerem is, azzal is ugyanezt csinálta, eddig csak egy egeret bírt ki, azt használom most is.[/quote]

Napfény a jégen? Nem (egészen) őrültem meg :) Nem kap-e erős fényt az egér?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#9 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 07:02

Biztos, hogy minden rendben? :)
Nem optikai egér, ha erre gondoltál, de teljes árnyékban van.
Amúgy nem értem, mire gondoltál.
Szerintem a jelenség inkább arra hasonlít, mint amikor vmilyen lemezművelet vagy ilyesmi hatására belessul a gép, persze ez ebben az esetben nem igaz, csak próbáltam illusztrálni a dolgot.

#10 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 07:27

idézet:
Ezt írta matilaci:
Biztos, hogy minden rendben? :)
Nem optikai egér, ha erre gondoltál, de teljes árnyékban van.
Amúgy nem értem, mire gondoltál.
Szerintem a jelenség inkább arra hasonlít, mint amikor vmilyen lemezművelet vagy ilyesmi hatására belessul a gép, persze ez ebben az esetben nem igaz, csak próbáltam illusztrálni a dolgot.
[/quote]

Nem optikai egér effektus, teljesen hagyományos egérnél fordul(t) elő. Rásütött a nap, beragyogta a teljes belsejét, és megbolondultak az optroérzékelői....
¤

#11 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 07:37

Á! Ez sem lehet a baj, árnyékban van, és maga az egér is sötétkék anyagból van.
Megpróbálom kipróbálni próba képpen (megyek lefekszek :) ) másik alaplappal, hátha kiderül vmi.
De látom, ilyen mással még nem fordult elő, valószínű ez a "márkás" alaplapnak tudható be.

[ 2002. augusztus 03.: matilaci szerkesztette a hozzászólást ]

#12 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 08:36

Driver? Trojan? Vírus?

#13 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 05. 00:34

Rádiós egér...
Esetleg elemprobléma, lemerült ilyesmi, már ha elemes :)

#14 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 01:22

Matsonic > nem alaplap
A4Tech > nem egér
kb
:D
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#15 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 03:48

Ez az tesókám, f@sza gyerek vagy. Szeretnél még mondani vmi építő jellegűt?

#16 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 07:12

Hali!

Nekem ugyanez a gondom. Egy a4tech www10-esem van. December elején vettem új alaplapot, akkor nem történt semmi, ment rendben, de kb 2 hónapja elkezdte az említett mutatványokat, akkor még csak játékokban. A lap kt133a-s, és winme van telepítve. Ugrálás a képernyőn, valamint mindhárom egérgombbel kattingat. Úgy gondoltam az egér kész, vettem egy Geniust. Annál már a driver sem volt ok, iszonyú lassú lett tőle a kurzor mozgása, így szbvány ps2-ben ment. Aztán az is kezdte, de annak inkább a kattintás nem akart menni, mozgási gondok kevésbé. Idegesség, régi egér vissza. Egy darabig hibátlan, aztán műsor ismét. Több alaplapi drivert próbáltam, mert a későbbiekkel jobban bolondult, de már minddel csinálja. Hamarosan, ha időm lesz, irány a szervíz és nézzék, meg, mert két egér nem valószínű, hogy rossz. Más gépen pedig megyegetett az egér.
Lehet, hogy az alaplapi ps vezérlés ment ki vagy haldoklik? Már csak erre tudok gondolni.
Hali és bocs, ha sokat beszéltem.

#17 Felhasználó inaktív   DeimoS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 06. 07:29

Az sem kizárt, hogy a ps2 frissitesi rataja vagy tul magas, vagy tul alacsony. Egy probat meger.
Asszem ezzel lehet allitani : [url="http://"http://monsternet.game-point.net/goodies/ps2rate.htm"]http://monsternet.ga...ies/ps2rate.htm[/url]

#18 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 08:02

Lehet driver probléma is! A cégnél használtam A4-es egeret ami még véletlenül sem akart normálisan működni a hozzá adott driver-rel! Fölraktam neki egy Genius driver-t azzal gond nélkül ment! :D
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#19 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 08:40

Nekem akkor csinált olyat mikkor véletlenül rajta volt a Wacom rajztáblán a toll, persze majd két napig nem jöttem rá a nyitjára ;)

#20 Felhasználó inaktív   TGeRi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 10:09

Nem pont ilyen, de kicsit hasonló gondom van nekem is.
Az egér: Mircosoft Intellimouse Optical 1.1.
A probléma: 1. néha, ha a Szélső jobb és széljő bal oldali gombokra funkciót állítok 1 idő után elkezd kattintgatni, mindent kijelölni, ilyesmi. A kurzor marad a helyén, azt "én irányítom" csak a kattintások hülyüülnek meg.
2. Ez még csak 1x fordult elő de az történt, hogy boot után az egér a winxp felhasználóváltó képernyőjén elkezdett rezekgni. Jobbra-balra ment kb 5 képkockányit folyamatosan elég gyorsan.

5letek?

ELőre is thx

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó