HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 07. 01:59

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Van az úgy....

Egyébként én ilyen esetben beírom a varázsszót: [url="http://"http://www.google.co.hu..."]www.google.co.hu...[/url] :)
[/quote]

nem fogod elhinni :) de én meg a magyar altavizslával próbáltam :)

egyéb ötlet? :) :) :)

#142 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 02:00

de a tanulság, h ezentúl a google t kell használnom! :) :) :)

OFFFFF

#143 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 08:58

idézet:
Ezt írta melon.:

Nem értem, hogy miért jó levenni a kontrasztot. Annak IMHO 100-on kell állnia, hogy minden színárnyalat a lehető legjobban elkülönüljön. A fényerőt nyugodtan állítgassa mindenki szíve-szeme szerint, de a kontraszttal a képi látványt romboljátok, ráadásul a crt-khez képest azért el van maradva majd minden tft ha a kontrasztot veszzük alapul.

Ha tévednék javítsatok ki nyugodtan, de én még kezdő koromban is úgy tanultam a kézi kalibrálás első lépéseit, hogy kontraszt maximumra, fényerő meg annyira le, hogy a két legsötétebb szürkefokozat még elkülönüljön egymástól és a fekete háttértől.
[/quote]

Odáig oké, hogy ha rakom felfelé a kontrasztot, akkor egyre nagyobba különbség pl a fekete és a sötétszürke között. Viszont egy bizonyos érték felett, már a világoszürke és a fehér között kezd eltűnni a különbség. 80 felett meg már szinte minden fehér. 30-35-ön szerintem tökéletes a kontrasztja ennek a monitornak, a világos és a sötét részek is jól kivehetőek. Most jöttem rá, hogy a crt-m hogy elsumákolta az információt a sötét részekről. Én úgy állítottam, hogy a fényerőt addg viszem le, amíg a fekete a lehető legsötétebb lesz, és még egy kicsit alá. Utánna kontrasztot addig rakom fel, hogy a legsötétebb szürke alig, de elkülönüljön a feketétől. És nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

#144 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 09:52

idézet:
Ezt írta saen:

Az aláírásomban látható Sony pl tudja, de szerintem az összes több bemenetes monitor ilyen.
[/quote]

Az Acer Al1721 is tudja, menüben lehet választani az INPUT típusát (digital-analog).

Nálam a fényerő 30-on a kontraszt 40-en van, ha nagyon kell ezt felrakom 50-re, de a felett engem már zavar.

Valaki javasolta itt a Cleartype bekapcsolását, hát nekem meg pont az jön be hogy vékonyak a betűk :)

#145 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 10:45

idézet:
Ezt írta Gudella:

Odáig oké, hogy ha rakom felfelé a kontrasztot, akkor egyre nagyobba különbség pl a fekete és a sötétszürke között. Viszont egy bizonyos érték felett, már a világoszürke és a fehér között kezd eltűnni a különbség. 80 felett meg már szinte minden fehér. 30-35-ön szerintem tökéletes a kontrasztja ennek a monitornak, a világos és a sötét részek is jól kivehetőek. Most jöttem rá, hogy a crt-m hogy elsumákolta az információt a sötét részekről. Én úgy állítottam, hogy a fényerőt addg viszem le, amíg a fekete a lehető legsötétebb lesz, és még egy kicsit alá. Utánna kontrasztot addig rakom fel, hogy a legsötétebb szürke alig, de elkülönüljön a feketétől. És nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.
[/quote]

Gratula a monitorhoz !
Nekem S-18 van. A fenyerõ az 25 nekem, igaz kicsit több ideje használom, illetve sok a természetes fény a szobában.
A kontraszttal igazad van, 35-40 körül OK.
Netezés, szövegszerkesztés, görgetés közben azért zavaró a válaszidõ, mert ott pontosan a maximális, azaz fekete-fehér átmenetrõl van szó. De meg lehet szokni, én amúgy ArchiCad-ezni használom fõleg, de abban már jó ideje színes hátteret használok, mert a fehér nagyon fárasztja a szemet.

Játékban OK, most vittem végig a Halo-t, meg nemrég a Max Payne-t, semmi gond nem volt.

P.S. Mondjuk egy profi kalibrálásra kiváncsi volnék, eddig legprofibb a Sony 21"-es CRT moncsié volt, adtak egy kis színes matricát, amit a képernyõre kellett tenni, beállítani a teremvilágítás jellemzõit (halogén, izzó, fluoreszcens, stb), majd kontrasztot, stb, de legjobban az tetszett, amikor a matrica színeit kellett eltalálni, meg mindenféle különbözõ tónusú-színû kis négyzetekkel teli képbõl kellett a találót kiválasztani. Tpasztalati módszer, de kiválóan bevált.

[ 2003. december 07.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Next stop, Wonderland.

#146 Felhasználó inaktív   Gudella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 13:09

idézet:
Ezt írta Hubert:

Netezés, szövegszerkesztés, görgetés közben azért zavaró a válaszidõ, mert ott pontosan a maximális, azaz fekete-fehér átmenetrõl van szó.
[/quote]

Az a baj, hogy én úgy szoktam oldalakat átfutni, hogy a gördítősávot egyenletesen lassan húzom lefelé, az egérgombot nyomvatartva, megállás nélkül. Erről most le kell szoknom. Némelyik animáció, amiben éles határok, körvonalak vannak, villognak. Pl a PH-n az ugrálos meg a tapsols Smileyk.

#147 Felhasználó inaktív   prodigium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 07. 17:31

Mykee: Így pár nap használat után milyennek találod az L557-eset? Mik a tapasztalataid?
Esetleg tudod, hogy mekkora frekvenciájú a háttérvilágítása? Mennyire neonfény hatású, ha világos(vagy teljesen fehér) képet nézel rajta? Mert a szemem nemnagyon szereti a neonfényt, főleg aminek nem több kHz-es a frekije... de remélem az EIZOnál erre is odafigyeltek.
Előre is kösz! ;)

#148 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 20:24

idézet:
Ezt írta Gudella:

[/quote]

Értem. Nekem K-19-em van, ott nem lehet állítani kontrasztot DVI jelforrásnál, viszont tökéletesen beáll úgy, hogy a sötét és világos oldalon egyforma lépcsőzetességgel különül el a végpontoktól. Azaz a 0% és 1% között nagyjából olyan különbség látható mint a 99% és 100% között. Érdekes, hogy ez az egyensúly a fényerő növelésével sem borul fel (kb. két hónapja van meg, és nullán használom) hanem olyan mintha egy az egyben a fénycső fényerejét növelném. Ezért nem is nagyon fájlalom a kontraszt beállítási lehetőség hiányát. A színhőmérséklet beállítást már annál inkább, ezt szoftverből kell megoldanom.

Egyébként én is nagyon elégedett vagyok az enyémmel, szinte fájdalmasan elkülönül minden árnyalat, egyszerűen öröm vele dolgozni :)

#149 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 20:39

Nem tudjátok, hogy Acer 1731 hol kaphato (SEX)? Adria úgy hirdeti magát, hogy az utolsó darab eladó 1 pixelhibával :(
Abit KR7A-RAID; Athlon XP 1700+; 512 MB Samsung DDR; Globalwin TAK68; Sapphire Radeon 8500 LE 64 MB TV-Out + Matrox Millennium II 4MB; 2 db Philips 107S; SB Live 5.1; Seagate Barracuda IV 80 GB + 2 db 40 GB IBM (RAID 1); LG 16x/10x/40x CD-RW; Creative 16x/48x DVD; Canopus EZDV; Acorp torony - Chieftec 340W; A4 Tech Optikai; Samsung bill.; Windows XP Prof. Hun.

#150 Felhasználó inaktív   ICENMY 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 12. 07. 21:08

Hella all!

Nos kb. 3 hónapja elhatároztam ,hogy veszek TFT-t minden nap figyelmesen olvasgattam a forumokat, teszteket. Két versenyző maradt csak talpon LG1710b ,meg Hq17s, mivel a haver vett egy lg-t én a Hyundai Q17s melett döntöttem (THX YANY). Kb.2 napja érkezett meg és azóta nyösztetem. Qrva jó!! Mivel Gama-ra kell leginkább a hardware-s Blur :) miatt aggódtam leginkább, de felesleges volt még a legvadabb Fps alá is tökéletes no utanhúzás. Aki innentől kezdve azt mondja, hogy egy TFT nem alkalmas Fps-re az beka_h_tja. Kiválló színek ,pengeéles kép nincs crt ami ugyanezt a színvonalat tudná hozni!!!! Most már két TFT tudok mondani ami bőven kielégi egy gamer igényeit Hq17 és Lg1710b. Innentől kezdve mindenki szíve joga, hogy melyik melett dönt. TFT RULA!!
Bye.
FS Amilo3438g lapos

#151 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 22:24

Acer AL1721 : teljes kikapcsolás után (kék led) elveszíti a kontraszt és a fényerő beállításokat (visszaáll 60-60 -ra) :(
Másoknak?

#152 Felhasználó inaktív   mzj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:05

idézet:
Ezt írta Kory:
Acer AL1721 : teljes kikapcsolás után (kék led) elveszíti a kontraszt és a fényerő beállításokat (visszaáll 60-60 -ra) :(
Másoknak?
[/quote]

Nekem nem csinál ilyet, marad ahogy volt.

#153 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:22

idézet:
Ezt írta mzj:

Nekem nem csinál ilyet, marad ahogy volt.
[/quote]

Kösz, mindenesetre fura. Ja és még valami, ha sárgán világít az ugyebár standby, viszont a könyv nem ír az áramfelvételről, csak off állapotról (1,5w). Na most vajon standbyban mennyit fogyaszthat, mert akkor hagyom azon (alap kikapcsolás), mert akkor tartja a beállításokat.

#154 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:23

[url="http://"http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products/LCDProf/VP171b.htm"]Viewsonic VP171b[/url] TFT-vel volt vkinek tapasztalata? Megoszthatná velem :)

[ 2003. december 07.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]

#155 Felhasználó inaktív   mester 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 00:36

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
[url="http://"http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products/LCDProf/VP171b.htm"]Viewsonic VP171b[/url] TFT-vel volt vkinek tapasztalata? Megoszthatná velem :)

[/quote]

nagyon jó

#156 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 07:06

Van -e fizikailag ertelmezve a v.sinc a TFT moncsinal /mivel nem elektronsugar szambazik benne/
Forumlako

#157 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:27

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

[/quote]

Csak rövid ideig volt alkalmam szemlélni a képét, az alapján elmondhatom, hogy szép kontrasztos, és egyenletes színeket ad vissza, a ph teszt szerint pedig nagyon gyors is. Én legelőször egy ilyet szerettem volna, de visszatartott az ára. Kívülről pedig az egyik legszebb számomra!

#158 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:28

idézet:
Ezt írta melon.:

Csak rövid ideig volt alkalmam szemlélni a képét, az alapján elmondhatom, hogy szép kontrasztos, és egyenletes színeket ad vissza, a ph teszt szerint pedig nagyon gyors is. Én legelőször egy ilyet szerettem volna, de visszatartott az ára. Kívülről pedig az egyik legszebb számomra!
[/quote]

Köszi az infókat!

#159 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:22

[ 2003. december 08.: Lancelot szerkesztette a hozzászólást ]

#160 Felhasználó inaktív   vismaior 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:30

Sziasztok!

Ma elhatároztam, hogy mégsem várok jövő évig, ahogy azt eredetileg terveztem, és meglepem magam egy tft-vel.

Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy 17 vagy 19 colos lesz-e belőle. Az előbbinél a Hyundai Q17S, (esetleg Acer AL1731), utóbbi esetén valószínű a Neovo S-19 vagy E-19 lesz a befutó.
Mivel nem vagyok egy türelmes alkat, jó eséllyel az dönti el majd el a dolgot, hogy mire akadok rá a leggyorsabban, egyszerűbben. (Mondjuk kedd estig, nem később.) A gépbolton látom, hogy a Neovokat nem lesz gond beszerezni, viszont bármit is veszek meg akarom élőben szemlélni minimum azt, de lehetőleg a konkurenciáját is.

Tudna valaki konkrét tanácsot adni, hogy hol tudnám megnézni, kicsit kipróbálni élőben a fenti monitorokat (még1x: Hyundai Q17S, Acer AL1731, Neovo S-19, Neovo E-19). Természetesen szívesen meghallgatom ha bárkinek alternatív javaslata van. De ne csak egy jól hangzó típusnevet, please, be is lehessen szerezni, raktárról lehetőleg.

2 fontos funkciót szolgál majd ki a monitor, egyrészről irodai alkalmazás, másrészről filmnézés, egyformán fontosak. (A film kicsivel fontosabb talán. :) Ezért is ingadozom még mindig a 17-19 col között...

Érdekelne a véleményetek, hogy mennyire "súlyos" az utánhúzás jó minőségű xvid ripek esetén? Mekkora a különbség a kisebb és a nagyobb tftk között?
Nem bánnám továbbá, ha lenne valami elforgatható modell, ez a legnagyobb bajom a Neovoval...

[ 2003. december 08.: vismaior szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. december 08.: vismaior szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »