HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 22:30

Idézet: rozso2 - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 13:38

A körúton a Nyugati és Oktogon közt van egy Samsung bolt. Ott.

A multkor jártam arra - igaz csak futtában - de nem láttam csak egy samsung szervizet, azt is az Aradi utcában.

#1622 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 18:43

Üdv Mindenkinek!

Noteszgép mellé szeretnék egy jó tft monitort 2-3 évre minimum.

Geizhals.at -oldalon igen jó árakat talál az ember.
pl: NEX 2080UX 1200 eur.....

Munkára (office, prezentációk, alap photoshop...), és filmnézésre használnám.

Nem szeretnék tv-t venni a szobámba, inkább ezzel váltanám ki. (DVD - dvix - tvtuner)

Kinek van tapasztalata?
Érdemes pl nec 2080UX ben gondolkodom? elég alacsony kontraszarányt lehet olvasni róla (350), de istenítik a képét. Hogy is van ez?

Köszönöm előre is!!
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#1623 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:33

A másik topicban válaszoltam.

#1624 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 22:49

Hmm... Szépet esett pár TFT ára... :cool2:

#1625 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 01:59

mondca
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1626 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 09:13

Idézet: playback - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 2:59

mondca

Nezz arlistakat.. PL. altalam kinezett 193P b215 ezer helyett mar csak b200 ezer... 173P is esett 10ezret... :cool2:

#1627 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 09:32

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 10:13

Nezz arlistakat.. PL. altalam kinezett 193P b215 ezer helyett mar csak b200 ezer... 173P is esett 10ezret... :cool2:

Csak győzd majd géppel, hogy a natív felbontást tudd használni játék közben :Đ

#1628 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 14:57

Idézet

8 ms-os kijelzők a ViewSonic és a BenQ kínálatában

A ViewSonic és a BenQ hamarosan bemutatja új 17 hüvelykes kijelzőit, melyek már 8 ms-os válaszidővel rendelkeznek. Ráadásul 2005 első negyedévére ezek tömeges elterjedését várják.

A ViewSonictól két vagy három 8 ms-os kijelzőt várhatunk a negyedik negyedévben. A 25 ms-os kiadások gyártása végleg leáll a jövő év során, így az olcsóbb kategóriát a 16 és 12 ms-osok veszik át. Már az idei év negyedik negyedévében 15 százalékos részesedést kaphatnak a 8 ms-os kijelzők a ViewSonic listáján, ez három hónappal később jelentősen emelkedhet.

A BenQ úgyszintén két vagy három megoldás piacra dobását tervezi. Ők még kissé küszködnek a gyártással, így 2005 első negyedéve előtt nem várhatunk nagyobb mértékű szállítmányokat. A most említett két gyártó mellett még többen is tervezik hasonló tudású eszközök szállítását már az idei évben, a Philips termékei például bizonyára hazánkban is népszerűek lesznek.

http://www.hardwareo...d/5/y/6136.html

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 08. 30. 14:58 -kor

#1629 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:00

Üdvözlet mindenkinek !!

Lenne egy kérdésem: mivel nagyon láma vagyok a TFT monitorokhoz, a CRT Belineám meg kezd kiöregedni (illetve látható baja nincs, a megszokottakon kívül), gondolkozom egy cserén, TFT-re.

Illetve már tavaly év vége óta motoszkál bennem a dolog, de valahogy sose jutottam el odáig, hogy elmenjek körülnézni (nem Bp.-en élek, itt nálunk meg nagyon kicsi a kínálat, a működés közebni megtekintést meg jobb is elfelejteni).

Szóval ma a Tescoban jártam, teljesen más ügyből kifolyólag, de elmentem, mint mindig, a számtech részleg előtt.

Szóval ott kellette magát egy Sony SDM-S93, bruttó 160.000 Ft-ért, a maga 19 collos átmérőjével(ráadásul Sulinetes, szóval ebből még vissza tudnék igényelni akár).

De a gondom az, hogy nagyon nem értek hozzá:
Jók-e a Sony TFT-k ? A fenn emlegetett típusra érdemes lenne-e beruháznom ? Nagy gáz-e, ha nem tudom kipróbálni (persze háromnapos cseregari gondolom él) (olvastam régebben mindenféle pixelhibás kijelzőkről, nem tudom, hogy az elmúlt háromnegyed évben javult-e a helyzet ?

Nem tudok dönteni, persze próbálok utánaolvasni, de a kereső spec. nem talált itt ilyen kifejezést (Sony SDM-S93). Ráadásul már csak szept. 2.-ig tart az akció, utána nem tudom mi lesz (az árakat nézve máshol jóval többért adják ezeket a moncsikat.

P.s.: A lent (aláírásban) jelzett vga-kártyával hajtanám meg egyelőre..
Amire használnám: általános dolgok (net, irodai alk.), néha játék (FPS, akció, ami épp jön, nem vagyok finnyás :)), filmnézés.

Akkor köszönettel várom szíves válaszaitokat !

Szerkesztette: weihe 2004. 08. 30. 15:03 -kor

Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#1630 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 19:03

Idézet: weihe - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 14:00

Üdvözlet mindenkinek !!

Lenne egy kérdésem: mivel nagyon láma vagyok a TFT monitorokhoz, a CRT Belineám meg kezd kiöregedni (illetve látható baja nincs, a megszokottakon kívül), gondolkozom egy cserén, TFT-re.

Illetve már tavaly év vége óta motoszkál bennem a dolog, de valahogy sose jutottam el odáig, hogy elmenjek körülnézni (nem Bp.-en élek, itt nálunk meg nagyon kicsi a kínálat, a működés közebni megtekintést meg jobb is elfelejteni).

Szóval ma a Tescoban jártam, teljesen más ügyből kifolyólag, de elmentem, mint mindig, a számtech részleg előtt.

Szóval ott kellette magát egy Sony SDM-S93, bruttó 160.000 Ft-ért, a maga 19 collos átmérőjével(ráadásul Sulinetes, szóval ebből még vissza tudnék igényelni akár).

De a gondom az, hogy nagyon nem értek hozzá:
Jók-e a Sony TFT-k ? A fenn emlegetett típusra érdemes lenne-e beruháznom ? Nagy gáz-e, ha nem tudom kipróbálni (persze háromnapos cseregari gondolom él) (olvastam régebben mindenféle pixelhibás kijelzőkről, nem tudom, hogy az elmúlt háromnegyed évben javult-e a helyzet ?

Nem tudok dönteni, persze próbálok utánaolvasni, de a kereső spec. nem talált itt ilyen kifejezést (Sony SDM-S93). Ráadásul már csak szept. 2.-ig tart az akció, utána nem tudom mi lesz (az árakat nézve máshol jóval többért adják ezeket a moncsikat.

P.s.: A lent (aláírásban) jelzett vga-kártyával hajtanám meg egyelőre..
Amire használnám: általános dolgok (net, irodai alk.), néha játék (FPS, akció, ami épp jön, nem vagyok finnyás :)), filmnézés.

Akkor köszönettel várom szíves válaszaitokat !

http://graphics.tomshardware.com/display/2.../19_lcd-12.html
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#1631 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:18

Na kérem, egy 19"-os Samsung 193P előtt ücsörgök!  :)
Remélem meg is tarthatjuk! :)

Megnéztem a Nokia Monitor Test programmal és 1 szub-pixel hibát találtam, a képernyő jobb szélén (kék háttérnél fekete pont).
Szeritem ez nem annyira zavaró, ha kicseréltetném, szinte biztos rosszabbat kapnék, nem?

A design nagyon szép, a képe hatalmas a régi CRT-hez képest, még szoknom kell az egészet.

Két apróság zavar, talán tudtok tanácsot adni.

1. Esküvői képeket nézegettem rajta, amit profi fotós csinált (tehát jók a képek, elő is volt hivatva belőle), de nagyon szemcsések a képek!
Az arcok, a pamut ruhák (főleg feketén látszik), nem szép homogén a képen, hanem szemcsés! 1280x1024 @ 60 Hz-en használom a monitort (ez az ajánlott elvileg), DVI kábellel egy ATI 9800 Pro VGA-val, s megnéztem a fotókat egy ugyanilyen felbontású 17"-os TFT-n is máshol, ott sokkal szebb volt a kép. Nem feltétlenül élesebb, csak homogénebb valahogy.
Mindkét gépen IrfanView-vel néztem, a képek persze nagyobb felbontásúak voltak.
Lehet, hogy hibás a monitor? Vagy csak beállítási gond?
Egy játékot elindítottam, ott nagyon szép képe volt, de ugye teljesen más a játék, mint egy fénykép. A WinXp füves tájképe se szemcsés, de hát az nem egy olyan tűéles kép, amire alapozni lehetne...

2. Ez az egy gombos megoldás kikészít! Belépek egy játékba, alkalmazásba és persze nem tudom állítani a fényerősséget, semmit. Csak az asztalról, szoftveresen... :(
Ráadásul a leírás szerint 2 másodpercig nyomva kell tartani a bekapcsoló gombot, akkor választhatok bemeneti jelforrást, ill. 3 másodpercig nyomva (2 rövid hangjelzés) auto módba lép.
Na hát ez sehogy se jön össze. Monitor pihen, megnyomom és tartom a gombot, de csak simán bekapcsol, esetleg átvált analógra. Ugyanezt megismétlem, akkor pedig váltakozó módba kerül, s felismeri a digitális jelet (talán auto üzemmód).
Persze bekapcsoláskor csippan egyet, de nincs itt egy hosszú, vagy két kicsi hangjelzés, vhogy olyan találomra megy az egész, vagy én nem éreztem rá a módszerre.

Gyorsan adjatok tanácsot, mert pénteken hoztam el, s gyakorlatilag lejár a 3 nap!

Szerkesztette: Papin 2004. 08. 31. 14:27 -kor

Papin

Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...

#1632 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 06:53

Idézet: Papin - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 13:18

Szeritem ez nem annyira zavaró, ha kicseréltetném, szinte biztos rosszabbat kapnék, nem?

Miért gondolod így? Egy TFT nem feltélen pixelhibás. Vannak olyan darabok is, amiken nincs hibás pixel.

#1633 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 07:36

[/QUOTE]  " 1 szub-pixel hibát találtam, a képernyő jobb szélén" - "Két apróság zavar" - "Gyorsan adjatok tanácsot, mert pénteken hoztam el, s gyakorlatilag lejár a 3 nap!" [/QUOTE]

Ha kicserlteted akkor jár az újboli 3 nap cseregar szerintem (de azért inkább hívd fel a samsungot és kérdezd meg),így megint biztosítva van hogy felderítsd az esetleges hibákat és cserét kérj újra ha gond van.
Ha vmi gondod van akkor mindenképp cseréltesd , mert állandóan zavarni fog ha nemteszed.
Szerintem a 3 nap az 3 munkanapot jelent , tehát a vasárnap biztos nem tartozik bele.

Szerkesztette: Gear 2004. 09. 01. 07:39 -kor

"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#1634 Felhasználó inaktív   L.P 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 08:33

Hi
Minden TFT-nél ugy van hogy ha kicsit lentebröl (pl:kb közép vonalba van a szem és mondjuk a monitor 3/4 ig lehajolok és onnan nézek kicsit fel)nézem sötétebbek a szinek?

#1635 Felhasználó inaktív   L.P 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 08:47

Ez a 3 napos visszavétel nem csak hibás készülékre érvényes?

#1636 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 09:50

Samsung 172X tulajok!

Ha a source selectet a képernyő menüben automaticról manualra állítom, akkor bootolásnál a WinXP képernyő helyett a "Video mode not supported" jelenik meg vagy néha csak a képből csak egy-két függőleges csík látszik. Mikor az asztal bejön már tökéletes a kép és nics több gond vele. Nem DVI-n használom.
Most visszaállítottam Autora, mert így nincs vele gond, de azért érdekel mi lehet vele.
Próbáljátok ki nektek csinálja-e ezt!

Ti Auto-n vagy Manualon használjátok általában?
Rozsó

#1637 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:13

Nem tudja valaki, hogy miért vették le a samsung oldalán az LCD monitorok közül a 193P típust és tették aát a régi modellek közé? Ráadásul az újak között nem találtam olyan 19"-os LCD-t, ami 20ms, vagy kisebb frissítéssel bírna.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1638 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:38

Az uniós vámszabályozás változása miatt jelentősen drágulhatnak egyes LCD-monitorok

#1639 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:56

Idézet

The Chosun Ilbo/The Korea Herald] A dél-koreai Chosun Ilbo értesülései szerint az Európai Unió hónapokig tartó mérlegelést követően utasította tagállamait, hogy egyes, eddig informatikai eszközként besorolt monitortípusokat szórakoztató elektronikai eszközként kell a továbbiakban elbírálni, így azok az eddigi 0 százalék helyett 14 százalékos vámkulcs hatálya alá esnek.
A Chosun Ilbo állítása szerint az értesülés a Koreai Trade-Investment Promotion Agency-től (KOTRA) származik, amely vasárnap hozta nyilvánosságra ezen értesülését. A besorolás állítólagos változása a digitális bemenettel (DVI) rendelkező változatokat érinti, mely a Európai Bizottság (EB) állásfoglalása szerint otthoni szórakozásra, filmnézésre használatos.

Ez mekkora hülyeség!
Miért használnánk jobban filmnézésre a DVI-set?
Ez inkább a fejlődés lassítása. Ma inkább csak DVI-set érdemes venni...
Rozsó

#1640 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 12:39

Remélem, ebből semmi sem lesz. :(
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.