HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   DonManö 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 09:20

BenQ FP557s v2 nezegettem még aneten és találtam még egy jó TFT-t
mi a véleményetek? mit hallottatok róla??

#1982 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 01. 03:55

Egy kis nosztalgia: :)

NutCracker Hozzászólás ideje: 2002. szept. 12., csütörtök - 15:28

nagyon kétlem hogy lemennének 25msec alá válaszidőben. Ez már mindenhez elegendő

Hova fejlődik a technika te jó isten?. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1983 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 13:57

Helló mindenkinek!

Otthonra szülöknek kellene összepakolnom egy "költséghatékony" gépet,
ami kihúzza jópár évig.
A gép maga már össze lett állítva, de monitor, vga kártyát nem tudom milyen
legyen.
Monitornak egy 17/19-es TFT-t akarnak. A Fujitsu Siemens monitorok
között van olyan darab, ami felejtös? Ugyanis ebböl lesz vmelyik típus (akció
lesz a "bótban").
Videjó kártyának vmi radeon 9200-t néztem ki. (64 megás böven elég,
de gyártó mi legyen?) 3D-s játék abszolute nem
igény (max. ha összejövünk haverokkal, és elfoglaljuk ezt a gépet is :D ),
viszont filmeket lehessen nézni rajta, és a képe is szép. Az SE-t épp ezért
kihúztam, mert azért az már nagyon butított (64 bit), és a sima 9200
nem sokkal drágább. Ha már TFT monitor, a DVI kimenet sem lenne hátrány rajta...
A gép egy 2200 sempron+abit nf7, csak h. kiderüljön ha vmi nem passzol össze.

Nos, jótanácsok?
Thx.

#1984 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 09:35

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 12:39

LG 1930B-ről nincs vkinek tapasztalata? Elméletileg S-IPS, de ahoz képest egész occsó. Külföldi fórumokon az elődeit (1920-1910) dícsérték nagyon (már az SIPS típusokat).

Még mindig nem tud senki semmi hasznosat mondani ezzel kapcsolatban? Vagy bármelyik 1930-as típus is jó lenne.

#1985 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 12:33

Most nézegetem a 19"-os AGNeovokat, és írják, hogy van bennük s-video bemenet is.
Ez jó hangzik, gyakorlatilag akkor PC nélkül ráköthetek egy DVD lejátszótt, vagy videot?
Jól hangzik.

Viszont ezekben a panel típusokban még mindig nem vagyok otthon, hogy melyik a jó, és melyik a jobb :)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1986 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 20:53

A Samsung 193P-t látta már vki élőben? :D
1ébként az xbitlabs-on van egy nagyon komoly cikk a TFT-kről úgy általában, érdemes elolvasni.

#1987 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:39

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 13:33

Most nézegetem a 19"-os AGNeovokat, és írják, hogy van bennük s-video bemenet is.
Ez jó hangzik, gyakorlatilag akkor PC nélkül ráköthetek egy DVD lejátszótt, vagy videot?
Jól hangzik.

Viszont ezekben a panel típusokban még mindig nem vagyok otthon, hogy melyik a jó, és melyik a jobb :)

És van hozzájuk nem sokért tunermodul is. a  képük szép, a sebességük relatíve korrekt.
Viszont a garjuk érdekes(de nem rossz):

A képet oszd fel 9 négyzetre
- ha a középsőben van pixelhiba, csere.
- ha valamelyik szélsőkben van, és nem ugyanabban van kettő, akkor nincs csere.
- ha ugyanazon szélsőben van 2, akkor csere
- ha tetszőleges távol van 3, akkor csere.

Ezt érdemes tudni a neovokról.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1988 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 04:24

kb. 10 óráhosszás böngészgetés után sem jutottam semmi eredményre. Elolvastam az első 50 hozzászólást, és az utolsó 50 hozzászólást, de nem jutottam dűlőre semmivel. AZt gondoltam, hogy a TFT vásárlása egy sokkal eccerűbb vállalkozás, de belátom tévedtem.
Feladat: 19''-es TFT-t szeretnék venni sulinetre, max 150000ft-ért!
Kb. amiket elsőkörben leszűrtem azt, hogy még ha csak D-SUB kimenetem is van a vidikártyán (egyelőre), DVI mindenképp legyen rajta ilyen nagyságnál. Valamint lehetőség szerint 20 ms alatti legyen lehetőleg a response tájm. Ennyit tudok, a képminőséget és egyebeket meg remélem majd Ti elmondjátok.

Kb. 20 boltot végignéztem, és ezek maradtak:
LG 1910S: 25ms
LG 1930S: 25ms
Samsung 910N: 25msx
Samsung 910T+DVI: 25ms
Samsung 193P+DVI: 20ms (ez már drága, véletlenül írtam be)
ctx S962A: 25ms
Neovo F419+DVIi: 16ms

Egy kérdés így előljáróban: tudtok még más 19''-és TFT-t sulinetre max 150-ért, amit esetleg figyelmetlenségből kihagytam a felsorolásból????
Csak 19''-osakról beszéljünk elsőkörben. Aztán lehet hogy inkább azt fogom mondani, hogy ugyanennyiért megveszem a 'legjobb' 17''-at, de most egyelőre koncentráljunk a 19''-esekre.
Milyen az a Neovo????? Életemben nem hallottam még ezt a nevet, és eléggé szkeptikus is vagyok ezért ezzel kapcsolatban. Valóban ilyen eccerű lenne a helyzet, hogy F419? Hiszen azon van DVI is, meg 16ms-os rospons tájm. A samsungokat is dícsértétek. az LG-ket annyira nem, de ez is szubjektív.
Hogy mire akarom használni? Sokan ezt a kérdést teszik fel elsőre, nem szeretném ettől függővé tenni a kérdést. Azt hiszem azzal összelehetne foglalni ezt a kérdést, hogy ha azt mondom, hogy minél professzionálisabb célokra szeretnénk használni TFT-nket, annál kisebb válaszidő szükséges.

köszi előre is a helpet

#1989 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 04:49

Közben találtam egy cikket a Neovoról.
Hát nem tudom. Amúgy a többi monitoron is van olyan, hogy inhomogenitás?

#1990 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 05:03

Ja igen, és a cikkben már csak 25 ms van említve! A honlapon néztem azt a 16ms-t.

#1991 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:46

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 3:24

Kb. 20 boltot végignéztem, és ezek maradtak:
LG 1910S: 25ms
LG 1930S: 25ms
Samsung 910N: 25msx
Samsung 910T+DVI: 25ms
Samsung 193P+DVI: 20ms (ez már drága, véletlenül írtam be)
ctx S962A: 25ms
Neovo F419+DVIi: 16ms

Ezt tényleg érdemes elolvasni:
XbitLabs LCD leírás

Az LG L1910S és L1930S elvileg S-IPS-es, szóval nem nagyon fogsz velük mellé. (Nekem L1910B-m van és meg vagyok vele elégedve)
Egy hibájuk, hogy nincs DVI csatlakozás rajtuk. (A B-seken van, szóval inkább ilyet vegyél ha van a Sulinetben)

A többi általad felsorolt monitor elvileg rosszabb játékra (MVA/PVA lsd. cikk) (Nem volt más LCD-m szóval nincs tapasztalatom, csak a különböző fórumokon olvasottak alapján mondom), viszont jobb a kontrasztjuk. (sötétebb szürke a fekete)

#1992 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:08

Na tegnap megrendeltem sulinetben egy ("a" ;)) 173p-t, remelem a heten kezbe kapom  :)
Viszont a boltban mikor rakerdeztem erre a pixelgaranciara, amit a samsung ad a tft-ire.. hat nemsok okosat tudott mondani a srac. Mondhatni teljesen hulye volt a temahoz. (a kijelzo feluletenek 9 reszre osztasat kezdte magyarazni, viszont en ugy tudtam samsung-nal akar egy hibas pixel is mar csere-lehetoseg - fuggetlenul annak a helyetol)
Szoval mi van akkor, ha neadjisten.. van a kijelzon hibas pixel vagy akar subpixel  :confused:
Kicsereli majd nekem? Azonnal kiprobalom es meg aznap visszaviszem, ha valami gubanc lenne  :(

#1993 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:46

Idézet: NeveMania - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 16:08

Kicsereli majd nekem? Azonnal kiprobalom es meg aznap visszaviszem, ha valami gubanc lenne  :(

Ha van rá lehetőség próbáldi ki rögtön a boltban, ha ott kiderül akkor talán ők is segitőkészebbek, mert ugye 3napon belül ugyis oda vinnéd vissza...
:offtopic: OFF

Szerkesztette: augustusr 2004. 11. 03. 15:46 -kor

by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#1994 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 01:48

A Neovo tényleg annyira "szar" mint a cikk írja? Valaki, akinek ilyen van megoszthatná a tapasztalatát.

#1995 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 02:35

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:46

Az LG L1910S és L1930S elvileg S-IPS-es, szóval nem nagyon fogsz velük mellé. (Nekem L1910B-m van és meg vagyok vele elégedve)
Egy hibájuk, hogy nincs DVI csatlakozás rajtuk. (A B-seken van, szóval inkább ilyet vegyél ha van a Sulinetben)

A többi általad felsorolt monitor elvileg rosszabb játékra (MVA/PVA lsd. cikk) (Nem volt más LCD-m szóval nincs tapasztalatom, csak a különböző fórumokon olvasottak alapján mondom), viszont jobb a kontrasztjuk. (sötétebb szürke a fekete)

Bicit bővebben? Utánhúzás? Színhomogenitás? És egyebek...
Most akkor az az általános kép, hogy az MVA/PVA nem igazán alkalmas játékra? Pedig az újabb technológia nem? Vagy hogy van ez? Úgy a cikk első 5 olaláig jutottam el...

És pl. a Samsung 910T? Ha a technológiát vesszük alapul, akkor ez is "a-si TFT/PVA", amúgy mi az az a-si?
A PH-n is olvastam egy cikket a 173P-ről, picit drága 17 colos darab, de az is 25ms-os volt, és nagy százalékban nem volt utánhúzás. Ha nem nagyon akarok játszani, de azért szeretném hogy a winfos jól nézzen ki, a színek hűek legyenek, homogének, akkor ez sem lehet olyan rossz, nem? Valaki tapasztalat ezen samsung darab terén?

#1996 Felhasználó inaktív   prodigium 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 02:59

A Samsung 213T monitorát néztem ki magamnak, főleg CGzéshez(3d-anim. Fotosoppolás/festegetés, kompozitálás)
Ha valakinek ilyen monitora van, leírhatná pár sorban, hogy milyen tapasztalatai vannak. Médiamárktban megnéztem, és nagyon jónak tűnik(csak az ára nem, mert ott 400ruppó, ami azért több, mint durva, ugyanis máshol 200e+áfa azaz 250e, ami persze szintén sok :) ), de azért kiváncsi vagyok milyen hosszútávon a monitor, mert ilyen alkalmi kapcsolatból nem derül ki minden. Pl. az érdekelne, hogy az utánahúzása mennyire zavaró, mert nemnagyon tudtam megállapítani abbol a demóból, amit ott nyomtak a képernyőkön. Meg az a bizonyos Samsung-garancia is érdekelne, mert szeretném megúszni pixelhibamentesen a dolgot...
Egyébként eredetileg nem is merült föl, hogy ekkora monitort veszek, csak 17"-osok jöttek szóba(azok közül az EIZO L568 tűnik számomra a legjobbnak), mert a jobb 1600*1200 as felbontású monitorok 3-400e forint körül mozogtak, és ahogy az árlistákat nézegettem, akkor szúrtam ki ezt a Samsungot, ami még így is drága. Viszont nekem a 17"-osok nem tűnnek elégnek, a 19"-osoknak meg nincs sok értelmük, ugyanis ugyanakkora a felbontásuk, mint a 17-eseknek. Szóval egyre komolyabban fontolgatom ezt a 21"-os Samsungot :cool: .

#1997 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 03:41

közben hosszas böngészgetés, minden után leszűkítettem a kört a Samsungokra:
710T
172X:azt hiszem ez lesz a nyertes!
173P, de csak azért, mert nagyon jól néz ki :D  :up:
910T: félek a nagy válaszidő miatt ettől

Ezekkel kapcsolatban segítsetek

#1998 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 03:49

Hali!
Rég jártam erre, innen néztem ki az LG 1710 B TFTmet annak idején. Meg is vagyok vele elégedve, DE most van plusz lóvém és szeretném lecserélni nagyobbra ÉS gyorsabbra. De közben nem olvastam a fórumot, ezért nem igazán vagyok képben. Olyan 19 colos TFT érdekelne aminek a VALÓS Response Time-ja 25 ms alatt van. Tehát 20as, 15ös vagy esetleg 10es. Nem olyan ahol úgy van megadva hogy 10 a kialvás, 15 a felgyulladás  ;)
Kapható egyáltalán ilyen kis hazánkban? Ha igen akkor legalább a nevét megtudhatnám? Meg esetleg még azt hogy a többi paramétere nem rosszabb-e mint az LGmnek? Rosszabbra nem akarok cserélni  :eek:
Kérlek segítsetek, az LGt is azért vettem mert itt olvastam hogy jó.
Köszi és üdv.

#1999 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 11:01

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 4:41

közben hosszas böngészgetés, minden után leszűkítettem a kört a Samsungokra:
710T
172X:azt hiszem ez lesz a nyertes!
173P, de csak azért, mert nagyon jól néz ki :D  :up:
910T: félek a nagy válaszidő miatt ettől

Ezekkel kapcsolatban segítsetek

nemsok tapasztalatom van tft-k teren, de ma megyek a 173p-ert, este tudok nyilatkozni remelem :cool:
(itt a macskas reklam, nagyon lol :D )

#2000 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 12:40

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. Oct. 26., Tuesday - 7:25

Durva behatás esetén annyi történik, mintha "kimenne a tinta a pixelekből", azaz mindegyik fehér lesz, de aztán újra életre kelnek. De az ilyen próbálkozásokat senkinek se javaslom.

:eek: :eek:

Francokat! (mar elnezest) Ha durvan nyomod akkor kiszakitod a vekony TFT reteget! Akkor lottek ott minden subpixelnek :( Inkabb ne nyomkodjatok szegeny paneleket, nem arra lettek kitalalva.
Sony VAIO Type G

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.