HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 20:28

idézet:
Ezt írta HoZo:
Előre is elnézét kérek, de Melon örömére egy újabb kérdés, ami már biztosan szerepelt néhányszor, de a kereső gyakorlatilag az összes TFT topicot hozza találatként.

Ha egy 17" TFT-n a felbontást átállítom mondjuk 1024*768-ra, akkor az eltérő képarány (4:3) miatt torzulni fog a kép, vagy be lehet állítani, hogy ne torzítsa, hanem "szélesvásznúként" hagyjon egy fekete keretet?
[/quote]

Félre ne értsetek, nem vagyok én harapós, kérdezz bátran :)
Szóval ahogy előttem is megválaszolták, sajna kétféle lehetőség van csak: fullra nagyított, vagy középre rendezett. Én mondjuk csak játékoknál használok ettől eltérő felbontást, de ott is csak akkor, ha nagyon muszáj (kevés a gépem a modern gamékhoz, na :( ) és számomra nem zavaró az eltérő képarány.

mzj: lehet, hogy a monitorod is beleszól ebbe? Sok típuson lehet állítani a képmegjelenítés mikéntjét (nagyítás/széthúzás vagy középre rendezés.)

#202 Felhasználó inaktív   mzj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 22:11

idézet:
Ezt írta melon.:

mzj: lehet, hogy a monitorod is beleszól ebbe? Sok típuson lehet állítani a képmegjelenítés mikéntjét (nagyítás/széthúzás vagy középre rendezés.)
[/quote]

Semmi ilyesmi beállítást nem találtam a monitoron.
Igazából nem nagy gond jelenleg, csak kíváncsi lettem volna milyen.

#203 Felhasználó inaktív   TChriss 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 22:26

Sziasztok! Dontottem az en moncsim egy Eizo Flexscan l557 lesz. Adrianal szeretnem megvenni de beszeltem veluk es min 3 het vagy januar elejen hoznak kb 190e ert! Na most nezegettem mashol is Netsys Kft nel 162 korul van mind2 ar mar brutto! Na most kerdesem hogy Adrian kivul pesten hol lenne erdemes meg ilyen moncsit venni mert Adria korekkt ceg de a tobbirol nem tudok semmit. Segitsetek nekem legyetek kedvesek (otleteket , tapasztalatokat szivesen fogadnek). Koszi

#204 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 08:23

idézet:
Ezt írta TChriss:
Sziasztok! Dontottem az en moncsim egy Eizo Flexscan l557 lesz. [/quote]

Jól választasz. Bár játéknál van utánhúzás, de ha nem elsősorban erre veszed, akkor mindenképpen ok. Ha pedig a nagykernél nem jön össze, akkor alaposan járd körbe az árakat! Ja: az 5 év garira figyelj, nehogy valahol csak 3-at vállaljanak! ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#205 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 08:28

Szia TChriss
Bárhol megveheted, ahol jó áron adják, kivéve azt a néhány boltot vagy hálózatot (pl Mistra*), amelyeknek közismerten rossz a hozzáállásuk.
Ezekről tájákozódhatsz a Pocsék Áruk Fórumában. Érdemes oda minden képpen benézned. Ezeknél a hírhedt cégeknél, még akkor se vegyél szerintem, ha sokkal jobb árat mondanak. Valahogy mindig ráfázik az ember.
Mondjuk egy házat veszel tőlük táp nélkül, mert azt hiszed, hogy azt úgysem lehet elcseszni. Dehogynem. Mondjuk utólag derül ki, hogy valami fontos mütyürke hiányzik....
Vagy , ha mégis hatalmas küzdelemben valaki érvényesítteti a garanciát velük szemben, akkor eladják ugyanazt habozás nélkül a következőnek. És majd ártatlan képpel hitetlenkednek, amikor a kuncsaft viszi vissza. Ezt játszák egészen addig amíg valakin rajta marad, mert belefárad, vagy nincs ideje...
Szóval szerintem kukkants be ide

PÁF

Érdemes.

[ 2003. december 12.: Lancelot szerkesztette a hozzászólást ]

#206 Felhasználó inaktív   TChriss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 10:44

Sziasztok ismet!
Mykee neked koszi a infoért :) (Ez az utanna huzas teren gamek eseteben mennyire zavaro? Egyebkent nagyon ritkan gamelek csak, inkabb net, chat... :) )

Lancelot vegig olvastam a topicot de azokat az uzleteket nemtalaltam benne ahol megvennem a moncsit :) mellesleg ugy vagyok vele ismeretlen helyen akkor se vennem meg ha sokkal olcsobb lenne ezert lett volna jo ha mondjuk par ember leirja hogy az e vagy ehhez hasonlo moncsit hol vette es meg volt elegedve 100%osan mert, mi legalabb vasarlo tarsak tartsunk ossze : ). Ugy hogy lehet hogy marad az Adria.

#207 Felhasználó inaktív   Axe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:20

Üdv!

Gyors helpre lennem szükségem az ACER 1714-essel kapcsolatban. Van rajta DVI vagy nincs? Nem találok róla sehol leirást :( Ma kellene megrendelni vagy sem,mert kevés van...

thx
Balage.

ui.:1721-t akartam,de már nincs :(
Üdv:

Balage Axe

#208 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:48

idézet:
Ezt írta TChriss:
Sziasztok ismet!
Mykee neked koszi a infoért :) (Ez az utanna huzas teren gamek eseteben mennyire zavaro? Egyebkent nagyon ritkan gamelek csak, inkabb net, chat... :) )
[/quote]

Én csak a NFSUG-al próbáltam. De ez szubjektív: engem nem zavart, lehet, hogy más már a falramászott volna. :D
Gyors mozgásnál észrevehető.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#209 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:13

idézet:
Ezt írta Axe:
Üdv!

Gyors helpre lennem szükségem az ACER 1714-essel kapcsolatban. Van rajta DVI vagy nincs? Nem találok róla sehol leirást :( Ma kellene megrendelni vagy sem,mert kevés van...

thx
Balage.

[/quote]
[url="http://"http://www.acer.com"]www.acer.com[/url] szerint nincs rajta DVI. Szerintem ott lett volna érdemes utánanézni.. :)

Ui: 1721-est hol kerested? Én is tervbe vettem, hogy megnézek egyet...

Ui2: Van valakinek tapasztalata 1721 ill. 1731-ről? E kettő között filózok. Beszerezhetőség, utánhúzás, stb?

#210 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:26

Hali,
A SAMSUNG 152S-ről és 152V-ről mi a véleményetek?
Mennyire lomhák? Játékra jók?
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#211 Felhasználó inaktív   Axe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:38

idézet:
Ezt írta KergeK@csa:

[url="http://"http://www.acer.com"]www.acer.com[/url] szerint nincs rajta DVI. Szerintem ott lett volna érdemes utánanézni.. :)

Ui: 1721-est hol kerested? Én is tervbe vettem, hogy megnézek egyet...

Ui2: Van valakinek tapasztalata 1721 ill. 1731-ről? E kettő között filózok. Beszerezhetőség, utánhúzás, stb?
[/quote]

Na jó,gondolom azért nem találtam,mert éjjel néztem :) köszi! mindenesetre szomorú,hogy nincs rajta DVI. Nagy különbség van az analóg és a DVIs kép között?
Üdv:

Balage Axe

#212 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:43

idézet:
Ezt írta KergeK@csa:

[/quote]

Kicsit olvass vissza, nekem is ilyen van.

#213 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 20:38

Sziasztok!

Épp ma lettem boldog tulajdonosa egy pixelhibamentes Acer 1731-esnek.
Kapásból fény és kontrast le 0,15-re és még így is szokatlan a szememnek.
Első dolgom unreal alatt kipróbálni az újoncot, és eleinte zavaró volt az utánhúzása crt után, de eddig csak abban az egyben látszódott. Weblapoknál nagyon minimális a betűvastagodás alig észrevehető. Első benyomásra a játékok azt az érzést keltették bennem: "jé, vannak szinei" :)
Nagyon jó kis darab, én is ajánlani tudom mindenkinek, az egyetlen apró zavaró dolog, hogy alul és fölül a homogén fekete kicsit világosabb.
Meg persze menet közben a szemembe rikító kék ledddel is csinálhattak volna valamit... (én elétettem egy dobozt, de majdnem a sulinetes matricával oldottam meg)

UI: Nem lehet valahogy megoldani a DVI-n a 75 hz-et?

#214 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 21:36

idézet:
Ezt írta Axe:
Üdv!

thx
Balage.

[/quote]

sajnos nincs rajta DVI, nyugodtan vedd meg mert nagyon szep kepe van. 14 ms es..
Osszehasonlitottam egy 1721 modellel, mit mondjak a 1714 megverte meg igy is hogy a 1721 DVIn volt.

#215 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 00:33

idézet:
Ezt írta Jack@l:

UI: Nem lehet valahogy megoldani a DVI-n a 75 hz-et?
[/quote]

Gratula a monitorhoz.

Nekem DVI-n van, és 75 Hz-en, szóval valahogy biztos meg lehet :) Egyébként csak simán kiválasztottam, a frissítéseknél (na nem mintha bármi különbséget látnék)

#216 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 00:49

idézet:
Ezt írta Jack@l:
Sziasztok!

Épp ma lettem boldog tulajdonosa egy pixelhibamentes Acer 1731-esnek.
[/quote]

Hol vetted? Én is ilyet vennék a héten. :) (Asszem. :))

#217 Felhasználó inaktív   Axe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:30

idézet:
Ezt írta Michael:

sajnos nincs rajta DVI, nyugodtan vedd meg mert nagyon szep kepe van. 14 ms es..
Osszehasonlitottam egy 1721 modellel, mit mondjak a 1714 megverte meg igy is hogy a 1721 DVIn volt.
[/quote]

Köszi!

Meg lesz véve,a srác meghozta.Remélem bejön amit mondtál,és pár évig még lehet kapni gépeket D-SUB csatival... :)
Üdv:

Balage Axe

#218 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:11

Hali!

Sulinetre vettem, a C*S nevű nagykerből származik, de ott az idén már hoznak be, épp hogy az utolsó szállítmányból el tudtam csípni egyet két héttel ezelőtti rendeléssel.

#219 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:19

idézet:
Ezt írta Kory:

Gratula a monitorhoz.

Nekem DVI-n van, és 75 Hz-en, szóval valahogy biztos meg lehet :) Egyébként csak simán kiválasztottam, a frissítéseknél (na nem mintha bármi különbséget látnék)
[/quote]

Mert szerintem a DVI-nél nincsenek Hz-ek. Meg ott nincs is értelme. Az a 75 Hz a vidkártya analóg kimenetére vonatkozik.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#220 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:26

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:

Mert szerintem a DVI-nél nincsenek Hz-ek. Meg ott nincs is értelme. Az a 75 Hz a vidkártya analóg kimenetére vonatkozik.
[/quote]

már hogyne lenne?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.