HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2371 Felhasználó inaktív   Fidel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 15:41

Direkt írtam igy, de köszi az építő hózzászólást!!!
De lásd. hogy figyelek a véleményedre....

#2372 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 17:00

A birtokomba került egy Viewsonic VE175b 17"-es TFT.
Egy Sony 19"-es CRT-t adtam érte,mert már nem birta a szemem.
A problémám,hogy nem egészen tudom kideriteni a specifikációját a moncsinak,mert a Viewsonic központi és az európai oldalán más adatok szerepelnek.
Link1
Link2
Más a reakcióidö a láthatási szög stb.
Talán kétféle panellal hozták ki??
Akkor az enyém melyik fajta?

Légyszi segitsetek nagyon uj még ez a téma nekem.

Üdv.

Szerkesztette: pet 2004. 12. 05. 17:01 -kor

#2373 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 18:55

Válaszd ki a két link közül azt, amelyiknek jobbak a paraméterei és dicsekedj, hogy neked olyan van...
;)

bocsánat...

Szerkesztette: hcsaba 2004. 12. 05. 18:56 -kor

#2374 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 23:41

Segítséget kért nem dicsekedett, már bocsánat. Sok értelme volt hozzászólnod.  :omg:

#2375 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 23:57

Olvastam ,hogy a TN panelek ,ha alulról vagy felülröl éles szögben nézzük akkor átmennek inverzbe!
Ezt a hatást a céges laptopon nagyon jól lehet látni,de az itthoni moncsin(lásd 3-al feljebb) nem látható a piros az piros marad!
Mostmár végképp nem tudom ,hogy milyen panel van a monitotomban? :think:

Üdv.

#2376 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:37

Én most vettem egy Lg L1730s TFT LCD monitort és az lenne a kérdésem hogy a gyárilag a szinhőmérséklet 6500K ra van beállitva és minden enyhén pirosas, föltoltam majdnem 9300K ra és minden jó lett(az az a régi CRT-m 9300K volt és én ahoz szoktam)szóval az lenne a kérdés melyik beállitás a jó,vagy ti melyikkel használjátok?
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2377 Felhasználó inaktív   boba fett 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:35

Sziasztok

Lenne egy kérdésem, hátha valaki guru tudja rá a választ.

Eddig CRT-s monitoraim voltak, a mostani is az. (Samsung 765MB) De lassan lejár a garija, és hát elérkezett számomra a csereidő. Ha CRT-st veszek megint, akkor egy Samsung 959NF lesz, de ha technológiát váltok, akkor egy Samsung 710N TFT-LCD-s moncsi lesz amivel szemezek. Az lenne a kérdésem, hogy eddig refreshforce-ot használtam CRT-n a WinXP 60 Hz-ének a kiküszöbölésére, a monitor frekvenciáinak a beállítására. Ezt a progit mondjuk lehetne használni ugyanúgy TFT-LCD-re is? Vagy speckós frekvenciállítóprogi van külön TFT-LCD-re? Vagy? (Annyira nem vagyok képben még TFT-LCD ügyben.)

#2378 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:02

Idézet: boba fett - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:35

Sziasztok

Lenne egy kérdésem, hátha valaki guru tudja rá a választ.

Eddig CRT-s monitoraim voltak, a mostani is az. (Samsung 765MB) De lassan lejár a garija, és hát elérkezett számomra a csereidő. Ha CRT-st veszek megint, akkor egy Samsung 959NF lesz, de ha technológiát váltok, akkor egy Samsung 710N TFT-LCD-s moncsi lesz amivel szemezek. Az lenne a kérdésem, hogy eddig refreshforce-ot használtam CRT-n a WinXP 60 Hz-ének a kiküszöbölésére, a monitor frekvenciáinak a beállítására. Ezt a progit mondjuk lehetne használni ugyanúgy TFT-LCD-re is? Vagy speckós frekvenciállítóprogi van külön TFT-LCD-re? Vagy? (Annyira nem vagyok képben még TFT-LCD ügyben.)

Szia boba fett!

Igen lehet használni a Rfresh progit. Nekem véletlenűl fent maradt a RfreshLock a monitorcsere után, és nem volt semmi gond vele. a( beírt 100Hz-el nem foglalkozott ).
Úgy is max 75Hz-en fog menni a TFT moncsi.Én egy Samsunng 710T-t vettem, és teljesen meg vagyok elégedve vele. (játék, film ok)
Bye!

#2379 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:37

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni! SE-ben szeretnék TFT monitort venni, és a következők közül kellene kiválasztanom egyet:
- Samsung 172X
- Samsung 710N
- LG 1730B

Kérdésem már ki is találtátok, melyiket ajánljátok? Miért?
Technikai adatot már rengeteget találtam róluk, de így szembesítve a hármat egymással szeretnék konkrét érveket kapni egyik-másik mellett.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

NeCrO
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2380 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 15:58

hi all! az a gondom hogy nem műkodik az AUTO gomb a 710t-m en pedig DVI-n van összekötve :(
Vkinek van vmi ötlete mi lehet a baj?
driver installálva
jah és van 2pixelhiba rajta ugyhogy sztem nem marad sokáig:D
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2381 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:08

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 16:58

hi all! az a gondom hogy nem műkodik az AUTO gomb a 710t-m en pedig DVI-n van összekötve :(
driver installálva

Szia SmashFM!

Szerintem GYORSAN vidd vissza a moncsit, mert 3 napig szó nélkül cserélik a pixelhibás samsungokat. (még 1 rossz pixel esetén is!) Nekem is 710T-m van és elsőre hibásat kaptam. Nem működött a DVI csatin keresztül. Egyből csere volt, és az új darab tökéletes muzsikált már. Ezen elsőre működött az AUTO funkció is....
Bye!

Szerkesztette: dduvi 2004. 12. 06. 16:09 -kor

#2382 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:13

Idézet: NeCrO - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 14:37

Szeretném a tanácsotokat kérni! SE-ben szeretnék TFT monitort venni, és a következők közül kellene kiválasztanom egyet:
- Samsung 172X
- Samsung 710N
- LG 1730B
Kérdésem már ki is találtátok, melyiket ajánljátok? Miért?

Engem is érdekel a téma.
Vissza olvasnék, de 80 :eek: oldal... :think:

#2383 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:28

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 17:08

Szia SmashFM!

Szerintem GYORSAN vidd vissza a moncsit, mert 3 napig szó nélkül cserélik a pixelhibás samsungokat. (még 1 rossz pixel esetén is!) Nekem is 710T-m van és elsőre hibásat kaptam. Nem működött a DVI csatin keresztül. Egyből csere volt, és az új darab tökéletes muzsikált már. Ezen elsőre működött az AUTO funkció is....
Bye!

jo már beszéltem a kereskedővel, el van intézve. de ez az auto még mindig nem jo:(
"Auto adjustment not avaible"
miért nem elérhető? driver installálva van 710t tulajok help
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2384 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 17:28

Hé emberek a TFT-knél nem beszélhetünk Hz-ekröl!!
A CRT-knél van értelme erröl beszélni,mert ott minden egyes képpont ujra frissül idöröl idöre bármi történjen is vele,ha nem frissülne akkor kialudna!!
A foszfornak van utánvilágitási ideje ezért amig ez le nem cseng addig az elektron ágyunak van ideje(Sorfreki) végigszaladni a teljes képernyön és ujból gerjeszteni a képpontokat.

RefreshLock?? :think:  :think:  :think:
Használjátok csak..................

A TFT monitoroknál megadott Freki az csak azt jelenti,hogy a monitor elektronikája mekkora frekvenciát képes fogadni!!!!!!!!
Minden egyes képpont egy kis lednek fogható fel(vagy gyengébbek kedvéért kis zseblámpának) ami különbözö szinekben tud világitani illetve nem világitani. Ha van a képben vmi változás akkor a változást érintö képpontok megváltoztatják a szinüket és kész!
Tehát kinek hány Hertz-es a zseblámpája otthon?? ;)

Üdv.

#2385 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:22

Lenne még egy amatőr kérdésem. Ha DVI nélküli monitort veszek, akkor ugye a képet nekem kell beállítanom, nem lövi be automatice... Ha egyszer beállítom frankóm,és mondjuk utánna més felbontásban használom, mondjuk winből gamebe, akko rutánna winbe visszatérve a beállítás megmarad? Azaz megjegyzi?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2386 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:54

Én most vettem egy Lg L1730s TFT LCD monitort és az lenne a kérdésem hogy a gyárilag a szinhőmérséklet 6500K ra van beállitva és minden enyhén pirosas, föltoltam majdnem 9300K ra és minden jó lett(az az a régi CRT-m 9300K volt és én ahoz szoktam)szóval az lenne a kérdés melyik beállitás a jó,vagy ti melyikkel használjátok?

Erre senki nem tudja a választ?????
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2387 Felhasználó inaktív   Taki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:29

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:58

driver installálva

Szerintem DVI-n összektve az AUTO gombnak nem szabad működnie. Annak csak az analóg esetén van értelme. A pixelhiba miatt pedig minél hamarabb vidd vissza...

#2388 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:43

Idézet: NeCrO - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:22

Lenne még egy amatőr kérdésem. Ha DVI nélküli monitort veszek, akkor ugye a képet nekem kell beállítanom, nem lövi be automatice... Ha egyszer beállítom frankóm,és mondjuk utánna més felbontásban használom, mondjuk winből gamebe, akko rutánna winbe visszatérve a beállítás megmarad? Azaz megjegyzi?

Az én monitorom DVI nélküli Fujitsu. Ez minden alkalommal, ha változik a felbontás bedob egy kis ablakot, hogy auto adjust és belövi a képet, úgyhogy ennek nem sok köze van a DVI-hoz. Szerintem az újabb monitorok tudják ezt a funkciót...

üdv

#2389 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:47

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:54

Erre senki nem tudja a választ?????

Bármelyik beállítás jó. Használd úgy, ahogy neked tetszik. Én egyedin használom valahol a kettő között félúton...

üdv

#2390 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 0:41

Segítséget kért nem dicsekedett, már bocsánat. Sok értelme volt hozzászólnod.  :omg:

Nem kell mindenben az értelmet keresni. Én csak segíteni próbáltam. Gondolom a jószándék látszott a hozzászólásomon... ;)

üdv

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.