Elküldve: 2004. 12. 28. 22:06
Hali!
Vettem egy TFT monitort, és miután beüzemeltem, 3 olyan dolgot vettem észre, ami nagyon zavarónak tűnik. Viszont ez az első LCD monitorom, így nem igazán tudom, normális dolgok-e, vagy hibás a monitorom.
1 - bekapcsolásnál, illetve teljesen fekete képernyő esetén a kép közel nem fekete, mind a négy oldalon ívesen kb. 4-5 cm-re benyúlik egy "félhold szerű" alakzat, ami sokkal világosabbá teszi az adott részt. (Gondolom, a háttérvilágítást látom, de ennyire???)
2- teljesen fekete képernyőnél apró kis világos pöttyöket látok, ami sem színes képnél, sem fehérnél nem látható, fekete esetén viszont jól kivehető. Olyasmihez hasonlítanám, mint amikor a CRT monitoromon porszemek vagy apró vízcseepek voltak, és megtörték a fényt. Hallottam már pixelhibáról, de nálam ezekből az apró pontokból legalább 100 db-ot össze tudnék számolni.
3- Hol felfele, hol lefele, ehyne hullázás tapasztalható a képernyőn. Nem a képpontok mozognak, hanem a színük hullámzik. Ez észrevehető teljesen fehér, de vegyesen színes kép esetén is. Nem is tudom, mihez hasonlítsam, tényleg olyan, mintha hullámok futkároznának.
Monitorom típusa: Iiyama E435.
Ha valaki tud, segítsen, hogy fogadjam el ilyennek a monitort, vagy szaladjak vele vissza a boltba.
Előre is köszi!
Abit NF7-S v1.3; XP 1700+@1800MHz (200x9); Spire Falconrock II (Noiseblocker S1 ventivel!); 2*256MB Samsung PC3200 DDR@400Dual; Sapphire Radeon 9500/64MB; WD 120GB 7200RPM/8MB SATA; Maxtor 80GB 7200RPM/8MB; LG 48*24*48*/16*; NEC2500A; Terratec Cinergy 600; Samsung 710N TFT; Hiper Type-R 480W táp