HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 09:28

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:18

DE: sohasem fogsz olyan programot találni, ami a te igényeidet tökéletesen kielégíti.

Az elfogadható - már persze ha valaki el is akarja fogadni :) - megoldás a 19"-os TFT panel, amelyik nagyobb pixelmérettel rendelkezik. Csak hát ez megint fizika. Kvantált felbontás, ami ugye sokkal jobb, mint az az ócska, sokszázéves analóg.... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2822 Felhasználó inaktív   julyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:51

valaki tudna reagálni a fenti hozzászólásomra? csak egy tippet adjon, hogy hol keressem, mert senki nem foglalkozik ilyennel. egyáltalán létezik ilyen DVI-DVI kábel digitális monitorokhoz? (olyan TFT-hez, amin nem csak 15 tűs RGB, hanem DVI bemenet is van)
köszike
----------===== My PC =====----------
Intel 486 DX2 @ 66 MHz, 2x512 MD DDR2, 2x200 GB MAXTOR SATA hwRAID0, 2x36 GB IBM U2W SCSI HDD, S3 Trio 3D VGA 4 MB RAM, 16x Pioneer 108D DVD, 14" analóg VGA monitor... nagyfloppy meghajtó, stb...stb...

#2823 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 10:02

Idézet: julyus - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:51

valaki tudna reagálni a fenti hozzászólásomra? csak egy tippet adjon, hogy hol keressem, mert senki nem foglalkozik ilyennel. egyáltalán létezik ilyen DVI-DVI kábel digitális monitorokhoz? (olyan TFT-hez, amin nem csak 15 tűs RGB, hanem DVI bemenet is van)
köszike

khm, keresőben próbáltad már?

MONITOR KÁBELEK
DVI-DVI MONITOR KÁBEL 3M 5,040.- Ft 6,300.- Ft
DVI-DVI MONITOR KÁBEL 5M 6,320.- Ft 7,900.- Ft
DVI-VGA ÁTALAKÍTÓ ADAPTER 1,280.- Ft 1,600.- Ft
DVI-VGA MONITOR KÁBEL 3M 5,040.- Ft 6,300.- Ft
DVI-VGA MONITOR KÁBEL 5M 6,320.- Ft 7,900.- Ft

Web  „dvi dvi cable”: 1–10., összesen: kb. 1.100 magyar nyelvű találat. (0,37 másodperc) 
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2824 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:20

Idézet: julyus - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:51

köszike

Ez fogós ravasz kérdés.

1. ahol a moncsidat vetted
2. számtech bolt

Röhely az, hogy december végén egész Szolnokot bejártam, de sehol nem kaptam. Végül a legesélytelenebbnek hitt helyen ott vigyorgott a pocon. (CORA) 

DVI-DVI kábel, 1,8 m ~ 4200 Ft.

PS A szégyen az, hogy néhány (eddig komolynak vélt) helyen csak néztek, hogy ugyan mit is akarok, és csak erős fejvakargatás után kaptam meg a válasz, hogy: "Azt nem tartunk."

A teljesség kedvéért egy, azaz egy helyen teljesen korrektül elmondta az eladó, hogy mivel nem annyira elterjedt a dolog, ezért mindíg csak egy, azaz egy darabot tart készleten, és azt elvitték, és még nem pótolta.

#2825 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:50

Meg tudná valaki mondani, hogy a Samsung 172x-hez adott monitor kábel pontosan milyen hosszú?
Fontos lenne!
Rozsó

#2826 Felhasználó inaktív   julyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:38

köszi szépen a segítséget!
----------===== My PC =====----------
Intel 486 DX2 @ 66 MHz, 2x512 MD DDR2, 2x200 GB MAXTOR SATA hwRAID0, 2x36 GB IBM U2W SCSI HDD, S3 Trio 3D VGA 4 MB RAM, 16x Pioneer 108D DVD, 14" analóg VGA monitor... nagyfloppy meghajtó, stb...stb...

#2827 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:46

Idézet: rozso2 - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 10:50

Meg tudná valaki mondani, hogy a Samsung 172x-hez adott monitor kábel pontosan milyen hosszú?
Fontos lenne!

1,8 méter.

#2828 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:49

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 6:53

Beszámoló azoknak (köztük nekem is) akik NEM szeretik az apró betűket, amely nehezen olvasható, és hosszú távon a szemet erőlteti. (Ezen felhasználók az össz táborhoz képest szerintem nem 10%-ot, [mint itt írta Eiki, aki szintén megkapta az általam most bemutatott programot] hanem vélhetően jóval nagyobb részt tesz ki, és ezen felhasználók látása egyébként TÖKÉLETES!)
...

Az egérre van megoldás: át kell definiálni az egér érzékenységét a Control Panelben. Van ott egy csúszka, amit tologatni lehet, érzékenyebbé vagy érzéketlenebbé téve az egér mozgását.

A nagyításra tényleg nem fogsz általános megoldást találni, ahogy Eiki is mondta ez kvázi lehetetlen. Valamelyik böngészőről olvastam (talán az Operáról), hogy az oldalak automatikusan méretezhetőek lesznek benne, azaz mindig ki fogja húzni/össze fogja tolni az aktuális szélességre. Ez félig-meddig megoldás lehet a problémádra.

Másik megoldás pedig, hogy - ha 17 collos monitorod van -, akkor lecseréled 19 collosra. Annál a pixel mérete már nagyobb, mint egy CRT esetén a pixel méret az optimális felbontásban, így nem lehet vele problémád. Én is pont ezért gondolkozok 19 collos monitor vételén.

A HWSW tökéletesen fut minden kellően nagy felbontásban, én régebben 1440x1050-ben használtam, de ott sem volt semmi gondom vele. Őszintén szólva halvány dunsztom sincs, hogy milyen problémára gondolsz ezzel kapcsolatban.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2829 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:49

Az egérre van megoldás: át kell definiálni az egér érzékenységét a Control Panelben. Van ott egy csúszka, amit tologatni lehet, érzékenyebbé vagy érzéketlenebbé téve az egér mozgását.

Gondoltam erre a primitív módszerre, de ez a problémát NEM oldotta meg.
(Semmi különbséget sem vettem észre natív felbontásban a két beállítási végállás között) :(

Idézet

A nagyításra tényleg nem fogsz általános megoldást találni, ahogy Eiki is mondta ez kvázi lehetetlen. Valamelyik böngészőről olvastam (talán az Operáról), hogy az oldalak automatikusan méretezhetőek lesznek benne, azaz mindig ki fogja húzni/össze fogja tolni az aktuális szélességre. Ez félig-meddig megoldás lehet a problémádra.

Akkor egy okkal több, hogy az ie-re épülő Crazy Browser-t lecseréljem? Csak azért, mert monitort váltottam?  :think:

Idézet

Másik megoldás pedig, hogy - ha 17 collos monitorod van -, akkor lecseréled 19 collosra. Annál a pixel mérete már nagyobb, mint egy CRT esetén a pixel méret az optimális felbontásban, így nem lehet vele problémád. Én is pont ezért gondolkozok 19 collos monitor vételén.

19"-es monitorom van. (azt hittem, elég lesz, tévedtem!) Nekem így kicsik a betűk, az eddig megszokothoz képet szinte használhatatlan.  :reklamacio:

Idézet

A HWSW tökéletesen fut minden kellően nagy felbontásban, én régebben 1440x1050-ben használtam, de ott sem volt semmi gondom vele. Őszintén szólva halvány dunsztom sincs, hogy milyen problémára gondolsz ezzel kapcsolatban

Kár, hogy nem tuodk képet beszúrni. (nincs weblapom, ahonnan linkelhetnék, a fórum szerkesztői pedig nem tették lehetővé a gépről történő direkt csatolást. :-( Akkor látnád, hogy menniyre tökéletes is pl. a HWSW. (a felbontásból adódó balra tolódástt említem, ami azért hála Istennek a fórumnál ki van küszöbölva. (csak cikekket nem tudsz olvasni - kezdő oldal  :rolleyes: )

#2830 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 19:25

Madwhite: előtte milyen monitoron és milyen felbontásban dolgoztál, hogy ott tudtad olvasni a betűket?

#2831 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:16

egyébként mi a baj a windowsos betűméretnagyítással?
én használtam jo ideig, nem volt bajom vele, 1-2 programban nem volt tul szép a betű, de olvashato volt.

most akkor DVI vagy nem DVI először rábeszéltetek mostmeg majdnem le.

V
       .oO VoisoN Oo.

#2832 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:47

Nekem 17"-os TFT-m van, 1280x1024-ben olvasok minden cikket, a monitor kb. 85 cm-re van tőlem,  mindent úgyanúgy el tudok olvasni, amit régen a CRT-men.
Pedig nem teljesen tőkéletes a látásom, úgyhogy ez csak nyávogás, hogy picik a betűk, azt meg már végképp nem hiszem el, hogy 19"-os TFT-n is kicsi betűt eredményez az 1280x1024-es felbontás.
Akinek van otthon 19"-os CRT-je, még azok is néha 1600x1200-ban járatják, úgyhogy ne fárasszuk egymást ezzel a témával.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2833 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:49

Amúgy ugye CTRL+plussz egér görgőt nem babráltad?
(Betűméretet lehet vele változtatni)

#2834 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:51

:offtopic:
Ez a görgő+CTRL nagyon jó, köszi az infót, ezt se tudtam ;)

#2835 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:22

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:25

Madwhite: előtte milyen monitoron és milyen felbontásban dolgoztál, hogy ott tudtad olvasni a betűket?

Egy Old Timer (Magic) de "relative" szép képet adó 17"-es CRT-n, 800x600-as felbontásban.

Nekem ez a jó. (felbontás) Ezt szoktam meg, ez a kellemes...  ;)

Amúgy kinek mi. Én pl. előnyben részesítem a dúskeblű (kemény nagy természetes alma) női mellkasokat a kis mellű (meggy mag) női mellkasoknál. :D Persze tudom, hogy van, akinek a meggy mag a menő, s így van olyan kolléga is, akinek elég 1600x1200-ban olvasni egy a MS Word-ben 75%-os nagyítású, 12 pontos méretű, Times New Roman betűméretet, 2 méter távolságról. (Biztos bio-zoom van nekik a szemükbe építve, vagy ők a Terminator 5000 legújabb modelljei  :up: )

#2836 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:28

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 9:49

Amúgy ugye CTRL+plussz egér görgőt nem babráltad?
(Betűméretet lehet vele változtatni)

It's a very good idea!  ;)

That's a pity that it is NOT function everywhere...  :(

Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 08. 13:30 -kor

#2837 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:55

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 13:28

That's a pity that it is NOT function everywhere...  :(

Miért mit használsz?

#2838 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 15:57

- (sorry egy 6 oldallal ezelőtti hozzászólásra reagáltam :) )

Szerkesztette: aDannyBoy 2005. 01. 08. 15:58 -kor

chill,
aDoayen

#2839 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 16:11

A Samsung 193P tulajok írnának 1-2 szót a monitorról?

Szerkesztette: fLeSs 2005. 01. 08. 16:19 -kor

#2840 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 16:24

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 13:22

...17"-es CRT-n, 800x600-as felbontásban.

Jaaaaaaaaaaa, már kezdtem aggódni, hogy ha lecserélem a moncsimat tft-re, akkor semmit sem fogok látni, de akkor már tök nyugodt vagyok.

Most egy 19"-es crt-t használok 1280*1024-ben, azaz gyakorlatilag minden pontosan ugyan akkora marad, ha áttérek egy 17-es tft-re...
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »