HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 16:08

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Ma 470 koronával (kb 13K) olcsóbb mint _tegnap_ volt! :reklamacio:  :mad:  :down:  :box2:  :box:  :grrr:  :fuck:  :doom:

#3082 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:50

Ez LOL! Remélem a 193P ára is lemegy kedden, miután hétfőn megvettem. :D

#3083 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:16

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 19:50

Ez LOL! Remélem a 193P ára is lemegy kedden, miután hétfőn megvettem. :D

Hát nagyon ideges lettem! :) :mad:
Tegnap egy könyvtárban végre 5 nap után nethez jutottunk, meg tudtuk nézni milyen monitorok vannak. Egy olyasmi oldalon mint a www.depo.hu kiválasztottuk, hogy hol a legolcsóbb, elmentünk érte és örültünk, hogy végre van monitor.
Egy darab ezüst és egy fekete volt, próba után elhoztuk a feketét. Kicsit furcsán néztek rám, hogy ki akarom próbálni, úgylátszik itt nem divat. :) Még olyat is mondtak, hogy lehet szervízdíjat kell fizetni azért, hogy a szervízben megnézhessük a monitort. :eek:
Ma megnéztem az oldalukat, minden színű monitorból van több darab, és 470 koronával olcsóbb! :reklamacio: :(

Szerencsére teljesen hibamentes a képe, még subpixel hiba sincs rajta. Jó is, szép is, de azért egy jó CRT... hmmm... :)

#3084 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 21:16

Hát nagyon ideges lettem! :) :mad: 

Szerencsére teljesen hibamentes a képe, még subpixel hiba sincs rajta. Jó is, szép is, de azért egy jó CRT... hmmm... :)

Olyan nincs, hogy pénz visszafizetési garancia? Mondjuk megmondod, hogy nem nyerte meg a tetszésedet és adják vissza a pénzt, mint az IKEA-ban. Aztán másnap megveszed olcsóbban, mert mégiscsak jó lesz az Neked. Megérdemelnék, ha nem mondták, hogy le fog menni az ára, vagy nem adták az alacsonyabb árért.

Jó a CRT de élességben, geometriában sehol sincs. Igaz 1600x1200-ban tudok a HL2-vel játszani és nincs utánhúzás.  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 21. 21:55 -kor

#3085 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 22:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 21:49

Olyan nincs, hogy pénz visszafizetési garancia? Mondjuk megmondod, hogy nem nyerte meg a tetszésedet és adják vissza a pénzt, mint az IKEA-ban. Aztán másnap megveszed olcsóbban, mert mégiscsak jó lesz az Neked. Megérdemelnék, ha nem mondták, hogy le fog menni az ára, vagy nem adták az alacsonyabb árért.

Jó a CRT de élességben, geometriában sehol sincs. Igaz 1600x1200-ban tudok a HL2-vel játszani és nincs utánhúzás.  :D

Olyan van, hogy ha két héten belül visszaviszed, hogy neked ez mégse kell akkor visszafizetik a pénzt. Általában ez mindenre igaz, ruha, műszakicikk, stb.
Nem tudom, hogy szó szerint mindehol kötelezően van e ez, vagy van olyan bolt ahol nincs.

:idea:

Mindenesetre nagyon jó ötletet adtál, mert lehet, hogy ezt eljátszom ha a boltban van ilyen ahol vettem! :D
Gondolom azért lett olcsóbb, mert ma jött új szállítmány új áron. :rolleyes:

Nem tudom, de nekem az otthoni Sony CRT képélességével semmi bajom. Geometriába persze verhetetlen a TFT, de egy jó CRT-n sincs ilyen gond. Az biztos, hogy az otthoni géphez csak akkor veszek majd egyszer TFT-t ha semmit se kenődik a képe. Sokat kell még fejlődni a TFT-nek, hogy teljesen jó legyen. Ha azt veszem, hogy a 8 milis monitor csak harmad ennyire ken mint ez a 25 milis, még az is nagyon sok.

Szerkesztette: Lipton 2005. 01. 21. 23:12 -kor

#3086 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 23:20

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 22:47

Ha azt veszem, hogy a 8 milis monitor csak harmad ennyire ken mint ez a 25 milis, még az is nagyon sok.

Meg fogod szokni, csak idő kérdése.  :confused:

#3087 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:22

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 23:20

Meg fogod szokni, csak idő kérdése.  :confused:

Igazán megszokni szerintem ezt nem lehet. Szöveg görgetésénél, vagy ablak finom mozgatásánál nagyon kijön, hogy TFT. A vonalak megvastagodnak kicsit, mosottak lesznek, olyan mintha egy durva AA lenne a mozgatott részen. Fekete háttér előtt ha gyorsan mozgatom az egeret akkor alig látszik a kis nyil. Szerencsére munka közben annyira nem jön ki ez a kenés, de CRT-hez képest nagyon látszik.

Igazából az nyugtat, hogy egy olyan CRT amire azt mondom, hogy jó, többe került volna mint ez. Eleinte gondolkodtam 21-es TFT-be is, főleg a felbontás miatt, mert ez az 1280x1024 kicsit kevés, de így utólag nem bánom, hogy nem adtunk annyi pénzt érte. :)

Szerkesztette: Lipton 2005. 01. 22. 01:26 -kor

#3088 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:51

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 1:22

....de CRT-hez képest nagyon látszik.

Ez a lényeg, ha sokáig csak ezt (TFT-t) látod majd és csinálod amit szoktál, ezekre a dolgokra már nem figyelsz, (mint most mikor még új és próbálgatod, nézegeted, hogy milyen és mit tud és mi hogyan néz ki rajta) akkor majd észre sem veszed és megszoktad.

#3089 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 03:42

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 1:51

Ez a lényeg, ha sokáig csak ezt (TFT-t) látod majd és csinálod amit szoktál, ezekre a dolgokra már nem figyelsz, (mint most mikor még új és próbálgatod, nézegeted, hogy milyen és mit tud és mi hogyan néz ki rajta) akkor majd észre sem veszed és megszoktad.

Annyira nem vagyok csalódott, mert lelkileg már előre felkészültem erre a képmosásra. :) Biztos megszokható (kénytelen leszek megszokni:)), de az biztós, hogy pár hónap után is ilyen furcsa lesz nekem mint most. Próbálom a dolog pozitív oldalát nézni, a képe éles és ami a melómhoz nagyon fontos, hogy tökéletes a geometria.
Furcsa, hogy lehet képélességet állítani.

#3090 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:12

Idézet: weihe - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 10:42

TOMKTOM írhatnál valamit bővebben a VG712-esedről, mert ezen is gondolkodok.
Mennyi idő alatt sikerült szert tenni rá (kellett-e várni), színhelyesség, rálátási szögek, sebesség. Esetleg kipróbáltad analóg és DVI bemenettel is ? Ha igen, akkor milyen különbségeket tapasztaltál ?
Ahol vetted, ki lehetett próbálni előtte ?

Nekem minden féle felhasználásra kéne monitor, szóval film, net, game, irodai alkalmazások. A VP171-gyel is szemeztem, de tapasztalataid alapján letettem róla.

Előre is köszi !

A ExtremDigital-ban vettem > http://www.edigital.hu <, mégpedig úgy, hogy eredetileg egy VP171b-t vettem, de másnap már rohantam is vissza vele, mert piszkosul nem tetszett a képe, valószínüleg a táp miatt a bal felső sarka elég durván zöldes volt, és ahogy melegedett, úgy lett egyre rosszabb. A szervizes srác kipróbálta, majd mondta, hogy akkor csrélik ugyan olyanra, mire én mondtam, hogy kössz nem, mást kérek, mégpedig a 2-es számú jelöltemet, ami egy VG712b lett volna. Átsétáltam a boltba, srác feldúrta az egész raktárat, az állítólagos raktáron lévő feketét nem találta, így lett egy ezüst (VG712s) (kévésbé látszik rajta a por... :) ) (egyébként egyikre sem kellett várnom, volt nekeik raktáron több is.)
Az előzővel ellentétben ezt már nem próbáltam ki a boltban (egyébként simán lehetne), mert néhány subpixel hiba engem nem zavar (3 subpixellel (ami egyben az 1 teljes pixelt is jelentheti) meg már cserélik)).

Képe azép, szinei jók, utánhúzás semmi. A rálátási szögét csak a VP171-hez tudom viszonyítani, annál egy nagyságrenddel nagyobb. Csak analógon próbáltam eddig, mert ahhoz, hogy meg tudjam venni el kellett adnom a vidkarimat, és most csak egy GF2Ti van benne, amin nincs DVI... Igazából nem  is hiányzik neki a DVI, mert így is borotva éles a képe.

Szóval nagyon örülök, hogy ezt a monitort vettem meg.

Miután nekem az egyik igényem a függölegesbe dönthetőség is volt, ezért szemeztem a VP171-el, de ehez meg már elkezdtem gyártani a minden irányban forgatható/dönthető VESA szabványos asztali tartókaromat.  :D
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#3091 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:41

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 15:12

A ExtremDigital-ban vettem > <a href='http://www.edigital.hu' target='_blank'>http://www.edigital.hu <</a>, mégpedig úgy, hogy eredetileg egy VP171b-t vettem, de másnap már rohantam is vissza vele, mert piszkosul nem tetszett a képe, valószínüleg a táp miatt a bal felső sarka elég durván zöldes volt, és ahogy melegedett, úgy lett egyre rosszabb. A szervizes srác kipróbálta, majd mondta, hogy akkor csrélik ugyan olyanra, mire én mondtam, hogy kössz nem, mást kérek, mégpedig a 2-es számú jelöltemet, ami egy VG712b lett volna. Átsétáltam a boltba, srác feldúrta az egész raktárat, az állítólagos raktáron lévő feketét nem találta, így lett egy ezüst (VG712s) (kévésbé látszik rajta a por... :) ) (egyébként egyikre sem kellett várnom, volt nekeik raktáron több is.)
Az előzővel ellentétben ezt már nem próbáltam ki a boltban (egyébként simán lehetne), mert néhány subpixel hiba engem nem zavar (3 subpixellel (ami egyben az 1 teljes pixelt is jelentheti) meg már cserélik)).

Képe azép, szinei jók, utánhúzás semmi. A rálátási szögét csak a VP171-hez tudom viszonyítani, annál egy nagyságrenddel nagyobb. Csak analógon próbáltam eddig, mert ahhoz, hogy meg tudjam venni el kellett adnom a vidkarimat, és most csak egy GF2Ti van benne, amin nincs DVI... Igazából nem  is hiányzik neki a DVI, mert így is borotva éles a képe.

Szóval nagyon örülök, hogy ezt a monitort vettem meg.

Miután nekem az egyik igényem a függölegesbe dönthetőség is volt, ezért szemeztem a VP171-el, de ehez meg már elkezdtem gyártani a minden irányban forgatható/dönthető VESA szabványos asztali tartókaromat.  :D

Köszi a választ !  :respect:

Az igaz, hogy gyárilag nincs hozzá DVI-kábel ?
Kb.-ra meg tudod mondani, hogy milyen szögben kezdenek el (oldal irányban, fel-le nem nagyon számít) változni a színei ?
(Ezt is csak azért, mert néha többen nézzük a monitort, és érdekelne, hány emberig  "élvezhető" a kép  :confused:  )

Köszi !  :cool:
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#3092 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:43

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 15:12

Ez meg nagy ötlet, egyszerű megoldás a problémára (nekem is eszembe jutott, hogy jobb lenne a szakdolit egy elforgatott monitoron nézni, de nem nagyon volt ilyen jelölt - az elvetett VP171-en kívül)
:up:

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#3093 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:53

Idézet: weihe - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 14:41

Köszi a választ !  :respect:

Az igaz, hogy gyárilag nincs hozzá DVI-kábel ?
Kb.-ra meg tudod mondani, hogy milyen szögben kezdenek el (oldal irányban, fel-le nem nagyon számít) változni a színei ?
(Ezt is csak azért, mert néha többen nézzük a monitort, és érdekelne, hány emberig  "élvezhető" a kép  :confused:  )

Köszi !  :cool:

Nincs hozzá DVI kábel.

Én elég kritikus vagyok, ezért azt mondom, hogy 120°, de egyébként ennél azért jóval több.

1m-ről kb 4 emberig okés a kép.  :D 

#3094 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 15:08

Idézet

Nincs hozzá DVI kábel.

Ez sajnálatos, akkor még +4-5k költség, ha akarom használni.

Idézet

Én elég kritikus vagyok, ezért azt mondom, hogy 120°, de egyébként ennél azért jóval több.

1m-ről kb 4 emberig okés a kép.  :D

Ez jó, bőven több, mint kell :)
THX !

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#3095 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 08:30

skacok lenne egy kérdésem.
mostanában vennék tft-t, 17est.
fontos a 16ms (vagy alatta) válaszidő, és a DVI.
asse baj ha nem 1lámpás a háttérvilágítás.

ennek eddig az LG1730B felel meg legkedvezőbb árban (98)

tud valaki hasonló tudású tft-t esetleg vmivel olcsóbban?
       .oO VoisoN Oo.

#3096 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 09:41

Idézet: voison - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 8:30

skacok lenne egy kérdésem.
mostanában vennék tft-t, 17est.
fontos a 16ms (vagy alatta) válaszidő, és a DVI.
asse baj ha nem 1lámpás a háttérvilágítás.

ennek eddig az LG1730B felel meg legkedvezőbb árban (98)

tud valaki hasonló tudású tft-t esetleg vmivel olcsóbban?

Pont a hozzászólásod előtti pár hozzászólásban Írtam egy dicséretet a ViewSonic VG712-es monitorokról, az olcsóbb, mint az LG (96), dual bemenetit akár egyszerrre is használhatod, 12 ms-os, így elnézegetve minimum 2 lámpás...

Olvass!!!!!

#3097 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 09:49

olvasok. azt is olvastam.
de azt én 96ért láttam, az nem nagy különbség.
meg valahogy nem szimpi a viewsonic.

most  találtam egy Belinea 10 17 35 típusút 85ért.
használ ilyet valaki?
       .oO VoisoN Oo.

#3098 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 11:31

Idézet: voison - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 10:49

használ ilyet valaki?

Nemtom, Belineákat eléggé szidják mindenfelé, de nekem (ezzel se) nincs tapasztalatom

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#3099 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 12:25

Idézet: voison - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 9:49

használ ilyet valaki?

>16ms-osat, DVI-set sokkal olcsóbban nem kapsz...

#3100 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 13:20

gondolom hogy ez kb az alja, de ez jó is nekem.
már csak az a kérdés használható- e  ez a moncsi.

'Belinea 10 17 35 típusút 85ért'
       .oO VoisoN Oo.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »