Idézet: weihe - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 10:42
TOMKTOM írhatnál valamit bővebben a VG712-esedről, mert ezen is gondolkodok.
Mennyi idő alatt sikerült szert tenni rá (kellett-e várni), színhelyesség, rálátási szögek, sebesség. Esetleg kipróbáltad analóg és DVI bemenettel is ? Ha igen, akkor milyen különbségeket tapasztaltál ?
Ahol vetted, ki lehetett próbálni előtte ?
Nekem minden féle felhasználásra kéne monitor, szóval film, net, game, irodai alkalmazások. A VP171-gyel is szemeztem, de tapasztalataid alapján letettem róla.
Előre is köszi !
A ExtremDigital-ban vettem
> http://www.edigital.hu <, mégpedig úgy, hogy eredetileg egy VP171b-t vettem, de másnap már rohantam is vissza vele, mert piszkosul nem tetszett a képe, valószínüleg a táp miatt a bal felső sarka elég durván zöldes volt, és ahogy melegedett, úgy lett egyre rosszabb. A szervizes srác kipróbálta, majd mondta, hogy akkor csrélik ugyan olyanra, mire én mondtam, hogy kössz nem, mást kérek, mégpedig a 2-es számú jelöltemet, ami egy VG712b lett volna. Átsétáltam a boltba, srác feldúrta az egész raktárat, az állítólagos raktáron lévő feketét nem találta, így lett egy ezüst (VG712s) (kévésbé látszik rajta a por...

) (egyébként egyikre sem kellett várnom, volt nekeik raktáron több is.)
Az előzővel ellentétben ezt már nem próbáltam ki a boltban (egyébként simán lehetne), mert néhány subpixel hiba engem nem zavar (3 subpixellel (ami egyben az 1 teljes pixelt is jelentheti) meg már cserélik)).
Képe azép, szinei jók, utánhúzás semmi. A rálátási szögét csak a VP171-hez tudom viszonyítani, annál egy nagyságrenddel nagyobb. Csak analógon próbáltam eddig, mert ahhoz, hogy meg tudjam venni el kellett adnom a vidkarimat, és most csak egy GF2Ti van benne, amin nincs DVI... Igazából nem is hiányzik neki a DVI, mert így is borotva éles a képe.
Szóval nagyon örülök, hogy ezt a monitort vettem meg.
Miután nekem az egyik igényem a függölegesbe dönthetőség is volt, ezért szemeztem a VP171-el, de ehez meg már elkezdtem gyártani a minden irányban forgatható/dönthető VESA szabványos asztali tartókaromat.