HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3244 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:49

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 2:05

Ezt Neked kell eldöntened. Láttál-e ill. próbáltál-e PVA/MVA monitorokat játékra? Sokan mondják, hogy teljesen megszokható az utánhúzásuk. (Mondjuk a HC. FPS játékosok lehet, hogy ezzel nem értenének egyet.)  :-)  Ha vársz még, biztos egyre gyorsabb xVA, S-IPS panelek jönnek, na de meddig érdemes várni?  :-rolleyes-:  És akkor eljutottunk a szokásos ördögi körhöz.  ;-)

A HP L1955 S-MVA 16ms.  ;-)

Hogy tudod bebizonyítani, hogy ez MVA-s? :think: Szétnéztem, nincs információ róla, de találtam egy érdekességet: "Active matrix TFT (thin film transistor)", mintha TN-Film -es lenne, hisz a magas rálátási szög és kontraszt, tuti MVA-s kéne. 300 ezer Ft ár? Ez baromság. :(

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF...7-11399273.html

http://www.c-enter.h...er/0137269.html ( HP L1955 19 Flat Panel (silver) Monitor 1280x1024 resolution, digital/analog inputs, height adjustable base with quick release. 13mm bezel, USB hub, silver bezel. PH466A4  242 400 Ft  303 000 Ft  985.3 € 1 231.7 €  ) :eek:

Nem próbáltam (hol lehet? :reklamacio: ), az egyik kereskedő nem javasolta nekem a 25ms MVA monitort játékra, ez igaz (lásd korábbi hozzászólásomnál). :( Nem tudok várni, most ezen a héten vagy jövő héten veszem meg, majd eladom és jön az újabb stb. ;) Vajon mégis zuhannak-e az árak jövőre is? Majd a jóslat előre szól. :D
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3245 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 21:39

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 20:49

Szétnéztem, nincs információ róla, de találtam egy érdekességet: "Active matrix TFT (thin film transistor)", mintha TN-Film -es lenne, hisz a magas rálátási szög és kontraszt, tuti MVA-s kéne.

Maga a TFT rövidítés a Thin Film Transistor.

#3246 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 21:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:39

Maga a TFT rövidítés a Thin Film Transistor.

Jólvan, inkább aludni megyek... :D :omg:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3247 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:07

Köszi Lipton az újabb kimerítő választ.

Most már csak egy kérdésem van:
Szeretnék venni egy TFT monitort, DE! a CRT képe szebb, negyedannyiba kerül, látószög nem korlátozza (persze oldalról és hátulról igen  :cool: ), válaszideje hibátlan. Mivel indokoljam meg mégis (főleg magamnak :D ), hogy kiadtam egy kisebb vagyont egy TFT-re?!?
Weblap: Terragen Images

#3248 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:19

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:07

Köszi Lipton az újabb kimerítő választ.

Most már csak egy kérdésem van:
Szeretnék venni egy TFT monitort, DE! a CRT képe szebb, negyedannyiba kerül, látószög nem korlátozza (persze oldalról és hátulról igen  :cool: ), válaszideje hibátlan. Mivel indokoljam meg mégis (főleg magamnak :D ), hogy kiadtam egy kisebb vagyont egy TFT-re?!?

Szemed csak kettő van.

#3249 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:28

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 20:49

Hogy tudod bebizonyítani, hogy ez MVA-s? :think:

Bebizonyítani  :confused: legfeljebb úgy, hogy veszel egyet és szétszedjük.  :D De egyszerűbb, ha elhiszed nekem.  ;) Jobban is jársz!  :)

Egyébként, most melyikről is beszélünk? A HP L1955 állítólag kb. 153~155 között fogható.

#3250 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:31

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:07

DE! a CRT képe szebb, ........

Az attól függ, hogy miben? Színben igen. Élességben nem.

#3251 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:35

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 2:10

hehe a 1710b-m PONTOSAN ugyanilyet produkalt nehany napja ugy 10 percig.. de csak dvi-n, mert analogon is van radugva valami, es ott jo volt..
tudod mi volt a baja? kilazult a dvi kabel a monitor feloli vegen. elso otletem a gep<>kabel kapcsolat volt, de ott semmi.. lehet hogy nalad is csak ez volt, azota nalam sem csinalt ilyet
egyebkent ugy jottem ra, hogy egy masik gepet radugtam dvi-vel (masik kabellal is, megpedig ugy hogy a monitorbol szedtem ki a kabelt) es meggyogyult, aztan visszapakoltam es jo volt a regivel is.
szoval no para :)

Sajnos itt más a helyzet, már akkor is ezt csinálta, amikor nem dugtam rá semmit, a "no signal" vagy ilyesmi kiírás helyett. :( Visszavittem gariba, jelenleg 1 hete ül rajta a Cobra Computer, remélem rövid időn belül történik valami most már.

#3252 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:43

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:19

Szemed csak kettő van.

Az tény, hogy félnapi gépezés után igencsak kiguvad a szemem. A TFT tényleg nem nyírja a szemet?

#3253 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:50

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:43

Az tény, hogy félnapi gépezés után igencsak kiguvad a szemem. A TFT tényleg nem nyírja a szemet?

Nem tudom az enyémet a CRT már kinyírta.  :) 
Az biztos, hogy kevésbé fárasztja és nem lőnek szembe elektronágyúval.  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 31. 23:08 -kor

#3254 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:05

Idézet

Szemed csak kettő van.

Nem tudom, de nekem a CRT-től se fárad jobban a szemem. Persze ehhez jó minőségű CRT kell, aminek szép képe van és jó frissítést tud.

Idézet

Ugyanúgy ki tudja guvasztani, ha egész nap bámulod. :) Nem túl jó a szemnek, hogy az ember egy fényforrásba néz folyamatosan, ami mindig ugyanolyan messze van. Ha fáj a szemed tarts inkább egy kis sünetet, és nézz a távolba.
Ha gonosz lennék azt írnám, hogy hiába TFT de a szemnek sokat kell birkóznia a kép kenődésével, ami fárasztó lehet hosszútávon.

Idézet

Az biztos, hogy kevésbé fárasztja és nem lőnek szembe elektronágyúval.

:Đ Egy másik topicban volt róla szó, hogy az elektronágyú sugarából semmi nem jut el az előtte ülő emberig. A képcső üvegében elnyelődik minden.
Ha olyan káros lenne akkor már hallottunk volna olyat, hogy Amerikaiak beperték XY gyártót, hogy a látásuk a monitortól lett rosszabb, és 100 millió dollár kártérítést követelnek. :)

#3255 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:50

Nem tudom az enyémet a CRT már kinyírta.  :) 
Az biztos, hogy kevésbé fárasztja és nem lőnek szembe elektronágyúval.  :D

Engem nem bántanak az itthoni CRT-k sem, csak a tesztmonitor megy 85 Hz-en, azt percekig nézem, többi közül egyik sem megy 100 Hz alatt...
Make love not Wor.

#3256 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:16

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:05

Nem tudom, de nekem a CRT-től se fárad jobban a szemem.

Nem tudom, én úgy vettem észre, hogy itthon a (F900P) CRT jobban fárasztja a szememet, mint a munkahelyemen a 193P. (TFT)

Idézet

Egy másik topicban volt róla szó, hogy az elektronágyú sugarából semmi nem jut el az előtte ülő emberig. A képcső üvegében elnyelődik minden.

Ott a sor végén a szmájli!  :D  (Most már, mert az előbb lemaradt.)

Ja és 100Hz alatt sohasem megy. (Kivéve a játékok 1600x1200 85Hz)

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 31. 23:20 -kor

#3257 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:16

Nem tudom, én úgy vettem észre, hogy itthon a (F900P) CRT jobban fárasztja a szememet, mint a munkahelyemen a 193P. (TFT)

Miután hazamész a melóbol fáradt szemmel, otthon még tovább fárasztod a CRT-vel. Ezért érzed, hogy az jobban fárasztja! ;) Mindenre van elméletem! :p :D

Viccet félre téve, én volt hogy folyamatosan 16 órán át melóztam és néztem a monitort, és nem éreztem, hogy különösebben megerőltető lett volna. Gondolom mindenki másképpen érzékeny erre.

Szerkesztette: Lipton 2005. 01. 31. 23:28 -kor

#3258 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:25

Miután hazamész a melóbol fáradt szemmel, otthon még tovább fárasztod a CRT-vel. Ezért érzed, hogy az jobban fárasztja! ;) Mindenre van elméletem! :p :D

Viccet félre téve, én volt hogy folyamatosan 16 órán át melóztam és néztem a monitort, és nem éreztem, hogy különösebben megerőltető lett volna. Gondolom mindenki másképpen érzékeny erre.

Nekem CRT-vel folyamatosan bevérzések voltak a szememen (napi 12-18 óra a monitor előtt), a bal szemem már gyengébb is, mint a jobb. Ezután váltottam. TFT-vel nincs ilyen, itt csak a magas fényerő zavarhat.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 01. 31. 23:32 -kor

#3259 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:25

De én otthonról mentem fáradt szemmel melózni és nem éreztem, hogy a TFT tovább fárasztja, sőt!  :D

Idézet

Nekem CRT-vel folyamatosan bevérzések voltak a szememen (napi 12-18 óra a monitor előtt)

Az nagyon durva, nekem a feleségem szokta észrevenni, mert én nem is figyelem, de nekem is nagyon csúnyán be szokott vérezni a szemem!  :(
Akkor ezért vagy sötét szemüvegben?  :think:

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 31. 23:57 -kor

#3260 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:40

Tehát jó vétel a TFT, vagy hülyeség (jelen árviszonyok mellett)?

#3261 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:46

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 23:40

Attzól függ mennyi lóvéd van, a fentebb írt Acerem 10 pont, bár nem sokat ülök előtte, de ha leülök, akkor az AG Neovo és a Clevo TFT-je már nem tetszik annyira.

Van nekem itthon Sony trinitronos Dell moncsim, az Matrox-szal azért elég durva, jók még a Samsung 550B-k, de ezek azért kőkorszaki darabok. Most jó képe van az LG710-es cuccoknak, de márkát nem komázom, ki tudja mikor hal meg, Samsung 793S-nél szép a kép (LG 710P szebb és sík), de k. ronda maga a monitor. Középkategóriás.

Fene tudja, Acer rulzik, egyre jobban tetszik, és akkor még nincs is DVI-m!

Szerkesztette: Jahno 2005. 01. 31. 23:50 -kor

Make love not Wor.

#3262 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 02:02

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 0:40

Ehhez hozzá tudok szólni. De sajnos dönteni neked kell.
Nálam pl. szinte nem fétr el az asztalon a billentyűzet a CRT előtt. Meg egyébként is vibvárt a képe (valszeg elszállt egy tízforintos IC benne).
De a tetejére könyveket, bögrét tuttam pakolni. Most meg tiszta kávé az asztal, ha nem vagyok elég ügyes. :reklamacio:  :D Viszont tudok medzsboxozni az astalon meg minden... :D
Ami tényleg alapvető az az elmosódás. Amíg nem volt TFTm nem tudtam elképzelni, mi az. Itt is sokan írták, hogy megszokható, és tényleg az. Én is megszoktam. De mégis minden alkalommal észreveszem. Persze csak bizonyos színek között látom, és nem is zavar engem. Az is igaz, hogy a 173P - ami nekem is van - az manapság nem számít gyorsnak.
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#3263 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 01. 07:29

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:31

Az attól függ, hogy miben? Színben igen. Élességben nem.

Mármint az egyetlen natív felbontáson.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.