HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3401 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 12:59

Villan mert ebben is van háttétvilágítás, nem? Csak mivel technikailag más, ezért még 60 Hertzcen se látni. Pl a sima villanykörte is másodpercenként 50x villan, csak nem látni.

Azért nem látod a villanykörtét, mert annyi idő alatt nem hűl ki benne a wolframszál.
Make love not Wor.

#3402 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:23

Idézet: axer - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 23:34

Sziasztok! LG 1730B-t 1280x1024-ben 60 v. 75Hz-n kell használni?
A leírása szerint 60, de olvastam itt a fórumon, hogy 75-n használják.
Előre is köszönöm.

Hello!

Előtted Freddy001 már nagyon szeretne valami tapasztalatról olvasni!
Megosztod vele?

A gyári specifikáció szerint használd. De ha gondolod, hogy jobban hangzik, használd 75Hz-en.

#3403 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 06. 14:33

Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy beruházzak énis egy tft-re. 19"-osra gondoltam, azon belül is a 2 kiszemeltek a következők:
- BENQ FP937s+ ( 8ms )
- Viewsonic VX912 ( 12ms )

Az lenne a kérdésem, hogy ti melyiket ajánljátok jobban? Főleg játékra és fimnézésre lenne. Már minden megvan, pénz félretéve, csak nem tudom eldönteni, melyik legyek.
Segítsetek!

Köszi
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#3404 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 15:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 13:02

Azért nem látod a villanykörtét, mert annyi idő alatt nem hűl ki benne a wolframszál.

Ezt én is tudom. ;)

-----

Olvasgattam egy kicsit a FAQ-ot.

Idézet

The optimal refresh rate for all Samsung LCD monitors is 60 Hz, regardless of resolution.

Idézet

TFT-LCD monitors are subject to screen burn-in (image retention). Consequently, you should never keep a still image on your screen for extended periods of time.

Ez jó! :) Mi van a starmenüvel? Az mindig ott van. :)

Szerkesztette: Lipton 2005. 02. 06. 15:53 -kor

#3405 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:41

Számomra érdekes, ha a hidegkatódcső világítási frekvenciája 10 ezer lenne, állította az egyik DC user úgy kb. 1 hónappal ezelőtt. :think: Fogalmam sincs, bár kétlem... :D

Ha neked nincs különbság az utánhúzásban a két frekvencia között, nekem igen. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3406 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:42

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 9:58

Javaslatom szerint vizsgáld meg közelebbről is. ;) Az utánhúzás kevésbé különbözik egymástól, hogyha 100%-os kontraszt mellett, viszont a rálátási szög különbözőek. Maga a LG rossz monitorok közé sorolnám fel, hisz láttam közelebbről. :o

PeC: Észrevehetően különbség van a monitoromnál a 60Hz és 75Hz között, utánhúzásban van különbség. :) A monitorom leírásnál szerint 75Hz felett károsíthatja, nem tudom miért és hogyan. :think: Az ennél kevesebb felbontásnál lehetőség van 85Hz-re is állítani, majd kipróbálom.

Nincs lehetőség megvizsgálni, mert Pécsen senki nem tart raktáron. Ha megrendelem és hibátlan (subpixel hiba mentes, stb) akkor már illik elvinnem. Miért is nem jó az LG?

#3407 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:45

Hellosztok!

hirtelen felindulásból arra gondoltam hogy kell nekem egy tft monitor, és gondoltam akkor körbenézek, milyet is lehetne venni. Ebben kérném a segítségeteket

Tehát:
-Milyen szempontokat éredemes/kell figyelembe venni TFT/LCD monitor vásárlásakor?
-Egyátalán mi a különbség a TFT/LCD monitorok között?
-Milyen tulajdonásgai/értékei vannak egy TFT/LCD monitortnak, és mikor jó nekünk az az érték?

#3408 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:46

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:45

Hellosztok!

hirtelen felindulásból arra gondoltam hogy kell nekem egy tft monitor, és gondoltam akkor körbenézek, milyet is lehetne venni. Ebben kérném a segítségeteket

Tehát:
-Milyen szempontokat éredemes/kell figyelembe venni TFT/LCD monitor vásárlásakor?
-Egyátalán mi a különbség a TFT/LCD monitorok között?
-Milyen tulajdonásgai/értékei vannak egy TFT/LCD monitortnak, és mikor jó nekünk az az érték?

Az előző oldalakon erről van szó végig.

#3409 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:52

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:42

Nincs lehetőség megvizsgálni, mert Pécsen senki nem tart raktáron. Ha megrendelem és hibátlan (subpixel hiba mentes, stb) akkor már illik elvinnem. Miért is nem jó az LG?

Nem emlékszem pontosan a LG típusra, szörnyű a rálátási szög. Pl. jobbra nézel a TFT-t, máris megfehérít a kép. :eek: Nem azt írtam, hogy szarok, csak nézesd körül a rálátási szög érdekében, a többi paraméterek majdnem egykutyák. :) Csökkentett kontrasztnál és fényerőnél persze majdnem játszhatatlan (szerk.: ezek vonatkozik a 16 ezredmásodpercnél lassúbb monitoroknak), lásd fless monitornál (193P).

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 02. 06. 16:53 -kor

#3410 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:57

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:52

Nem emlékszem pontosan a LG típusra, szörnyű a rálátási szög. Pl. jobbra nézel a TFT-t, máris megfehérít a kép. :eek: Nem azt írtam, hogy szarok, csak nézesd körül a rálátási szög érdekében, a többi paraméterek majdnem egykutyák. :) Csökkentett kontrasztnál és fényerőnél persze majdnem játszhatatlan (szerk.: ezek vonatkozik a 16 ezredmásodpercnél lassúbb monitoroknak), lásd fless monitornál (193P).

LG1730B amit kérdezek. Van különbség az egyes típusok közt rálátási szög terén? Visszaolvastam 20-30 oldalnyit és rákerestem a 1730 kulcsszóra, senki nem írt rosszat erről a monitorról.

#3411 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:08

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:41

Ha neked nincs különbság az utánhúzásban a két frekvencia között, nekem igen. :)

Nekem 25 milis a TFT, szóval ha lehetne javulást láttani akkor ezen jobban kijönne mit egy gyorsabb monitoron. Szerintem inkább csak bebeszéled magadnak, de ha tachnikailag alátámasztod, akkor elhiszem. :)
A kenődés azért van, mert a folyadékkristályoknak kell egy kis idő ameddig elfordulank, és így megváltoztatják az adott pixel fényáteresztő tulajdonságát. Ez egy elég fix érték, és nem sok köze van a frissítési frekihez. Ennyi erővel belepakolnának egy kicsit jobb elektronikát ami mondjuk 100 Hz-cet tud, és alig kenődne a kép.

Próbálgattam most, de nem igazán látok különbséget.

Samsungoknál lehet infot kérni a monitor állapotáról. Kiírja a frissítést a felbontást, hogy az elektronika mennyi megy és milyen bemenetről kapja a jelet.

Nekem most ezt írja ki:
Digital 80,0KHz  75Hz NN 1280x1024

A kérdésem az, hogy mi az az NN? Ha átállítom 60-ra, és ismét vissza 75-re, akkor mindig mást ír ki, pl most PP (írt már ki PN-t, és még egyéb mást is).

Szerkesztette: Lipton 2005. 02. 06. 17:59 -kor

#3412 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 06. 19:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:08

Nekem 25 milis a TFT, szóval ha lehetne javulást láttani akkor ezen jobban kijönne mit egy gyorsabb monitoron. Szerintem inkább csak bebeszéled magadnak, de ha tachnikailag alátámasztod, akkor elhiszem. :)
A kenődés azért van, mert a folyadékkristályoknak kell egy kis idő ameddig elfordulank, és így megváltoztatják az adott pixel fényáteresztő tulajdonságát. Ez egy elég fix érték, és nem sok köze van a frissítési frekihez. Ennyi erővel belepakolnának egy kicsit jobb elektronikát ami mondjuk 100 Hz-cet tud, és alig kenődne a kép.

Próbálgattam most, de nem igazán látok különbséget.

Samsungoknál lehet infot kérni a monitor állapotáról. Kiírja a frissítést a felbontást, hogy az elektronika mennyi megy és milyen bemenetről kapja a jelet.

Nekem most ezt írja ki:

A kérdésem az, hogy mi az az NN? Ha átállítom 60-ra, és ismét vissza 75-re, akkor mindig mást ír ki, pl most PP (írt már ki PN-t, és még egyéb mást is).

Na újabb felfedezésem van a két frekvencia közötti vitáról. :D

60Hz-en gyorsgörgetésnél (lenyomni a görgőt, aztán kb. 3-4 sebességi fokozatnál észrevehető) gyakoribb az akadozás, 75Hz-nél kevésbé. Nahát mégis van különbség. ;) Valószínűleg probléma van a szinkronban tartás a TFT a kártya között. :think: Vajon melyik frekvencia tökéletes lesz? :p Talán a 100Hz lesz az, ha a mérnökök rájönnek majd, hogy ez igaz, akkor hajrá néhány év múlvai monitorokra.  :respect:

Nekem írta az információt, hogy ez 79KHz (1280x1024@75Hz).  :pokeas2:  :bolond: Érdekes. :)

#3413 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:31

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:08

Nekem most ezt írja ki:

NN=Ne Nézegesd!
PP=Nagyon PöPec! (Mint Szemlédi András verdája)
PN=Próbálgatni Nem kéne!
:D

#3414 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:35

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:31

NN=Ne Nézegesd!
PN=Próbálgatni Nem kéne!

:nevet:  :banana:

#3415 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:24

LG 1730B-ről továbbra sincs konkrét vélemény? Aki esetleg használ/látott több monitort és van referencia alapja. Sürgős, mert most szeretnénk egyet vásárolni.

#3416 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:10

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:31

NN=Ne Nézegesd!
PN=Próbálgatni Nem kéne!

Biztos vagy ebben? :think: Mert én elhiszem mindet, csak az a baj, hogy nem magyar az OSD. :lol:

#3417 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:19

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:26

Na újabb felfedezésem van a két frekvencia közötti vitáról. :D

60Hz-en gyorsgörgetésnél (lenyomni a görgőt, aztán kb. 3-4 sebességi fokozatnál észrevehető) gyakoribb az akadozás, 75Hz-nél kevésbé. Nahát mégis van különbség. ;) Valószínűleg probléma van a szinkronban tartás a TFT a kártya között. :think: Vajon melyik frekvencia tökéletes lesz? :p Talán a 100Hz lesz az, ha a mérnökök rájönnek majd, hogy ez igaz, akkor hajrá néhány év múlvai monitorokra.  :respect:

Nekem írta az információt, hogy ez 79KHz (1280x1024@75Hz).  :pokeas2:  :bolond: Érdekes. :)

Hát. :) Az akadozás inkább IE hiba, véletlen pont úgy jött ki. Nem akarok vitatkozni, ezért ha azt mondod, hogy szerinted kisebb a kenődés, akkor ok. :)
Amúgy pont a gyors görgetésnél nem látni semmilyen kenődés, a lassúnál és a finom mozgásoknál annál inkább. Fogd meg az explorert és csak pár millimétert mozgasd lassan ide oda, elég rendesen látszódni fog. Ha gyorsan rángatod akkor ez nem jön ki.

Amit a monitorod infója kiír azzal minden rendben, miért érdekes?

#3418 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:10

Biztos vagy ebben? :think: Mert én elhiszem mindet, csak az a baj, hogy nem magyar az OSD. :lol:

Biztos! Felismeri a felhasználót! :lama:                                     

Név szerint!  :)

#3419 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:23

Biztos! Felismeri a felhasználót! :lama:                                     

Név szerint!  :)

Azért kíváncsi lennék, hogy mit jelent az a két betü.
Ma kipróbáltam a MagicTune-t, egész jó, hogy win alaól lehet minden paramétert állítani! :up:

#3420 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 22:19

Hát. :) Az akadozás inkább IE hiba, véletlen pont úgy jött ki. Nem akarok vitatkozni, ezért ha azt mondod, hogy szerinted kisebb a kenődés, akkor ok. :)
Amúgy pont a gyors görgetésnél nem látni semmilyen kenődés, a lassúnál és a finom mozgásoknál annál inkább. Fogd meg az explorert és csak pár millimétert mozgasd lassan ide oda, elég rendesen látszódni fog. Ha gyorsan rángatod akkor ez nem jön ki.

Amit a monitorod infója kiír azzal minden rendben, miért érdekes?

Nahh mozgattam az IE ablakot, nagyon lehet látszik a különbséget a fejléc kenődési villodzását, 75Hz-en kevésbé, mégis az ég és föld csapás. :D Hát a 79Khz-ból 1Khz tűnt el. ;) Nem mindenkinek sas szeme van. :p

Szerk.: 12ms és 25ms nem ugyanaz! :omg:

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 02. 06. 22:02 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.