HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3824 Felhasználó inaktív   Don Juan de la Mankó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 18. 22:47

Idézet: Cisco1 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 23:28

Sziasztok!

A Sony HS94P/B-ről miért nem ír senki semmit??
Rákerestem, de talán ha egy találatot hozott, az is csak kérdés volt...

Én ezt néztem ki és elszomorít, hogy itt mintha senki nem is hallott volna róla, holott úgy tudom ez a 19-es kategória királya. Vagy lemaradtam valamiről??

A prohardveron van róla külön topic.

#3825 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 23:03

Idézet: nobela - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 21:56

Na igen,
a 710T-ről is mindenki ezt írta, aztán itt figyel az asztalomon, és hááát....

Szóval, az ilyen hozzászólásoknál szerintem érdemes lenne odaírni, hogy milyen monitorról váltott az illető.
Mert nekem a 710T egy 757p után egy fakó sz*r.
Persze, ha a régi noname monitorom után vettem volna, lehet hogy most én is ugrálnék örömömben...

TN panel-os moncsik a leggagyibbak, a színt is 6 biten kezelik. Bár a digitális jel az digitális, én azért megpróbálnám egy másik VGA kártyával. Azért kérdeztem merre vagy, mert ha nem túl messze meg tudnánk ejteni egy tesztet akár nálam is. Ha három napon belül vagy a vásárlással próbáld meg visszavinni, a MM talán hajlik az ilyesmire.

#3826 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 23:06

Idézet: Don Juan de la Mankó - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 22:47

A prohardveron van róla külön topic.

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 7:41

Olvasgass itt. Link

Khm.....  :D

#3827 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 00:17

Most olvastam végig ezt a PH-s topikot, nemsemmi. TN panelos moncsiért ennyi pénzt kiadni, aztán a fél fórum cserélteti típushiba miatt. Legalábbis én ezeket szűrtem le.

Azthiszem nekem is S-IPS lesz a vége, sajnálom, hogy már nem lehet LG 1710B-t kapni. Úgytudom ez egy jó kis monitor.

Fless, neked ilyen volt nem? Írhatnál valamit róla, hátha még be tudom szerezni. :)

#3828 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 00:24

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 22:03

TN panel-os moncsik a leggagyibbak, a színt is 6 biten kezelik. Bár a digitális jel az digitális, én azért megpróbálnám egy másik VGA kártyával. Azért kérdeztem merre vagy, mert ha nem túl messze meg tudnánk ejteni egy tesztet akár nálam is. Ha három napon belül vagy a vásárlással próbáld meg visszavinni, a MM talán hajlik az ilyesmire.

Sajna vidék...
De amúgy sem tudnék kézzelfogható dolgot mondani, hiszen technikai szempontból minden működik...
Persze mindezt tudtam a TN panelról, de nem hittem volna hogy ilyen látványosan gyenge (legalábbis az én elvárásaimhoz képest...)
Azt hittem hogy hazavisz-bedug-örül.
Ehhez képest 3 napja állítgatom.
Nem azt mondom hogy használhatatlan, gyszerűen csak jobbra számítottam.

#3829 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 01:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 7:41

Olvasgass itt. Link

Ez a link nem semmi! :D Van pár olyan hozzászólás, hogy csak néztem. :eek:

Idézet

a system temp egyből lement vagy 6 fokot a sokkal kisebb fogyasztás miatt.

A gépe nem melegszik annyira a TFT miatt. :omg:  :eek:
Már csak azt kéne tudni, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz.

Pár hozzászólásban nagyon nagy hülyeségeket írnak.

#3830 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 02:02

Az ember idővel megtanulja ezeket figyelmen kívül hagyni, vagy ahogy mondani szokás: ignore. :D Szerintem egy kicsit túlistenítették ezt a monitort, sokan bedőltek aztán meg is lehet nézni milyen vége lett.

#3831 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 02:41

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 2:02

Az ember idővel megtanulja ezeket figyelmen kívül hagyni, vagy ahogy mondani szokás: ignore. :D Szerintem egy kicsit túlistenítették ezt a monitort, sokan bedőltek aztán meg is lehet nézni milyen vége lett.

Most olvasom azt a topicot, nem semmi. Ha már elkezdtem végigolvasom, de rengeteg hülyeséget írtak. :(  Egyedül azt sajnálom aki onnét informálódik, és minden készpénznek vesz amit olvas.
Ez, hogy a gép hűvösebb lett... jaj. :) Filmnezéshez meg nem elég 250 cd/m2, 400 kell és max fényerőn kell nézni.. :eek:  :D

Még fLeSs is írt érdekességeket. :rolleyes:  :D

Szerkesztette: Lipton 2005. 02. 19. 03:04 -kor

#3832 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 03:37

valaki oddéb is fújt egy pixelt! :omg:

Szerkesztette: Socket 2005. 02. 19. 03:37 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#3833 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 05:01

Idézet: Socket - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 3:37

valaki oddéb is fújt egy pixelt! :omg:

Hányadik hozzászólásban?  :eek:

#3834 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 19. 09:02

He-he!  :lol:  :pokeas2:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3835 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:08

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 0:17

Most olvastam végig ezt a PH-s topikot, nemsemmi. TN panelos moncsiért ennyi pénzt kiadni, aztán a fél fórum cserélteti típushiba miatt. Legalábbis én ezeket szűrtem le.

.............hogy már nem lehet LG 1710B-t kapni. Úgytudom ez egy jó kis monitor.
Fless, neked ilyen volt nem? Írhatnál valamit róla, hátha még be tudom szerezni. :)

Anno én is erre jutottam: Link 

LG 1710B? Nem láttad fLeSs írását amelyikben összehasonlítja a 193P-vel itt ezen a fórumon?
Ha nem, akkor sürgősen keresd meg!

Szerkesztette: Racecam 2005. 02. 19. 10:09 -kor

#3836 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 19. 10:16

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 1:37

Ez a link nem semmi! :D Van pár olyan hozzászólás, hogy csak néztem. :eek:

A gépe nem melegszik annyira a TFT miatt. :omg:  :eek:
Már csak azt kéne tudni, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz.

Pár hozzászólásban nagyon nagy hülyeségeket írnak.

Vannak komoly szakik ph!-n, nem is kevesen :D :D :D

#3837 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:26

Egy nagy kérésem lenne pesti BenQ FP937S+ tulajokhoz:
Megoldható lenne, hogy valakinél megnézzem működés közben ezt a jószágot ? Aki megendgedné az pls. dobjon rám egy privit. Kössz előre is !

Elég fasza CRT-ről váltanék TFT-re, és nem akarnék úgy járni, mint nobela kartársunk...

#3838 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:27

Szerintem itt akkor álljunk is meg, egyrészt mert nagyon OFF-ba menne a topik, másrészt nem szerencsés és szerintem nem is etikus más fórumokat minősíteni.  :(  Én szeretem azt is, azért járok oda is.

Ez nem szólt senki ellen!

#3839 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:35

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 10:27

Szerintem itt akkor álljunk is meg, egyrészt mert nagyon OFF-ba menne a topik, másrészt nem szerencsés és szerintem nem is etikus más fórumokat minősíteni.  :(  Én szeretem azt is, azért járok oda is.

Csak figyelmeztetés volt minden itteni olvasónak, hogy ne vegyen mindent készpénznek, amit ott írnak. Ennyi (1-2 példával megspékelve :)).

#3840 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:53

Mit szóltok ahhoz a hírhez, hogy a ViewSonic a VP191b-s TFT-ibe 8ms-es panelt szerel? Persze gondolom ha ez igaz, akkor úgy az új tipusokat VP191b-2 esnek írja majd, mint a 17"-os monitorjai esetén. Még úgyis gyűjtök, de ha ilyen lesz, akkor sztem Benq 937s+ helyett viewsonic lesz :)
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#3841 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:35

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 10:27

Nem minősítettem semmit, csak feltűnt, hogy írtak jópár tévedést és senki se cáfolta meg. Pl a filmézés csakis 400-as fényerejű monitoron jó, és ott is maxra kell venni a fényerőt. Az 1280x1024-es TFT képe nem torzít semmit 1027-ben és 640-be se, hűvösebbb lett tőle a gép, stb. Én is vagyok regelve ott, gondoltam is, hogy beírok de inkább nem.
Amin nagyon meglepődtem az a tesztprogram volt, amivel az utánhúzást lehet megnézni. Az senkinek se jutott eszábe, hogy az utánhúzást lehetetlen lementeni a géppel. :) Egyszerűen fizikai képtelenség PrintScreen módszerrel lementeni, mert amit látunk és amit a gép kiad annak semmi köze egymáshoz. Aztán meg voltak lepődve, hogy egy CRT-re is ugyanazt a mosott képet menti. :) Azzal a programmal mosott képet lehet gyártani, és a mosás paramétereit a felhasználó állítja be saját magának. A cél az, hogy a kis kép amit "kikevert" minnél jobban hasonlítson ahhoz amit lát. Mindenki azt állít be amit akar, de az biztos, hogy ugyanarra a monitorra is mindenki mást állítana be. nem sokat ér az ilyen összehasonlítás.

---

A kék subpixelem ma is megvan, sajnos nem tűnt el pár óra kikapcsolás után. Nem látni még akkor se, ha nagyon keresem, csakhát a tudat. :) :rolleyes:

#3842 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 13:18

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:35

Amin nagyon meglepődtem az a tesztprogram volt, amivel az utánhúzást lehet megnézni. Az senkinek se jutott eszábe, hogy az utánhúzást lehetetlen lementeni a géppel. :) Egyszerűen fizikai képtelenség PrintScreen módszerrel lementeni, mert amit látunk és amit a gép kiad annak semmi köze egymáshoz. Aztán meg voltak lepődve, hogy egy CRT-re is ugyanazt a mosott képet menti. :) Azzal a programmal mosott képet lehet gyártani, és a mosás paramétereit a felhasználó állítja be saját magának. A cél az, hogy a kis kép amit "kikevert" minnél jobban hasonlítson ahhoz amit lát. Mindenki azt állít be amit akar, de az biztos, hogy ugyanarra a monitorra is mindenki mást állítana be. nem sokat ér az ilyen összehasonlítás.

---

A kék subpixelem ma is megvan, sajnos nem tűnt el pár óra kikapcsolás után. Nem látni még akkor se, ha nagyon keresem, csakhát a tudat. :) :rolleyes:

Én voltam meglepődve!  :)
A kisautós tesztet azóta sem néztem meg, akkor meg nem vettem a fáradságot, hogy kicsit is elmélyedjek benne.  :(  Még most sem tudom hogyan kell egyáltalán használni, de nem is izgat külünösebben.  :smoker:

----

Lassan, egyre mélyebben beléd eszi magát a rossz érzés és egyre többet figyeled, keresed majd az a hibás pixelt, a kedved egyre rosszab lesz, nem tudsz figyelni a munkádra, az ismerőseiddel egyre ingerültebb leszel, elviselhetetlenné válik a viselkedésed, elhagynak a barátaid, elveszíted az állásod, végül a szeretteid is elfordulnak Tőled.
És akkor, végső elkeseredésedben elkezded masszírozni azt a pixelt.
NE TEDD!
:D  :D  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 02. 19. 13:20 -kor

#3843 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 13:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:18

Én voltam meglepődve!  :)
A kisautós tesztet azóta sem néztem meg, akkor meg nem vettem a fáradságot, hogy kicsit is elmélyedjek benne.  :(  Még most sem tudom hogyan kell egyáltalán használni, de nem is izgat külünösebben.  :smoker:

----

Lassan, egyre mélyebben beléd eszi magát a rossz érzés és egyre többet figyeled, keresed majd az a hibás pixelt, a kedved egyre rosszab lesz, nem tudsz figyelni a munkádra, az ismerőseiddel egyre ingerültebb leszel, elviselhetetlenné válik a viselkedésed, elhagynak a barátaid, elveszíted az állásod, végül a szeretteid is elfordulnak Tőled.
És akkor, végső elkeseredésedben elkezded maszírozni azt a pixelt.
NE TEDD!
:D  :D  :D

Azt a tesztet én is csak megnéztem, nem nagyon pöcsöltem vele. Az autónál az a lényeg, hogy van jópár adat amit állítgathaszt. Ctrl nyomására az eredeti képből, az adatok alapján generál egy mosott képet. Az adatokat addig kell állítani, ameddig a generált kép szerinted olyan nem lesz mint amit tényleg látsz. Sok értelme szerintem mincs, mert túl sok a paraméter és paraméterenént elég tág az állítási lehetőség. Ezen kívül teljesen személyfüggő.

A pixelhiba még nem nagyon zavar mert nem látni, de motoszkál bennem, hogy ott van. Ma is megnéztem már. :rolleyes: Lehet tényleg az lesz a vége amit írtál . :D
A Samsung oldalon megnéztem, és 10 hiba után cserélnek, azon gondolkodtam, hogy ha eltűntetni nem tudok, akkor belemasszírozok még párat. :]

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.