Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:56
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a TFT-nél ez a 60Hz, 70Hz mit jelent? Lényeges ez? Látom én ezt, vagy mi ez? Úgy gondolom, hogy képfrissítés nem lehet, mert ha kigyújtok egy pontot a TFT-nél, akkor, ha nem változik a képpont tartalam, akkor az nem alszik el bizonyos periódusiokban, hanem az egyfolytában ég.
A másik kérdésem pedig az, hogy, ha veszek egy TFT, és mondjuk 16ms-es, akkor rövid fejszámolás után kideríthető, hogy az max. 62 frame/s -re képes lapolódás nélkül. No most a kérdésem, hogy TFT-nél is létezik olyan, mintCRT-nél, hogy benyomom hogy vert sync. Tehát pl, ha olyan brutálisan jó kártyám van, vagy annyira régi már a játék, hogyegy FPS-es játékban, egy szűk helyen akár 80-90 framet megy, akkor itt elméletileg lapolódna tft-n. Erre van megoldás, hogy a lekorlátozzam a frame-t, hogy max csak 62 legyen, és ne szaggasson??
60-70Hz mindegy, nem látod a különbséget, lehetséges, hogy nincs is.
Sync se kell szerintem, mivel itt az egész kép frissül és nem lehet törés a képben.
16 mili az csak bizonyos körülmények között teljesül, nem lehet állandóan ezzel az értékkel számolni.
Valaki szerint az frc miatt ez az érték sokkal több is lehet.