Sziasztok !
A következő konfigurációm van.
MSI KT3 Ultra2 alaplap, AMD Athlon 2000+ proci, 512 MB Kingston DDR RAM, Inno3D Gef4 Ti4200 videókártya, Seagate Barracuda ATA IV 60G vinyó, Azona MPT301P 300W táp. Volt úgy, hogy sokszor fizikai memória hibát írt ki. Lecseréltem a noname RAM-ot márkás kingstone-ra de néha még most is előfordul a probléma. Egyébként az mindegy, hogy melyik DIMM Slotban van az az 1 db RAM-om? De ami igazán idegesít az az, hogy mondjuk játszok valamivel, mondjuk MOHA multiban és hirtelen elmegy a kép. A monitor elsőtétül de a gép az nem indul újra. Billentyűkre nem reagál. Csak resettel lehet újraindítani. Olyan mintha hirtelen "elvenné" a videó jelet a monitortól valami??? A monitor átvált úgy mint amikor energiatakarékos üzemmódba lenne. Egyébként az energiatakarékos üzemmód természetesen nincs engedélyezve. Nincs semmi overlock. Proci és a videókártya is az alap frekvenciákon működik. Ha lenne valakinek akármilyen használható ötlete kérem segítsen. Van egy ilyen tuti konfigurációm és ez a hiba nagyon elszomorító. :confused:
Oldal 1 / 1
Hirtelen elmegy a kép ?????
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:21
idézet:
Ezt írta szegab:
... Azona MPT301P 300W táp...[/quote]
Első nekifutásra ki kellene próbálni egy másik táppal, lehetőleg márkás darabbal.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:37
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Első nekifutásra ki kellene próbálni egy másik táppal, lehetőleg márkás darabbal.[/quote]
Sajna most hirtelen nem tudok leakasztani valahonnan mondjuk egy 400Wattos tápot. De majd igyekszem. Bár szerintem az Azóna táp nem olyan gagyi. Biztos nem Enermax de azért a noname vagy a Codegen tápnál szerintem jobb. (rövidzár védelem, túláram védelem, túlfeszültség védelem. stb) Esetleg ha mondjuk nem a táp lesz a ludas van más ötleted?
Szegab
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:53
idézet:
Ezt írta szegab:
...Esetleg ha mondjuk nem a táp lesz a ludas van más ötleted?[/quote]
Ötletem az lenne millió, de addig felesleges felsorolni sztem, amíg nem tisztázódik a táp kérdés.
Addig is kipróbálhatod azt, h ki/lehúzgálod a felesleges eszközöket/kártyákat a gépből, ne maradjon csak: 1db memória, videókártya, 1db hdd a gépben, és nézd meg így.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."
Elküldve: 2003. 02. 15. 17:27
Hello,
érdekes dolog, nekem egy TNT2-es kártyával csinált ilyet régen a monitorom, de igazából még most sem tudom, hogy mi baja lehetett...
Nincs melege a gépednek? Én mintha ugy emlékeznék,h egy nyáron jött elő nekem az eset... Aztán már annyira nem bírtam, h elvittem egy számtech boltba, kezdjenek vele valamit... Persze a boltban nem jött elő a hiba, fogtak, kicserélték az alaplapomat (ami történetesen tényleg gyári hibás volt...) de utána is jelenetkezett a hiba. Végül fogtam, és kicseréltem a videokártyát. Azóta nincs semmi ilyesmi. Közben még memória is cserére került, lehet az is közre játszott, de lehet h az elektromos hálózattal volt bibi. Próbálj meg szerezni egy szünetmentes tápot valahonnan kölcsönbe. De még lehet a monitor vga kábele is kontakthibás...
Üdv,
dyRo
érdekes dolog, nekem egy TNT2-es kártyával csinált ilyet régen a monitorom, de igazából még most sem tudom, hogy mi baja lehetett...
Nincs melege a gépednek? Én mintha ugy emlékeznék,h egy nyáron jött elő nekem az eset... Aztán már annyira nem bírtam, h elvittem egy számtech boltba, kezdjenek vele valamit... Persze a boltban nem jött elő a hiba, fogtak, kicserélték az alaplapomat (ami történetesen tényleg gyári hibás volt...) de utána is jelenetkezett a hiba. Végül fogtam, és kicseréltem a videokártyát. Azóta nincs semmi ilyesmi. Közben még memória is cserére került, lehet az is közre játszott, de lehet h az elektromos hálózattal volt bibi. Próbálj meg szerezni egy szünetmentes tápot valahonnan kölcsönbe. De még lehet a monitor vga kábele is kontakthibás...
Üdv,
dyRo
Elküldve: 2003. 02. 15. 21:33
idézet:
Ezt írta dyRo11:
Hello,
Üdv,
dyRo[/quote]
Sziasztok !
Köszönöm a javaslatokat. Úgy néz ki tudok majd szerezni egy 400 wattos tápot. Kiváncsi vagyok úgy, hogy viselkedik majd. Egyébként próbáltam úgy, hogy lehúztam az egyik vinyót és DVD meghajtót és még a ház ventillátorát is. Utánna nem nagyon jelentkezett a hiba.Néztem a VGA kábelt és mozgattam de az szerintem rendben volt. Gondoltam arra is, hogy megpróbálom kicserélni a videókártyát. Ha a 400 wattos táp mellett is szórakozik, akkor mindenképp megpróbálom majd kicserélni a videókártyát. Majd meglátjuk. Ha meglesz a nagyobb táp írok majd a fejleményekről. Addig is köszönöm a segítségeteket.
![]()
Szegab
Elküldve: 2003. 02. 15. 22:49
idézet:
Ezt írta szegab:
Sziasztok !
Inno3D Gef4 Ti4200 videókártya[/quote]
Én régebben olvastam erről olyat, hogy lekapcsolgatta a monitort. keress rá esetleg régebbi topicocban.
Nekem olyat szokott csinálni ez a kártya, hogy ha pl játszom openGL-ben, vagy D3D-ben, és alt+tab -al kilépek win felületre, akkor fekete képet ad. monitort kikapcsolom, majd be, és visszajön a kép. Nem tudom, hogy ez kártya, vagy monitor hibája...
Elküldve: 2003. 02. 24. 09:14
idézet:
Ezt írta Pace:
Én régebben olvastam erről olyat, hogy lekapcsolgatta a monitort. keress rá esetleg régebbi topicocban.
Nekem olyat szokott csinálni ez a kártya, hogy ha pl játszom openGL-ben, vagy D3D-ben, és alt+tab -al kilépek win felületre, akkor fekete képet ad. monitort kikapcsolom, majd be, és visszajön a kép. Nem tudom, hogy ez kártya, vagy monitor hibája...[/quote]
Köszönöm a javaslatokat. Ellátogattam az Innovision oldalára és pontosan ugyanezen hibával kapcsolatban is találtam megoldási javaslatokat:
[url="http://"http://www.ivmm.com/inno3d/q_a.html"]http://www.ivmm.com/inno3d/q_a.html[/url]
"Q 5) When I run a 3D application, the screen suddenly goes black (I lose the monitor signal), but the computer doesn't lock up. How can I fix it ?
Try going into Safe Mode and go to Control Panel / System. Remove all monitor devices listed and let Windows redetect the monitor when it restarts.
Try changing your refresh rate. See the 'How can I set the refresh rate above 60Hz?' question for more details.
If you have no monitor drivers for your monitor, select 'Plug and Play Monitor' from the (Standard monitor types) section of the monitor drivers list.
Make sure that you are using a powerful enough power supply
Try forcing AGP1X."
Végigpróbálgattam mindent még egy erősebb tápot is szereztem. Sajna továbbra sem nem oldódott meg a hiba. Felvettem a kapcsolatot azzal a cégel ahol vettem a gépet és kértem, biztosítsanak egy más gyártótól származó de hasonló típúsú videókártyát. Remélem pozitívan állnak majd hozzá a kérésemhez. A további fejleményekről beszámolok majd.
Szegab
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1