HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi micsoda a monitor felépítésében..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi micsoda a monitor felépítésében..... Értékeld a témát: -----

#21 Guest_marczi_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 09. 03. 21:47

Most mán én is okos vagyok. Akkor egy Sámson 700IFT-t veszek magamnak. Asszongyátok meg, hogy az mitől van, hogy Sámson SyncMaster 700IFT-t 84e-től 145e nettó forintig mindenféle árakon vesztegetik. Ez most hogy van? Meg merjem venni 84-ért egy olyan boltban, amit egyáltalán nem ismerek, vagy mondjuk érdemes rászánni +10-15 egységforintot?

köszi, lameX!!!! remélem, ha eléred a 10e4 hozzászólást, akkor már csak normálalakban lesz látható az eredmény!!!! Kép

[Ezt a hozzászólást marczi szerkesztette (2001. Szeptember 03.).]

#22 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 09. 04. 19:42

Ez itt csak a felhajtóerő Kép

------------------
"A rendszergazda legtöbbet használt eszköze...
a szünetmentes káromkodás"

#23 Guest_Windy_*

Elküldve: 2001. 09. 04. 20:42

idézet:
Eredetileg PeC írta:
Tulajdonképpen az FD Trinitron is ugyanolyan mint a DynaFlat. Nem látod a képet horpadtnak, ellenben a Flatron képével.[/quote]

Horpadt a fejed!

#24 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 09. 17. 10:39

Kép

A legtöbb katódsugárcsöves monitornál a képpont felbontáson az árnyékmaszkon levő lyukak távolságát értjük.

A Sony által kifejlesztett Trinitron képcső esetén az árnyékmaszk helyett résmaszkot alkalmaztak. A résmaszk vékony függőleges huzalokból áll. Ezeken a monitorok képpont felbontását a huzalok közötti távolság alapján értelmezzük.

A folyadékkristályos képcsövek - és a fennmaradó egyéb technikák döntő többsége - esetén a képpontfelbontás a képponthármasok azonos színű alpontjainak távolsága.

------------------
"Iránymutatás:
Menj egyenesen előre, aztán a sarkon fordulj.
Föl."

#25 Guest_Keitaro_*

Elküldve: 2001. 09. 17. 23:04

Nah én most kicsit bekavarodtam. Akkor most mely technológia adja a legszebb képet?

#26 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 09. 17. 23:23

idézet:
Eredetileg PeC írta:
Tulajdonképpen az FD Trinitron is ugyanolyan mint a DynaFlat. Nem látod a képet horpadtnak, ellenben a Flatron képével.[/quote]

ha te a Flatront horpadtnak latod, akkor vmi nem koser a szemeddel Kép vagy meg nem ultel Flati elott...

#27 Guest_Keitaro_*

Elküldve: 2001. 09. 20. 20:18

Ez a topic most meghalt? Pedig szerintem nagyon jónak indult ^^
Bár elsőre nem fogtam mindent Kép

#28 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 09. 23. 10:34

Még nem....

------------------
"Ne butulj, nem vagy te DOS lemez!"

#29 Guest_marczi_*

Elküldve: 2001. 09. 23. 17:56

lameX: nyúztam egy csomó keresőt, de nem találtam a választ. Nátha te igen.

Arra voltam kíváncsi, hogy mi a különbség a DynaFlat, a DiamondTron, a Trinitron, a Flatron és a NaturalFlat képcsövek között.

A milyen 17''-es rovatba firkáltam, és én pl. a Samsung leírása alapján úgy vettem ki, hogy pl. a DynaFlat jobb, mint a Trinitron; továbbá úgy sejtem, hogy DiamondTron kb. egy picit továbbfejlesztett Trinitron képcső.

Nem akartam oda hülyeséget írni, úgyhogy várom mélyreható válaszod Kép

#30 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 08:27

idézet:
Eredetileg marczi írta:
lameX: nyúztam egy csomó keresőt, de nem találtam a választ. Nátha te igen.

Arra voltam kíváncsi, hogy mi a különbség a DynaFlat, a DiamondTron, a Trinitron, a Flatron és a NaturalFlat képcsövek között.

A milyen 17''-es rovatba firkáltam, és én pl. a Samsung leírása alapján úgy vettem ki, hogy pl. a DynaFlat jobb, mint a Trinitron; továbbá úgy sejtem, hogy DiamondTron kb. egy picit továbbfejlesztett Trinitron képcső.

Nem akartam oda hülyeséget írni, úgyhogy várom mélyreható válaszod Kép
[/quote]

Pedig az összes különbséget vagy hasonlóságot itt fent megtalálod Kép
Azt, hogy melyik a jobb, tényleg nem, ugyanis a legfontosabb tényező hiányzik: TE. Neked kell eldöntened.... és legtöbbször csak rád lesz igaz. Kép

------------------

#31 Guest_Csabesz_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 10:24

Akkor az Én SONY E-100-osban miért CSAK 1 Csík van ?

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:
Aperture Grille Résmaszk

A feszített maszk típusú képcsövek jellemzője. A résmaszk számos - közvetlenül a képernyő belső oldala előtt függőlegesen elhelyezkedő - huzalból áll. Feladata az elektronsugár foszforrétegre való írányítása.
Az elmozdulás lehetőségének csökkentésére vagy csillapítására két vizszintesen futó szálat alkalmaznak. Ezek minden Tension Maszk típusú képernyő felső és alső egyharmadában egy-egy finom szürke vonalként láthatóak.
[/quote]

#32 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 10:49

Gabesz: Mert csak 15"-os.

User:

Már láttam jónéhány Flatront. És akkor is horpadt a képe, főleg, ha az ember egy sima, nem flat után nézi.
Ha egymás mellett látnál egy FD trinitront, és egy Flatront, értenéd miről beszélek.
Mellesleg Sammer 2001. Szeptember 01. 02:34 -i hozzászólásában jól látható a Conventional flat monitorokon az alkotott képek "görbesége". Ha egy kicsit odafigyelsz, akkor láthatod a DynaFlat belső fele NEM sík, ezért látod tökéletesen síknak a képet. Az FD trinitron is ilyen, megjelennésekor pont ezt hangsúlyozták, hogy az emberi szem sajátossága miatt csak és kizárólag akkor látja síknak a képet, ha belül az üveg lencseszerű.

#33 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 10:51

Kép

Itt a "visual image line"-t kell nézni, erről beszélek.

#34 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 10:53

idézet:
Eredetileg Windy írta:

Horpadt a fejed!
[/quote]

No comment...

[Ezt a hozzászólást PeC szerkesztette (2001. Szeptember 24.).]

#35 Guest_Flynn_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 10:59

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

...a legfontosabb tényező hiányzik: TE. Neked kell eldöntened.... és legtöbbször csak rád lesz igaz. Kép
[/quote]

Ez nagy igazság. Mondhatja nekem bárki, hogy milyen jó egy Trinitron/Flatron képcső, én tisztára meghülyülök a homorú képüktől...

Viszont a DynaFlat szvsz igen jó választás, egy Samsung 755DF-et teszteltem. Csak az első fél percben tűnt homorúnak, utána teljesen laposnak láttam.

1 szó mint 100, monitort csakis teszt után szabad venni.

bye.

------------------
"Shades of truth, interpret my intentions,
you don't know I'm alright..."
Bad Religion

#36 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 11:02

idézet:
Eredetileg Csabesz írta:
Akkor az Én SONY E-100-osban miért CSAK 1 Csík van ? [/quote]

Leesett? Kép

------------------

#37 Guest_marczi_*

Elküldve: 2001. 09. 24. 15:49

Thx. Igazabol csak arra voltam kivancsi, hogy jol gondolom-e a dolgokat, es a DiamondTron meg a NaturalFlat igazbol semmi se, csak a harom masik fajta kepcso "uj nevvel illetese".

Masreszt en mar dontottem. Mivel en is magamat tartottam a fo szempontnak, es en bizony nem latom teljesen flat-nek a Trinitron/NaturalFlat-es moncsikat, raadasul idegesit a ket merevitoszal is. Vettem hat DynaFlat-es Samsung 700IFT-t.

#38 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 18:26

Kép

#39 Guest_Flynn_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 23:25

Was ist so interessant, Herr Borschos?
Hukk!

#40 Guest_PETYA01_*

Elküldve: 2001. 10. 01. 23:38

Hi! Nekem egy Mag 810FD-m van sony trinitron képcső stb...Hát nem vagyok elájulva tőle a képe és a színe nagyon szép de sötét egy cseppet és akinek fontos hogy két vonal tuti párhuzamos legyen az felejtse el ezt monitort.De játékra tuti nekem azért bejött.
Ja és az ára 150 rugó.
Kép Kép

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.