HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1271 Felhasználó inaktív   AST 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:41

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:27

Nem lehet, hogy 1 rendszerventi lassabb fordulaton kezd el forogni bootkor, mint amit a BIOS mérni tud és ezért sípol?  :think: ;)

Nem hiszem, mert a fordulatot szerintem max. 3 másodperc alatt felveszi.

Van más ötleted??? :think:
Gigabyte GA-945GZM-S2, Core2Duo E4400, ASUS 8500GT, Acer AL1716, Samsung 250GB SATA, Mobile Rack:Samsung 160GB SATA, 2x1024 DDR2, IR-Wave 520US, Bluetake BT009Si, HP 3320.

#1272 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 20:46

Egy :lama: (újabb) :lama: kérdése. :D

Nemrégiben szert tettem egy Gigabyte alaplapra.

A dobozon lévő matrica szerint típusa: GA-8GNXP, viszont a http://www.giga-byte.com/ honlapon ezt nem találom,
csak ezt: GA-8GNXP-D.

Most akkor csak a dobozon lévő matricáról maradt le véletlenü a "-D" megjelölés, vagy olyan régi típus az enyém, hogy a gyártó honlapján már nem is szerepel? :confused:

Üdv: scaurus

u.i.: mondjuk van a számítógép házon egy Dual BIOS matrica, tehát ettől lehet "-D" is..

u.i.2.: az alaplap doboza tele van mindenféle alkatrésszel/kábellel, meg plakáttal, de kézikönyv nincs benne, továbbá a driver cd-én sem találtam utalást a típusra..

u.i.3.: az Everest se ismerte fel az alaplapot, "ismeretlen" típusként jelöli - mondjuk ez aztán végképp nem jelent semmit...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1273 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:36

Idézet: AST - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:41

Nem hiszem, mert a fordulatot szerintem max. 3 másodperc alatt felveszi.

Van más ötleted??? :think:

Sajnos nincs, én még csak ilyennel találkoztam. :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1274 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:39

Több help is kéne.

1. Van egy Gigabyte GA-8I945P-G alaplapom. Van rajt ugyebár 4 SATA és 3 IDE. Csak az IDE1-en lévő cuccokat ismeri fel. Ha a BIOS-ban engedélyezem a GigaRaid funkciót, akkor WIN boot előtt lefuttat egy scan-t, akkor felismeri, hogy a mobile rack ott van a másik chanelen, de BIOSban akkor is csak Chanel 0 (ez 2 SATA) és Chanel 1 van (ez az IDE1), és Windows-ban sem jelenik meg.
:(

2. ez nem hardver, de fontosabb. A Windowsomat már vagy 8szor kellett újratelepítenem 2 nap alatt. Először eltűnt a partícióm, aztán többször is volt, hogy a scandisk elindult, és valami árván marad fájlokat meg indexeket állított helyre, egyszer meg semmi nem történt, nem is bootolt be, meg volt olyan kékhelálos kép is, hogy "ha ezt a képernyőt először látja......"

A konfigom (zsír új): intel p4 64bit 3Ghz, GA-8I945P-G, Kingston 1 GB DDRII dual, SATA Maxtor vinyó, Windows XP Prof (ja, és Gigabyte 6600GT, de az gondolom mindegy).

Gondoltam rá, hogy nem szereti a 64 bitet meg a DDRII-t, vagy a winchesternek van gondja.

PLZ HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!!
24 & ReGenesis & Prison Break addict

#1275 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:15

Idézet: ramses - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 18:58

Helló! Probált már valaki Gigabyte 945P-G lapra Zalman 7700 procihűtőt feltenni?

Én a nem G-s változatra igen, és sikerült is :)
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#1276 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:16

Hello.

nekem van egy gigabyte 945-ös lapom, egy 3.0-ás 64bites 2megás P4-gyel.
Ezek elvileg szépen húzhatók, de nekem 220-as FSB-n már nem akar elindulni.

Mi lehet a gáz? Nyilván valami az alaplappal? Vagy valamit be kell még külön állítani, vagy trükközni?
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#1277 Felhasználó inaktív   Loki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:27

Miért nem olvastam korábban ezt a topicot?

A héten veszek egy Gigabyte K8NS alaplapot és amiket itt olvastam róla az nagyon lesújtott. A ph-n szinte csak jókat olvastam róla, többen is ajánlották, de ha ennyi példánnyal gáz van akkor lehet, hogy meggondolom magam.
Nálam mondjuk csak egy ram modul menne benne és egy 2800-as Sempron, de más hibák is felmerültek.

Valakinek van jó tapasztalata egyáltalán ezzel a lappal?

#1278 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 13:12

Idézet: Loki - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 11:27

Miért nem olvastam korábban ezt a topicot?

A héten veszek egy Gigabyte K8NS alaplapot és amiket itt olvastam róla az nagyon lesújtott. A ph-n szinte csak jókat olvastam róla, többen is ajánlották, de ha ennyi példánnyal gáz van akkor lehet, hogy meggondolom magam.
Nálam mondjuk csak egy ram modul menne benne és egy 2800-as Sempron, de más hibák is felmerültek.

Valakinek van jó tapasztalata egyáltalán ezzel a lappal?

Háááát, nagyon gyorsan el kellene ezt az alaplapot felejtened! :( Próbálj meg valami más típust vagy más márkát. Most jött meg havernak a cserelapja, de hogy ez meddig fogja bírni... :think:  :omg: :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1279 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 00:43

Idézet: Oscee - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 22:39

Több help is kéne.

1. Van egy Gigabyte GA-8I945P-G alaplapom. Van rajt ugyebár 4 SATA és 3 IDE. Csak az IDE1-en lévő cuccokat ismeri fel. Ha a BIOS-ban engedélyezem a GigaRaid funkciót, akkor WIN boot előtt lefuttat egy scan-t, akkor felismeri, hogy a mobile rack ott van a másik chanelen, de BIOSban akkor is csak Chanel 0 (ez 2 SATA) és Chanel 1 van (ez az IDE1), és Windows-ban sem jelenik meg.  

2. ez nem hardver, de fontosabb. A Windowsomat már vagy 8szor kellett újratelepítenem 2 nap alatt. Először eltűnt a partícióm, aztán többször is volt, hogy a scandisk elindult, és valami árván marad fájlokat meg indexeket állított helyre, egyszer meg semmi nem történt, nem is bootolt be, meg volt olyan kékhelálos kép is, hogy "ha ezt a képernyőt először látja......"

A konfigom (zsír új): intel p4 64bit 3Ghz, GA-8I945P-G, Kingston 1 GB DDRII dual, SATA Maxtor vinyó, Windows XP Prof (ja, és Gigabyte 6600GT, de az gondolom mindegy).

Gondoltam rá, hogy nem szereti a 64 bitet meg a DDRII-t, vagy a winchesternek van gondja.

PLZ HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!!

Hello!

Nekem is hasoló probélmám volt mint neked, csak nekem nincs SATA-s vinyóm.
A történet a következő:
Vettem egy Gigabyte GA-8I915P Duo alaplapot, egy 3.06 os Celeron procit, egy GeForce 6600GT VGA-kártyát és 512MB ramot.
Ahol vettem, belerakattam, de persze vinyót nem kötöttünk rá csak bekonfigolta a BIOS-t. Hazahoztam rákötöttem 3 vinyót meg egy DVD lejátszót a két különálló IDE2 és IDE3-ra. Bekapcs, bootol a WIN XP SP2, majd az első menü megjelenése előtt kékhalál. Hirtelen megállt bennem az ütő. Lehagyva a közes probálgatásokat, a lényeg, hogy úgy sikerült telepíteni, hogy Az IDE1 re rákötöttem a rendszer vinyót meg a DVD-t és semmi mást! Fontos, hogy az IDE2, vagy IDE3 mon ne legyen semmi mert akkor újra kékhalál. Winfos felment, kikapcs rányomtam a másik két winyót, bekapcs, winfos nem látja... Ja persze a bootnál felismeri őket. Mondjuk a IDE2esen lévőt a RAIDnél ismeri fel. A lényeg annyi, hogy telepíteni kellett az alaplap CDjéről egy RAID-es progit. Remélem ez neked is segíteni fog.

#1280 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 01:13

Nekem is lenne pár kérdésem:
Az alábbi konfigom van:

Gigabyte GA-8I915P Duo alaplap
3.06-os Celeron proci
GeForce 6600GT VGA-kártya
512MB RAM
3 Maxtor vinyó (40, 80 és 120 gigásak, mind ATA-s)
1 LG DVD-író
400W-os Macron táp

1. Kinek mi a tapasztalata a lappal kapcsolatban (ha valahol van róla szó bocsi, de én nem találtam)

2. Szerintetek érdemes húzni a procin vagy bármi máson? Bírni fogja?

3. Van ez az Easy Tune nevű progi. Ebben van egy Smart Fan rész, amiben van egy óra, amin (ha jól értem) meg lehet adni, hogy mikor kapcsoljon be illetve ki a Fan controller. Jól értelmezem?:) Ha igen akkor mi értelme? Nem az a jó, ha mindig figyeli a hőmérsékletet és annak megfelelően pörgeti a coolert? Akkor érdemes ezt 24 órásra állítani, nem?

4. Van ez a C.I.A. meg M.I.B.. Tudom, hogy az előbbi a CPUn állít az utóbbi meg a memórián, de nem értem igazán, hogy mit csinál. Mi lesz, ha én mondjuk a "Sport" nevű opciót választom? Mit és mekkorára állít? Mert erről semmi infót nem találok.

5. Érdemes a BIOSt frissíteni? Eddig még csak rossz tapasztalatokat hallottam a BIOS frissítésről.

#1281 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 11:33

a giga nf4 ultra lapok mennyire vannak ott tuningban?
3db nf4 ultrát aláltam a gigabyte oldalán, amik papíron tök ugyanolyanok...melyik a legfullosabb?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1282 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:03

Hi all!

Van itt olyan akinek K8N-es alaplapja van és komolyabb usb-s egeret használ mert kiváncsi lennék, hogy a biosban be kapcsolta-e vagy csak simán szoftveresen rakta fel???

THx
:think:
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#1283 Felhasználó inaktív   z3alot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:11

Idézet: tbela - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 2:13

1. Kinek mi a tapasztalata a lappal kapcsolatban (ha valahol van róla szó bocsi, de én nem találtam)

2. Szerintetek érdemes húzni a procin vagy bármi máson? Bírni fogja?

3. Van ez az Easy Tune nevű progi. Ebben van egy Smart Fan rész, amiben van egy óra, amin (ha jól értem) meg lehet adni, hogy mikor kapcsoljon be illetve ki a Fan controller. Jól értelmezem?:) Ha igen akkor mi értelme? Nem az a jó, ha mindig figyeli a hőmérsékletet és annak megfelelően pörgeti a coolert? Akkor érdemes ezt 24 órásra állítani, nem?

4. Van ez a C.I.A. meg M.I.B.. Tudom, hogy az előbbi a CPUn állít az utóbbi meg a memórián, de nem értem igazán, hogy mit csinál. Mi lesz, ha én mondjuk a "Sport" nevű opciót választom? Mit és mekkorára állít? Mert erről semmi infót nem találok.

5. Érdemes a BIOSt frissíteni? Eddig még csak rossz tapasztalatokat hallottam a BIOS frissítésről.

No az 1-t nemtom, nemigazan ismerem a lapodat
2. Ha jol viszi a gep a jatekokat, es megvagy vele elegedve, hulyeseg huzni.
3. Ugyanezt nem lehet bios-bol beallitani?
4. Windows alol nemigazan ajanlom babralni a hardverelemeket, inkabb mar ha tuningolni akarsz, tedd a bios-bol.
5. Ha nem szukseges, akkor inkabb ne kezd bele. Amugy az en alaplapomban mar 2x gyurtam bele uj biost.

#1284 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:03

Köszi a válaszokat.

#1285 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:13

Sziasztok
K-8NF-9 es alaplapom van, teljesen megvagyok elégedve vele, semmi gond, viszont biost frissitettem még anno F4 re és azota nem tudom, mert azt irja, hogy irás védett , ezzel mit lehet kezdeni? Bios ban néztem már, de semmi idevonatkozo dolgot nem találtam :o(

Köszi elöre is

#1286 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:12

8i945 P-G lapokhoz kijött az F8-as bios:

F8 2005/11/28
Fixed running 3Dmark system will hang up with 930 CPU

http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Sup...GA-8I945P-G.htm

:cool:
kuf

#1287 Felhasználó inaktív   xaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 15:04

Hi mindeki!

Én is gigabyte tulaj lettem! K8nf9-ultra

Lenne pár kérdésem.

Ha tuningolok miért indul újra a gép és boottoláskor valami olyat ír h tuning rigth .... ha nem jó akkor nyomja a del gombot. Vár egy kicsit majd reboot.

A másik kérdésem miért nem indul el ati radeon kártyákkal? Próbálva volt msi rx800, gigabyte x600, x300. Csak nvidiaával indul el.

Ha tudtok valami megoldásokat írjátok. Egyébként tetszik a lap és nem nagyon akarok megválni tőle ilyen piti hibák miatt.
Gigabyte iSolo|Abit x38Gt|Intel Core2Duo e6320|GeCube 2600xt|3x1024 mb kingmax|2x250gb samsung raid0|Maxtor 120gb rack|plextor dvr-719 dvdrw|toshiba 1812 dvdr|NEC sata dvdrw|Samsung 730BF TFT|SB Audigy|Hyper TyperR 480W|Ozaki 5.1 fülhallgató|

#1288 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:19

Idézet: xaba - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 15:04

Hi mindeki!

Én is gigabyte tulaj lettem! K8nf9-ultra

Lenne pár kérdésem.

Ha tuningolok miért indul újra a gép és boottoláskor valami olyat ír h tuning rigth .... ha nem jó akkor nyomja a del gombot. Vár egy kicsit majd reboot.

A másik kérdésem miért nem indul el ati radeon kártyákkal? Próbálva volt msi rx800, gigabyte x600, x300. Csak nvidiaával indul el.

Ha tudtok valami megoldásokat írjátok. Egyébként tetszik a lap és nem nagyon akarok megválni tőle ilyen piti hibák miatt.

Ha új értékeket adsz meg a biosban, logikus hogy újra kell indulnia a gépnek ezek érvényesítéséhez. Nálam azt írja ki ilyenkor, hogyha nem sikeres a túlhajtás a legközelebbi induláskor visszaáll alapra, ha nyomom a del gombot. Szóval ha kifagy a gép boot helyett, nyomsz egy resetet és irány a bios, nem kell clear cmos.

#1289 Felhasználó inaktív   xaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:19

Idézet: vatom - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 15:19

Ha új értékeket adsz meg a biosban, logikus hogy újra kell indulnia a gépnek ezek érvényesítéséhez. Nálam azt írja ki ilyenkor, hogyha nem sikeres a túlhajtás a legközelebbi induláskor visszaáll alapra, ha nyomom a del gombot. Szóval ha kifagy a gép boot helyett, nyomsz egy resetet és irány a bios, nem kell clear cmos.

Thx!
De látom nem értetél meg. Nekem is azt irja ki.

Csak utána nem indul el a gép hanem reboot.

Ha csak 20 Mhz-et növelek akkor is.

Nem hiszem h azért mert nem bírná. Asus-ban ment 270 mhz-en.
Lényeg, ha nem alap beállítás használom akkor reboot.
Gigabyte iSolo|Abit x38Gt|Intel Core2Duo e6320|GeCube 2600xt|3x1024 mb kingmax|2x250gb samsung raid0|Maxtor 120gb rack|plextor dvr-719 dvdrw|toshiba 1812 dvdr|NEC sata dvdrw|Samsung 730BF TFT|SB Audigy|Hyper TyperR 480W|Ozaki 5.1 fülhallgató|

#1290 Felhasználó inaktív   xaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 21:22

Látom nehéz kérdés!

Senkinek semmi 5lete?

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.