HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1321 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 11:22

Idézet: JaBa - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 21:19

Szijasztok!

Nekem egy GA-7N400 Pro2 (Rev 2.x) -es lapom van. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak egy "apró" hibája van: a leglehetetlenebb pillanatokban resetel. (...)

Én a táppal kezdeném...

#1322 Felhasználó inaktív   JaBa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 12:04

Szijasztok!

Köszi a segedelmeket...

AGP-nek nem adtam plusz fesz.-t, BIOS-ban színte minden ki volt kapcsolva, csak az alapvető cuccok voltak be. És sajnos már csak a processzort nem cseréltem, mert nem kaptam kölcsön procit, táp volt az első gyanum nekem is, de azt rögtön ki is iktattam, mint problémalehetőség, vettem bele egy bazinagyot, márkásat, és nehezet... :)

Továbbra is várom a segítségeket, hátha... ))))

Amugy ilyet okozhat proci? Én kizártam a lehetőségét 85%-ra.

Bye

#1323 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 22:46

Idézet: JaBa - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:19

Szijasztok!

Nekem egy GA-7N400 Pro2 (Rev 2.x) -es lapom van. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak egy "apró" hibája van: a leglehetetlenebb pillanatokban resetel. Van, hogy megy 1 hétig is enélkül, halálra strapálva, van, de hogy csak egy szimpla fájlmásolásnál elszáll... Mindent kipróbáltam már, egyedül a procit nem cseréltem. Volt BIOS frissítés többször is, legújabb driverek vannak fenn. 2600-as bartonnal bírnám szóra, ezzel 58C-os, így nem is a túlmelegedés okozza. Sajnos nem garos, így bukta a javítás, és nem igazán foglalkozna senki vele. Eladni el lehetne, de nem olyan vagyok... :) Előre is kösz a segítségeket...

Bye

Memória hiba is lehet. Az időzítéseket vedd visszább, esetleg csökkentsd, vagy növeld a ram fesz-t.
Ha WinXp -t használsz kapcsold ki az Automatikus újraindítást és akkor az újraindulás helyett kék képernyőd lesz, ott pedig fény derül a hiba okára!
AMD Athlon64 3000+@2706 MHz, AC Freezer 64, Gigabyte GA-K8NSC-939, 2*512MB Kingston ram, Palit 6600GT 256MB 550/1035 MHz, Maxtor 200GB SATA, Pioneer Dvr-110, Creative Audigy 2 ZS, Samsung SyncMaster 730BF, MOMO Racing

#1324 Felhasználó inaktív   JaBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:06

Hmmm...

Most minden alapbeállításon van, gondolod, hogy úgy túl szélsőséges értékek vannak, és attól? Erre nem gondoltam. Kipróbálom hátha...

Köszi

Ja, azért valaki meg tudná mondani, hogy 2,6-os bartonhoz milyen feszültség értékeket állítsak be? Nem akarom széjjelebbvágni a cuccot, mint most van :)

Bye

#1325 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:36

Idézet: JaBa - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 10:06

Hmmm...

Most minden alapbeállításon van, gondolod, hogy úgy túl szélsőséges értékek vannak, és attól? Erre nem gondoltam. Kipróbálom hátha...

Köszi

Ja, azért valaki meg tudná mondani, hogy 2,6-os bartonhoz milyen feszültség értékeket állítsak be? Nem akarom széjjelebbvágni a cuccot, mint most van :)

Bye

Minden fesz-t  állíts default-ra!
AMD Athlon64 3000+@2706 MHz, AC Freezer 64, Gigabyte GA-K8NSC-939, 2*512MB Kingston ram, Palit 6600GT 256MB 550/1035 MHz, Maxtor 200GB SATA, Pioneer Dvr-110, Creative Audigy 2 ZS, Samsung SyncMaster 730BF, MOMO Racing

#1326 Felhasználó inaktív   JaBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 19:03

Idézet: Gaberking - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:36

Minden fesz-t  állíts default-ra!

ÖÖ :) Minden default. :) Azt hittem az sem jó, de akkor nem is az lesz a baj :(

#1327 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 22:59

Sziasztok!

3 hónap után megdöglött a Gigabyte K8N Ultra-9-es lapom. :eek: :spirit: (pedig életem legjobb lapja volt amivel találkoztam...)

Most mivel nem lehet már kapni ezért küldtek egy  GA-K8N Pro SLI-t.
A probléma az hogy csak 2 PCI foglalat van rajta és az SLI-t nem tudom kihasználni, mert nincs dual VGA-m, és nem is lesz, nem is tervezem.....
Amit nézegetek hogy az Ultra-9-es utódja a GA-K8NF9 Ultra lett
Én nem ismerem a fenti két lapot.

A másik amit olvasok itt két oldallal visszább - valaki írta, hogy a K8NF9 Ultra nem kezeli az ATI Radeon-okat?
Ez mennyire gyakori probléma, mert nekem egy ASUS EAX-300-TD-m van?

Mit tudotok mondani? Melyiket válasszam?
Nekem egy stabil lap kell, a tuning annyira nem lényeg.

#1328 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 09:16

Idézet: JaBa - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 19:03

ÖÖ :) Minden default. :) Azt hittem az sem jó, de akkor nem is az lesz a baj :(

Esetleg az a gyártmányú  memória amit használsz, nem kompatibilis az alaplapoddal.
Próbáld meg minőségi memóriával, ha nem az lenne! :think:

Szerkesztette: Gaberking 2006. 02. 02. 09:18 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   xaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 09:20

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 21:59

Sziasztok!

3 hónap után megdöglött a Gigabyte K8N Ultra-9-es lapom. :eek: :spirit: (pedig életem legjobb lapja volt amivel találkoztam...)

A probléma az hogy csak 2 PCI foglalat van rajta és az SLI-t nem tudom kihasználni, mert nincs dual VGA-m, és nem is lesz, nem is tervezem.....
Amit nézegetek hogy az Ultra-9-es utódja a GA-K8NF9 Ultra lett
Én nem ismerem a fenti két lapot.

A másik amit olvasok itt két oldallal visszább - valaki írta, hogy a K8NF9 Ultra nem kezeli az ATI Radeon-okat?
Ez mennyire gyakori probléma, mert nekem egy ASUS EAX-300-TD-m van?

Mit tudotok mondani? Melyiket válasszam?
Nekem egy stabil lap kell, a tuning annyira nem lényeg.

Hi!

Nekem volt probémám az(GA-K8NF9 Ultra) ati kártyákkal de gar csere után megoldódott.

Ami viszont nem tetszik a tuningolhatósága.

ha 200 helyet 210-re állítom még elindul de ha nagyobbra teszem akkor be bootol csak a ide detectnél nem megy tovább és reboot. A procim egy másik lapaban 300 mhz-nél elindult. sőt a windows is működött. Ezért nem értem a dolgot. Ez az első gigabyte lapom és eddig nagy csalódás.

valakinek esetleg valami tipp?
Gigabyte iSolo|Abit x38Gt|Intel Core2Duo e6320|GeCube 2600xt|3x1024 mb kingmax|2x250gb samsung raid0|Maxtor 120gb rack|plextor dvr-719 dvdrw|toshiba 1812 dvdr|NEC sata dvdrw|Samsung 730BF TFT|SB Audigy|Hyper TyperR 480W|Ozaki 5.1 fülhallgató|

#1330 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 10:23

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 22:59

Nekem GA-K8N Pro-SLI-m van és nagyon stabil deszka, Szükséged van 2 PCI-nál többre?
Az SLI csak lehetőség nem kötelező kihasználni, de jól jöhet még. Nem drága dolog pl. 2 6600-át belerakni és egész jó teljesítményt nyújtanak.

A húzással nekem is meggyűlt a bajom. Sajnos én a procit máshol nem tudom kipróbálni (PIV-deszka az van dögivel). Venice 3200+ E6 és úgy néz ki ebben a lapban alapfeszen 205-ön is hibázik. :(
ClockGen-el húzva 286x7 HT 3x mem 1.33-on megy hiba nélkül, újraindításkor kiabál a húzás miatt.
3 bios-sal próbáltam, minddel ezt csnálta. :( 1.45V-on ment 2200MHz-en a proci, de még nincs meg a Freezer64-em így nem erőltetem addig.

#1331 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:29

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 9:23

Nekem GA-K8N Pro-SLI-m van és nagyon stabil deszka, Szükséged van 2 PCI-nál többre?
Az SLI csak lehetőség nem kötelező kihasználni, de jól jöhet még. Nem drága dolog pl. 2 6600-át belerakni és egész jó teljesítményt nyújtanak.

A húzással nekem is meggyűlt a bajom. Sajnos én a procit máshol nem tudom kipróbálni (PIV-deszka az van dögivel). Venice 3200+ E6 és úgy néz ki ebben a lapban alapfeszen 205-ön is hibázik. :(
ClockGen-el húzva 286x7 HT 3x mem 1.33-on megy hiba nélkül, újraindításkor kiabál a húzás miatt.
3 bios-sal próbáltam, minddel ezt csnálta. :( 1.45V-on ment 2200MHz-en a proci, de még nincs meg a Freezer64-em így nem erőltetem addig.

Most jelenleg megfelel a 2 PCI foglalat, de terveztem még a gépbe egy TV Tuner kártyát.
Akkor meg már kevés lesz. Meg bármilyen bővítőkártyát  akar venni az ember az csak PCI foglalaltú lehet.  A PCI-Express-t idáig csak videókártyában láttam.

Amit én legjobban sajnálok, az a dual Gigabit,... egyik Gigabyte lapban se fellelhető már, :(  pedig K8N Ultra-9-nél én kihasználtam hogy volt még egy intergrált hálókari.

A tuning ezek szerint ennél a lapnál is problémákba ütközik.  :(

#1332 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:10

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:29

Most jelenleg megfelel a 2 PCI foglalat, de terveztem még a gépbe egy TV Tuner kártyát.
Akkor meg már kevés lesz. Meg bármilyen bővítőkártyát  akar venni az ember az csak PCI foglalaltú lehet.  A PCI-Express-t idáig csak videókártyában láttam.

Amit én legjobban sajnálok, az a dual Gigabit,... egyik Gigabyte lapban se fellelhető már, :(  pedig K8N Ultra-9-nél én kihasználtam hogy volt még egy intergrált hálókari.

A tuning ezek szerint ennél a lapnál is problémákba ütközik.  :(

Tv tuner megoldható USB-vel is, ha több géped van akkor még praktikusabb is.
A dual lan nekem nem hiányzik.
A tuninggal kapcsolatban még semmi sem biztos, lehet nem a lap bűne.

#1333 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:18

Tényleg baromság a 2 PCI foglalat, hogy az erősen driverfüggő SLI mód 2 kártyával esetleg elmenjen, és abban is főleg a 3Dmark-ok :) . Jó hogy nem csak 1 PCI foglalat van :)
Mondjuk előbb-utóbb el fogják felejteni a PCI aljzatot és lehet hogy mindenhol PCIE lesz, dehát ezt már megszokhattuk hogy a számítógép olyan dolog, amibe számolatlanul öntöd a pénzt...

Én nekem nem lenne szimpatikus egy USB-s tévékártya.

#1334 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:26

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 12:18

Én nekem nem lenne szimpatikus egy USB-s tévékártya.

Laptophoz csak olyat tudsz csatlakoztatni, pár kamionos ismerősnek olyan van, semmi gond velük.

#1335 Felhasználó inaktív   muzsikpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:26

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8NF9 -es alaplapom hozzá egy 160GB -os maxtor Sata HDD-m,most telpíteném, boot-olok a XP lemezről ,particionálás után formatálok,fájl másolás után rendesen ujra indúl a gép,de nem tudom ezután semmi féle képpen nem bootol a HDD-ről!Ezek után is csak a CD -ről hajlandó bootolni!Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

#1336 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 20:10

Idézet: muzsikpeti - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:26

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8NF9 -es alaplapom hozzá egy 160GB -os maxtor Sata HDD-m,most telpíteném, boot-olok a XP lemezről ,particionálás után formatálok,fájl másolás után rendesen ujra indúl a gép,de nem tudom ezután semmi féle képpen nem bootol a HDD-ről!Ezek után is csak a CD -ről hajlandó bootolni!Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

Hali! Nem túl pontos ez a partícionálás/formázás leírás (mivel? hogy?) úgyhogy sok minden lehet.

Jó drivert adtál meg SATA-nak amikor F6-al be kellett adni a lemezt? Ha integrálva lett bele a SATA driver biztos hogy jó verzió? Érdemesebb floppyn megetetni vele a sajátjával. Mondjuk driver híján a másolás se menne szerintem...
A first boot hard disc-et lehetne pontosítani, mert a SATA az nem az első, első az IDE :) Tehát legyen inkább úgy beállítva hogy a SATA legyen az első, és hogy bootoljon arról, amiről akar.

Ha te partícionáltad, akkor lehet hogy elszúrtál valamit, durrjad le a vinyó tartamát ha nincs rajta semmi (!) akár a maxtor utiljával (first sector erase ilyesmi, vagy quick erase) és utána hagyd hogy az XP maga intézkedjen (partícionálás/formázás). Arról fog bootolni.
Ha mindenképp particionálni akarsz (több partíció), akkor ne feledd hogy elsődleges (primary) kell hogy legyen a partíció típusa hogy bootolható legyen. A lemez eleje fele lehetőleg.
Mi lehet még..ja igen, XP service packokkal integrált telepítője nem szereti, hogy ha az NTFS kluszter mérete nem szabványos. Tehát ha külső programmal formáztad meg, lehetséges hogy nem indul újra. Mikor az XP megkérdezi, kérj formázást is, arról biztos bootol ha primary partíción vagy.

Hirtelen ennyi.

#1337 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:49

A primary partíciók közül az fog bootolni, amelyik aktív. Esedleg boot floppyról pl pqmagic-el ellenőrizheted hogy a kívánt partíció active státuszú-e.

#1338 Felhasználó inaktív   kovex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:06

Idézet: muzsikpeti - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 20:26

Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

Ahoj,
a gigabyte lapomnál szaladtam bele olyanba, h a boot sorrendnél a SCSI-t kellett kiválasztani, majd egy másik lapon (Integrated Peripherials) kellett szerencsétlennek "megmondani", h a SCSi jelen esetben a sata vezérlőt jelenti BASE módban. A finomság ott volt, h ezek rejtve voltak valamilyen okosság miatt a biosban alapból. Ctrl+F1 gyel jött elő.
Csak tippnek vedd  :D
---------------------------------------------------------------------
Alohaaaa
1.) S2895, 2xOpteron252, 2x Nvidia Quadro Fx 3400....
2.) AT8 32x, Athlon 64 X2 4400+, 2xC3D x1800GTO....
3.) K8T Master2-FAR,2xOpteron 250, x800XT AIW....
4.) ST5020D

#1339 Felhasználó inaktív   Stego3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:15

hali!
Segítséget szeretnék kérni! A problémám a következő.
Van egy Giga-Byte alaplapom, k8nsc típusú meg egy radeon 9600xt videókarim!
Ha felrakom az alaplaphoz tartozó GART drivert, akkor az opengl es d3d alkalmazások picit befagyasztják a gépet! Viszont ha nem rakom ezt fel akkor az omega driverben (videókari) nem tudom átállítani az agp sebességét! illetve mindíg visszaállítja kikapcsoltra!

Remélem tud valaki segíteni mert ez így elég gáz  :confused:

#1340 Felhasználó inaktív   kovex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:21

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:26

Laptophoz csak olyat tudsz csatlakoztatni, pár kamionos ismerősnek olyan van, semmi gond velük.

Ahoj,
:offtopic: begin
a semmi gonddal csak akkor értek egyet, ha semmi más nem futik párhuzamosan.
A pci-os tvkártyám sokkal kevesebb erőforrást használ, mint az USB-s.
Arról nem beszélve, h ha USBs tunert használsz, akkor az a hub másra már nem lecc elég.
Kiabálni fog vagy a tuner, vagy a másik eszköz vezérlője, h nincs elég áram.
Legalábbis a pinnacle PCTV USB2-es bigyóm meg a 3dfx űregerem nem szerették egymást.

Bár meg kell mondjam, h a belső kártyám műholdvevő, ollan meg USBsből nem nagyon van.
Ha a tvtuner, mint szükséges kellék felmerül, szvsz a legjobb az All in Wonder megoldás a kanadai gyártótól. És akkor nem is kell csak a pci-E.
ésakkor 
:offtopic: vége
Merthátugye Gigabyte topic.... ;)
---------------------------------------------------------------------
Alohaaaa
1.) S2895, 2xOpteron252, 2x Nvidia Quadro Fx 3400....
2.) AT8 32x, Athlon 64 X2 4400+, 2xC3D x1800GTO....
3.) K8T Master2-FAR,2xOpteron 250, x800XT AIW....
4.) ST5020D

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.