HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1331 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:29

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 9:23

Nekem GA-K8N Pro-SLI-m van és nagyon stabil deszka, Szükséged van 2 PCI-nál többre?
Az SLI csak lehetőség nem kötelező kihasználni, de jól jöhet még. Nem drága dolog pl. 2 6600-át belerakni és egész jó teljesítményt nyújtanak.

A húzással nekem is meggyűlt a bajom. Sajnos én a procit máshol nem tudom kipróbálni (PIV-deszka az van dögivel). Venice 3200+ E6 és úgy néz ki ebben a lapban alapfeszen 205-ön is hibázik. :(
ClockGen-el húzva 286x7 HT 3x mem 1.33-on megy hiba nélkül, újraindításkor kiabál a húzás miatt.
3 bios-sal próbáltam, minddel ezt csnálta. :( 1.45V-on ment 2200MHz-en a proci, de még nincs meg a Freezer64-em így nem erőltetem addig.

Most jelenleg megfelel a 2 PCI foglalat, de terveztem még a gépbe egy TV Tuner kártyát.
Akkor meg már kevés lesz. Meg bármilyen bővítőkártyát  akar venni az ember az csak PCI foglalaltú lehet.  A PCI-Express-t idáig csak videókártyában láttam.

Amit én legjobban sajnálok, az a dual Gigabit,... egyik Gigabyte lapban se fellelhető már, :(  pedig K8N Ultra-9-nél én kihasználtam hogy volt még egy intergrált hálókari.

A tuning ezek szerint ennél a lapnál is problémákba ütközik.  :(

#1332 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:10

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:29

Most jelenleg megfelel a 2 PCI foglalat, de terveztem még a gépbe egy TV Tuner kártyát.
Akkor meg már kevés lesz. Meg bármilyen bővítőkártyát  akar venni az ember az csak PCI foglalaltú lehet.  A PCI-Express-t idáig csak videókártyában láttam.

Amit én legjobban sajnálok, az a dual Gigabit,... egyik Gigabyte lapban se fellelhető már, :(  pedig K8N Ultra-9-nél én kihasználtam hogy volt még egy intergrált hálókari.

A tuning ezek szerint ennél a lapnál is problémákba ütközik.  :(

Tv tuner megoldható USB-vel is, ha több géped van akkor még praktikusabb is.
A dual lan nekem nem hiányzik.
A tuninggal kapcsolatban még semmi sem biztos, lehet nem a lap bűne.

#1333 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:18

Tényleg baromság a 2 PCI foglalat, hogy az erősen driverfüggő SLI mód 2 kártyával esetleg elmenjen, és abban is főleg a 3Dmark-ok :) . Jó hogy nem csak 1 PCI foglalat van :)
Mondjuk előbb-utóbb el fogják felejteni a PCI aljzatot és lehet hogy mindenhol PCIE lesz, dehát ezt már megszokhattuk hogy a számítógép olyan dolog, amibe számolatlanul öntöd a pénzt...

Én nekem nem lenne szimpatikus egy USB-s tévékártya.

#1334 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:26

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 12:18

Én nekem nem lenne szimpatikus egy USB-s tévékártya.

Laptophoz csak olyat tudsz csatlakoztatni, pár kamionos ismerősnek olyan van, semmi gond velük.

#1335 Felhasználó inaktív   muzsikpeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:26

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8NF9 -es alaplapom hozzá egy 160GB -os maxtor Sata HDD-m,most telpíteném, boot-olok a XP lemezről ,particionálás után formatálok,fájl másolás után rendesen ujra indúl a gép,de nem tudom ezután semmi féle képpen nem bootol a HDD-ről!Ezek után is csak a CD -ről hajlandó bootolni!Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

#1336 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 20:10

Idézet: muzsikpeti - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:26

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8NF9 -es alaplapom hozzá egy 160GB -os maxtor Sata HDD-m,most telpíteném, boot-olok a XP lemezről ,particionálás után formatálok,fájl másolás után rendesen ujra indúl a gép,de nem tudom ezután semmi féle képpen nem bootol a HDD-ről!Ezek után is csak a CD -ről hajlandó bootolni!Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

Hali! Nem túl pontos ez a partícionálás/formázás leírás (mivel? hogy?) úgyhogy sok minden lehet.

Jó drivert adtál meg SATA-nak amikor F6-al be kellett adni a lemezt? Ha integrálva lett bele a SATA driver biztos hogy jó verzió? Érdemesebb floppyn megetetni vele a sajátjával. Mondjuk driver híján a másolás se menne szerintem...
A first boot hard disc-et lehetne pontosítani, mert a SATA az nem az első, első az IDE :) Tehát legyen inkább úgy beállítva hogy a SATA legyen az első, és hogy bootoljon arról, amiről akar.

Ha te partícionáltad, akkor lehet hogy elszúrtál valamit, durrjad le a vinyó tartamát ha nincs rajta semmi (!) akár a maxtor utiljával (first sector erase ilyesmi, vagy quick erase) és utána hagyd hogy az XP maga intézkedjen (partícionálás/formázás). Arról fog bootolni.
Ha mindenképp particionálni akarsz (több partíció), akkor ne feledd hogy elsődleges (primary) kell hogy legyen a partíció típusa hogy bootolható legyen. A lemez eleje fele lehetőleg.
Mi lehet még..ja igen, XP service packokkal integrált telepítője nem szereti, hogy ha az NTFS kluszter mérete nem szabványos. Tehát ha külső programmal formáztad meg, lehetséges hogy nem indul újra. Mikor az XP megkérdezi, kérj formázást is, arról biztos bootol ha primary partíción vagy.

Hirtelen ennyi.

#1337 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:49

A primary partíciók közül az fog bootolni, amelyik aktív. Esedleg boot floppyról pl pqmagic-el ellenőrizheted hogy a kívánt partíció active státuszú-e.

#1338 Felhasználó inaktív   kovex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:06

Idézet: muzsikpeti - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 20:26

Pedig a biosban be van állítva a first boot-nál a Hard Disk!Segítsetek légyszives!!!!

Ahoj,
a gigabyte lapomnál szaladtam bele olyanba, h a boot sorrendnél a SCSI-t kellett kiválasztani, majd egy másik lapon (Integrated Peripherials) kellett szerencsétlennek "megmondani", h a SCSi jelen esetben a sata vezérlőt jelenti BASE módban. A finomság ott volt, h ezek rejtve voltak valamilyen okosság miatt a biosban alapból. Ctrl+F1 gyel jött elő.
Csak tippnek vedd  :D
---------------------------------------------------------------------
Alohaaaa
1.) S2895, 2xOpteron252, 2x Nvidia Quadro Fx 3400....
2.) AT8 32x, Athlon 64 X2 4400+, 2xC3D x1800GTO....
3.) K8T Master2-FAR,2xOpteron 250, x800XT AIW....
4.) ST5020D

#1339 Felhasználó inaktív   Stego3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:15

hali!
Segítséget szeretnék kérni! A problémám a következő.
Van egy Giga-Byte alaplapom, k8nsc típusú meg egy radeon 9600xt videókarim!
Ha felrakom az alaplaphoz tartozó GART drivert, akkor az opengl es d3d alkalmazások picit befagyasztják a gépet! Viszont ha nem rakom ezt fel akkor az omega driverben (videókari) nem tudom átállítani az agp sebességét! illetve mindíg visszaállítja kikapcsoltra!

Remélem tud valaki segíteni mert ez így elég gáz  :confused:

#1340 Felhasználó inaktív   kovex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:21

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:26

Laptophoz csak olyat tudsz csatlakoztatni, pár kamionos ismerősnek olyan van, semmi gond velük.

Ahoj,
:offtopic: begin
a semmi gonddal csak akkor értek egyet, ha semmi más nem futik párhuzamosan.
A pci-os tvkártyám sokkal kevesebb erőforrást használ, mint az USB-s.
Arról nem beszélve, h ha USBs tunert használsz, akkor az a hub másra már nem lecc elég.
Kiabálni fog vagy a tuner, vagy a másik eszköz vezérlője, h nincs elég áram.
Legalábbis a pinnacle PCTV USB2-es bigyóm meg a 3dfx űregerem nem szerették egymást.

Bár meg kell mondjam, h a belső kártyám műholdvevő, ollan meg USBsből nem nagyon van.
Ha a tvtuner, mint szükséges kellék felmerül, szvsz a legjobb az All in Wonder megoldás a kanadai gyártótól. És akkor nem is kell csak a pci-E.
ésakkor 
:offtopic: vége
Merthátugye Gigabyte topic.... ;)
---------------------------------------------------------------------
Alohaaaa
1.) S2895, 2xOpteron252, 2x Nvidia Quadro Fx 3400....
2.) AT8 32x, Athlon 64 X2 4400+, 2xC3D x1800GTO....
3.) K8T Master2-FAR,2xOpteron 250, x800XT AIW....
4.) ST5020D

#1341 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 08:34

Idézet: kovex - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 0:21

Ha a tvtuner, mint szükséges kellék felmerül, szvsz a legjobb az All in Wonder megoldás a kanadai gyártótól. És akkor nem is kell csak a pci-E.
ésakkor 
:offtopic: vége
Merthátugye Gigabyte topic.... ;)

:up:

#1342 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 11:14

Nézelődtem a bios-ba és érdekes dolgot tapasztaltam.
Ha bekapcsolom a rejtett beállításokat és bemegyek a Integrated Peripherals menűbe, lefelé tallózva eljutok az Onboard IrDA Port-ig, ott csontrafagy. :think:
GA-K8N Pro-SLI a lap.

#1343 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:36

Van még valakinek ilyen lapja?
Nagyon úgy néz ki hibás az F8 bios.
Leszedtem visszaraktam az F7-est minden rendben.
Update-eltettem a wines gigás bios frissítő progival, ő szedte le magának a bios-t, ellenőrizte, frissítette és ezzel is fagy ugyanott.
Kíváncsi lennék másnál is előfordul-e?

#1344 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:39

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:36

Van még valakinek ilyen lapja?
Nagyon úgy néz ki hibás az F8 bios.
Leszedtem visszaraktam az F7-est minden rendben.
Update-eltettem a wines gigás bios frissítő progival, ő szedte le magának a bios-t, ellenőrizte, frissítette és ezzel is fagy ugyanott.
Kíváncsi lennék másnál is előfordul-e?

Ugyanez a lapom van, tegnap üzemeltem be. Miután rendbe szedtem a drivereket, rányomtam az új biost (floppyval, dos-ból). Semmi gondom nincs vele. Tettem bele egy Audigy 2 ZS-t, így a setupban letiltottam a hangkártyát, és a Firewire-t.
Egyenlőre tesztelem, de a chipset hűtő nagyon meleg....

Szerkesztette: alexha 2006. 02. 07. 15:41 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1345 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:42

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 10:14

Nézelődtem a bios-ba és érdekes dolgot tapasztaltam.
Ha bekapcsolom a rejtett beállításokat és bemegyek a Integrated Peripherals menűbe, lefelé tallózva eljutok az Onboard IrDA Port-ig, ott csontrafagy. :think:
GA-K8N Pro-SLI a lap.

Hogyan kapcsolod be a rejtett beállításokat?
Nyomtál-e clear bios-t?
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1346 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 16:40

Idézet: alexha - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 15:42

Hogyan kapcsolod be a rejtett beállításokat?
Nyomtál-e clear bios-t?

Ctrl+F1.
A wines frissítőprogival csinálom az törli a bios-t írás előtt, ha erre gondolsz. :think:

Az F8-at raktad fel?
Próbáld már ki légyszives. Bemész a bios-ba nyomsz 1 Ctrl+F1-et, belépsz a Integrated Peripherals-ba, ott lépegetsz lefelé, ha leérsz az aljára nálam van a gond.

#1347 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:10

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 15:40

Ctrl+F1.
A wines frissítőprogival csinálom az törli a bios-t írás előtt, ha erre gondolsz. :think:

Az F8-at raktad fel?
Próbáld már ki légyszives. Bemész a bios-ba nyomsz 1 Ctrl+F1-et, belépsz a Integrated Peripherals-ba, ott lépegetsz lefelé, ha leérsz az aljára nálam van a gond.

F8, és nekem is kifagy. De nem zavar, mert amúgy működik.

#1348 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:29

Lehet írni a gigabyte-nak, remélhetőleg kijavítják.

#1349 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:33

Idézet: alexha - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 17:10

F8, és nekem is kifagy. De nem zavar, mert amúgy működik.

Kösz. Engem meg zavar, mint minden ami nem működik rendesen. :reklamacio:

#1350 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 06:28

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 16:33

Kösz. Engem meg zavar, mint minden ami nem működik rendesen. :reklamacio:

Úgy tűnik mégis van vele valami (F8 bios), mert bekapcsolva a gépet, elfelejti a bios beállításokat. Ezt abból vettem észre, hogy letiltottam az alaplapi hangkártyát (az SB Audigy 2 miatt), s az újbóli bekapcsoláskor ennek hiánya miatt nem indult a windows. Most visszatettem az F7-t.
Remélem nem más okozza a galibát. 

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.