Elküldve: 2008. 01. 09. 02:03
GA-P35C-DS3R lapom van és egy kis bibi támadt vele (vagy a procival, ami E4500@2200Mhz).
Nos, a gond a következő: mostanában nem hajlandó elindulni a megadott értékekkel az alaplap. Hiába állítom be, a CPU host frequency-nél, hogy 300Mhz-en menjen, nem azon, hanem a gyári értékein bootol. Ami még érdekesebb, hogy néha az everest és a CPU-Z is 1200Mhz-en futó CPU-t ír ki (mindezt úgy, hogy alapon a CPU 11x200Mhz-en megy, de ilyenkor átvált 6x200Mhz-re, és így jön ki az 1200Mhz).
Frissítettem már win alól BIOS-t is, gondoltam hátha megoldja a problémát, de nem sajna. Most az F9-es van fent. Csak elég furcsa, hogy korábban vígan szaladt 3300Mhz-en is (11x300), most meg mindig alapon bootol be. Én úgy tudtam, hogy csak a "limitált" kiadású CPU-nál lehet megváltoztatni a szorzót, nekem nem az van és mégis engedi, hogy változtassam...és csak ezt az egyet hajlandó "megtenni" az alaplap.
Tudna ebben valaki tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak még ki? A rendszer egyébként betonsatbil volt 3300Mhz-en és most 2200Mhz-en is...csak, ha egyszer már ment annyin...
Köszi előre is!