Idézet: Meszo - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 17:51
Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos nincs időm átnyálazni mind a 72 oldalt, úgyhogy inkább kérdeznék.
Szóval a haveromnak vettem egy P35-S3G lapot és az a probléma, hogy a CPU ventijét (CM Hyper TX2) nem tudom szabályozni. A BIOS-ban a CPU smart control engedélyezve van, szabályozni pedig a EasyTune 5 Pro-val akartam, de nem reagál semmire a venti, maxon pörög állandóan.
Egyelőre BIOS-t nem frissítettem még rajta (tavalyi a bios), de más ötletem sajna nincs, hogy miért nem megy.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha van "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, állítsd Voltage-re!
Ha nincs:
Tipikus Gigabyte BIOS probléma, hogy egyes BIOS verzióknál a ventillátorszabályozást csak engedélyezni/tiltani lehet, de csak PWM ventillátor esetén működik, addig más BIOS verzióban választani lehet, hogy Auto/PWM/Voltage, az engedélyezésen/tiltáson felül, tehát frissíts BIOS-t(úgy Auto állásban is jó lesz valószínűleg(amely beállítási lehetőség akkor fog megjelenni vélhetően))!
Ha ezután sincs "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, csak "CPU Smart FAN Control"-osod, és nem működik a fordsz. szabályozás, akkor próbáld másik, lehetőleg nem bétás BIOS verzióval!
Szerkesztette: dababa 2008. 05. 06. 20:29 -kor

Súgó
A téma zárva.