HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2151 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 06. 20:26

Idézet: Meszo - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 17:51

Szervusztok.

Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos nincs időm átnyálazni mind a 72 oldalt, úgyhogy inkább kérdeznék.
Szóval a haveromnak vettem egy P35-S3G lapot és az a probléma, hogy a CPU ventijét (CM Hyper TX2) nem tudom szabályozni. A BIOS-ban a CPU smart control engedélyezve van, szabályozni pedig a EasyTune 5 Pro-val akartam, de nem reagál semmire a venti, maxon pörög állandóan.
Egyelőre BIOS-t nem frissítettem még rajta (tavalyi a bios), de más ötletem sajna nincs, hogy miért nem megy.
Előre is köszönöm  a segítséget.

Ha van "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, állítsd Voltage-re!
Ha nincs:
Tipikus Gigabyte BIOS probléma, hogy egyes BIOS verzióknál a ventillátorszabályozást csak engedélyezni/tiltani lehet, de csak PWM ventillátor esetén működik, addig más BIOS verzióban választani lehet, hogy Auto/PWM/Voltage, az engedélyezésen/tiltáson felül, tehát frissíts BIOS-t(úgy Auto állásban is jó lesz valószínűleg(amely beállítási lehetőség akkor fog megjelenni vélhetően))!
Ha ezután sincs "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, csak "CPU Smart FAN Control"-osod, és nem működik a fordsz. szabályozás, akkor próbáld másik, lehetőleg nem bétás BIOS verzióval!

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 06. 20:29 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 20:41

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:26

Ha van "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, állítsd Voltage-re!
Ha nincs:
Tipikus Gigabyte BIOS probléma, hogy egyes BIOS verzióknál a ventillátorszabályozást csak engedélyezni/tiltani lehet, de csak PWM ventillátor esetén működik, addig más BIOS verzióban választani lehet, hogy Auto/PWM/Voltage, az engedélyezésen/tiltáson felül, tehát frissíts BIOS-t(úgy Auto állásban is jó lesz valószínűleg(amely beállítási lehetőség akkor fog megjelenni vélhetően))!
Ha ezután sincs "CPU Smart FAN Mode" opciód BIOS-ban, csak "CPU Smart FAN Control"-osod, és nem működik a fordsz. szabályozás, akkor próbáld másik, lehetőleg nem bétás BIOS verzióval!

Ok, köszönöm, akkor nekiugrok egy bios frissítésnek, mert jelenleg csak 'CPU Smart FAN Control' opció van.

#2153 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 11. 12:22

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 20:50

GSATA a Gigabyte által alaplapra forrasztott SATA RAID Chip.
Hogy jobb-e mint az intel chipsetben lévő, nem tudom, nincs RAID-om, enélkül valószínűleg ugyanaz, de egyesek szerint a GSTATA port CPU tuning esetén hibázik(nem tudom igaz-e, és, ha igen, melyik alaplapoknál).
Előlapi audio:
MIC-VCC->3-as pin
MIC-IN->1-es pin
GND->2-es pin
EAR R->5-ös pin
LINE R-> mondjuk 6-os pin
EAR L->9-es pin
LINE L-> mondjuk 10-es pin
Az előlapi bemeneti vonal nem fog működni, mert az alaplap nem támogatja, csak a mikrofon és fejhallgatókimenet.
Telepítsd a legfrissebb hang drivert!
( http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...3&GetDown=false )
Nálam a fülhallgató csatlakoztatását nem észleli automatikusan(így az nem szól(Vistám van)), emiatt a vezérlőpulton a Realtek HD Audio Manager-ben kell ilyenkor a következőket csinálni:
Az ablak jobb oldalán kb. felül egy mappaikon található, ha a fülhallgatód nem működik, kattints rá, válaszd ki az "Előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása"-t!
Fölötte Device Advanced Settings-nél furcsamódon az "A hátsó kimeneti eszköz némítása, ha az előlapi fejhallgató-csatlakozóhoz eszközt csatlakoztatnak" kell kijelölt legyen, pedig, ha az érzékelés le van tiltva a kompatibilitás érdekében, egyszerre jön jel a hátlapi és az előlapi csatlakozókhoz, így egyszerre szól a hangszóró(amíg ki nem kapcsolod) és a fülhallgató.
Bármit csináltam, ennél többet nem tudtam elérni az előlapi kimenet terén.

Köszi a segítséget, megy minden. :up:  :respect:
Bocs, hogy nem korábban, de másirányú elfoglaltságom volt.
Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#2154 Felhasználó inaktív   rbalint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:54

Hali mindenkinek!
Lehet hogy hülye kérdés, de én akkor sem tudom hogy műkszik a dolog. :D
Most fogok komplett gépet cserélni, és abban egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplap lesz. A netem UPC csomag. Nah most az lenne a kérdés, hogy ugye új hálókártya fog csatlakozni a modemre, elfogadja e egyből, vagy ki kell hívni az UPC-seket? Ez ugye érinti a mostani gép továbbvitelét is, mert ahova továbbmegy ott is UPC net van, és ott is ugye újnak számít majd a hálókártya. Amikor kb 2 éve ez a gép lett akkor ki kellett hívni az UPC-t mert akkor is problémák voltak, bár akkor lehet hogy én kevertem be valamit, mert a srác aki kijött kb 2 perc alatt végzett. :D  A cégnél mikor új gép lett üzembehelyezve akkormeg simán ment minden, nem kellett semit csinálni. Nahh szerintetek? :confused:

#2155 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 21:54

Idézet: rbalint - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 21:54

Hali mindenkinek!
Lehet hogy hülye kérdés, de én akkor sem tudom hogy műkszik a dolog. :D
Most fogok komplett gépet cserélni, és abban egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplap lesz. A netem UPC csomag. Nah most az lenne a kérdés, hogy ugye új hálókártya fog csatlakozni a modemre, elfogadja e egyből, vagy ki kell hívni az UPC-seket? Ez ugye érinti a mostani gép továbbvitelét is, mert ahova továbbmegy ott is UPC net van, és ott is ugye újnak számít majd a hálókártya. Amikor kb 2 éve ez a gép lett akkor ki kellett hívni az UPC-t mert akkor is problémák voltak, bár akkor lehet hogy én kevertem be valamit, mert a srác aki kijött kb 2 perc alatt végzett. :D  A cégnél mikor új gép lett üzembehelyezve akkormeg simán ment minden, nem kellett semit csinálni. Nahh szerintetek? :confused:

Emlékezetem szerint csak be kell regisztrálnod a megleévő felhasznveddel és jelszavaddal az új hálókártyád és működni fog a net.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2156 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:07

Sziasztok!

Nekem is kellene 1 kis segítség, nem jutok dűlőre. Vettem egy gigabyte GA-MA790X-DS4 tipusú alaplapot. Fel telepítettem az XP-t és a drivereket. A telepítés során nem volt semmi gondom, azonban a SATÁS winyónkon többször is kisebb--nagyobb olvasási hibák lépnek fel. Nem értem az okát. Cseréltem SATA és ATA kábeleket is, de nincs változás. 420W-os tápom van, nem hiszem hogy nem bírná.A rendszer nem ír hibákat, de a DVD-ről beolvasok több rar állományt, azt megcsinálja; majd kibontáskor 1-2x CRC hibát ír. Nem hiszem hogy mindkét DVD és vinyó meghibásodott volna 3-4 nap alatt, mivel az előző alaplapomon MSI Nvidia 570 chipszettel tökéletesen működött. Nagyobb játékoknál is lefagy, de nem ugyan azon a ponton. Az AMD chipszetre gyanakszom, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom hogy tudnám ezt a problémát teljesen behatárolni. Volt-e már másnak ilyen gondja, és hogy tudta orvosolni. Vagy ha vissza viszem a boltba a lapot el fogják-e fogadni a problémámat?  :think:  Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.-

#2157 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:46

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:07

Sziasztok!

Nekem is kellene 1 kis segítség, nem jutok dűlőre. Vettem egy gigabyte GA-MA790X-DS4 tipusú alaplapot. Fel telepítettem az XP-t és a drivereket. A telepítés során nem volt semmi gondom, azonban a SATÁS winyónkon többször is kisebb--nagyobb olvasási hibák lépnek fel. Nem értem az okát. Cseréltem SATA és ATA kábeleket is, de nincs változás. 420W-os tápom van, nem hiszem hogy nem bírná.A rendszer nem ír hibákat, de a DVD-ről beolvasok több rar állományt, azt megcsinálja; majd kibontáskor 1-2x CRC hibát ír. Nem hiszem hogy mindkét DVD és vinyó meghibásodott volna 3-4 nap alatt, mivel az előző alaplapomon MSI Nvidia 570 chipszettel tökéletesen működött. Nagyobb játékoknál is lefagy, de nem ugyan azon a ponton. Az AMD chipszetre gyanakszom, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom hogy tudnám ezt a problémát teljesen behatárolni. Volt-e már másnak ilyen gondja, és hogy tudta orvosolni. Vagy ha vissza viszem a boltba a lapot el fogják-e fogadni a problémámat?  :think:  Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.-

RAM teszt(akár egy napig menjen) és esetleg CPU teszt(orthos/prime 95 kb 1 órát) kellene.
Valószínűleg valamelyik hibázik.
Chipset nem valószínű(nem Nvidia :) ).
Fagyáskor mit ír ki(kapcsold ki az automatikus újraindulást lefagyás esetén)?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 21. 13:54 -kor

#2158 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:34

Lefagyáskor csak kimerevedik a kép, a hangkártya elkezd dadogni, aztán elhallgat.
A ramtesztet kipróbálom! :rolleyes:

#2159 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 16:46

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:34

Lefagyáskor csak kimerevedik a kép, a hangkártya elkezd dadogni, aztán elhallgat.

Ez mégvalamit felvet(azaz lehet, hogy igazad volt) a merevlemez is lehet a hibás.
Nézd meg egy programmal a S.M.A.R.T.-ot mindkét merevlemezre(hogy jó-e)!
Engedélyezd BIOS-ban is HDD S.M.A.R.T. Capatibility-t(ha újrainduláskor megáll, vagy hibaüzenetet ír ki, vagy vinnyog, akkor hibás/inkompatibilis(utóbbi nem valószínű) valóban a merevlemezeid valamelyike)!

#2160 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:47

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:34

Milyen márkáju tápod van?
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2161 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 17:42

Sziasztok!

Eddig ment a memória test. Semmit gond a ramokkal. A memória optimális időzítésének hol lehet utánna nézni? A konfigom: alaplap GigaByte MA790x-DS4  2x1GB Kingmax KLDD48F-A8KB5 memória Videokari GigaByte GV-NX86T256D 2 db SAMSUNG Winyo, 250, 200 GB,  Táp: LC POWER LC6420  420W.  Az alaplap kivételével 8 hónapja tökéletesen működött. Azóta van probémám amióta ez az alaplapom használom. Van egy olyan sejtésem hogy a memória időzítését detektálhatja rosszúl mert az előző MSI lapon nem volt gondom. A Crysis van amikor indításkor kilép de van hogy órákig is fut mire letérdel a rendszer. A winyoknál ki van kapcsolva a S.M.A.R.T.!  :confused:

#2162 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:52

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 17:42

Sziasztok!

Eddig ment a memória test. Semmit gond a ramokkal. A memória optimális időzítésének hol lehet utánna nézni? A konfigom: alaplap GigaByte MA790x-DS4  2x1GB Kingmax KLDD48F-A8KB5 memória Videokari GigaByte GV-NX86T256D 2 db SAMSUNG Winyo, 250, 200 GB,  Táp: LC POWER LC6420  420W.  Az alaplap kivételével 8 hónapja tökéletesen működött. Azóta van probémám amióta ez az alaplapom használom. Van egy olyan sejtésem hogy a memória időzítését detektálhatja rosszúl mert az előző MSI lapon nem volt gondom. A Crysis van amikor indításkor kilép de van hogy órákig is fut mire letérdel a rendszer. A winyoknál ki van kapcsolva a S.M.A.R.T.!  :confused:

Akkor kapcsold be a S.M.A.R.T.-ot BIOS-ból, és ellenőrizd egy S.M.A.R.T.-ot olvasó programmal is az értékeket, mert gyanús a merevlemez is!
Ha a RAM-teszt nem mutatott hibát, akkor fölösleges a hiba ügyében RAM időzítésekkel szórakozni(bárhogy is vannak állítva, hibátlanul működnek), ez nem lehet a hibás!
Gyári időzítés egyébként 5-5-5-valamennyi(alapértelmezésben 18), azaz fölösleges bármit is állítani, ha nem akarod tuningolni:
http://www.kingmax.c...ddr2_1g_800.htm
A CRC hiba miatt a VGA kizárt, valószínűtlen a CPU is, a lefagyás jellege(a kép kimerevedik, táphibánál pedig lekapcsolni/újraindulni szokott minden(kép/szöveg, hang) nélkül azonnal) miatt a táp is valószínűleg kizárt, marad a merevlemez, ami Samsung márka esetén sokszor elromlik(ezért nézd meg a S.M.A.R.T.-ot)!

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 22. 19:02 -kor

#2163 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:55

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 18:42

Sziasztok!

Az a táp egy halom kaki, simán lehet oka akárminek.
SMART kijelzéséhez a BIOS-ban nem kell bekapcsolni semmit: A BIOS opciója a POST során történő, hibára utaló értéket jelzi ki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2164 Felhasználó inaktív   Alfaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:56

Bekapcsoltam S:M:A:R:T-ot, és feljött a rendszer. Milyen progival ellenőrizzem??

#2165 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 19:20

Idézet: Alfaman - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 18:56

Bekapcsoltam S:M:A:R:T-ot, és feljött a rendszer. Milyen progival ellenőrizzem??

Keress rá a HDD S.M.A.R.T. szavakra és válaszd, amelyiket akarod!

#2166 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 20:17

Beléptem a klubba! ;)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2167 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:23

Nem takálom a biosomban a ram időzítések beállítási lehetőségét. A leírás szerint gondolom, hogy az M.I.T. High Speed DRAM DLL Settings menüpontban lehetne talán, de nekem ez nem jelenik meg. Valamelyik 2007-es bios verzióm volt eddig, most a legújabbra frissítettem, de nem látok ebben változást.

Ebben a tuning felállásban van esély a továbblépésre? Most 1.3825-ön van a feszültség és 396-os a szorzó, a ramnak +0,3V ot kellet adnom 900-ig elég volt a + 0,2. (A ram spd szorzóját visszavettem, hogy menézzem meddig megy a processzor).  400-as szorzóval már nem idult 1.5 volton sem, magasabban nem mertem próbálni.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#2168 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:26

Idézet: dupi - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 10:23

Nem takálom a biosomban a ram időzítések beállítási lehetőségét. A leírás szerint gondolom, hogy az M.I.T. High Speed DRAM DLL Settings menüpontban lehetne talán, de nekem ez nem jelenik meg. Valamelyik 2007-es bios verzióm volt eddig, most a legújabbra frissítettem, de nem látok ebben változást.

Ebben a tuning felállásban van esély a továbblépésre? Most 1.3825-ön van a feszültség és 396-os a szorzó, a ramnak +0,3V ot kellet adnom 900-ig elég volt a + 0,2. (A ram spd szorzóját visszavettem, hogy menézzem meddig megy a processzor).  400-as szorzóval már nem idult 1.5 volton sem, magasabban nem mertem próbálni.

CTRL+F1 kombinációt kell nyomni mikor BIOS-ban vagy és beadja az extra lehetőségeket. :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2169 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:46

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 11:26

CTRL+F1 kombinációt kell nyomni mikor BIOS-ban vagy és beadja az extra lehetőségeket. :up:

Köszönöm a segítséget, így már valóban látom.

Akkor most már csak a tunig kérdésemre várok még válaszokat.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#2170 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 15:54

Idézet: dupi - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 10:23

396MHz, 400MHz az nem szorzó, hanem FSB!
A "PCI Express Frequency (Mhz)" ugye 100Mhz-re van állítva manuálisan?
Ugye nem a gyári hűtővel próbálod(mert úgy nem is csodálnám)?
Esetleg próbálj plusz feszültséget adni az "FSB OverVoltage Control"-lal, és/vagy a "(G)MCH OverVoltage Control"-lal, ha más nem segít(bár szerintem akkor már ez se fog).
Nekem ugyanezen config pl. 1.30V-on megy 3200Mhz-en(400Mhz FSB), 1.50V-on 3600Mhz-en(450Mhz FSB).

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 25. 16:04 -kor

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.