HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 24. 06:06

Na ja még én sem láttam 1mb agp-st, de az hogy én nem láttam még nem jelenti azt, hogy noncs is. De azért azt hiszem nektek van igazatok.

#222 Felhasználó inaktív   handras 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 10:14

Hello !

Bár nam a témához tartozik de hozzáteném, hogy volt 1Mb AGP-s S3-as kártya méghozá Virge. Tridentből is volt ilyen. (ó azok hősidők :) )

Üdv
András

#223 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 20:04

Megvan a Gigás lapom :D !
Igaz pro2-t adtak és nem pro-t de üsse kavics ezen gigabites LAN van, igaz a másikon MCP-T. (De ezt a porblémámat megoldja az SB Live! :) )
Egy bajom van vele csak.
Vagy nagyon hülyén méri a CPU hőfokot vagy rosszul. Az előző Epoxommal ue. a Barton proci max 55-57 fokig melegedett 2100-ig húzva. Alapon (1833on) meg olyan 43-45 fokot mért. (Whisper Rock IV)
Most a Giga minimum 60!!! fokot mér és arra számol még rá. Ha terhelem felmegy szerinte 75 fokig is. Az egészben az a furcsa hogy mindegy neki, hogy 1833-on vagy 2200-on futtatom. ( Ja ez az alaplapi dip kapcsolós szorzóállítás nem a legtutibb :( , sajnos epoxal ment 10,5*200on most meg csak alapszozó(11)*valamennyin(200) hajlandó menni, igaz epoxban kifagyott 11*200on azert vettem vissza a szorzót :cool: )
Namármost a kérdésem kinek van igaza hőfok szempontjából?
(SiSoft Sandra meg azt mondja hogy 32 fokos a proci szoval kicsit kezdek megkeveredni. :confused: )

Ötlet vagy valami egyéb mérési technika?
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#224 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 20:12

Én ugyan ezt tapasztaltam, mikor 60 fokot mért a progi akkor a sandra jóval 40 alatt. Szerintem a sandra mér jól, mert nekem a procim a venitm és a házam is a régi, nem lehet ekkora difi. Bár a legutóbbi epoxomnál volt a proci alatt egy hőmérő. Lehet, hogy ez a magban méri onnan a difi?
De akkor honnan olvas a sandra?

#225 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 20:25

Ezt nem tudom én se, mert az igaz hogy az Epoxban volt a proci magja alatt egy felálló hőmérő ami ha beraktad a procit akkor pont az aljához ért. A Giganál nem láttam ilyet :(.
Lehet hogy valami feszültségkülönbségekből számolja ki ezt az irgalmatlanul magas hőfokot? per pillanat úgy hidalom át a problémát hogy a figyelő progiknak amik a biosból olvasnak aszondtam 80 fok alatt ne problémázzanak, elvileg 75ig a procinak is "simán" bírnia kell vagy nem?
by Augustus

#226 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 20:59

idézet:
Ezt írta augustusr:
Ezt nem tudom én se, mert az igaz hogy az Epoxban volt a proci magja alatt egy felálló hőmérő ami ha beraktad a procit akkor pont az aljához ért. A Giganál nem láttam ilyet :(.
Lehet hogy valami feszültségkülönbségekből számolja ki ezt az irgalmatlanul magas hőfokot? per pillanat úgy hidalom át a problémát hogy a figyelő progiknak amik a biosból olvasnak aszondtam 80 fok alatt ne problémázzanak, elvileg 75ig a procinak is "simán" bírnia kell vagy nem?
[/quote]

Nekem GA-7NNXP van, de a hofokot az F12 es biostol kezdve meri tul magasan.
Elotte 45 C megallitotta a legnagyobb melegben is, most 63-65 C ugyan azokkal a beallitasokkal, tuninggal.
Mellesleg nagyon meg vagyok vele elegedve, 225 FSB visz most 400-as HyperX-el..

#227 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 22:01

Kinek van a következő lapja: GA-7VT600
Akinek van közöljön már le egy Sisoftos memória/chipset tesztet köszi.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#228 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 23:09

idézet:
Ezt írta handras:
Sziasztok !

GeeKay problémája szerintem egyértelmüen RAM probléma...
Még akkor is ha kingston HyperX...

Üdv
András
[/quote]

na szal ugy néz ki, hogy megoldódott a probléma :) (koppkoppkopp)
és nem ram hiba volt...
elvileg a proci nem volt jó, vagy az alaplap nem szerette, nemtom, de most 2500+ös bartonnal megy minden fajinul :)

tehát maradtam gigabyte-os ;)

[ 2003. szeptember 25.: GeeKay szerkesztette a hozzászólást ]

#229 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 25. 21:29

na úgy néz ki, hogy jó lesz a gép :)
és be kéne 'lőni' a rendszert. ugye most 11*166 on megy a proci. be kéne állítani 200as fsbre, hogy szinkronba menjen a memóriával. a szórzó az alaplapon ilyen pöckökkel állítható. ha beállítok 9es szorzót, utána egyből mehet a 200as fsb? vagy azt is lépésekben? miután megvan persze szép lassan megnézném hol a proci vége(fokozatos szorzóemeléssel)

előre is köszönök minden segítséget és tippet ;)

még annyi, hogy mivel nézzem majd a rendszer stabilitását? prime95, hotcpu? és ezeket meddig?

[ 2003. szeptember 25.: GeeKay szerkesztette a hozzászólást ]

#230 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 06:21

Na mostmár 2-3 napja megy a Pro2. Igaz a monitorvezérlő egyelőre gagyi. Nem rosz lapocska a kicsike.
Win2000prof van rajta. Azt kell hogy mondjam kellemesen csalodtam az AMD-ben.
A Hütő sajnos aktiv (de ahogy látom ilyen hütöt tudok szervozni), remélem a venti hamar nem fog beszarni rajta.
Egyelőre teszteket nem futattam rajta, mert még nem teljes a gép. Majd most hétvégén egy kis divx kodolásra befogom :)
Ja a procihütő felrakásával picit majdnem megszivtam van egy fránya kondi amelyik miatt nagyon nehezen tudtam felrakni.

A procci höfoka nekem csak :D 53 fok, kiváncsi leszek divx kodolásnál mennyi lesz :) Mennyit bir a 2.4-es AMD Procci höfokban?

#231 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 08:23

A kondi engem is megszopatott ezt kissé elcseszték, meg a hangot. legalább is nálam elég érdekes. Neked erről mi a tapasztalatod vagy nem használod az alaplapit?
Egyébként más szempontok alapján meg vagyok vele elégedve.

#232 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 11:09

idézet:
Ezt írta trucsi:
A kondi engem is megszopatott ezt kissé elcseszték, meg a hangot. legalább is nálam elég érdekes. Neked erről mi a tapasztalatod vagy nem használod az alaplapit?
Egyébként más szempontok alapján meg vagyok vele elégedve.
[/quote]

Szerintem elcseszték azt a kondit nagyon nem is kicsit, igy is páráztam le ne törjem a kondit.

Alaplapi hangkártya még nem nagyon tesztelgettem, egyelőre fülhallgató, majd ha kész a nappali és bekerül a gép a helyere akkor megy rá a 5.1-es hangfal.
Utána mondok véleményt :)

#233 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 14:31

Sziasztok!
Immár nekem is megy 2 napja a lap (pro2), szvsz az alaplapi hangja egy trágya. SB Live!-om van, de proóbaképp először kipróbáltam az alaplapit. Szörcsögött, zörgött, egyfolytában valami morajlás szólt belőle. Átdugtam a Live-ba a hangfalakat, és letiltottam az alaplapit, és láss csodát elmúltak a zajok! Jó hogy raknak rá hangkütyüt, de hála Istennek le is lehet tiltani :).
Egyébként érdekes a lap, mert jófajta dip kapcsolós szorzóállítással van megáldva, ami nálam valahogy nem is nagyon akar menni :(, (de mág ki kell tapasztalni.) ;)
Teljesítménye hasonló az epox rda3+hoz, minimális különbségek a tesztek alapján, csak a biosa butább kicsit (igaz dualbios).
by Augustus

#234 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:50

Most szedtem le egy másik drivert a hangkártyához és úgy néz ki megszünt a szörcsögés. ;)

#235 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 20:59

Nem rosz a lap elég gyors, és stabil. No probléma
Nekem igazából a raidek miatt kellett egy uj alaplap
meg kell mondjam a célnak megfelel.
Azért még magára nem hagyom a gépet, jobb fémi mint megijedni :))

#236 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 21:23

Senki?

#237 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 01:56

na úgy néz ki, nagyjából sikerült belőni a dolgokat :)
a proci most 10*200=2100Mhz-en megy szinkronban a mecsikkel. nem ide tartozik, de gondoltam így már a vidkarit is érdemes megnézni, mit bír, mert most már van ami kihajtja. 290/290 lett a vége, mert 300/300on fagyott.
na szal, ha tesztekre vagytok kíváncsiak, akkor csak írjátok, hogy mit nézzek meg, és én ideírom az eredményt ;)

ja, a proci igy idle 53fok, terhelve 58

[ 2003. szeptember 28.: GeeKay szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. szeptember 28.: GeeKay szerkesztette a hozzászólást ]

#238 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 10:54

Neked nem csal a hőmérőd? Mert nekem állandóan túl melegnek méri a procit.

#239 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 11:54

Na jóvan most'má

#240 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 19:01

idézet:
Ezt írta augustusr:
Sziasztok!
Immár nekem is megy 2 napja a lap (pro2), szvsz az alaplapi hangja egy trágya. SB Live!-om van, de proóbaképp először kipróbáltam az alaplapit. Szörcsögött, zörgött, egyfolytában valami morajlás szólt belőle. Átdugtam a Live-ba a hangfalakat, és letiltottam az alaplapit, és láss csodát elmúltak a zajok! Jó hogy raknak rá hangkütyüt, de hála Istennek le is lehet tiltani :).
Egyébként érdekes a lap, mert jófajta dip kapcsolós szorzóállítással van megáldva, ami nálam valahogy nem is nagyon akar menni :(, (de mág ki kell tapasztalni.) ;)
Teljesítménye hasonló az epox rda3+hoz, minimális különbségek a tesztek alapján, csak a biosa butább kicsit (igaz dualbios).
[/quote]

Biztos nyomtál CTRL+F1et is a bioszban...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.