HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2221 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:16

OFF
Chieftec tápok hatásfoka 70%?!...szvsz ez bullshit
Kép
Forrás
Itt átlag 80% jött ki...(terheléstől függően 77-82% között vannak)

Szerkesztette: Nurba 2008. 06. 22. 08:28 -kor

#2222 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:39

Idézet: Zenador - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 20:28

Sziasztok!

Egyéb programok, amelyek betöltődnek az induláskor: NOD 3, ATI Catalyst, Gigabyte Power Saving program, ATI Tool 0.27 beta (Intel Matrix Storage RAID programot letiltottam).

Zenador

Próbálj ki régebbi vga drivert!

Intel Matrix Storage RAID program kell egyáltalán?
Raid-ed nem lehet mivel egy vinyód van.
AHCI-t használsz?

A biosban a "sata raid/ahci mode" és a "sata port 0-3 natív mode" mire vannak állítva?
Egyáltalán  inteles(sárga) sata portot használsz a samuhoz?

Szerkesztette: arsenlupin 2008. 06. 22. 08:40 -kor

Üdv:Arsene

#2223 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 15:24

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:16

OFF
Chieftec tápok hatásfoka 70%?!...szvsz ez bullshit

http://www.hardwareoc.hu/upload/articles/2...x-A12S_hatf.png

Forrás
Itt átlag 80% jött ki...(terheléstől függően 77-82% között vannak)

Bocs, régi típusra vadásztam (pedig ez kapható változat), nem tudtam hogy létezik újabb tápok vannak. :(

Ez érdekes! :)

Szerkesztette: bolic system 2008. 06. 22. 15:24 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2224 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 19:24

Sziasztok!
Az előző oldalon már volt szó róla és nálam is ua. a helyzet: Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap NB hűtője forró!
Kérdés: Szerintetek mennyit javítana a helyzeten, ha ráapplikálnék mondjuk egy 5cm-s ventit? Használna egyáltalán valamit? (Egy külföldi fórumon írták, de semmi konkrétumot nem közölt az illető. Hőmérséklet előtte/utána...)

Igazából azért kérdem, mert itt Szegeden (még) nem találtam üzletet  :confused:  :reklamacio: , ahol lenne valami komolyabb alternatíva. Webshopból meg csak végső esetben szeretnék rendelni.

Köszi!

#2225 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 22:50

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 20:24

Sziasztok!
Az előző oldalon már volt szó róla és nálam is ua. a helyzet: Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap NB hűtője forró!
Kérdés: Szerintetek mennyit javítana a helyzeten, ha ráapplikálnék mondjuk egy 5cm-s ventit? Használna egyáltalán valamit? (Egy külföldi fórumon írták, de semmi konkrétumot nem közölt az illető. Hőmérséklet előtte/utána...)

Igazából azért kérdem, mert itt Szegeden (még) nem találtam üzletet  :confused:  :reklamacio: , ahol lenne valami komolyabb alternatíva. Webshopból meg csak végső esetben szeretnék rendelni.

Köszi!

Ennyire melegedős az a lap, mert nékem is uolyan lesz majd.
Linkelj már egy képet az everestben a hőfokokról ;) .

Szerintem javítana a helyzeten, mégha csak 5v-on is menne, akkor is kavarja a levegőt felette.
Linkelek egy használt és új cuccokal teli oldalt nézd meg:
link
:)
De nézzél szét a környékben, lennie kell 'normális' számtechboltnak.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2226 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 09:47

Igazából még nem volt gond azzal, hogy meleg, de azért nem árt az óvatosság, nem?
Nos, most így az éjszakai eső után, 25 fokos szobában ezt mutatja az Everest:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A boltokról annyit, hogy megnéztem a 3 legnagyobb boltot és mindenhol a "legjobb ajánlat" a Zalman NBF 47 volt. :think:  Találtam még egy moddingra is specializálódott üzletet, még ott megnézem ha lesz időm...
De lehet előbb teszek egy próbát az 5 centis ventivel. Egy ezres alatt van, és ha bejön akkor még csak nem is kell lebuherálnom az eredeti bordát. (Egyébként csak én tudom rosszul, vagy azok a kis bevágások a borda lapjain csavaroknak vannak kiképezve? Régebbi hűtőmből kiindulva gondolom ezt, ahol oda volt rögzítve a venti...)

A linket pedig köszönöm. :respect:

#2227 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 11:14

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 10:47

Igazából még nem volt gond azzal, hogy meleg, de azért nem árt az óvatosság, nem?
Nos, most így az éjszakai eső után, 25 fokos szobában ezt mutatja az Everest:
Kép

A boltokról annyit, hogy megnéztem a 3 legnagyobb boltot és mindenhol a "legjobb ajánlat" a Zalman NBF 47 volt. :think:  Találtam még egy moddingra is specializálódott üzletet, még ott megnézem ha lesz időm...
De lehet előbb teszek egy próbát az 5 centis ventivel. Egy ezres alatt van, és ha bejön akkor még csak nem is kell lebuherálnom az eredeti bordát. (Egyébként csak én tudom rosszul, vagy azok a kis bevágások a borda lapjain csavaroknak vannak kiképezve? Régebbi hűtőmből kiindulva gondolom ezt, ahol oda volt rögzítve a venti...)

A linket pedig köszönöm. :respect:

Igen sose árt az óvatosság.
Jelenleg passzív NB hűtőt én is azt tudom a legjobbnak :Đ , de először mindenképp a ventis dolgot próbáld ki. :up:
Szerintem az a zalman borda kisebb, mint ami most rajta van nem? A bevágásokat nemtudom, de biztos rá tudod tenni a ventit v.hogy.
Vagy ezekre gondolsz:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Itt egy teszt a zalmanról:
link
;)
Hát így NB hűtés, ami eszembe jut, még vannak aktív hűtések is, de ezek hangosak szoktak lenni, pl:
link
mondjuk ez elég drága, ez csak akkor jöhet szóba, ha se a zalman, sem a ventis dolog nem segített.

Megbízható amúgy a lap? Tuningolsz benne? Mennyi venti csatlakozó van a lapin?És kössz a képet ;) :D

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 27. 11:19 -kor

.-= Vasak =-.

#2228 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:41

Nem azokra gondoltam, az az eredeti felfogatás! A régi NF7-esem NB bordáira csavarozva volt egy venti. (a csavar "megvágta benne a menetet" :) ) IDE:
Kép

Csak egy részét jelöltem pirossal, elvileg a két oldalon levő vágásba bárhova lehetne csavarozni. Ha más nem, akkor ragacs lesz a megoldás...

Venti csatik: A képen világoskékkel jelölve 2db SysFan + lilásan jelölve egy PWRFan. (A CPUFan a képen jobb oldalt van) Nem tudom a PWRFan-ra lehet-e ventit kötni...

Tuning: Stabil a lap, C2D E4500 procit hajtok vele jelenleg 9*333MHz-en, ha jól emlékszem 1,4V-t állítottam biosban neki. Eddig no problem... :cool:

#2229 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:00

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 13:41

Nem azokra gondoltam, az az eredeti felfogatás! A régi NF7-esem NB bordáira csavarozva volt egy venti. (a csavar "megvágta benne a menetet" :) ) IDE:
Kép

Csak egy részét jelöltem pirossal, elvileg a két oldalon levő vágásba bárhova lehetne csavarozni. Ha más nem, akkor ragacs lesz a megoldás...

Venti csatik: A képen világoskékkel jelölve 2db SysFan + lilásan jelölve egy PWRFan. (A CPUFan a képen jobb oldalt van) Nem tudom a PWRFan-ra lehet-e ventit kötni...

Tuning: Stabil a lap, C2D E4500 procit hajtok vele jelenleg 9*333MHz-en, ha jól emlékszem 1,4V-t állítottam biosban neki. Eddig no problem... :cool:

Jah, hogy oda, a 'résekbe' akarod belecsavarozni, sz.tem sikerülhet, bár alumínium a borda, egy 6-vagy7-es 
csavarral, vagy kisebbel.(ha meg nem, akkor a jó öreg kétkomponensű ragasztó :D  :D ...áhh, de tényleg majd a ragasztó tuti megfogja majd).
A venti már megvan?

Az fäszä, ha így megy benne a tuning, én egy E2220-ast fogok benne hajtani, úgy 3ghz-en.
A PWR-fan ra miért nem lehet ventit kötni?
(Még annyit, hogy a biosa könnyen kezelhető, tuning terén?).
.-= Vasak =-.

#2230 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:08

Még nincs venti. (Tanulok... :Đ )
A manual (könyvecske a dobozában) kiegészítő/házventiknek csak a SysFan1-2-t írja, de szerintem a PWRFan-ra is mehet 1.
Ha tudod, hogy milyen értékeket kell a tuningnál beállítani, vagy már csináltad máshol is, akkor simán menni fog. Bár ebben van kb. 6-7 feszültségérték (ha nem több) amit állíthatsz. Amúgy érdemes belekukkantani itt a C2D Tuning kiemelt topikba. Ott sok okosat lehet olvasni...

#2231 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:13

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 14:08

Még nincs venti. (Tanulok... :Đ )
A manual (könyvecske a dobozában) kiegészítő/házventiknek csak a SysFan1-2-t írja, de szerintem a PWRFan-ra is mehet 1.
Ha tudod, hogy milyen értékeket kell a tuningnál beállítani, vagy már csináltad máshol is, akkor simán menni fog. Bár ebben van kb. 6-7 feszültségérték (ha nem több) amit állíthatsz. Amúgy érdemes belekukkantani itt a C2D Tuning kiemelt topikba. Ott sok okosat lehet olvasni...

Igen a csavarozás vagy a ragasztás közül jó lesz v.melyik, és tuti csökennek a hőm. ,
ez a gond... :D , ez lesz majd az első tuningom, ezért is választottam ilyen lapot, mert sokaknak ilyen van itt a fórumon +olcsó +elég jó választásnak tűnik.
A tonyikba majd belekukkantok... ;) .

szerk.: Ja, és a tuninghoz te a gyári hűtőt használod, vagy külön-t? Szerinted elég a gyári hűtő 3Ghz-ig kisebb C2D-hoz?(E2220).

Jó tanulást :up:  :D .

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 27. 13:19 -kor

.-= Vasak =-.

#2232 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:33

Én a gyári hűtőt használom, bár ha jól tudom az E22xx prociknak alu magos a gyári hűtője, az E4xxx és fölötte meg már rézmagos. Bár én nem emlékszem milyen volt az enyém...  :Đ

Tuninghoz olvass körbe, és ha óvatos leszel, nem lehet gond. Az E2xxx procikról olvastam már jókat pl. PH-n (nem mai teszt: ITT van), rézmagos hűtővel 3,4GHz-ig ment (E2160 :D), de ugye ezt procija válogatja. Én lehet vennék bele egy 3-4-5 ezres jobb coolert, de azért a gyárival próbálnám meg előbb. Ha az nem elég, akkor jöhet az upgrade. :D

Amúgy Everest szerint már 50 fokos a rendszer, bár a szoba is melegszik.

#2233 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 14:10

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 14:33

Én a gyári hűtőt használom, bár ha jól tudom az E22xx prociknak alu magos a gyári hűtője, az E4xxx és fölötte meg már rézmagos. Bár én nem emlékszem milyen volt az enyém...  :Đ

Tuninghoz olvass körbe, és ha óvatos leszel, nem lehet gond. Az E2xxx procikról olvastam már jókat pl. PH-n (nem mai teszt: ITT van), rézmagos hűtővel 3,4GHz-ig ment (E2160 :D), de ugye ezt procija válogatja. Én lehet vennék bele egy 3-4-5 ezres jobb coolert, de azért a gyárival próbálnám meg előbb. Ha az nem elég, akkor jöhet az upgrade. :D

Amúgy Everest szerint már 50 fokos a rendszer, bár a szoba is melegszik.

Ahan...kössz a linket ;) , igen már 50fok felett kicsit aggasztó a helyzet nem?
Igen én is így akarom, hogy majd először a gyári kúúler, aztán ha nem válik be, rendes hűtő.

szerk.: Most jut eszembe: neked pontosan milyen ram van a lapba, mert úgyhallottam, hogy nem mindegyik ramot szereti, én ezt tervezem: CSX 2048Mb DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT.
Te tudod mi az a QPB? Az a rated FSB? Na de, akkor az mi? És az EIST? itt van: cpu-z-s képekre gondolok:
link

pl: cpu-z ben, egy ilyen képet is likelj már,(ha tudsz), kössz!!.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 27. 15:04 -kor

.-= Vasak =-.

#2234 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 16:19

No, pihi ürügyén elmentem venni 5cm-s ventit. Jelenleg nincs nálam itt hosszabb csavar, ezért ideiglenesen ragszalag a megoldás :Đ . Amúgy kipróbáltam, a szabvány házburkolathoz illő csavar belemegy a borda réseibe és meg is fogja. Eddig úgy néz ki kb 5 fokkal javult a helyzet (46-47 fok). :think:  :confused:

Nekem 800-as Kingmax ramok vannak benne, ami bőven elég. Szvsz nem válogat a lap, bár nem teszteltem másik típussal... :)
Rövidítések: EIST - Asszem ez a C2D-k energiatakarékos módja, idle módban visszaveszi a szorzót 6-ra.
QPB (ebben nem vok biztos): A C2D prociknál a valós FSB-t ún. Quad Pumped elnevezéssel illetik (QPB), ami négyszeres FSB-t jelent (pl. nálam proci=9*333MHz -> 1332MHz) Ez kb. ugyanaz mint a rated FSB.

A ram frekvenciáját meg elég sokféle osztással (a rated FSB "x-per-y"-od része) el lehet érni.

CPU-Z: terhelve és üresjárat
Kép  Kép

#2235 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 16:29

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 17:19

No, pihi ürügyén elmentem venni 5cm-s ventit. Jelenleg nincs nálam itt hosszabb csavar, ezért ideiglenesen ragszalag a megoldás :Đ . Amúgy kipróbáltam, a szabvány házburkolathoz illő csavar belemegy a borda réseibe és meg is fogja. Eddig úgy néz ki kb 5 fokkal javult a helyzet (46-47 fok). :think:  :confused:

Nekem 800-as Kingmax ramok vannak benne, ami bőven elég. Szvsz nem válogat a lap, bár nem teszteltem másik típussal... :)
Rövidítések: EIST - Asszem ez a C2D-k energiatakarékos módja, idle módban visszaveszi a szorzót 6-ra.
QPB (ebben nem vok biztos): A C2D prociknál a valós FSB-t ún. Quad Pumped elnevezéssel illetik (QPB), ami négyszeres FSB-t jelent (pl. nálam proci=9*333MHz -> 1332MHz) Ez kb. ugyanaz mint a rated FSB.

A ram frekvenciáját meg elég sokféle osztással (a rated FSB "x-per-y"-od része) el lehet érni.

CPU-Z: terhelve és üresjárat
Kép  Kép

Kössz a képet ;) , ezzel is okosodok legalább :D , a ragszalag nemfog megolvadni? :confused: , de az a 5fok se kevés nem? Az is számít. Inkább a csavart ajánlom. A rövidítések elmagyarázását is köszönöm, mostmár kicsit tisztábban látok.

szerk.:

hm...a képeket nézve mégse :Đ , az mitől van, hogy load cirka 3Ghz és idleében pedig 2Ghz??
Nem 'egyenletes' ez? Vagy ez direkt ilyen? az FSB ugyanúgy 333Mhz, de a szorzó 9-ről "lement" 6-ra.
(Gyárilag pedig 11-a szorzója a cpu-nak és 200Mhz fsb ugyebár= 2200Mhz).

Hát igen, lehet jegelnem kéne majd ezt a tuning dolgot :( , mert még szinte semmit se tudok, hogy mi hogy van pl.: a biosban, mi mihez tartozik stb. Ezeket meg ugye nemkis idő 'eltanulni'.
:up:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 27. 16:36 -kor

.-= Vasak =-.

#2236 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 16:50

Ez az idle/load dolog nem ördöngösség: szal biosban beállítottam 9*333MHZ-re ami kb. 3GHz, namost üresjáratban automatikusan 6-ra veszi vissza a szorzót (minden C2D-nél) ami 6*333MHz=2GHz. Ez lenne az EIST lényege... :Đ
És igen, az én procim alapon 11*200 MHz. Ezért is jó, mert tuningnál a C2D szorzót csak lefele állíthatod az alaphoz képest. És ugyebár tuningban a 200-nál egyértelműen magasabb értéket állítasz be...

Szerk.: Úgy néz ki, Everstben az az 50 fok nem a NB hőmérsékletet méri. Most épp 50-et mutat, de a borda kézzel nézve érezhetően hűvösebb. Mondhatni most egyáltalán meg lehet érinteni, venti nélkül viszont szinte égetett...
Ja és a ragacs elég jól fogja :Đ
Hétfőig ennyi, nem leszek netközelben :D

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 06. 27. 17:17 -kor

#2237 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 18:08

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 17:50

Ez az idle/load dolog nem ördöngösség: szal biosban beállítottam 9*333MHZ-re ami kb. 3GHz, namost üresjáratban automatikusan 6-ra veszi vissza a szorzót (minden C2D-nél) ami 6*333MHz=2GHz. Ez lenne az EIST lényege... :Đ
És igen, az én procim alapon 11*200 MHz. Ezért is jó, mert tuningnál a C2D szorzót csak lefele állíthatod az alaphoz képest. És ugyebár tuningban a 200-nál egyértelműen magasabb értéket állítasz be...

Szerk.: Úgy néz ki, Everstben az az 50 fok nem a NB hőmérsékletet méri. Most épp 50-et mutat, de a borda kézzel nézve érezhetően hűvösebb. Mondhatni most egyáltalán meg lehet érinteni, venti nélkül viszont szinte égetett...
Ja és a ragacs elég jól fogja :Đ
Hétfőig ennyi, nem leszek netközelben :D

Húh...ok-ok, mostmár értem ;) , az jó, ha már nem forr fel a lap, akkor csak bevált, és nem kell venned zalman hűtőt se.
:D
.-= Vasak =-.

#2238 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 12:25

Erre vkinek 5let..? :think:

Működik minden, szóval van hang, feltettem UAA drivert meg realtek drivert is, de vmiért ez így maradt...
Kép
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2239 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 13:22

Ahh bazz, HDMI Sound device... nem tettem fel Catalystal, ezért írta ki kérdőjellel.. :omg:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2240 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:15

Melyik memóriával kompatibilis a Gigabyte GA-X48T-DQ6 lappal? A 4GB DDR3 OCZ 1600Mhz 7-7-7-24@1.9V KIT memó nagyon szeret szemtelenkedni, mikor hibádzott a Memtest86+ v2.01-n, mikor rövid sípolásokat adott a lap. :mad: Az 1. modulnak teljesen rossz állapotban voltak a lábak, gondolom a szervízben sokszor tesztelt vagy többszöri tulajdoni váltás miatt lehetséges, de megtisztítottam, az sajnos csak tud hibádzik. :rolleyes: Viszont a 2. modullal nincs baj 9-9-9-24 időzítésen 1.5V~1.9V-ig 1333Mhz mellett! :eek: 1600Mhz-en sokat hibádzik, csökkentett időzítéseken is! :omg:

Most mit tegyek? :confused: :(

Ez tényleg kompatibilitási probléma a 2. modul? A 1. modult természetesen vásárlási átvételkor "majdnem sérült" termékként kaptam, de majd írok neki e-mailt. Nem gondoltam komolyan vásárláskor, hogy mekkora problémát jelent ez.

Nagyon sz*r ügy. Most pedig hibádzik a 2. modul, ez nem lehet igaz, pedig akarom használni a winfost. :mad:

Ugyanitt írjanak kompatibilis memót a lapra, megköszönnék!

Üdv.: bolic
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.