HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#3081 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 13:14

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 14:09

Az az érdekes, hogy már legalább egy éve semmi baj sem volt, tehát minden jól volt méretezve.

A 4.6-os everest-en kívül más program is ennyit mutat ? Esetleg újabb everest...
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3082 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 13:48

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 13:14

A 4.6-os everest-en kívül más program is ennyit mutat ? Esetleg újabb everest...

Van gigabytos hardware monitor, és ha baj van ott is hasonló értékeket mutat.
Feltételezem, hogy többek is ugyanabban látják a hibát, hogy nem érintkezik teljes felülettel a proci és a borda. Ha ezt az utat követem, akkor hogyan lehet biztosan megtudni, hogy teljes felülettel érintkezik a borda a proci. Eddig biztos jo lehetett, csak a paszta elöregedett és nem adta át a hőt?
Most ki van cserélve és ugyan az. Táphiba nem lehet, vagy driver, stb. telepítsem ujra az xp-t vagy nézzem meg egy live linuxos cd-vel is?

#3083 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 14:29

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 13:09

Minden úgy van vissza téve ahogy levettem, csak fordított sorrendben.
Csak egy féleképpen lehet visszatenni a bordát a ventilátorral, egy karral be kell pattintani és kész.
Az az érdekes, hogy már legalább egy éve semmi baj sem volt, tehát minden jól volt méretezve.
A borda nem meleg, talán langyos... Nem látok alá, de úgy tűnik nincs alatta semmi...
Ha megint leveszem, nincs több pasztám...

Pedig akkor a rossz hőátadás lesz a ludas.
Ha túl sok a paszta, az is rontja a hőátadást (hiszen vastagabb rétegen kell átmennie a hőnek)

Ha valóban tettél rá fél grammot, akkor nyugodtan szétszedheted, bőven lesz még annyi ott, amiből össze tudod rakni.
Elég csak nagyon vékonyan elkenni, akár az ujjad hegyével is. (Arra vigyázz némelyik paszta vezeti az áramot, tehát ne kend olyan helyre, ahol rövidzárat okozhat)
A lényeg, hogy ne kerüljön bele semmi szemét, ami eltartja a CPU felületét és a hűtőbordát egymástól.

Ez, hogy 100 °C fölé melegszik, nagyon durva, szerintem valahogy mégsem fekszik fel rendsen, hiába csak egyféleképpen lehet rátenni.

#3084 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 14:35

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 13:48

Van gigabytos hardware monitor, és ha baj van ott is hasonló értékeket mutat.
Feltételezem, hogy többek is ugyanabban látják a hibát, hogy nem érintkezik teljes felülettel a proci és a borda. Ha ezt az utat követem, akkor hogyan lehet biztosan megtudni, hogy teljes felülettel érintkezik a borda a proci. Eddig biztos jo lehetett, csak a paszta elöregedett és nem adta át a hőt?
Most ki van cserélve és ugyan az. Táphiba nem lehet, vagy driver, stb. telepítsem ujra az xp-t vagy nézzem meg egy live linuxos cd-vel is?

Nem, nem szokott elöregedni a paszta egyik napról a másikra.
Csak hogy tisztán lássunk: nem levetted és visszatetted a bordát és azóta melegszik?

Igazából táphibának kicsi a valószínűsége. (Esetleg, ha az alapon ment ki valami, és picivel több feszültséget kap a CPU, mint ami kellene. De ez csak elméleti lehetőség)
Driverhiba sem tud ilyesmit okozni, ha 100%-on megy a CPU, akkor sem mehet 100 °C fölé.

És főképp, hogy a borda hideg vagy langyos, ez arra mutat, hogy a CPU és a borda között rossz a hőátadás.
Jó minőségű paszta kell, direkt számítógépes boltból CPU hűtéshez.
(Meg hallottam olyat is, hogy nem hővezető pasztával kenték be, hanem valami surlódást csökkentő kenőanyaggal, valami zsírral, mondván az is jó. Ezek nem jók. De gondolom Te rendes hővezető pasztát használtál.)

#3085 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 15:53

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 15:35

(Meg hallottam olyat is, hogy nem hővezető pasztával kenték be, hanem valami surlódást csökkentő kenőanyaggal, valami zsírral, mondván az is jó.

A TSZ elnök fia meg disznózsírral keni be  :o  LOLmá mik vannak  :Đ
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3086 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:06

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 15:53

A TSZ elnök fia meg disznózsírral keni be  :o  LOLmá mik vannak  :Đ

Ez azok után egyáltalán nem meglepő, hogy már teszteket is csináltak lekvárral, mustárral, kézkrémmel, joghurttal, vajjal ,stb.  ;)
Íme:
Link1
Link2

:D

Szerkesztette: sz.j 2009. 12. 23. 17:09 -kor

P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#3087 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:25

Idézet: sz.j - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:06

Ez azok után egyáltalán nem meglepő, hogy már teszteket is csináltak lekvárral, mustárral, kézkrémmel, joghurttal, vajjal ,stb.  ;)
Íme:
Link1
Link2

:D

Ja igen erre emléxem...csak ember legyen a talpán aki ezeket levakarja egy teszt után... :Đ
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3088 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 14:35

Nem, nem szokott elöregedni a paszta egyik napról a másikra.
Csak hogy tisztán lássunk: nem levetted és visszatetted a bordát és azóta melegszik?

Igazából táphibának kicsi a valószínűsége. (Esetleg, ha az alapon ment ki valami, és picivel több feszültséget kap a CPU, mint ami kellene. De ez csak elméleti lehetőség)
Driverhiba sem tud ilyesmit okozni, ha 100%-on megy a CPU, akkor sem mehet 100 °C fölé.

És főképp, hogy a borda hideg vagy langyos, ez arra mutat, hogy a CPU és a borda között rossz a hőátadás.
Jó minőségű paszta kell, direkt számítógépes boltból CPU hűtéshez.
(Meg hallottam olyat is, hogy nem hővezető pasztával kenték be, hanem valami surlódást csökkentő kenőanyaggal, valami zsírral, mondván az is jó. Ezek nem jók. De gondolom Te rendes hővezető pasztát használtál.)

Mindent előírás szerint csináltam.
Viszont most újra elkezdtem a rippelést, de ha közben fut a media player és töredezettmentesítés, akkor már csak 75°C fölé megy a hőmérséklet!...
55 perc a rip és most már csak 10 perc van hátra...
Ha kikapcsolom a töredezettségmentesítést akkor újra tovább melegszik.
Ilyenkor mi van. A választ is most írtam.

#3089 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:42

Idézet: sz.j - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:06

Anno láttam ezeket, de nem olvastam el. Ezt már egyszerűen túlzásnak tartom. Ha már ennyire unatkozik akkor inkább csinált volna valami értelmes dolgot. Például egy 3 lábú stokit. Most le tudna ülni.  :Đ

#3090 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:45

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:34

Mindent előírás szerint csináltam.
Viszont most újra elkezdtem a rippelést, de ha közben fut a media player és töredezettmentesítés, akkor már csak 75°C fölé megy a hőmérséklet!...
55 perc a rip és most már csak 10 perc van hátra...
Ha kikapcsolom a töredezettségmentesítést akkor újra tovább melegszik.
Ilyenkor mi van. A választ is most írtam.

Ha mást is elindítasz akkor az is eszi a cpu-időt tehát a rippelés nem fogja teljesen leterhelni a procit. Inkább azt írd le hogy hány volt feszültséget kap a processzor. A bios-ba nem állítottál el valamit ?

#3091 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:51

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 17:42

Anno láttam ezeket, de nem olvastam el. Ezt már egyszerűen túlzásnak tartom. Ha már ennyire unatkozik akkor inkább csinált volna valami értelmes dolgot. Például egy 3 lábú stokit. Most le tudna ülni.  :Đ

Pedig valami köze van a töredezettmentesítésnek a dologhoz, mert meg tudtam csinálni a rippet.
Egyébként nem sikerült egész nap. Lehet hogy mivel könnybben találta meg a fájlokat a vinyón, kevesebb processzor erő kellett...

köszi a segítségeket, a szervíz után beírom mi volt a hiba.

#3092 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:01

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:51

Pedig valami köze van a töredezettmentesítésnek a dologhoz, mert meg tudtam csinálni a rippet.

Csak azt ne mond hogy ha futott rip közbe a töredezettségmentesítő akkor gyorsabb volt a rip.

#3093 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:10

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 17:45

Ha mást is elindítasz akkor az is eszi a cpu-időt tehát a rippelés nem fogja teljesen leterhelni a procit. Inkább azt írd le hogy hány volt feszültséget kap a processzor. A bios-ba nem állítottál el valamit ?

A biosban minden a gyári érték.
A gigabyte saját hardware monitora szerint 1.130 V ha nincs riasztás, ami 90 °-ra van beállítva.
Riasztás esetén ugrál 1.370 V környékén.
A hűtőbordát megmértük tapintó hőmérővel, legalább is az oldalához nyomtuk erősen elég sokáig. kb 34 °C-os volt.

#3094 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:11

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:01

Csak azt ne mond hogy ha futott rip közbe a töredezettségmentesítő akkor gyorsabb volt a rip.

nem volt gyorsabb, legalább 10 perccel tovább tartott, de kész van és ez a lényeg.

#3095 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 19:25

Épp az volt a lényeg, hogy lassítsa a folyamatot, hogy a rip kevésbé gyötörje a cpu-t. Gondolom a C&Q miatt látszódik az alacsonyabb hőmérséklet, amikor nincs terhelés.

Egyébként kézzel picit megmozgatva a bordát, feszesen áll, vagy meg lehet billenteni kicsit?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3096 Felhasználó inaktív   demo71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 19:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 19:25

Épp az volt a lényeg, hogy lassítsa a folyamatot, hogy a rip kevésbé gyötörje a cpu-t. Gondolom a C&Q miatt látszódik az alacsonyabb hőmérséklet, amikor nincs terhelés.

Egyébként kézzel picit megmozgatva a bordát, feszesen áll, vagy meg lehet billenteni kicsit?

Feszesen áll, ilyesmi cooler van rajta http://cpu.zol.com.cn/29/295900.html
A négy kép közül lennt a jobb alsó.

Szerkesztette: demo71 2009. 12. 23. 19:58 -kor

#3097 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:54

Idézet: demo71 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 19:57

Feszesen áll, ilyesmi cooler van rajta http://cpu.zol.com.cn/29/295900.html
A négy kép közül lennt a jobb alsó.

Még mindig azt mondom, hogy vedd le és nézd meg, hogy nem került-e alá valami piszok, tisztogasd meg, pasztázd be újra.
Akár egy véletlenül odaesett szösz is eltarthat annyit, hogy nem érintkezik a két felület tökéletesen.
Más nagyon nem lehet: a processzor forró, a borda meg csak langyos. Ha jól rajta van, akkor csak közé mehetett valami.

(Ha attól tartasz, hogy nem lesz elég a hűtőpaszta, akkor vegyél egy csomaggal vagy --ünnep lévén és minden zárva-- kérj egy ismerőstől annyit, ami kell rá)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 12. 23. 22:55 -kor

#3098 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 15:09

Üdv az uraknak! Kellene egy kis segítség! Adott egy Ga-6vxd7 Dual P3 alaplap!
Namost van bele 2db 950Mhz Celeron CPU-m! Na ha a 2 CPU benne van az alaplap semmilyen Oprendszert nem képes elinditani! BIOS hiba nélkül végigmegy! Az lehet e a gond jelen esetben, hogy a 2 CPU minden adata megegyezik, csak van köztük 1 év külömbség, és az egyiket már fém sapkával szerelték a másikat még nem! Illetve a Tipusszámuk se egyezik meg ezáltal! Külön külön mind a 2 CPU szépen dolgozik, de együtt nem mennek! Keressek két teljesen megegyező CPU-t és azzal próbáljam meg DUAL CPU módban az alaplapot?
Takygyerek a világjáró......

#3099 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 17:34

Sziasztok!
Egy Gigabyte - GA-MA74GM-S2H alaplapom van és a dobozára csak am2+ van írva viszont a gyártó honlapján ott van ,hogy am3as procik is jók bele(még a rev 1xbe is,ami nekem van). szóval ebbe télleg nyugodtan tehetek pl. egy AMD Phenom II X4 945 procit is?

gyártó weboldala az alaplapról

azt is írja amúgy,hogy am2+nál lemegy a system bus speed ht3.0-ról ht1.0-ra ami 5200mhzről lemegy 2000 MT-re. így is érdemes-e esetleg egy phenom II X4es procit beletenni? (pl. egy 4000MT-s AMD Phenom II X4 940-es procinál mennyivel lesz szarabb a proci teljesítménye?)

Szerkesztette: indipendent 2010. 01. 02. 17:42 -kor

#3100 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 19:03

AM2+ és AM3 az ugyanaz a foglalat, annyi a különbség, hogy az előbbihez ddr2-es, az utóbbihoz ddr3-as memóriát lehet használni. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.