HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#581 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:42

Van isten! Valami olyat találtam, ami nagyon fontos a GIGABYTE-osoknak!!!!!!!!! :)
Nézzétek eme csodálatos képeket és rohamozzátok a boltokat!
Link: http://www.bit-tech.net/review/190/4

Ez orvosolja a Zalman vs Socket A problémát!!! YESSSSS! :up:
Én már megyek is a boltba!

#582 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 07:11

Azt tudja valaki, hogy hogyan lehet csökkenteni a magfeszültséget egy 2500+Bartonnak 1.75-ről 1.65-re 7N400Pro2 alaplapban? Az a baj, hogy 1.75 voltot ad alapértékben.

Szerkesztette: Tsabi5 2004. 04. 16. 07:14 -kor

#583 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 22:53

Szavaztatok már az alaplapi statisztikában?:)
Inkább hajtsd akkor már 3200+nak,nem?
Amúgy drótozás, www.ocinside.de
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#584 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 22:55

Sok szerencsét a kapocshoz!
Én vettem jobb coolert:)!
Bár csak a "-V"-s változatot vehettem meg, de nem kell neki a 4 luk...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#585 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 09:23

Hali!

Van olyan bios a gigabyte-hoz aminel a vcore-t nem %-al emeli meg az ember, vagy nem 10% a maximum amivel lehet emelni?

ui.: a mobil bartonom default 1.45V-jathoz ha 10%-ot adok, az csak 1.6 V feszt jelent, azon meg nem birja stabilan a 2400MHz feletti ertekeket:-(

szal van valami tuning bios? letezik? tud valaki vcalami ilyenrol?

#586 Felhasználó inaktív   nalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:20

Hello

Vásároltam egy Gigabyte GA-8KNXP rev 2.0 alaplapot

beszereltem a házba  indulás után nemsokkal a speaker búg majd elhalgat egy kicsit csippant ahogy szokott majd búg folyamatosan.

Mil lehet a gond? A ram led nek kell világítania?

#587 Felhasználó inaktív   gkory 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 23:58

Hello
Tudna valaki segíteni? Egy PII-es Gigabyte lapom van, AT+ATX tápos. ATX tápot rátéve azonnal indul a vas. Nem kell rajta valamit jumperelni vagy átkapcsolni?

#588 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 06:17

Idézet: nalac - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 21:29

Hello A GA-8KNXP alaplapon hol található meg a verzió szám a lapon? melyik területén? Honnan lehet tudni , hogy Rev 2.0?

ha f-el kezdödik a bios , akkor rev2-es..nekem is ilyen van, bá fingom nincs miben különbözik az elözö rev1-estöl..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#589 Felhasználó inaktív   Vagány_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 12:40

Idézet: nalac - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 19:20

Hello

Vásároltam egy Gigabyte GA-8KNXP rev 2.0 alaplapot

beszereltem a házba  indulás után nemsokkal a speaker búg majd elhalgat egy kicsit csippant ahogy szokott majd búg folyamatosan.

Mil lehet a gond? A ram led nek kell világítania?

Üdv

Hát, nem tudom, hogy kell-e búgnia, szvsz nem  ;) , de a RAM lednek kell világítania, ha jól sejtem az azért van, mert ha az világít, akkor nem szabad kivenni a RAM-ot a foglalatból. Legalábbis az enyének a könyvében ez van írva. :D

Minden zsinór a helyén van? Tuti? szerintem kezdd el szépen sorban leszedegetni mindent, addig amíg már csak a létszükségletes dolgok maradnak. Utána kezd el morzsolni a mogyoróid, mert ha akkor sem szűnik meg, akkor fordulj a bolthoz ahonnan vetted. Még idejekorán....

Üdv

ui: na ma nem sokat segítettem...  :rolleyes:
AMD 2600+@2400MHz, Gigabyte 7N400 Pro2 v2.0, 1024 DDR 400, Club-3d ATI 9500pro@350x590 128 MB, Audigy 2 Plat, 480 GByte winyó, KENWOOD 5.1, LG FLAT 995 FT plus 19", LG DVD-RAM 4160B,  YAMAHA SCSI CDRW 8824, TERRATEC Cinergy 400 TV, REAL MAGIC MPEG2 and so on...

#590 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 11:35

Idézet: Vagány_ - Dátum: 2004. április 20, kedd - 13:40

Üdv

Hát, nem tudom, hogy kell-e búgnia, szvsz nem  ;) , de a RAM lednek kell világítania, ha jól sejtem az azért van, mert ha az világít, akkor nem szabad kivenni a RAM-ot a foglalatból. Legalábbis az enyének a könyvében ez van írva. :D

Minden zsinór a helyén van? Tuti? szerintem kezdd el szépen sorban leszedegetni mindent, addig amíg már csak a létszükségletes dolgok maradnak. Utána kezd el morzsolni a mogyoróid, mert ha akkor sem szűnik meg, akkor fordulj a bolthoz ahonnan vetted. Még idejekorán....

Üdv

ui: na ma nem sokat segítettem...  :rolleyes:

vagany!
te nem feszemelessel huzod a procid?
vagy eleg neked a 10%?
;)

ugytunik senki sem tud gigakhoz jo biost ahol lehet fesztemelni.

#591 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:48

Nincs valami tuningbios, amivel a 7N400Pro2-es lapomnak a CPU feszültségét (2500+Barton) 1.75 voltról 1.65-re tudnám CSÖKKENTENI?

#592 Felhasználó inaktív   Vagány_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:58

Idézet: -Vitya- - Dátum: 2004. április 21, szerda - 10:35

vagany!
te nem feszemelessel huzod a procid?
vagy eleg neked a 10%?
;)

ugytunik senki sem tud gigakhoz jo biost ahol lehet fesztemelni.

Üdv

De, feszemeléssel húzom, ezen a MHz értéken csak 7,5% emeléssel stabil, de teljesen. Egyszer kezdtem el vele bíbelődni, eddig jutottam, igaz akkor még léghűtéssel. Most 1,79-1,80 V körül kap a mag. Azóta rákerült a vízhűtés, most max-on 53C zárt házban. Alapban 46-47 fok. Ez nekem asszem tök jó. Kellene egy nagyobb hőleadó radiátor, és egy kiegyenlítő tartály szerűség, de ezeket még nem tudtam beszerezni, és megcsinálni. Így amíg a vízhűtés is "járatós" egyenlőre nem húztam tovább, szerintem olyan 2350-2400 Mhz körüli értéket tudnék elérni 166-os FSB-vel. A 200Mhz FSB valamiért nem indul el nekem. Biztos nem bírja. :D
  Ha lesz majd egyszer egy szabad napom, mikor nem kell munkára fognom a gépem, akkor majd kipróbálom, hogy meddig bírja. Az a lényeg, hogy most csend van, nem zúg, és tök jól megy.  :D  :cool:  :up:  ;)  :D

Szvsz mindenre elég jelen pill.
AMD 2600+@2400MHz, Gigabyte 7N400 Pro2 v2.0, 1024 DDR 400, Club-3d ATI 9500pro@350x590 128 MB, Audigy 2 Plat, 480 GByte winyó, KENWOOD 5.1, LG FLAT 995 FT plus 19", LG DVD-RAM 4160B,  YAMAHA SCSI CDRW 8824, TERRATEC Cinergy 400 TV, REAL MAGIC MPEG2 and so on...

#593 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 01:33

Van egy GA 7vt600-as lapom. Kiakapcsolás után a hangfalak elkezdnek zugni :confused: . Bekapcsoláskor elhalgat, majd közvetlenül az XP elidulása előtt megint elkezd zugni, mikor elindul az XP a zaj elmarad :think: . Mitől lehet ez?

#594 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:03

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:48

Nincs valami tuningbios, amivel a 7N400Pro2-es lapomnak a CPU feszültségét (2500+Barton) 1.75 voltról 1.65-re tudnám CSÖKKENTENI?

hat ha olyan bios lenne, akkor szoljal egybol, mert akkor az a bios tudja majd azt is amit en szeretnek...

az 1.45-rol (mobil barton) feszt emelni 2.0-ra...

Szerkesztette: -Vitya- 2004. 04. 24. 20:04 -kor

#595 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 17:46

Mi okozza azt, hogy az egér mozgatásánál hallni lehet a hangfalakban egy zizegő hangot :think: . A hangkártya az alaplapra integrált.

#596 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 21:06

Sajnos azt kell mondjam, hogy az integrált hangkártya, feltételezem (MCP) ALC655-ös, valamivel összeakadhat. Erre szinte senki sem tud helyest választ adni, talán egy új driver jobban tudná kezelni.
Nekem is sz@r volt a játékok alatt is és ilyen morgó hangot hallottam mindig. Szerintem SEMMIREvaló!
Én kikapcsoltam, mert olyan sz@r volt a beépített hangkártya, hgy szégyeltem így pl.:zenét hallgatni.
Most egy Live! nyomja a hangot és SOKKAL jobb! Mellesleg egy 4000-5000 Ft.-os Live! szebb hagot ad.
Ez szépen nyomja a mély hangokat jó dinamizmussal, a magasat meg szószerint kristálytisztán adja!

#597 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:17

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 20:06

Sajnos azt kell mondjam, hogy az integrált hangkártya, feltételezem (MCP) ALC655-ös, valamivel összeakadhat. Erre szinte senki sem tud helyest választ adni, talán egy új driver jobban tudná kezelni.
Nekem is sz@r volt a játékok alatt is és ilyen morgó hangot hallottam mindig. Szerintem SEMMIREvaló!
Én kikapcsoltam, mert olyan sz@r volt a beépített hangkártya, hgy szégyeltem így pl.:zenét hallgatni.
Most egy Live! nyomja a hangot és SOKKAL jobb! Mellesleg egy 4000-5000 Ft.-os Live! szebb hagot ad.
Ez szépen nyomja a mély hangokat jó dinamizmussal, a magasat meg szószerint kristálytisztán adja!

És hol lehet ilyen 4-5 ezer forintos Live-t kapni?

#598 Felhasználó inaktív   BigBug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:20

Sziasztok!

Nekem is az a problémám a lapommal mint sokan másoknak, hogy alapból a 7N-400Pro2 ben a 2500+ -os bartonom 1,75v-ot kap. vagyis gondolom hogy ennyit kap, mert ennyit mond az easytune4. És ezt az is alátámasztja, hogy alapból 52 fokos a procim, konvertálásnál ez simán felmegy 62-re. a hűtővel nem lehet baj, egy GlacialTech Igloo 2510pro van rajta. Én úgy tudom, hogy ennek a procinak olyan 40 fok körül kéne lennie alapon, hajtás nélkül.

Tud valaki bármi okosat mondani, hogy most mi is az igazság, és mi lehet a hiba a van egyáltalán?

És még egy kérdés. easytune4-ben vagy egy cpu gomb, ami elvileg sárga azaz aktív kéne hogy legyen, de nekem ez szürke azaz hiába nyomom nem reagál. elvileg ott kéne gondolom a feszt módosítani, de nem lehet. Mit kell átállítani hogy ez müködjön és tudjam állítani?

Minden segítségre vevő vagyok! Előre is köszi mindenkinek!

#599 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 23:06

Idézet: nalac - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 23:29

Hello A GA-8KNXP alaplapon hol található meg a verzió szám a lapon? melyik területén? Honnan lehet tudni , hogy Rev 2.0?

Szia.

Most kapcsolotam be a forumba es egy 8KNXP-alaplappal rendelkezem.
Az alaplap 2.0-as verzioja a jobb, (hogy miert? van vele egy ket tapasztalatom)amelynek a verzioszamat
az alaplap bal felso sarkaban (ha proci jobb oldalon van) a MIDI  csatlakozo mellett  talalod beleszitazva.

Udv:Colo

#600 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 12:20

Idézet: colo - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 22:06

Szia.

Most kapcsolotam be a forumba es egy 8KNXP-alaplappal rendelkezem.
Az alaplap 2.0-as verzioja a jobb, (hogy miert? van vele egy ket tapasztalatom)amelynek a verzioszamat
az alaplap bal felso sarkaban (ha proci jobb oldalon van) a MIDI  csatlakozo mellett  talalod beleszitazva.

Udv:Colo

nekem is ilyen lapom van és csak rev 1.0-ás. meséld el mi az az "egy-két tapasztalat"  vele.
Múlt év szeptembere óta nyúzom nagy megelégedéssel. A bios frissítések dobtak a sebességen is meg a stabilításon is.

Minden jót!
;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.