Sziasztok!
Az alábbi érdekes problémára szeretnék megoldást találni. Szinte minden modernebb monitor (Nokia, Eizo, IBM, Sony...) többféle energiatakarékos módot támogat. Ezek mindegyikében, ha hozzáérek a gépbez magától normál állapotba áll vissza, azonban mégis van különbség.
1. Piros a led: teljesen ki van kapcsolva a képcső. Visszakapcsolás kb. 15-20 másodperc, megint kécső bemelegedés, demágnesezés, stb... Teljesítmény felvétel: kb 5-10W.
2. Villog valamilyen módon (zöld/piros): nincs igazán kikapcsolva a képcső, csak fekete a kép. Visszakapcsolás kb. 1-5 másodperc, de azután rögtön teljesen normális a kép, tehát nem úgy kapcsol be, hogy fokozatosan kivilágosodik. Teljesítmény felvétel: kn 20-50W. Ebből általában 2-3 féle változatot is tud a monitor.
És végre a probléma: a gépem változatlan, az op.rendszer változatlan (w2k), a monitor változatlan (de többel is próbáltam). Régebben az 1. módon volt energiatakarékos módban a moncsi, de most ezt sehogysem tudom elérni, mindig a 2-es módba kapcsol át. Minden lehetőséget még nem próbáltam ki, mert számtalan beállítás van (BIOS-ban/OS-ben/MONITOR-on), de mivel sokat van bekapcsolva a gép azt akarom, hogy az 1. módba kapcsoljon ki.
Kérlek ne azt írjátok, hogy mikor ellépek a géptől, akkor kapcsoljam ki, mert nem mikrokapcsoló a gomb, és nem akarom, hogy kikopjon, vagy ilyesmi.
Bocsi a hosszú szövegért, segítsetek!!! Köszi!
Oldal 1 / 1
Monitor energiatakarékos gond probléma
#2 Guest_PiEm-14B_*
Elküldve: 2002. 01. 03. 17:44
Most látom, hogy rosszul adtam meg a címet, és sajnos változtatni nem lehet, szóval a topic: Monitor energiatakarékos mód probléma

#3 Guest_Csirke_*
Elküldve: 2002. 01. 05. 00:27
idézet:
Eredetileg PiEm-14B írta:
Sziasztok!
Az alábbi érdekes problémára szeretnék megoldást találni. Szinte minden modernebb monitor (Nokia, Eizo, IBM, Sony...) többféle energiatakarékos módot támogat. Ezek mindegyikében, ha hozzáérek a gépbez magától normál állapotba áll vissza, azonban mégis van különbség.
1. Piros a led: teljesen ki van kapcsolva a képcső. Visszakapcsolás kb. 15-20 másodperc, megint kécső bemelegedés, demágnesezés, stb... Teljesítmény felvétel: kb 5-10W.
2. Villog valamilyen módon (zöld/piros): nincs igazán kikapcsolva a képcső, csak fekete a kép. Visszakapcsolás kb. 1-5 másodperc, de azután rögtön teljesen normális a kép, tehát nem úgy kapcsol be, hogy fokozatosan kivilágosodik. Teljesítmény felvétel: kn 20-50W. Ebből általában 2-3 féle változatot is tud a monitor.
És végre a probléma: a gépem változatlan, az op.rendszer változatlan (w2k), a monitor változatlan (de többel is próbáltam). Régebben az 1. módon volt energiatakarékos módban a moncsi, de most ezt sehogysem tudom elérni, mindig a 2-es módba kapcsol át. Minden lehetőséget még nem próbáltam ki, mert számtalan beállítás van (BIOS-ban/OS-ben/MONITOR-on), de mivel sokat van bekapcsolva a gép azt akarom, hogy az 1. módba kapcsoljon ki.
Kérlek ne azt írjátok, hogy mikor ellépek a géptől, akkor kapcsoljam ki, mert nem mikrokapcsoló a gomb, és nem akarom, hogy kikopjon, vagy ilyesmi.
Bocsi a hosszú szövegért, segítsetek!!! Köszi![/quote]
Nálam is jelentkezett ez a probléma (WinME)!
Érdekel a megoldás, csak annyira nem zavart eddig, hogy topic-ot indítsak.
Szóva: én is várom az ötleteket.
------------------
Védd a fákat! Egyél hódot!
#4 Guest_zolee_*
Elküldve: 2002. 01. 05. 00:45
A monitor elején van egy gomb.... 
Mellesleg. A Windowsban be van állítva a monitor pontosan?
------------------
peace
"- Hahaha! Már megint kényeztetik!
- De hát pofánköpött!
- Mit nem adnék, ha egyszer engem is jóóóól pofánköpnének!"

Mellesleg. A Windowsban be van állítva a monitor pontosan?
------------------
peace
"- Hahaha! Már megint kényeztetik!
- De hát pofánköpött!
- Mit nem adnék, ha egyszer engem is jóóóól pofánköpnének!"
#5 Guest_joe39_*
Elküldve: 2002. 01. 05. 01:21
régebbi (p1?) biosok tudták a monitor többféle pihenő üzemét.
képelsötétítés / kis áramfelvétel / kikapcsolás.
most már csak (gondolom, nem mindegyik bios) a két állapot közül választ.
a w2k meg mást nem is kínál fel. (nálam. lehet, hogy másnál mégis)
a w2k meg mást nem is kínál fel. (nálam. lehet, hogy másnál mégis)
#6 Guest_Oreg Ordög_*
Elküldve: 2002. 01. 05. 09:29
idézet:
Eredetileg joe39 írta:
régebbi (p1?) biosok tudták a monitor többféle pihenő üzemét.
a w2k meg mást nem is kínál fel. (nálam. lehet, hogy másnál mégis)[/quote]
A BIOS-ban valószínűleg benne van:
Video Off Method(s):
Three video off methods are available:
1. "Blank"
2. "V/H SYNC + Blank" = piros led
3. "DPMS"
#7 Guest_PiEm-14B_*
Elküldve: 2002. 01. 06. 00:58
Válaszok:
1. Monitor minden esetben pontos típusra volt bekonfigurálva!
2. Pontosan ezek vannak az én BIOS-omban is.
3. Holnap megpróbálom akkor a középsőre állítani.
Számít az valamit, hogy mit állítok be a Windows 2000 Power Options ablakában?
1. Monitor minden esetben pontos típusra volt bekonfigurálva!
2. Pontosan ezek vannak az én BIOS-omban is.
3. Holnap megpróbálom akkor a középsőre állítani.
Számít az valamit, hogy mit állítok be a Windows 2000 Power Options ablakában?
#8 Guest_PiEm-14B_*
Elküldve: 2002. 01. 07. 16:56
Egy biztos: bármelyik állapotban van az említett BIOS beállítás, nem kapcsol ki teljesen a monitor.

#9 Guest_aDannyBoy_*
Elküldve: 2002. 01. 09. 01:41
Nekem is van ujabban (xp alatt) nyugom a monitor kikapcsolassal, es mivel ejjel nappal megy a gep, ezert talan nem mindegy, hogy keszenleti uzemmodban van(tizenegynehany watt), vagy kikapcsol(1-3W).
A bios beallitasokat szinte vegigprobalgattam mar... egeszen annyira, hogy egyszer csak bios resettel tudtam elinditani a gepet, mert ugyan kikapcsolta a monitort, de nem kapcsolta vissza... rulz
nah szal ami erdekel >
mijazaz S1 ill. S3 (pos/str, csak nem tom melyik melyik igy hirtelen)
vh/sync + blank > elmeletileg video jel nix, es a monitor okosan kikapcsol (de nem, csak suspendel)
kerdes meg > biosban APM yes or no xp mellett.
Amugy a monitor egy eizo T57s, egy asus v7700be dugva, az alaplap abit kt7a
es az a problema meg meg sem oldodott, hogy shut down helyett resetel akarmit csinalok...
A bios beallitasokat szinte vegigprobalgattam mar... egeszen annyira, hogy egyszer csak bios resettel tudtam elinditani a gepet, mert ugyan kikapcsolta a monitort, de nem kapcsolta vissza... rulz
nah szal ami erdekel >
mijazaz S1 ill. S3 (pos/str, csak nem tom melyik melyik igy hirtelen)
vh/sync + blank > elmeletileg video jel nix, es a monitor okosan kikapcsol (de nem, csak suspendel)
kerdes meg > biosban APM yes or no xp mellett.
Amugy a monitor egy eizo T57s, egy asus v7700be dugva, az alaplap abit kt7a
es az a problema meg meg sem oldodott, hogy shut down helyett resetel akarmit csinalok...

Téma megosztása:
Oldal 1 / 1