HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a hiba?? [ No input signal ] a monitoron! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a hiba?? [ No input signal ] a monitoron! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ungalabunga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 02:01

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég egy barátom vett egy gépet, én kisértem el. AMD xp1800+ Pár nap jó működés után a gép használhatatlan. Bekapcsolás után a monitor nem jelenit meg semmit, csak egy zöld keretes ablakban mozgat egy ablakot, rajta a szöveg:

No input signal.

Namost annyi rutinom nekem is volt, hogy ugye átnézzük először is hogy minden jól a helyén van, elsősorban a videokártyába menő monitordugesz. Ezt többször ki be, semmi változás, ugyanez, pedig rendesen beledugtuk. Aztán kivettük a videókártyát is , hátha ha ujra betesszuk oks lesz, ATI 9000 LE 64 mb, visszadugtuk jobban, semmi változás.
Szóval minden bizonnyal az a csatlakozó dugesszel lehet a gond, a monitor ezt a szines hibauzenetet megjeleníti, tehát nem tök sötét, egyszerüen nem érzékel bemenő jeleket.

Namost itt ugye az a gond, hogy most visszavihetnénk a monitort (azt a csatlakozó dugeszt nem lehet ugye kihuznia monitorbol.. vagy igen? :)) (ami Compaq 17", nem vadiuj, 3 honapos garanciával) de nem sok kedvünk van az egész városon át metróval cipelni :))
Kérdés az lenne tud e esetleg valami megoldást hol lehetne a hibát keresni, mit kéne még megnéznünk, van e esély a monitor helybenhagyására, és persze arra, hogy működjön rendesen :))??

Előre is köszi a válaszokat!

#2 Felhasználó inaktív   jazoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 08:07

[QUOTE]Ezt írta ungalabunga:
[QB]Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég egy barátom vett egy gépet, én kisértem el. AMD xp1800+ Pár nap jó működés után a gép használhatatlan. Bekapcsolás után a monitor nem jelenit meg semmit, csak egy zöld keretes ablakban mozgat egy ablakot, rajta a szöveg:

No input signal.
-----------------------------------

Először is az első kérdésem az lenne, hogy a gép egyáltalán elindult-e rendesen, és csak a monitor nem kap vezérlőjelet, vagy a gép sem indult el és így a videokártya/monitor párossal nincs is gond.

Szóval amikor inditod a gépet, kell EGYET csipogniai, majd ezután pár másodpercel, hallanod, vagy látnod kellene (az előlapi LED-en), hogy a winchester elkezdi betölteni az operációs rendszert. Ha többet csipog, mint 1, akkor valami hardveres gondja van. A csipogások számából, hosszából következtetni lehetne, hogy melyik alkatrésszel van baj.
Ha nem mondtad volna azt, hogy pár napig rendesen működött a gép, akkor azt is elképzelhetőnek tartottam volna, hogy esetleg az alaplap nem ismeri fel a processzort. (ilyenkor nem csipog). Az nem képzelhető el, hogy a srác a proci órajel szorzót piszkálta? (ez is pont olyan jelenséget okoz, mint amikor nem ismeri fel a gép a proci tipusát, vagy nem támogatja) Mivel most vette a gépet a srác, így semmiképp se javaslok berhelést, hiszen van garanciája, azt kell érvényesíteni!

#3 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 08:41

A monitort viszonylag könnyű tisztázni!
Ha megoldható, dugjatok rá egy másik gépet (pl. szomszéd, rokon, ismerős), s mindjárt kiderül van-e gond vele (vagy a csatlakozójával).

Azt nem tudom, mennyire értetek a számítógéphez, ezért nem is javaslok szerelést (pl másik videókártya kipróbálását), és BIOS piszkálást, pláne hogy van garancia is!
Papin

Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...

#4 Felhasználó inaktív   c0rn 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 09:49

UDv!

elofordulhat, azis, hogy a gep tokeletesen elindul csak eppen a videokartyan nem jut ki a jel. Ilyenkor nem csipog, meg semmi csak eppen NO Signal. PRobaljatok ki masik vga-val is. Legutobb pont 1 R9000-nel talalkoztam ilyen hibaval.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó