HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízszintes csíkok futnak a monitoromon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízszintes csíkok futnak a monitoromon Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 01. 12:20

Sziasztok!

Egy-két hete vettem észre, hogy a monitoromon (Compaq S710) vízszintes csíkok futnak időnként. Elsősorban egyszínű sötétebb háttérrel lehet észrevenni.
Több videokártyával is próbáltam, semmi változást nem hozott, mi a gond vele?

#2 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 01:35

Sztem amit látsz, az az ún. sorvisszafutás-csík. A monitor beállítási hibája okozza, öregedés hatására is előjön 1 idő után. Ha kicsit konyítasz hozzá: a monitorban a sorvégtrafón található 2 db poti (általában), az egyikhez Focus, a másikhoz Screen van írva, na ez utóbbin kell nagyon óvatosan állítani, hogy sötét háttéten se legyenek csíkok. De csak ha értsz hozzá, ellenkező esetben ne nyúlj bele, mert veszélyes feszültégek vannak azon a környéken !!!!

#3 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 14:04

idézet:
Ezt írta Peeeet:
Sztem amit látsz, az az ún. sorvisszafutás-csík. A monitor beállítási hibája okozza, öregedés hatására is előjön 1 idő után. Ha kicsit konyítasz hozzá: a monitorban a sorvégtrafón található 2 db poti (általában), az egyikhez Focus, a másikhoz Screen van írva, na ez utóbbin kell nagyon óvatosan állítani, hogy sötét háttéten se legyenek csíkok. De csak ha értsz hozzá, ellenkező esetben ne nyúlj bele, mert veszélyes feszültégek vannak azon a környéken !!!![/quote]értelek, sajnos nem értek hozzá, tudnál esetleg egy jó, de barátságos áru szervízt javasolni?

#4 Felhasználó inaktív   Toxee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 03. 17:40

hy all
nekem ugyan ez a problémám
3 éves mag xj 810
és nekem is idönként vizstintes vonalak futkároznak
DE: nekem föleg világos 1 szinü hátereken lehet látni. hol le hol fel futnak és csakis akkor ha az adott felbontáson a legnagyobb képfrisitést választom pl 1280*1204@85hz. 75 hz n már nem jelentkezik a probléma.
idönként(mint pl most) alig látni vagy egyátalán, föleg indulásnál elégé szembetünik és elégé nagyok a vonalak is.
+1 érdekeség ha megnyomom az osd menü gombját és bejön a menü az összes vonal azonnal eltünik, de csak mig a menü látható,abban a pillanatban hogy az osd menü eltünt a vonalak is ujra jönnek.
mi lehet a probléma?
286 sx 4mzh@5mhz 512 kbayt ram 2*20mb mfm hdd hercules monocrom vga,at nagyfekvő ház

#5 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 00:43

Jó szervíz: Számalk, iskola is van ott. (Az Etele úton van, a Kelenföldi pu. fele) Be kell menni és jobbra és a folyosón végig, hátul van a monitorszervíz. Értenek hozzá és rendsek, árban se rosszak.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#6 Felhasználó inaktív   4lewis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 06. 11:07

idézet:
Ezt írta Toxee:
hy all
nekem ugyan ez a problémám
3 éves mag xj 810
és nekem is idönként vizstintes vonalak futkároznak
DE: nekem föleg világos 1 szinü hátereken lehet látni. hol le hol fel futnak és csakis akkor ha az adott felbontáson a legnagyobb képfrisitést választom pl 1280*1204@85hz. 75 hz n már nem jelentkezik a probléma. idönként(mint pl most) alig látni vagy egyátalán, föleg indulásnál elégé szembetünik és elégé nagyok a vonalak is.
+1 érdekeség ha megnyomom az osd menü gombját és bejön a menü az összes vonal azonnal eltünik, de csak mig a menü látható,abban a pillanatban hogy az osd menü eltünt a vonalak is ujra jönnek.
mi lehet a probléma?
[/quote]

DETTO! Csak nekem azzal a kunonbseggel, hogy:
Ket monitort kezdtem hasznalni, de amig csak egy volt, semmi baja sem volt a A MAG 796FD-nek. Aztan amikor megvettem a SONY E250-est Megjelentek a csikok, amik tulajdonsagra ugyan olyanok amiket te irtal, csak mig az egyik monitoron lefele halad a csik szep lassan, addig a masikon folfele, es 1280-nal mar nem lathato.

Levonva a kovetkeztetest, Nem monitortipus fuggo es nem videokartya fuggo a problema. Szerintem valami interferencia, vagy zavar lehet amit nemtom mivel lehet kikuszobolni ,(a ket monitor tok egymas mellett van. Mondtak, hogy a ket monitor koze tegyek alufoliat. Meg nem probaltam (folpakk-ba csomagolom a szendvicseket :) Nalad meg valami magneses cucc lehet a kozelben pl hangszoro vagy amibe "ketyeg"-is az aram. Ez a szemelyes velemenyem, remelem azert valami szakember is reagal a hozzaszolasra.

Csak az az idegesito, hogy a munkahelyemen a ket MAG796FD-nek egymas mellett semmi baja, vigan mennek es meg egy nagyobb speaker is van mellettuk :((

#7 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 07. 00:23

idézet:
Ezt írta Charles:
Jó szervíz: Számalk, iskola is van ott. (Az Etele úton van, a Kelenföldi pu. fele) Be kell menni és jobbra és a folyosón végig, hátul van a monitorszervíz. Értenek hozzá és rendsek, árban se rosszak.

Üdv!
[/quote]

Tudnál adni egy telefonszámot esetleg?

#8 Felhasználó inaktív   Curtis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 07. 09:20

Hello,

Érdekes, sokan voltak, akik ilyen problémával küzdöttek az ATI Radeon 9xxx kártyákkal is. Általában megoldja a csíkozódás gondját, ha a monitort egy átalakítóval a DVI csatira átrakjuk. Na ez mitől lehet?? Mert nekem is előjött nagyon halványan, a PowerStrip-el minden frissítési módot kipróbáltam eredménytlenül. Első blikkre interferenciának tűnik, de nem az. Gyorsan változó háttér előtt nem tűnik fel, de máskülönben nagyon zavaró. DVI-VGA átalakítóval DVI csatira áttéve a monitort eltűnt a csíkozódás. Mindenesetre érdekes.

[ 2003. március 07.: Curtis szerkesztette a hozzászólást ]
"Érezzük, hogy az élet egy fekete komédia, de talán élni tudunk ezzel. Mindazonáltal -mivel az egészet az Istenek szórakoztatására írták- egy-egy jó poén könnyen a fejünkbe kerülhet." - (Martin Stillwater: A két eltűnt áldozat.)
Teamspeak szerver

#9 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 08. 03:38

4lewis, a te esetedben nagy valószínűséggel a két monitor közelsége okozza a problémát, nem célszerű közel elhelyezni őket egymáshoz (>1m).

#10 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 08. 10:07

1024*768 - 85Hz-en futkároznak a csíkok, ha viszont leveszem 75Hz-re, akkor abbahagyja, ez behatárolja vaalamennyire a problémát?

(most egy Radeon 9000 Pro van a gépben, de csinálta egy kölcsön GF4 Ti4200-as kátyával is)

#11 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 07:07

Senki?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó