HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit jelent a BIOS-ban a Plug and Play OS Yes/No? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit jelent a BIOS-ban a Plug and Play OS Yes/No? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 28. 09:59

idézet:

Specifies if manual configuration is desired.
No lets the BIOS configure all devices. This setting is
appropriate when using a Plug and Play operating system.
Yes lets the operating system configure Plug and Play
devices not required to boot the system. This option is
available for use during lab testing.
[/quote]

Az alaplap leírásában ezt találtam, de ettől nem lettem okosabb.

idézet:
Select Yes if the system operating environment is
Plug-and-Play aware (e.g., Windows95).
NOTE: BIOS will automatically disable all PnP resources except the boot device card when you select Yes on Non-PnP operating system.
[/quote]

Máshol meg ezt.

Viszont egyes okos(?) fejlesztők állítják, hogy windows alatt YES-re KELL állítani.

#2 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:05

Ha '95-nél jobb oprendszered van, akkor YES. Ha pl. DOS, akkor NO.

A P&P eszközök nem fix erőforrásokat használnak, hanem a működtető szoftver dolga, hogy a lehetséges IO/IRQ/DMA igényeket a lehetőségeknekj megfelelően kiossza. Ha a fenti menüpont NO-ra van állítva, akkor az alaplapi BIOS elvégzi ezt a kiosztást: ha YES-re, akkor - a boot-device kivételével: vigyázat, az akár a hálókártya is lehet - az oprendszerre hagyja a dolgot. Általában az oprendszer jobban tudja, hogy mi kell neki.

'95 alatt még köhögött egy kicsit a P&P, ott a NO ajánlott.
Elköltöztem :-)

#3 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:28

Azt értem, hogy mi a P&P lényege.
Azt is tudom, hogy a win9x és a win2k messze eltérően kezeli, és hogy a win2k kezelése úgymond "intelligens" és elég hatékonynak mondható.

Amit nem értek, hogy miért írják egy Intel alaplapon, hogy hagyjuk NO-n, és ha (a mai OS-ekkel) jobb a YES, akkor miért nem az a default.

#4 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:30

idézet:
Ezt írta MisterY:
......Amit nem értek, hogy miért írják egy Intel alaplapon, hogy hagyjuk NO-n, és ha (a mai OS-ekkel) jobb a YES, akkor miért nem az a default.[/quote]

Mikori gyártású az az alaplap? (no és a kézikönyv?)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#5 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:33

idézet:
Ezt írta MisterY:
Azt értem, hogy mi a P&P lényege.
Azt is tudom, hogy a win9x és a win2k messze eltérően kezeli, és hogy a win2k kezelése úgymond "intelligens" és elég hatékonynak mondható.

Amit nem értek, hogy miért írják egy Intel alaplapon, hogy hagyjuk NO-n, és ha (a mai OS-ekkel) jobb a YES, akkor miért nem az a default.
[/quote]

Defaultnak azt rakják, amivel minden működik: az oprendszer meg majd átkonfigolja magának, ha akarja.

Az Intel amerikai cég: ott még azt is kiírják, hogy 'Vigyázat, a kávé forró!'. Őszintén szólva, mi mást várnál tőlük egy alaplapon?

(Ja, igen, pont a minap láttam egy feliratot az egyik ABC-ben: 'Vigyázat, a meggyes rétesben magok lehetnek!')
Elköltöztem :-)

#6 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:41

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Mikori gyártású az az alaplap? (no és a kézikönyv?)
[/quote]

Passz.

De gondolom nem lehet túl régi, mivel az Intel egyik legújabb tipusáról van szó. :rolleyes:

#7 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 28. 10:47

idézet:
Ezt írta MisterY:

Passz.

De gondolom nem lehet túl régi, mivel az Intel egyik legújabb tipusáról van szó. :rolleyes:
[/quote]

Azért a kézikönyv nem feltétlenül a legújabb passzusokat tartalmazza - a w95 vagy másfél éve kifutott és nem támogatott -, és tudod leginkább úgy készül, hogy ha valami feltétlenül új azt nagybetűkkel beletesszük..... a többi mellé.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó