Idézet: TBone142 - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 22:30
Van egy 'kis' problémám, jó lenne, ha valaki tudna segíteni:
Vettem ma egy AMD 2800+ Sempron procit, és sehogy sem tudom 2800 MHz-en üzemeltetni, pontosabban 2033 MHz fölé sem tudom vinni az órajelet. Ezt a kb 2 GHz-et is 166-os FSB-vel és 12-szeres szorzóval tudom elérni. Ha 200-as FSB-t állítok neki, akkor BIOS-t kell resetelnem, mert nem indul el utána a gép. Az alaplap elvileg tudja a 400-as FSB-t is (legalábbis a dobozára rá van matricázva jó nagy felirattal), de a BIOS-ban 'Extreme', vagy milyen beállítás mellett is csak 250-et tudok állítani, a proci meg állítólag 333-on megy alapból. Az alaplapom egy EPoX 8RDA. Remélem nem az a baj, hogy nem bír nagyobb processzort, tavaly nyáron vettem! Fogalmam sincs, mit csináljak! Valaki segítsen, pls.! Előre is THX!
Miert akarnad 2800MHz-en uzemeltetni?? A 12x166MHz az alap orajele. A kiemelt Sempronos topikban leirtam a tapasztalataimat egy 3000+-ossal. Az sem volt hajlando elindulni 200-on. Valszeg nem az alaplapoddal van a problema, hanem a procival. Ezek szerintem mar nem tuningbarat procik. Ez van.

Súgó
A téma zárva.