Elküldve: 2006. 03. 23. 17:52
Üdv mindenkinek,
A konfigom:
- Epox 8KRAi (legfrissebb BIOS-al)
- Barton 2500+, Thermaltake Vulcano 11+ Xaser Edition
- 2*256 DDR400 VM + 1*512 DDR400 Kingmax
- Asus 9550 GE 128MB/128bit AGP
- 2* SATA Samsung 120Gb 7200rpm, PATA Maxtor 80Gb 5400rpm (rackben)
- Teac DV-W50D PATA
- Videologic Sonicfury PCI
- iiyama Prolite e435s
- Enermax EG425AX-VE SFMA
A problémám:
Ma reggelig ez a gép minden probléma nélkül, atom stabilan működött. Ma ki kellett vennem az egyik SATA (rendszer) vinyót, mert a helyére egy 160GB-os másikat raktam be, amire egy WinXP-t szándékoztam telepíteni. Minden más meghajtót lehúztam, csak a DVD-író és az új HDD maradt fent. Az új merevlemezen volt egy régebbi WinXP, és mivel boot elején nem figyeltem be is töltődött, minden rendben volt. Újraindítottam a gépet, hogy megnézzem BIOSban a boot sorrendet. Már itt gyanús volt, hogy a CD-ROM-os bootolás volt elsőnek, mégsem ajánlotta fel az indulás során (a WinXP telepítő már alapból a meghajtóban volt). Mivel a beállításokon nem volt mit változtatni megpróbáltam kilépni a beállítások mentése nélkül. "Y" és Enter lenyomása után a gép megfagyott, és nem csinált semmit hosszú perceken át. Reseteltem, és innentől kezdve a gép nem hajlandó megmoccanni. Bekapcsolás után felvinnan a HDD-led, az eszközök (HDD, optikai meghajtó, ventillátorok) felpörögnek, de kép már nem jelenik meg a monitoron. Mindezt mindenféle hangüzenet nélkül.
Amit már próbáltam:
- Minden alkatrész kivéve, csak VGA, 1 memória és vinyó maradt bent, eredmény ugyanaz
- Úgy is próbáltam, hogy semmit nem hagytam benne, csupán csak a CPU hűtő pörgött, semmi hangjelzés
- CMOS clear-t jumperrel próbáltam, nem segített
- Elemet kivettem, rendszert áramtalanítottam, nem segített
- Videókártyát kicseréltem PCI S3-ra, semmi változás
- Gépet darabokra szedtem, minden részt kitakarítottam, kondenzátorokat átnéztem, procit és hűtőt szétszedtem, megnéztem, újraraktam
- Alaplap nem érintkezik semmi fémtárgyal, ellenőríztem
- Epox FAQ oldalát megnéztem, semmi hasznos információ
Minden építő jellegű információt illetve tanácsot szívesen várok!