Idézet: Bibu - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 8:39
Bűvészkedtem még egy kicsit de most már komolyan nem értem a dolgokat. 133X12.5-ön járatva a procit látványosan gyorsabb a gép mint 166x11.5-ön :confused:

. Valamint 166x11.5-ön a memória bírja a turbo beállítást 400-on, még az előbbi 133x12.5-ön nem, de ennek ellenére is látványosan gyorsabb a 133x12.5

. Azt se igazán értem, hogy nagyobb szorzót miért nem enged! Ha lockos lenne a proci akkor elvileg a 12.5-öt se engedné vagy nem? Lehet, hogy Biost kéne frissitenem?
nForce 2-es lapok sajátossága, hogy a procit és a memóriát szinkron FSB-n járatva gyorsabbak, mint nagyobb, de aszinkron FSB-n. 266-os memória pedig nem nagyon fogja bírni a 400-as effektív órajelet. 333-at is csak akkor, ha kimondott tuningdarabok. Illetve addig bírja, amíg lehet rontani az időzítéseken, de azzal pont ugyanott leszel, mint ha békén hagyod az FSB-t is, meg az időzítéseket is.
Ha 166-os FSB-t akarsz, akkor vegyél hozzá olyan RAM-ot, ami bírja is azt.
Szorzólockról: van a Tuning szekcióban valahol (esetleg kissé elsüllyedve) T-bred tuning topik. Abban is elmondták, hogy a T-bredeknél van "alsó" és "felső" szorzótartomány. Egyszerre mindkettőt nem használhatod, csak az egyiket. Alapértelmezett az "alsó" tartomány, max. 12,5x-es szorzóval. A "felső" tartományt emlékeim szerint bizonyos lábak összekötögetésével lehet aktiválni, ekkor a 13-nál kisebb szorzók kiesnek.
Szerkesztette: Telcontar 2004. 07. 07. 21:23 -kor
... a trip back in time is all I need ...