Elküldve: 2004. 09. 23. 14:14
Idézet: bANDYka - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 7:43
Sziasztok!
SEGÍÍÍTSÉG!!!
Nem tudom kihez forduljak, kérlek tapasztalaitokkal segítsetek rajtam. Tegnap megment az alaplapom (Epox 8RDA). A következő történt. Haver áthozta vinyóját beraktuk 10 percig ment is szépen aztán egy .vob fájl lejátszása közben magától újraindult a masina. Ezután rövid felirat memória számolás után hogy "CPU... valami" nem tudtam elolvasni mert ismét újraindult. Ezután se kép se hang.

A monitor nem kap jelet sem semmit sem. Fekete képernyő van a monitoron. Bekapcsolás után az alaplapon lévő LCD kijelző a C1-es ellenőrzésnél megáll.

Megnéztem az alaplap könyvében ez a memóriaellenőrzést jelenti. Próbáltam sok mindent. Szisztematikusan kivettem minden eszközt/kártyát, majd beraktam de így is minden sötét. A gép nem volt húzva Epox 8RDA-val és 2500-as Bartonal ment (166*11-en), ami ha jól tudom alap ennél. Memóriák 2x512 MB Samsung (400 MHz-esek) és ezek is csak 333 MHz-en mentek. Megpróbáltam egyenként is berakni a memóriákat, de így is sötétség. CMOS resetre sem reagál. Fizikai elváltozás nem észleltem egyik eszközön sem, sem szagot, sem ütést. Módszeresen kivetem mindent belőle, majd visszaraktam, de sehogy nem hajlandó elindulni. Mi lehet a baja? Lehet hogy elszállt az alaplapom? Csak egy 300 Wattos táp volt a gépben de egészen eddig elbírta az eszközöket. Arra gondoltam hogy most egy olyan vinyó került bele aminek nagyobb az áramfelvétele és ezt már nem bírta. Lehetséges ez?

Ma kipróbálom még bele egy új tápot, de nem fűzök igazából túl sok reményt a dologhoz...

Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg ötlete? Kérlek segítsetek, ha tudtok, mert meghalok gép nélkül!
Kösz előre is,
Üdv.: bANDYka
:confused: :confused: :confused:
Hasonló volt nekem is mult héten. Vagy c1 vagy 25 vagy 26 vagy ff a kijelzőn. De most már bejön a monitor is és jobb esetben egy kurzor villog a bal felső sarokban.
Nálam ugy volt hogy haver játszott vele, lefagyott és azóta nem éledt ujra

Pénteken viszem vissza a boltba, majd meglátjuk mi lesz.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred