HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 00:47

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 0:18

Nem hinném, hogy az winchesterrről elfogadja a filet. De próba szerencse. én eddig mindig Windowsból csináltam, és mindig problémamentesen ment minden. Pedig alapban 17-es BIOS volt a lapban, amit minden új verzió mejelenésekor frissítettem.

Végül is az ALT+F2-essel csináltam meg a dolgot, de nem sokáig volt a gépemen ez a szar Black...26-os bios. Jó nagy parasztvakítás az egész. Az időzítés ugyan megy 5-2-2-2-n is de lassabb a sebessége mint 7-3-3-2,5-en. Meg fagyott a gépem is vele rendesen. Szóval rövid úton megváltam tőlle és most a 27-es van fent.Nincs igazán külömbség a 19-es és a 27-es között. Szóval ott vagyok ahol a part szakad.

#2822 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 10:16

Idézet: team3 - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 17:18

Előszor is Mindenkinek BUÉK! :)

A konfig:
AZONA 400W
2600+ semp(t)ron + Glacialtech Silentbreeze III
512 (400MHZ) DDR
ABIT NF7-S  V2.0
Sapphire Ati radeon 9800SE (256bit)@9800 :)
Realtek 8139 C (LAN)
Samsung 120GB 7200/8MB nem SATA
Teac CDW-54x
Pioneer 108 DVD

A probléma:
Bekapcsolás után a gép teljesen jól megy. Egyhuzamban asszem 16órát játszottam vele max és semmi gondja nem volt atom stabilan ment. Eddig kétszer jött elő a jelenség, de attól tartok hogy, hogy többször elő fog jönni...
Egyszer egy Windows Restart-nál adta meg magat.. Nem fagyott le de nem akart újraindulni.. -> reset... Majd a Windows bejelntkező ablakán és minden más ablakban bejelentkezés után sakktábla effektust jatszott a kártya...(sakktábla szerűen kék és zöld színű az ablakok címsora, a 3ds képek fele hiányzik) Ahhoz hogy ez meggyógyuljon áramtalanítani kell a gépet.. Nem elég mondjuk szimplán ki majd bekapcsolni... Kb 15 perc után állás megyógyul és ismét "atomstabillá válik".
Másodszor már dúrvább volt a helyzet.. Linux alatt írtam DVD-t, CD-t.. Tök jól ment addíg míg nem akartam letörölni egy Cd-RW-t... Elkezd törölni, majd néhány másodperc után elesett a gép, de koppra... (Se hálózati kommunikáció semmi...)
Reset, majd újra próbálkoztam a törléssel a másik íromban egy másik progival Linux alatt.. Megint hasra esett, de csontra...
Reset után windows, a kép ismét sakktáblás lett, de a CD-t sikerult törölni... Restart, ismét linux, majd simán megíram a lemezt...
Nem vagyok nagyon BIOS frissítős és BIOSba beletúrkálós, mert nagyon sokat szívtam már miatta egy másik régebbi AMDs szintén abit lapban. A BIOS-t azért megfrissítettem a legújabbra, mert írta, hogy ezt meg azt kijavítottak a SATA-n meg ilyesmik... A BIOS a defaulton van.
Van esetleg valami BIOS beállítás, amit nem árt elvégezni stb.. ??

Csak nálam vannak furcsa dolgok ezzel a lappal? Mondjuk nekem mindig sikerül belenyúlnom a sz*ba...

A driverek az nvidia oldaláról legújabbak (1 hónapja raktam fel kb, ennyi idős a lap is).
Mindegy hogy WinXP vagy Win2k (valakik szerint 1 kutya, de nekem a 2k mindig stabilan ment, most is Win2K SP4 van fennt)
Linux alá nem tettem fel semmi extrát, csak fordítottam új kernelt és kész...
Az a dúrva, hogy abszolút véletlenszerűen történik a dolog... Linux alatt most volt először ilyen...

A segítségeteket előre is köszönöm, üdv mindenkinek...

Ha kockázik, az a moddolt VGA-t teszi kiemelten gyanússá!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#2823 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 10:32

Idézet: Gaga - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:08

A BIOS-ban az Advanced BIOS Features-ben az APIC mode legyen disabled. Már feltelepített Windowsnál az ACPI egyprocesszoros PC-t előtte cseréld le az Eszközkezelő/Számítógép bejegyzésnél ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC-re!
Az nForce driver pedig legyen a 6.14-es béta. Google ajánlott a megtaláláshoz.

Ez milyen problémákra jelent megoldást, vagy máshogy kérdezem: ez vmi ultimate csodaszer?

Nekem egy sempron 2200+ abit nf7 v2 +radeon 9550-es gép elsö bekapcskor szokta szarrá fagyni magát win betöltés közepén, ha rezet kap akkor megy mint a kisangyal. HL2-t végig lehet vinni vele, ha elindult a win, akkor már le sem lehet lönni.
xp alatt elöfordult késöbb is probléma, nekem is a win2000 jelentett majdnem 100% megoldást, csak a napi elsö indítás a kritikus. Ha ez a fenti módszer megoldja a problémát, másfél hónapos kínlódás ér véget :) Nekem az volt az ideiglenes megoldásom, h. raktam a win2000 boot-menüjébe egy 60 mp-es visszaszámlálást, és ha ezt kivártam, már jól töltötte be a windózt.

#2824 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 00:06

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:16

Ha kockázik, az a moddolt VGA-t teszi kiemelten gyanússá!

Először én is ezt találtam a legmeglepőbbnek. Nem kell erőltetni a működő SE helyett a döglődő Pro-t.
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#2825 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 00:09

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:32

Ez milyen problémákra jelent megoldást, vagy máshogy kérdezem: ez vmi ultimate csodaszer?

Nekem egy sempron 2200+ abit nf7 v2 +radeon 9550-es gép elsö bekapcskor szokta szarrá fagyni magát win betöltés közepén, ha rezet kap akkor megy mint a kisangyal. HL2-t végig lehet vinni vele, ha elindult a win, akkor már le sem lehet lönni.
xp alatt elöfordult késöbb is probléma, nekem is a win2000 jelentett majdnem 100% megoldást, csak a napi elsö indítás a kritikus. Ha ez a fenti módszer megoldja a problémát, másfél hónapos kínlódás ér véget :) Nekem az volt az ideiglenes megoldásom, h. raktam a win2000 boot-menüjébe egy 60 mp-es visszaszámlálást, és ha ezt kivártam, már jól töltötte be a windózt.

Az Ati miatt a Fast Write OFF a megszívlelendő elsődlegesen. Az APIC kikapcs pedig olyan rendszereknél, ahol az IDE-kezelés indokolatlanul ratyi sebességgel megy, és az egész gép csigasebességgel reagál dolgokra - mintha a proci 100%-on teperne real-time prioritással.
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#2826 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 08:22

Idézet: Gaga - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 1:09

Az Ati miatt a Fast Write OFF a megszívlelendő elsődlegesen. Az APIC kikapcs pedig olyan rendszereknél, ahol az IDE-kezelés indokolatlanul ratyi sebességgel megy, és az egész gép csigasebességgel reagál dolgokra - mintha a proci 100%-on teperne real-time prioritással.

Hmm.. Ezt az ATi FW OFF dolgot nem ertem... 3-bol harom gepben, mindenfele nf7-ati komoban semmi gond nem volt, ha ON...  :confused:

#2827 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 10:36

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 8:22

Hmm.. Ezt az ATi FW OFF dolgot nem ertem... 3-bol harom gepben, mindenfele nf7-ati komoban semmi gond nem volt, ha ON...  :confused:

kártyája válogatja.
nekem 8500LE-n FW On-nal fagyott, a 9700Pro-nak tökmind1 volt, mindenhogy ment.
a 9600Pro pedig FW Off-on fagyott csontra rögtön, bekapcsova pedig hibátlan volt.

mindenesetre ha gond van a kártyával, egy próbát megér...

#2828 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 11:03

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 11:36

kártyája válogatja.
nekem 8500LE-n FW On-nal fagyott, a 9700Pro-nak tökmind1 volt, mindenhogy ment.
a 9600Pro pedig FW Off-on fagyott csontra rögtön, bekapcsova pedig hibátlan volt.

mindenesetre ha gond van a kártyával, egy próbát megér...

Az igaz.. :)

#2829 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:22

Valami nem kóser... multkor történt egy kis memória hiba... aztán elmúlt. aztán mostanában összevissza újraindul a gép. az érdekes az, hogy néha kékhalál, néha újraindul. Van amikor egéz nap jó, de van amikor 10 percen belül 2*indul újra, vagy indítom újra. Ami érdekes, hogy csak Windowsban netezés közben csinálja, ha megy a TV kártya is. Játék közben még soha nem volt semmi hiba. Sem HALFLIFE, sem GTA VC, sem FIFA2005, sem NFS Porsche, pedig annál hamar kifagy az alpokos pályán 7 autó mellett, ha szar a memória. egyenlőre memória tesztert nem futtattam, de majd az is jön. Kérdés: Mi lehet???
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2830 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:39

Hello.

Koszonom a hozzaszolasokat.
A videokartyam a regi lapomban ABIT KT7E csodaszepen megy! 8pipe, nem kockas nem doglodik. (Csak nem fert bele nagyobb proci ezert mennie kellet).
A jo legyen sz*ar a kartya... Linux alatt vitt magaval mindent, sem ping sem ssh, semmi. Ha el is szall az X mert a kartya bekrepal a kernel nem hinnem, hogy belepusztulna, meg minden mas. A kockazas a drivertol is fugg! Leaginkabb attol, ha belepek a BIOS-ba. Ha belepek akar mentek akar nem maris kockaz a kep (termeszetesen csak windows alatt), de nem is javul meg, csak power off utan. Ha nem lepek be akkor egesznapos hasznalat utan sem dolgik be a kep kissmillio ketto ujrainditas utan sem. Yut eszembe Linux alatt nem is megy a plusz 4 pipe... es ott is megdoglott :( -> mindegy, hogy van-e softmod vagy nincs..

Nem lehet, hogy vmit nem ugy detektal, vagy mittomen?!
Erdemes az uj 2.7-es biost beegetni??? nekem 2.6-van... (a legujabb helyett)

Egyebkent, egyre inkabb kezdem azt hinni, hogy abszolut nem mindegy, hogy milyen alaplapba milyen kartyat dugsz...
A regi KT7E-ben ez a kartya szepen ment, viszont egy GF2MX es egy GTS szinte hasznalhatatlan volt, mert hianyoztak a texturak stb... ugyanezek a kartyak masik gepben csont nelkul mennek...

Meg azt is olvasgattam itt a forumban, hogy nehanyotoknak vannak "bios problemai"pll elfelejti, ha kihuzom, nem is meri fel jol a cput elso inditasnal stb....

Futtatam tegnap prime95-t, mondjuk csak 12 oran at, de no warnings, no errors...
Mondjuk, hogy a tap nem birna a konfigot, mert mar oreg (kb masfel eves). Vettem egy (nem rohog!!) 650W-os tapot Chieftech-re nem volt penz.. ez Sweex vagy mi a banat... Massziv doboz es bazi nehez!
A cpu fesz (1,6V) 1,57-1,59
a tobbire most nem emlekszem... kb mik azok az ertekek amik yok?..

nah lelovom magam..

sziasztok
HP 8710p

#2831 Felhasználó inaktív   fjanszi123 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 13:41

Idézet: Gaga - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:08

A BIOS-ban az Advanced BIOS Features-ben az APIC mode legyen disabled. Már feltelepített Windowsnál az ACPI egyprocesszoros PC-t előtte cseréld le az Eszközkezelő/Számítógép bejegyzésnél ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC-re!
Az nForce driver pedig legyen a 6.14-es béta. Google ajánlott a megtaláláshoz.

Szia Gaga!

Köszönöm hogy próbáltál segíteni, de nem müködik.
Várom az új ötleteket. Légy szíves írd már meg pontosan mit is kellenne csinálni és hogyan.
Miért csak restart után látja a rack-ben lévő vinyót az alaplap és miért csak akkor másol normálisan.

Köszönöm, sziasztok!

#2832 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 06. 22:45

Ha a RAM 432-n nem hibázik MEMTEST alatt, de boot közben (még kisebb FSB-nál (210) is) lefagy, és a proci bírná, akkor a RAM a gyenge, vagy inkább a deszka? :Đ
(tudom, át kell olvasni párszor)

#2833 Felhasználó inaktív   u.zsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 23:00

CSÁKÁMY!!!! 
Valaki segítsen.Összeraktam a szerkezetem de a ramok együtt nemhogy DUALban de egyáltalán nem működnek.Külön-külön frankó,de együtt csak 1működik.A ramok 2db 266MHz,256MB DDR a márkáját azt nem tudom .  Ha valakinek van építő ötlete akkor PLÍÍÍÍZ HELP!!!!!                köszi!!!! 

#2834 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 23:42

Idézet: u.zsolt - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 0:00

CSÁKÁMY!!!!    
Valaki segítsen.Összeraktam a szerkezetem de a ramok együtt nemhogy DUALban de egyáltalán nem működnek.Külön-külön frankó,de együtt csak 1működik.A ramok 2db 266MHz,256MB DDR a márkáját azt nem tudom .  Ha valakinek van építő ötlete akkor PLÍÍÍÍZ HELP!!!!!                köszi!!!! 

Azert jo lenne, ha kideritened a markajat...

#2835 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 01:55

Hi.

Találkozott már valaki olyan NF7-S alaplappal, amelyik nem akart sose újraindulni? Értem ezalatt a Windows alatti restartot, vagy akár a Windows telepítés közbeni restartokat...

A konfig: NF7-S 2.0, 2500+ Barton, 2*256MB RAM, Enermax táp, ATI 9600XT, stb...

Nemtom mi lehet vele, ha valaki tud valami biztatót, az ne tartsa vissza...

PS: a BIOS is a legújabb...

@

Szerkesztette: kuk@c 2005. 01. 07. 01:56 -kor

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#2836 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 02:58

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 1:55

Hi.

Találkozott már valaki olyan NF7-S alaplappal, amelyik nem akart sose újraindulni? Értem ezalatt a Windows alatti restartot, vagy akár a Windows telepítés közbeni restartokat...

A konfig: NF7-S 2.0, 2500+ Barton, 2*256MB RAM, Enermax táp, ATI 9600XT, stb...

Nemtom mi lehet vele, ha valaki tud valami biztatót, az ne tartsa vissza...

PS: a BIOS is a legújabb...

@

hw reset ugye működik?

#2837 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:18

Idézet: u.zsolt - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:00

CSÁKÁMY!!!! 

Vicces ez mert ha én sem dualba rakom a két ramot, akkor valami ram hibára hivatkozva el se indul az xp, viszont dualban hibátlan a két különböző ram!!! :Đ :Đ :Đ
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2838 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:36

Sziasztok. Nekem is ilyen lapom van (NF7, legújabb biosz)), és van benn egy 512/333 Samsung memória. Van viszont a fiókban 2 db 128/266 memória.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek bele rakjam e a gépbe és működjön 266-on, és akkor hogyan, vagy maradjon az 512 333-on?
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#2839 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:39

Idézet: ballington - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 17:36

Sziasztok. Nekem is ilyen lapom van (NF7, legújabb biosz)), és van benn egy 512/333 Samsung memória. Van viszont a fiókban 2 db 128/266 memória.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek bele rakjam e a gépbe és működjön 266-on, és akkor hogyan, vagy maradjon az 512 333-on?

Nezd meg, mennyire huzhatoak azok a ramok.. inkabb a 768 gyenge 333-mal, mint az 512 penge 333-mal.. :)

#2840 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:15

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 17:39

Nezd meg, mennyire huzhatoak azok a ramok.. inkabb a 768 gyenge 333-mal, mint az 512 penge 333-mal.. :)

És milyen beállításokkal (BIOS)?
Mik ezek a beállítások:
- Row-active delay
- RAS-to-CAS delay
- Row-precharge delay
- CAS Latency Time

default: 7-1-1-2.5
Kell ezeken módosítani?

Hogyan rakjam be a slotokba a memórákat?
Hol tudom állítani, h dual-ba menjen?
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.