HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 09. 14:17

nekem Geil megy Samsungal dualban 9óra MEMTEST UTÁN IS HIBA NÉLKÜL!!
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2902 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 14:30

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 12:55

nem papa, csak a háttértárolóban még 1fia választ sem kaptam, ez a topik meg sokkal jobban megy mint az, elnézést. :respect:  ;)

Not at all! Itt legalább kapsz választ is akkor... ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2903 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 16:42

Nah...hazaértem, átdugtam a wincsesztert slave-re és megy.
Besza*rás ez komolyan mondom!!!!
Eddig master volt a winyó és a cd íróm is. Eddig ment. Most master maradt az író és a wincsi lett slave. Így is megy!
Miért ??? Persze tudom hogy kéne lennie, de nem értem.

Úgy oldottam, meg hogy a kábelt néztem, arra az volt írva ahova dugtam, hogy slave, látom a wincsi master, átdug slve, cd író megnéz az master a csőkábelre az van írva master ott ok minden. Bekapcsol és megy.

Eddig miért ment úgy hogy két master volt????

Kérdezet a winfos valami raid vezérlőt??? Az mi és hogy??? és HONNAN???

tudom, elég tré vagyok, de ez eddig nekem ment és nem volt ilyesmivel problémám.

Gondolkodtál ma már?

#2904 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 16:56

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 16:42

tudom, elég tré vagyok, de ez eddig nekem ment és nem volt ilyesmivel problémám.

Idézet: Én - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 20:38

mert neked varázsgéped van :Đ

:D  :D

Egyik ismerősömnél van egy olyan abit lap,ami csak fordítva bedugott ide kábelekkel működik. Nem vicc. :think:

#2905 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 16:58

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 15:56

:D  :D

Egyik ismerősömnél van egy olyan abit lap,ami csak fordítva bedugott ide kábelekkel működik. Nem vicc.   :think:

HÁT EZ AZ!!!!

Ha eddig ment most miért nem???????  :D
Mind1. ;)
Miért kér tőlem raid vezérlőt a winfos????  :confused:

Gondolkodtál ma már?

#2906 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 17:08

memória kezelésben lassultam "csak" 3000Mb/s olvasás 1200mb/s írás és késleltetés 94,8ns.
Ez eddig 3300, 1250 és 85 körül voltak. Mi történt???

Gondolkodtál ma már?

#2907 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 17:41

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 16:58

Miért kér tőlem raid vezérlőt a winfos????  :confused:

Gondolom bekapcsoltad a SATA vezérlőt a BIOS-ban.
Illetve nem töltöttél be valami fail-safe beállítást a BIOS-ban a vinyóval kapcsolatos hercehurca közben? Lehet elállítódtak a memória időzítések is.

Szerkesztette: seby 2005. 01. 09. 17:42 -kor

WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#2908 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 17:44

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 16:41

Gondolom bekapcsoltad a SATA vezérlőt a BIOS-ban.
Illetve nem töltöttél be valami fail-safe beállítást a BIOS-ban a vinyóval kapcsolatos hercehurca közben? Lehet elállítódtak a memória időzítések is.

jah, deeeeee, defóltoltam a biost, ekkor bement a sata alapból...banyek, sose jutott volna ez eszembe pedig alap! :D

THX!

Gondolkodtál ma már?

#2909 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 20:02

MOST JUTOTT ESZEMBE, HOOOOGY......:azért volt a winyóm masteren mert havernál átdugtam masterre, mert az ő mastere helyére ment be ééésss....nem bootolt be. Nálam most meg egybőőől???
Mi lelte ezt a winyót?????? Meg fog hallni??
Everest szerint a SMART is mindenre rendbent vagy hasnolót ír ki!

Gondolkodtál ma már?

#2910 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 21:59

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 12:18

Kilátástalan reklamációs procedura... :)

Azért is írtam be ide, hátha valakinek van ötlete miért ennyire szar ez az NF7-S.
Se Kingston, se Twinmos nem jó neki... lehet valami szar noname RAM-ot szeretne...

csak most úgy döntöttem jobb a békesség, és használom normáliban... 10%-ot jelent... és azt meg a magasabb frekivel visszanyertem... szóval tökmindegy... most stabil, mint állat jobb időzítéssel, és magasabb frekivel... minek cserélném??? Inkább kivárok...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2911 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 22:30

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 21:02

MOST JUTOTT ESZEMBE, HOOOOGY......:azért volt a winyóm masteren mert havernál átdugtam masterre, mert az ő mastere helyére ment be ééésss....nem bootolt be. Nálam most meg egybőőől???
Mi lelte ezt a winyót?????? Meg fog hallni??
Everest szerint a SMART is mindenre rendbent vagy hasnolót ír ki!

Általában, amikor a smart már mutat valami, akkor már késő. Nekem annak idején úgy halálozott el a gyári (maxtor) gariban cserélt vinyóm, hogy a kiolvasott smart értékek végig "normálisak" voltak.

Nálam annyi volt a jel, hogy egyszerűen nem boot-olt be a win. Sokáig volt fekete képernyő. Már gyanakodtam táp hibára (gondold el milyen elkeseredett lehettem, ha a 465-ös enermaxomra gyanakszom  :omg: ), alaplapra, ramra. Mindet kipróbáltam másnál és jó volt és a gép haver tápjával is kakis volt. Aztán legvégül gondoltam a winyóra és fogtam magam próbából húztam egy rendszert a régi 20-as wd-mre úgy, hogy közben a gyanús elemet kivettem a gépből. És lőn csoda a gép simán működött. Ezután egyszer még beizzítottam a vinyót úgy, hogy előtte 10 percet melegítettem a rendszert biosban és utána indítottam, majd ez utolsó boot (a kis vinyóról volt a rendszer) után mindent lementettem róla és indult a garis procedúra.

Na ennyit a hdd-k halálásról és a smart-ról.  :down:  :offtopic:
My photos

#2912 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 22:57

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 21:30

Általában, amikor a smart már mutat valami, akkor már késő. Nekem annak idején úgy halálozott el a gyári (maxtor) gariban cserélt vinyóm, hogy a kiolvasott smart értékek végig "normálisak" voltak.

Nálam annyi volt a jel, hogy egyszerűen nem boot-olt be a win. Sokáig volt fekete képernyő. Már gyanakodtam táp hibára (gondold el milyen elkeseredett lehettem, ha a 465-ös enermaxomra gyanakszom  :omg: ), alaplapra, ramra. Mindet kipróbáltam másnál és jó volt és a gép haver tápjával is kakis volt. Aztán legvégül gondoltam a winyóra és fogtam magam próbából húztam egy rendszert a régi 20-as wd-mre úgy, hogy közben a gyanús elemet kivettem a gépből. És lőn csoda a gép simán működött. Ezután egyszer még beizzítottam a vinyót úgy, hogy előtte 10 percet melegítettem a rendszert biosban és utána indítottam, majd ez utolsó boot (a kis vinyóról volt a rendszer) után mindent lementettem róla és indult a garis procedúra.

Na ennyit a hdd-k halálásról és a smart-ról.  :down:  :offtopic:

Ahham, ajjajj, akkor kezdhetek félni, hogy lehet bármikor megadja magát???
Az nem lenne túl jóóó :( :( :(
Najó, aszem vége a vizsgaidőszaknak és kezdek wincsira és tápra gyűjtani (tápra az x800XT-m miatt amit hónap végén Sex-ben veszek, addig is remélem menni fog a rendszer és még utána is egy darabig, haver már kölcsön adta a kis 6.4-esét hogy ezzel vegetáljak míg szerzek wincsit -mert akkor még se nála sem nálam nem ment-, 6.4-est magamnál tartom, bármi lehet. :( :(
Az a gáz, hogy megpunnyadok ha meg lesz az X800XT-m és egy 6.4-es wincsit kell 1-2hónapig használnom :( aúúú :( )
Már azon is gondolkodtam, hogy eladom a Samsung 512-esem abból csak-csak futná egy ugyan ilyen 80asara, Samsunga (a 3év gari miatt). (ez csak 1.5éves wincsi, persze gar az 1év volt)

szerk: Fortron BlueStorm 350 12V1-10A, 12V2-15A, 120 mm SX-1, 24 PIN br.22500 Ft <-ezt a tápot néztem ki tts-nél

Szerkesztette: Shane 54 2005. 01. 09. 22:59 -kor

Gondolkodtál ma már?

#2913 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:05

srááácoook!!!!!!

Adjatok nekem friss bios linket és meghajtót, sehol sem találok csak olyat ami olyan régi, hogy még a driver cdmen is újabb van!!!! Léciiiiiiiiiiiiiiiiii
Flashmenüből van 1.30asom, ahhoz kéne :D
dosból nem tudok biost frissíteni :(

Gondolkodtál ma már?

#2914 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:40

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 14:02

Vki meg tudná mondani, hogy hekkelt biost honnan tudok letölteni NF7 2.0-hoz? Régebben láttam itt a fórumon a linket, de az sajnos elveszett.

A kérdés még mindig áll.

#2915 Felhasználó inaktív   GaboookA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:51

Talán innen?
Google a barátod!

#2916 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 21:59

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 23:57

Ahham, ajjajj, akkor kezdhetek félni, hogy lehet bármikor megadja magát???
Az nem lenne túl jóóó :( :( :(
Najó, aszem vége a vizsgaidőszaknak és kezdek wincsira és tápra gyűjtani (tápra az x800XT-m miatt amit hónap végén Sex-ben veszek, addig is remélem menni fog a rendszer és még utána is egy darabig, haver már kölcsön adta a kis 6.4-esét hogy ezzel vegetáljak míg szerzek wincsit -mert akkor még se nála sem nálam nem ment-, 6.4-est magamnál tartom, bármi lehet. :( :(
Az a gáz, hogy megpunnyadok ha meg lesz az X800XT-m és egy 6.4-es wincsit kell 1-2hónapig használnom :( aúúú :( )
Már azon is gondolkodtam, hogy eladom a Samsung 512-esem abból csak-csak futná egy ugyan ilyen 80asara, Samsunga (a 3év gari miatt). (ez csak 1.5éves wincsi, persze gar az 1év volt)

szerk: Fortron BlueStorm 350   12V1-10A, 12V2-15A, 120 mm SX-1, 24 PIN br.22500 Ft <-ezt a tápot néztem ki tts-nél

Ha most teljesen jól üzemel a géped, akkor talán nincs baja a vinyódnak. Mindenesetre a fontos doksiaidról készíts másolatot másik hdd-re, vagy cd/dvd-re, hogy ha bukna a hdd, akkor adatot ne veszíts.
Lehet, hogy tényleg csak a kábelezés, vagy tápcsati érintkezéssel volt a gond, nem akarom én neked az ördögöt a falra festeni, csak arra akartalak figyelmeztetni, hogy a vinyók elég hirtelen tudnak meghalni, ráadásul úgy, hogy mindenre gondolsz csak arra nem, hogy vele van a gond és a smart tényleg nem ér semmit, amint láthatod a saját leírt tapasztalatomat. Ami gyanúra ad okot, hogy haverodnál se volt ok a dolog.
Érdemes lenne a kis vinyóra nyomni rendszert és a gyanús elem csak úgy adathordozóként lenne a gépedben, hogy akkor vajon szórakozik-e. Mondjuk sebességre ez nem kiru, de a pagefile-t át tudod rakni a gyorsabb vinyóra és legalább van 2 vinyód, amiből az egyikről tuti tudsz boot-olni.  ;)

A kiszemeltedtől ez is olcsóbb, pedig nem mindennapos, hogy az Enermax olcsó táp lenne. :D
Enermax 375AX-VE 370W(hőm.ell., fordulatszabályzás, 3év gar.)    14,800 Ft  18,500 Ft (Br)
My photos

#2917 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 22:51

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:59

Ha most teljesen jól üzemel a géped, akkor talán nincs baja a vinyódnak. Mindenesetre a fontos doksiaidról készíts másolatot másik hdd-re, vagy cd/dvd-re, hogy ha bukna a hdd, akkor adatot ne veszíts.
Lehet, hogy tényleg csak a kábelezés, vagy tápcsati érintkezéssel volt a gond, nem akarom én neked az ördögöt a falra festeni, csak arra akartalak figyelmeztetni, hogy a vinyók elég hirtelen tudnak meghalni, ráadásul úgy, hogy mindenre gondolsz csak arra nem, hogy vele van a gond és a smart tényleg nem ér semmit, amint láthatod a saját leírt tapasztalatomat. Ami gyanúra ad okot, hogy haverodnál se volt ok a dolog.
Érdemes lenne a kis vinyóra nyomni rendszert és a gyanús elem csak úgy adathordozóként lenne a gépedben, hogy akkor vajon szórakozik-e. Mondjuk sebességre ez nem kiru, de a pagefile-t át tudod rakni a gyorsabb vinyóra és legalább van 2 vinyód, amiből az egyikről tuti tudsz boot-olni.  ;)

A kiszemeltedtől ez is olcsóbb, pedig nem mindennapos, hogy az Enermax olcsó táp lenne. :D
Enermax 375AX-VE 370W(hőm.ell., fordulatszabályzás, 3év gar.)    14,800 Ft  18,500 Ft (Br)

Ahham,.....
Lehet ezt meg fogom holnap csinállni úgyis csak netezős xp van fenn semmi más progi csak n-bencs és winrar+everest. Várom az X800XTmet olyan 20nap és meglesz, akkor friss win, a legújabb meghajtókkal, driverekkel és imádkozok, hogy ne kelljen hozzányúlnom egy ideig.
Igen, az tényleg nem semmi, hogy havernál sem bootoltbe.
Aszem nekilátok kiírni cd-rw-re a zenéimet mert nélkülük 1/2ember vagyok. Meg a képeket amiket digigéppel csinálltam, meg ami még kell. Gammákat tudom pótólni az nem gáz, max 3nappal később kezdek HC gammerkedésbe ha megpusztul szerencsétlen. Mindenesetre kinéztem egy kedves 120-es 8/7200-es Maxtort, szerintem még mindig ez a legjobb persze ez hülyén hangzik mert nem értek a wincsikhez, de lehet 3év garis Samsung (8/7200-es szintúgy) lesz a gari miatt :D
Azért nézegettem azt a tápot mert 12V-on két ága van és összesen 25A-t ad le, azt nem csinállja minden táp utána. vagy Még Noiseblocker 520W ~25ezerért, persze megnézem mit tud +5 és +12v-on.( Az számít a legjobban nem? ) Ha nem olyanok a feszértékei mint ahogy kéne, akkor lehet 475W-os enermaxot veszek, de az már 30rongy :( Az tuti, hogy ettől a táptól nyár végén megszabadulok, veszek egy jó házat amit már kinéztem magamnak, ne kérdezd milyen, sulinetben valami konzervatív de mégis elegáns és szép mint a Volvók :) Abban is lesz egy 350W-es FSP, azt is eladom, aztán veszek tápocskát :) Szerintem úgy fogom megcsinállni, hogy mindent összegyűjtök és 2 de inkább 1nap alatt mindent megveszek (wincsi+ház+táp+dvd író+ lehet még 512ram), összerakom és "élvezem" az eredményt

Köszi sebgutkopf !!!

ui.:most még biost is frissítettem :D , de minek? Ne kérdezzétek. ;)

Gondolkodtál ma már?

#2918 Felhasználó inaktív   szabroy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 00:26

Xiasztok!  Van egy kicsike gondom.van egy NF7-S alaplapom 3200+procival amit karácsonyig 266 os ramok támogattak 300-on 4/3 beállitásban.  akkor vettem 2x512/400 hynix d43 ramokat, de 400-on dualban be se bootolt single chanelen bootolt ugyan de folyton kifagyott, a memteszt pedig hibák ezreit irogatta.  :confused:    visszavittem, 2 hétig nézegették utána adtak két samsungot, amit kérésemre le is teszteltek.  hazahoztam és detto!!! :mad:  tesztelgettem és rájöttem hogy 333 on duálban hibátlan, és 350-n is de 400-on 2.8v és 3-3-3-8 késleltetéssel se megy!!!  Kuka az alaplap?    még van rajta gari, de nagykeres, és legalább 2 hét mire kapok másikat.  van vkinek ötlete hogy mi lehet a baj? :think: Biost már frissitettem.

#2919 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 00:45

Idézet: szabroy - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 1:26

Xiasztok!  Van egy kicsike gondom.van egy NF7-S alaplapom 3200+procival amit karácsonyig 266 os ramok támogattak 300-on 4/3 beállitásban.  akkor vettem 2x512/400 hynix d43 ramokat, de 400-on dualban be se bootolt single chanelen bootolt ugyan de folyton kifagyott, a memteszt pedig hibák ezreit irogatta.  :confused:    visszavittem, 2 hétig nézegették utána adtak két samsungot, amit kérésemre le is teszteltek.  hazahoztam és detto!!!   :mad:     tesztelgettem és rájöttem hogy 333 on duálban hibátlan, és 350-n is de 400-on 2.8v és 3-3-3-8 késleltetéssel se megy!!!  Kuka az alaplap?    még van rajta gari, de nagykeres, és legalább 2 hét mire kapok másikat.  van vkinek ötlete hogy mi lehet a baj?   :think:   Biost már frissitettem.

Hát elősször is nagy kár volt a két d43-at kamu samura cserélni!  :think:

Mintha mostanában egy gyengébb eresztés lenne piacon, mert mindenki hasonló gondokkal küzd.
Én régem amikor ilyen mem hibával szoptam (nem nf7-s volt, még korábbi emlékek) 3x cserélték ki a boltban a ramokat, mire végre leesett nekik nagy unszolásomra, hogy talán inkább a lapban kéne a hibát keresni. Nem ültek rajta 2 hetet mert egy olyan modult se tudtak bele tenni, amivel a gyári speckó szerint ígért max teljesítményt nyújtani tudta volna. Innentől fogva csere.
A biosban ugye semmi sincs auto-n?
My photos

#2920 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 0:45

Hát elősször is nagy kár volt a két d43-at kamu samura cserélni!  :think:

a D43 nem túl jó nf2-be állítólag

bár én is inkább a ram eresztéseket érzem gyengének, és nem a lapot. ugyanis régebben nem voltak vele ilyen problémáim...
a mostani D43-am pl a következőket csinálja:

400-cl2.5   megy
410-cl2.5   megy
420-cl2.5   nem megy! (akkor vissza a késleltetést, hátha...)
420-cl3.0   nem megy!  :(
400-cl3.0   nocsak, így se megy!  :eek:
380-cl3.0   dettó...

két gépben cseréltem le 2x256Hynix 333-ast, illetve 2x256 Samsung 333-ast a 400-as 512-es D43-asokra.
a 333-asok hiba nélkül mentek 420 illetve 430-on cl2.5-ben.....
nocomment

Szerkesztette: vipisrac 2005. 01. 16. 12:43 -kor

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »