idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Vegyél inkább egy kis kapcsolós dugót a trafónak és akkor csak azt kell lenyomnod.
A helyedben nem fűznék túl nagy reményeket az elemcseréhez. Ha rossz lenne az elem, akkor elfelejtené a bios beállításait.
Gyanús, hogy a lap úgy viselkedik, mintha a tuningtól nem tudna beindulni (fekete képernyő) és te azért kapcsoltad le a tápot, hogy alapon induljon (UA mintha insert nyomkodása csak ez mindig bejön). Tuningnál egyszerűbb mint a cmos clear.
[ 2004. február 18.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen én szerintem is nem elem baja van, mert akkor a teljes beállítást elfelejtené. Tegnap nem volt időm, de ma veszek egy elemet és egy próbát megér.
Abit NF7
Elküldve: 2004. 02. 19. 08:53
Elküldve: 2004. 02. 19. 09:05
idézet:
Ezt írta Szolti:
Volt már szó a lapra integrált hangkártyáról s ennek minőségéről szóval ezt most ne feszegessük, nos én csak annyit szeretnék megtudni hogy van-e hozzá valami olyasmi szoftver ami pl úgy működik mint a 5.1-es Live hoz adott szoftver, hogy pl rendesen tudok rá adni basszust s élest, váltogatni hogy melyik csatorna szóljon, s ezen kívül rengeteg effekt is van hozzá, tehát van ilyen szoftver ehez a kütyöhöz mert ha nincs akkor nem kellne eladnom a Live-ot, ma hallotam egy ilyen integrált hangkártyát s nem dobtam hannyat magam tőle (alapbeállításon ment), ezzen nem akarok vitátnyitni ez csupán az én véleményem.[/quote]
[url="http://"http://www.realtek.com.tw"]www.realtek.com.tw[/url] - az ALC650-et keresd... az nV alap driver egy kalap sz@r: 1 sw csatorna, miközben 33-at tud hw-ből...
a recsegésről: a master hangerő ne legyen maxra állítva!
Elküldve: 2004. 02. 19. 09:17
Elküldve: 2004. 02. 19. 10:05
"Regi" problema, bar en meg igy sem talaltam ra megoldast. (Egyesek szerint APIC mod tiltasa biosban - nalam nem jott be). Viszont ahol vettem kulon felhivtak a figyelmem erre, sot emiatt olcsobban is adtak a deszkat...
A recseges nem torzitas miatt van, bar ezt a ne told maxra a master-t meg nem probaltam, meglassuk
Elküldve: 2004. 02. 19. 10:09
idézet:
Ezt írta zeg:
Az NF7 és az NF7-S analóg kimenete ugyanúgy szól(szarul).
Lájvtól kábé fényévekre van. De ezt már mások is soxor leírták, van erre külön topic valahol a multimédiában.[/quote]
Ami a zajossagot illeti, ugyanaz a DAC allitja elo a digitalis adatfolyambol az analog hangot.
Csak annyi a kulonbseg, hogy a sima NF7-nel a digitalis adatfolyamot is az ALC650 allitja elo a CPU terhelesevel, mig -S-en a SoundStorm processzor, ami hardveresen szamol egy rakas funkciot (korrekt 5.1-es terhangzas, effektek, etc), sokkal jobban, mint amire az ALC650 szoftveres kodek leven kepes.
Emiatt a ketto kimenete sem egyforma, -S-nek szebb hangja van analogon, mint a simanak. Persze digitalison az igazi.
Amugy meg pont multkor neztem utana a megfelelo topikban az SS zajossag ertekeknek, NEM rosszabb, mint a Live-e!!!
Elküldve: 2004. 02. 19. 10:28
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ami a zajossagot illeti, ugyanaz a DAC allitja elo a digitalis adatfolyambol az analog hangot.
Csak annyi a kulonbseg, hogy a sima NF7-nel a digitalis adatfolyamot is az ALC650 allitja elo a CPU terhelesevel, mig -S-en a SoundStorm processzor, ami hardveresen szamol egy rakas funkciot (korrekt 5.1-es terhangzas, effektek, etc), sokkal jobban, mint amire az ALC650 szoftveres kodek leven kepes.
Emiatt a ketto kimenete sem egyforma, -S-nek szebb hangja van analogon, mint a simanak. Persze digitalison az igazi.
Amugy meg pont multkor neztem utana a megfelelo topikban az SS zajossag ertekeknek, NEM rosszabb, mint a Live-e!!![/quote]
Nekem sima NF7 van, térhangzás, effektek nem érdekelnek különösebben, viszont a Dimanond MX300-amnak nagyságrandekkel szebb, tisztább hangja van, mint az integrált kütyünek. Mondjuk ez nem meglepő, utóbbi kártya valszeg mai napig a legszebb hangot tudja, persze 3d nélkül, de ez engem nem zavar.
Elküldve: 2004. 02. 19. 11:05
Most vettem Genius 5.1 HT-t. Az lenne a kerdesem, hogy melyik driverrel (Nvidia Nforce vs. Realtek AC97) erdemes hasznalni ? Meg nem igazan sikerult beloni, hogy minden szoljon
Elküldve: 2004. 02. 19. 11:56
idézet:
Ezt írta [FeRkE]:
Sziasztok!
Most vettem Genius 5.1 HT-t. Az lenne a kerdesem, hogy melyik driverrel (Nvidia Nforce vs. Realtek AC97) erdemes hasznalni ? Meg nem igazan sikerult beloni, hogy minden szoljon[/quote]
Mivel az NF7-nél nem igazán tudsz 5.1-es hangot kicsalni, ezért inkább a Realtek drivert használd, annál legalább van egy kontrol paneled.
Elküldve: 2004. 02. 19. 12:05
Elküldve: 2004. 02. 19. 12:20
idézet:
Ezt írta [FeRkE]:
Mas kulonbseg nincs a ket driver kozott?[/quote]
Az nForce driver csomagból is kell, ha jól tudom, legalábbis havernak az ALC650-es driver csak úgy volt hajlandó települni, ha fent volt az nForce driver. Egyébként annyi, hogy a Realtek-féle driverrel kapsz equalizert, az optikai kimenetet tudod ki-be kapcsolni, beállíthatod, hogy milyen hangszóró fajtád van. Egy próbát megér.
Elküldve: 2004. 02. 19. 13:13
idézet:
Ezt írta tomesz:
Nekem sima NF7 van, térhangzás, effektek nem érdekelnek különösebben, viszont a Dimanond MX300-amnak nagyságrandekkel szebb, tisztább hangja van, mint az integrált kütyünek.[/quote]
Azt alairom, hogy az MX300-nak szep hangja volt (azt tartottam meg anno, es hugom gepeben landolt a frissen vasarolt gagyi Live...)
De amit irtam, azt azert irtam, mert a sima NF7 zajgeneratora alapjan nem lehet messzemeno kovetkezteteseket levonni az NF7-S hangjarol.
Zajszintert a DAC felelos, ez ugyanaz, de maga a hangszamolo resz nem azonos.
Elküldve: 2004. 02. 19. 17:48
idézet:
Ezt írta nyunyu:
.........
Amugy meg pont multkor neztem utana a megfelelo topikban az SS zajossag ertekeknek, NEM rosszabb, mint a Live-e!!![/quote]
Szerintem meg az egyik f@s, a másik szVr.
Abit nf7-s v2.0 alaplapom volt egy fél évig, most egy nf7 v2.0 van. Analog kimenetet használom(füles). Első dolgom volt az S meghallgatása után, hogy beraktam ideiglenesen egy live 5.1 digital kártyát, majd vettem egy Aud.2-t.
Elküldve: 2004. 02. 19. 20:05
Vettem egy Abit NF7(2.0)-as alaplapot, van benne egy Barton 2500+os proci, Spire FalconRock II, 2*512Mb Hynx ram, Abit Gef4 Ti4200, EICON Diva ISDN kartya, IBM 40GB HDD, Sony 16x-os CD iro.
Na szoval ez a konfig es az bajom vele, hogy a feszultsegek, pontosabban a -12V es a -5V elegge a hatarertekeken van. Ha kicsit mgterhelem a gepet, akkor a -5V mar -5.5 ala megy es ha fut valamilyen monitor program (HardwareDoctor, vagy AbitEQ), akkor egybol sipol.
Neztem biosban amikor inditom a gepet, akkor is -5.45 korul van a feszultseg. Probaltam azt hogy kiszedtem a HDDt, a CD irot, meg a plussz ventillatort de akkor sem valtozot semmit a feszultseg.
Codegen 420Wostapvan a gepben.
Elozo gepem Abit Kr7a, 1800+os Palomino volt azzal nem volt gond, de ott a Hartdwaredoctor nem is mutatta a minuszos voltokat.
Ez a tap hibaja? Vagy mi lehet itt a gond?
Elküldve: 2004. 02. 19. 20:22
Idézet: Ezt írta V14:
A -5 és -12V feszültség a géped működése szempontjából érdektelen, a figyelését ki lehet kapcsolni. A +5, +12 és a vcore, ami érdekes szokott lenni. (Pl. tipikus a lapnál, hogy a vcore alacsonyabb a beállítottnál, és terhelve még jobban csökken, ezt tuningnál figyelembe kell venni). A tápot leginkább a +12 V, és annak terheléskori esése jellemzi, már persze, ha a progi tényleg normálisan mér.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 03. 23:08 -kor
Elküldve: 2004. 02. 19. 22:39
Elküldve: 2004. 02. 19. 22:46
idézet:
Ezt írta Hasse:
A -5 és -12V feszültség a géped működése szempontjából érdektelen, a figyelését ki lehet kapcsolni. A +5, +12 és a vcore, ami érdekes szokott lenni. (Pl. tipikus a lapnál, hogy a vcore alacsonyabb a beállítottnál, és terhelve még jobban csökken, ezt tuningnál figyelembe kell venni). A tápot leginkább a +12 V, és annak terheléskori esése jellemzi, már persze, ha a progi tényleg normálisan mér.[/quote]
Akkor ez azt jelenti, hogy nem szar a tapom es nem lesz baja gepemnek?
Mert attol feltem, hogy az ingadozas miatt esetleg elszallhat a tap vagy valami elromlik.
Elküldve: 2004. 02. 19. 22:55
idézet:
Ezt írta matty:
Van egy Nf7 alaplapom 2x256 Samsung DDR400! Annyi a gond hogy nem megy dualba akár 1-3 akár 2-3 kiosztással(sűrűn ujraindul a gép)!! Mi lehet a gond: processzor feszkó vagy a Biost meg kéne frissíteni??? Akármi a gond irjatok! KÖSZI[/quote]
Van egy Nf7 alaplapom 2x256 Samsung DDR400! Annyi a gond hogy nem megy dualba akár 1-3 akár 2-3 kiosztással(sűrűn ujraindul a gép)!! Mi lehet a gond: processzor feszkó vagy a Biost meg kéne frissíteni??? Akármi a gond irjatok! Ja és a gép elinditásakor ki kéne irnia hogy kezeli a dualt??
Elküldve: 2004. 02. 19. 23:04
Idézet: Ezt írta matty:
Először is kell neked egy goldmemory, érdemesebb ezzel játszani előbb, mint tönkrevágni a rendszeredet. Ha a ramok külön-külön stabilak az igényelt frekvencián és időzítéssel, dualban pedig nem, akkor megoldás lehet pl.:
- BIOS frissítés (lehetőleg stabil állapotban)
- chipsetfesz emelése
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 03. 23:07 -kor
Elküldve: 2004. 02. 19. 23:09
Idézet: Ezt írta V14:
Én úgy fogalmaznék, hogy az általad leírtak nem utalnak táphibára.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 03. 23:05 -kor
Elküldve: 2004. 02. 19. 23:45
idézet:
Ezt írta Hasse:
Először is kell neked egy [url="http://"http://www.goldmemory.cz/"]goldmemory[/url], érdemesebb ezzel játszani előbb, mint tönkrevágni a rendszeredet. Ha a ramok külön-külön stabilak az igényelt frekvencián és időzítéssel, dualban pedig nem, akkor megoldás lehet pl.:
- BIOS frissítés (lehetőleg stabil állapotban)
- chipsetfesz emelése[/quote]
Inditáskor kiirja hogy kezeli a dualt???
Mennyire emeljem a chipsetfeszültséget???

Súgó
A téma zárva.